Προς το περιεχόμενο

Περι παντρειας ....

axaxouxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Υπάρχει μια ιστορία για το δίλημμα αυτό.

Κάποτε λοιπόν ένας νέος ρώτησε το δάσκαλό του, που ήταν κάποιος σημαντικό φιλόσοφος, για το αν πρέπει να παντρευτεί ή να μείνει ελεύθερος.

Η απάντηση του δασκάλου ήταν η εξής:

"Οτι από τα δύο και να διαλέξεις το σίγουρο είναι οτι θα το μετανιώσεις"

:shifty:σωστος...:shifty: νομιζω οτι η συζητηση δεν εχει νοημα μετα απο αυτο....

Στα 40 και αν. Με πολύ έμφαση στο "και αν"...

το θεμα ειναι οτι αν πεις να κανεις τοτε παιδια... με μπλε χαπακια θα προσπαθεις και αν... + το οτι οταν αυτο θα ειναι στα 15 του εσυ θα εισαι 55+ ! και το πιθανοτερο ειναι να σου παιρνει στα γενεθλια σου δωρο μαγγουρα:-) ή στεφανι:-)

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μόνο για τα παιδιά αξίζει.. (έχω 1 αγόρι 9 μηνών..)Όσο είσαι μικρός έχεις γκόμενες,φίλους και γονείς. Όταν φτάσεις 65 τι απο όλα αυτά θα έχεις? Τίποτα. Μόνο τα παιδιά σου. Άρα γάμος και παιδί μετά τα 35 για μένα είναι καλό..

Δημοσ.

το θεμα ειναι με ποια γυναικα θα κανεις το παιδι

γιατι αν το κανεις με το 80% των γυναικων

θα φτασεις σε σημειο να στο παρει και θα την πληρωνεις

Δημοσ.
το θεμα ειναι με ποια γυναικα θα κανεις το παιδι

γιατι αν το κανεις με το 80% των γυναικων

θα φτασεις σε σημειο να στο παρει και θα την πληρωνεις

Με αγχώνεις :-)

το θεμα ειναι οτι αν πεις να κανεις τοτε παιδια... με μπλε χαπακια θα προσπαθεις και αν... + το οτι οταν αυτο θα ειναι στα 15 του εσυ θα εισαι 55+ ! και το πιθανοτερο ειναι να σου παιρνει στα γενεθλια σου δωρο μαγγουρα:-) ή στεφανι:-)

Στα 40; Αλήθεια; Σκοπεύω να μείνω sexy και ενεργός για πολύ καιρό thank you very much :devil: Όσο για το 55+ τόσο είναι ο πατέρας μου και την τελευταία φορά που πήγαμε για μπύρες (πριν κανένα 2μηνο) πιο πολύ κοίταγαν αυτόν παρά εμένα (23). Ελπίζω τα γονίδια να κάνουν το θαύμα τους. Βέβαια αν πάω με τη δική σου νοοτροπία μάλλον θα είμαι χάλια στα 40 οπότε no thanks. Ψηλά το κεφάλι ρε (pun intended).

Δημοσ.

φιλε οι παντρεμενοι ειναι κλεισμενοι σε ενα μπουκαλι και πηδωντας προσπαθουν να βγουν εξω να γλυτωσουν ,περνουν ανυποψιαστοι οι ανυπαντροι απ'εξω τους βλεπουν και νομιζουν οτι πηδουν απο τη χαρα τους κ πηδουν και αυτοι μεσα και επειτα προσπαθουν ολοι μαζι να πηδηξουν εξω

Δημοσ.

Αρα λοιπον τι ειναι αυτο που χαλαει μια σχεση εφοσον υπαρχει (ερωτας-αγαπη-ενδιαφερον) ?

Εκτος κι αν υπαρχει ''συμφερον'' που αργοτερα θα φανερωθει ....

Εκτος απο τα οικονομικα που πιστευω πως ειναι η κυρια αιτια χωρισμου

Και το γεγονος πως θελουν να εχουν τον ελεγχο της υπολοιπης ζωης μας

(προσωπικοτητα-οικονομικα-κοινωνικη ζωη .... κτλ) αυτο υσχυει και για τα δυο φυλα .

Εγω ειμαι 35 ετων και εχω κανει μια ''σχεση'' την οποια δεν την κρατησα ΕΓΩ και ο κυριοτερος λογος ηταν οτι δεν μου αρεσε ο τροπος που προσπαθουσε να μαθαινει τα παντα...

Ενω μια φορα μου εκανε και σκηνη γιατι πηγα εγω να παρω ρουχα και δεν την φωναξα ...

Ενω καποιες φορες μου πεταγε και ενα (παρε αμαξι να παμε και πουθενα αλλου οι φιλες μου εχουν φιλους με αμαξι)

Ενω μετα απο λιγο καιρο μου ελεγε οτι η μια φιλη της παντρευτηκε ... η αλλη το ιδιο και αυτα με τρομαζαν (ημουν και 21-22 τοτε)

Και ολα αυτα σε διαστημα 4 μηνων !!!!

Χωρις κατι επισημο (δηλαδη να τα εχουμε φτιαξει)

στον αερα δηλαδη....

Δημοσ.

Ο γάμος είναι δύσκολο πράγμα στην εποχή μας, πρώτον για οικονομικούς λόγους και δεύτερον γιατί οι άνθρώπινες σχέσεις είναι πιο δύσκολες. Η οικογένεια είναι ο σκοπός του ανθρώπου, γιατί ΟΤΙ και να έχεις κάνει, θα έρθει και η ηλικία των 60+ ,όπου τότε αν μείνεις μόνος,τελείωσες. Βλέπουμε τόσους πχ ηθοποιούς και άλλους που κάποτε μεγαλουργούσαν και τώρα είναι μόνοι και τους λυπάσαι!! Η ζωή του ανθρώπου κρίνεται στον επίλογο και αυτό είναι τα γερατιά!! Αν δεν έχεις εξασφαλισμένα γερατιά, τελείωσες!!!

Γνώμη μου είναι πως ένα ζευγάρι σήμερα πρέπει να συμβιώνει αρχικά 4-5 χρόνια, έστω και με συμβόλαιο συμβίωσης , και μετά να προχωρήσει σε γάμο και/ή οικογένεια. Ειδικά το μεγάλο πρόβλημα της γενιάς μας είναι η καλοπέραση από τους γονείς μας και όταν μείνουμε μόνοι , δεν την παλέυουμε!! Αυτό οδηγεί σιγά σιγά στην τριβή και στο χωρισμό.

Η συνταγή "από το σπίτι της μαμάς όπου όλα ήταν έτοιμα", στο "κατευθείαν γάμος και παιδί", είναι η συνταγή της πλήρους αποτυχίας.

Δημοσ.

Αντρας είσαι και κάνεις ότι γουσταρεις.

Σ αρέσει , παντρεύεσαι .

Σου πρήζει τα σκώτια, χωρίζεις. Τέλος

Ο γάμος δεν είναι καμιά δέσμευση για τον άντρα. Μόνο για την γυναίκα.

Η γυναίκα θέλει από την φύση της σιγουριά, γι αυτό ζητάει γάμο … θα κάνει παιδιά … πρέπει να τα μεγαλώσει.

Αρα λοιπον τι ειναι αυτο που χαλαει μια σχεση εφοσον υπαρχει (ερωτας-αγαπη-ενδιαφερον) ?

Εκτος κι αν υπαρχει ''συμφερον'' που αργοτερα θα φανερωθει ....

(προσωπικοτητα-οικονομικα-κοινωνικη ζωη .... κτλ) αυτο υσχυει και για τα δυο φυλα .

Εγω ειμαι 35 ετων και εχω κανει μια ''σχεση'' την οποια δεν την κρατησα ΕΓΩ και ο κυριοτερος λογος ηταν οτι δεν μου αρεσε ο τροπος που προσπαθουσε να μαθαινει τα παντα...

Ενω μια φορα μου εκανε και σκηνη γιατι πηγα εγω να παρω ρουχα και δεν την φωναξα ...

Ενω καποιες φορες μου πεταγε και ενα (παρε αμαξι να παμε και πουθενα αλλου οι φιλες μου εχουν φιλους με αμαξι)

Ενω μετα απο λιγο καιρο μου ελεγε οτι η μια φιλη της παντρευτηκε ... η αλλη το ιδιο και αυτα με τρομαζαν (ημουν και 21-22 τοτε)

Και ολα αυτα σε διαστημα 4 μηνων !!!!

Χωρις κατι επισημο (δηλαδη να τα εχουμε φτιαξει)

στον αερα δηλαδη....

Στο χέρι σου είναι να της κόψεις τον βήχα.

καλά σου έλεγε.

Δημοσ.

Σ αρέσει , παντρεύεσαι .

Η γυναίκα θέλει από την φύση της σιγουριά, γι αυτό ζητάει γάμο … θα κάνει παιδιά … πρέπει να τα μεγαλώσει.

καλά σου έλεγε.

Ναι, για χώρισε τη με παιδί να δούμε ποιος θα γελάσει :-)

Δημοσ.

Στη τελική δε βλέπω το λόγο να παντρεύεσαι.

Αλλάζει κάτι στη ζωή σου αν από μια σχέση προχωρήσεις στο γάμο? Όχι. Δε καταλαβαίνω λοιπόν τι χρειάζονται οι παπάδες, οι κουμπαριές, τα πεθερικά, τα προικιά, οι γελοιότητες .

Ο γάμος είναι μια καλοστημένη επιχείρηση. Θα τα αρπάξουν τα ανθοπωλεία τα φωτογραφεία οι καμεραμαν , οι παπάδες, οι κομωτές… θα ξοδευτείς σε δώρα και χρυσαφικά , θα βάλεις και τον κάθε ταλαίπωρο που καλείς επειδή τον γνώρισες μια φορά να σου τα στάξει στη λίστα γάμου, θα ξοδέψεις και μερικά χιλιάρικα στο κέντρο , και το χρήμα γυρίζει και κονομάει ο κοσμάκης .

Και γιατί διαμαρτύρεστε για τους παπάδες που τα ακουμπάτε ?

Δηλαδή όταν εσύ παντρεύεσαι και είμαι εγώ υποχρεωμένος να ρίξω το 100αρικο στο υαλοπωλείο ?Αυτό δεν είναι επιχείρηση? εγώ δεν γίνομαι μαλ@κας?

Το δώρο είναι δώρο….εγώ θέλω να σου πάρω ένα κουτί γλυκά , ή μια πιτζάμα, τι πρόβλημα έχεις?

Δημοσ.

H άποψη μου είναι η εξής :

1.Καταρχήν είναι δύσκολες εποχές για γάμο κυρίως λόγω των οικονομικών.Πρέπει να έχει γερές βάσεις το ζευγάρι (καλές δουλειές , ή ένα ιδιόκτητο σπίτι) για να ανταπεξέλθει αφού ειδικά μόλις έρθουν τα παιδιά η κάνουλα ανοίγει....

2.Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για γάμο....Το πιστεύω ακράδαντα. Έχω δει κορίτσια στις σχέσεις που είχα που με τον καιρό καταλάβαινα αν ήταν για γάμο ή όχι....Τα σημάδια πολλά ...Αν δεν ασχολείται και δεν αγαπά τα παιδιά, αν θέλει οικιακή βοηθό και δεν πιάνει το χέρι της σε τίποτα....αν δεν έχει ενδιαφερθεί για σένα να σε φροντίζει (πχ να σου σιδερώσει ένα πουκάμισο 1 φορά ....) , αν είναι πολυέξοδη και κοιτά μόνο τα λούσα της και να περνάει καλά....όλα αυτά είναι σημάδια ....και υπάρχουν πολλά ακόμη....Για τους άντρες θα μας πούνε οι γυναίκες του forum...

3.Για μένα αν δεν θέλεις να κάνεις παιδιά καλύτερα μην παντρεύεσαι ....Σύζησε για να έχεις παρέα και συντροφιά ....

4.Τα πρότυπα που έχει η κοινωνία μας είναι σκάρτα...Επιβραβεύεται η απιστία και η αυτοπροβολή και πώς να περνάει καλά ο καθένας....Αν επιβραβευόταν η οικογένεια οι πολύτεκνοι θα έπαιρναν τουλάχιστον 1500 ευρώ επίδομα (όπως γίνετα π.χ. στην Σουηδία) ευρώ τον μήνα....

5.Τρίτοι παράγοντες....Αυτοί μπορεί να είναι γονείς - πεθερικα , φίλοι , φίλες κτλ....Όταν κάνεις οικογένεια είσαι εσύ και η γυναίκα και τα παιδιά σου και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος....Όταν όμως τα παιδιά σήμερα φεύγουν απο το σπίτι τους στα 30 και στα 35 ....πώς να έχουν αυτόβουλη γνώμη....

Το τέλευταιο για μένα είναι η προσπάθεια...Κανείς δεν προσπαθεί....Μια σχέση γάμου είναι μια κοινωνική σχέση όπως τις άλλες ....Χρειάζεται υποχωρήσεις , χρειάζεται να δέχεσαι τα μείον του άλλου....χρειάζεται διπλωματία όταν πρέπει , χρειάζεται να συγχωρήσεις αν χρειαστεί....Αυτά απο εμένα...

Δημοσ.
Στη τελική δε βλέπω το λόγο να παντρεύεσαι.

Αλλάζει κάτι στη ζωή σου αν από μια σχέση προχωρήσεις στο γάμο? Όχι. Δε καταλαβαίνω λοιπόν τι χρειάζονται οι παπάδες, οι κουμπαριές, τα πεθερικά, τα προικιά, οι γελοιότητες .

Ο γάμος είναι μια καλοστημένη επιχείρηση. Θα τα αρπάξουν τα ανθοπωλεία τα φωτογραφεία οι καμεραμαν , οι παπάδες, οι κομωτές… θα ξοδευτείς σε δώρα και χρυσαφικά , θα βάλεις και τον κάθε ταλαίπωρο που καλείς επειδή τον γνώρισες μια φορά να σου τα στάξει στη λίστα γάμου, θα ξοδέψεις και μερικά χιλιάρικα στο κέντρο , και το χρήμα γυρίζει και κονομάει ο κοσμάκης .

Και γιατί διαμαρτύρεστε για τους παπάδες που τα ακουμπάτε ?

Δηλαδή όταν εσύ παντρεύεσαι και είμαι εγώ υποχρεωμένος να ρίξω το 100αρικο στο υαλοπωλείο ?Αυτό δεν είναι επιχείρηση? εγώ δεν γίνομαι μαλ@κας?

Το δώρο είναι δώρο….εγώ θέλω να σου πάρω ένα κουτί γλυκά , ή μια πιτζάμα, τι πρόβλημα έχεις?

Ο γάμος και όσα αναφέρεις ήταν έθιμα άλλων εποχών πολύ όμορφα και ζωντανά. Φαντάσου ότι σε κάποιες περιοχές γιορτάζανε 3 μέρες. 3 μερες!!!! Τι μύκονος και souper paradise και λαλαριές!!!!

Στην εποχή μας αυτά τα έθιμα είναι πια νεκρά διότι δεν εκφράζουν τις νέες γενιές. Έτσι αυτό που βλέπουμε είναι μόνο την αρνητική πλευρά, δηλαδή το κομμάτι του εμπορίου/συναλλαγής. Το ότι εμείς δε φροντίσαμε να ανανεώσουμε τα έθιμα ή να προτίνουμε κάτι που να μας εκφράζει, αυτό είναι αποτυχία δικιά μας και όχι λάθος των παλιών εθίμων. Καλύτερα να μισούμε τους εαυτούς μας και όχι τα έθιμα.:-)

Δημοσ.
H άποψη μου είναι η εξής :

1.Καταρχήν είναι δύσκολες εποχές για γάμο κυρίως λόγω των οικονομικών.Πρέπει να έχει γερές βάσεις το ζευγάρι (καλές δουλειές , ή ένα ιδιόκτητο σπίτι) για να ανταπεξέλθει αφού ειδικά μόλις έρθουν τα παιδιά η κάνουλα ανοίγει....

2.Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για γάμο....Το πιστεύω ακράδαντα. Έχω δει κορίτσια στις σχέσεις που είχα που με τον καιρό καταλάβαινα αν ήταν για γάμο ή όχι....Τα σημάδια πολλά ...Αν δεν ασχολείται και δεν αγαπά τα παιδιά, αν θέλει οικιακή βοηθό και δεν πιάνει το χέρι της σε τίποτα....αν δεν έχει ενδιαφερθεί για σένα να σε φροντίζει (πχ να σου σιδερώσει ένα πουκάμισο 1 φορά ....) , αν είναι πολυέξοδη και κοιτά μόνο τα λούσα της και να περνάει καλά....όλα αυτά είναι σημάδια ....και υπάρχουν πολλά ακόμη....Για τους άντρες θα μας πούνε οι γυναίκες του forum...

3.Για μένα αν δεν θέλεις να κάνεις παιδιά καλύτερα μην παντρεύεσαι ....Σύζησε για να έχεις παρέα και συντροφιά ....

4.Τα πρότυπα που έχει η κοινωνία μας είναι σκάρτα...Επιβραβεύεται η απιστία και η αυτοπροβολή και πώς να περνάει καλά ο καθένας....Αν επιβραβευόταν η οικογένεια οι πολύτεκνοι θα έπαιρναν τουλάχιστον 1500 ευρώ επίδομα (όπως γίνετα π.χ. στην Σουηδία) ευρώ τον μήνα....

5.Τρίτοι παράγοντες....Αυτοί μπορεί να είναι γονείς - πεθερικα , φίλοι , φίλες κτλ....Όταν κάνεις οικογένεια είσαι εσύ και η γυναίκα και τα παιδιά σου και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος....Όταν όμως τα παιδιά σήμερα φεύγουν απο το σπίτι τους στα 30 και στα 35 ....πώς να έχουν αυτόβουλη γνώμη....

Το τέλευταιο για μένα είναι η προσπάθεια...Κανείς δεν προσπαθεί....Μια σχέση γάμου είναι μια κοινωνική σχέση όπως τις άλλες ....Χρειάζεται υποχωρήσεις , χρειάζεται να δέχεσαι τα μείον του άλλου....χρειάζεται διπλωματία όταν πρέπει , χρειάζεται να συγχωρήσεις αν χρειαστεί....Αυτά απο εμένα...

Τοποθετήθηκες άψογα επί του θέματος +1000000 από εμένα... ;)

Δημοσ.

Σ αρέσει , παντρεύεσαι .

Εγω ειμαι 35 ετων και εχω κανει μια ''σχεση'' (ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ) την οποια δεν την κρατησα ΕΓΩ και ο κυριοτερος λογος ηταν οτι δεν μου αρεσε ο τροπος που προσπαθουσε να μαθαινει τα παντα...

καλά σου έλεγε.

Συμφωνω μονο στα οσα γραφεις πανω-πανω και σε αυτο που απαντας με κοκκινο

Διαφωνω καθετα στην απαντηση σου με μπλε γιατι ....

Αυτη ειναι η βλακεια των κοριτσιων απο ανεκαθεν

Το αμαξι ειναι πηγη εξοδων και δεν προσφερει σε πολλα ....

Οταν λοιπον κοιτας για μελλον δεν ζητας αμαξι αλλα ''στεγη η δουλεια'' ωστε να εξασφαλισεις το μελλον

μετα ερχονται τα υπολοιπα....

Αν λοιπον εγω επαιρνα αμαξι για να την πηγαινω βολτα ...

1ον. Δεν μπορω να οδηγησω και φοβαμαι την ευθυνη του να εισαι οδηγος

2ον. Το αμαξι θα κοστιζε 3-4 εκ δρχ και αν το πουλουσα αργοτερα θα επαιρνα τα τρια του καραμπελα

χωρια τις βενζινες - σερβις - ασφαλειες - κτλ

Ενω σε ενα διαστημα 7-8 ετων πηρα ενα διαμερισματακι 63 τμ παλιο το εφτιαξα και μενω !!!!

Ενω εχει παρει και καποια υπεραξια απο τις αντικειμενικες αξιες

Αν λοιπον επαιρνα το αμαξι δεν θα ειχα ουτε το διαμερισματακι

ουτε λιγα χρηματα για μια ωρα αναγκης ...

Και θα ημουν σαν ολους αυτους που παιρνουν αμαξι με ΔΑΝΕΙΟ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝ....

Με την τιμη της βενζινης τωρα στα υψη ειναι για κλαμματα ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...