Προς το περιεχόμενο

προβλημα με μυρωδια τοιχου!

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
axaxouxa ανεφερα ηδη οτι μου την εδωσε φιλος την μπογια...αλλα υπαρχει και η αποψη 'αν σφραγισεις την μπογια καλα διατηρειται παρα πολυ καιρο'.το θεμα ειναι 'μηπως δεν την σφραγισε καλα και κατα καποιο τροπο μουχλιασε?'παρολα αυτα δεν παρατηρησα κανενα ξενο σωμα μεσα στην μπογια ουτε αλλοιωση στην επιφανεια της..

φιλε aigea γιατι αναφερεσαι για υγρασια?πως συνδεεται με το βαψιμο ενος τοιχου στην επικειμενη περιπτωση?μιλαμε για μελλοντικη υγρασια?και πως θα με προσβαλλει στο αναπνευστικο?

¨Οταν μια μπογιά αναπτύσει τόσο επώδυνες μυρωδιές συνήθως είναι τοξικές αναθυμιάσεις από τα χημικά που έχουν λήξει.Γνώμη μου πάρε ()Vitex οικολογικό(μη-τοξικό), βγάλε αυτή την μπογιά με remover(χημικό είναι έτσι το ζητάς για τον ανάλογο τύπο μπογιάς που θες να βγάλεις) 'Αστο να στεγνώσει και μετά πέρνα το ασταρόχρωμα και ύστερα το καινούριο βιτέξ.ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ και τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.Δηλαδή ΔΕΝ βάφουμε με ληγμένα χρώματα,δεν βάφουμε με τοξικά χρώματα κλειστούς χώρους που κατοικούνται ή φυλάσσονται ευπαθή προϊόντα και προπάντων ΔΕΝ βάφουμε με σκέτο αστάρι (Βάση χρώματος) υπνοδωμάτιο.Το αστάρι από όσο ξέρω είναι κομματάκι τοξικό ώστε να διαβρώνει σε κατάλληλο βάθος το σοβά ώστε να "πιάσει" και στην ουσία αποτελεί την επιφάνεια που πάνω θα βάψεις με το κατάλληλο χρώμα.Προσοχή με το remover πάντως μην το αφήσεις για πολύ ώρα γιατί θα σου "φάει" και τον σοβά.

Πήγαινε στο τοπικό μαγαζί σου με οικοδομικά υλικά και σιδηρικά πες του πως είσαι άσχετος (δεν το λέω υποτιμητικά) για να ασχοληθεί μαζί σου και πες του τι ακριβώς θες να κάνεις.Μπορεί να σου πεί και άλλη μέθοδο την οποία δεν γνωρίζω.B)

Τώρα όσο για το αναπνευστικό ,είναι κανόνας οτι μερικές οσμές μας φαίνονται δυσάρεστες ώστε να μας αναγκάζουν να απομακρυνθούμε από τον χώρο για την ασφάλειά μας.Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που μυρίζει είναι κατά πάσα πιθανότητα κάτι τοξικό και όχι μούχλα ή υγρασία...

Δημοσ.

u r LORD!thanx pal ;)

θα προσπαθησω να μαθω ακριβως και τον τυπο μπογιας που εβαλα πανω.μολις σημερα καποιος μου ειπε να βαλω ενα μπωλ αλατι για μια νυχτα στο κλειστο δωματιο κ θα φυγουν οι μυρωδιες!

παντως τα πειραματα θα τα κανω απο περιεργια...την εκανα τη βλακεια που την εκανα,ας δοκιμασω και καμια αλλη :)

ευχαριστω κ παλι!

Επισκέπτης
Δημοσ.

φιλε aigea γιατι αναφερεσαι για υγρασια?πως συνδεεται με το βαψιμο ενος τοιχου στην επικειμενη περιπτωση?μιλαμε για μελλοντικη υγρασια?και πως θα με προσβαλλει στο αναπνευστικο?

Η μυρωδιά έχει να κάνει συνήθως με την μούχλα. Η μούχλα είναι επικίνδυνη για το αναπνευστικό.

Δημοσ.

λοιπον!δοκιμασα κ εβαλα σε ενα μπωλ αλατι στη μεση του δωματιου κ το εκλεισα για 1μερα(οπως μου ειχαν πει καποιοι) αλλα τιποτα.το πειραμα θα διαρκεσει αλλες 2μερες.και μετα μου ηρθε η ιδεα πριν το ξυδι να βαλω να καουν αρωματικα στικς μπας και φυγει...ουτως ή αλλως το δωματιο δεν το χρησιμοποιω ακομα,οποτε μεσα απο τα πειραματα μπορει να οφεληθει καποιος που να εχει παρομοια αναγκη! ;)

εν τω μεταξυ βρηκα το κουτι του χρωματος(εχει γινει αναμειξη χρωματος) και εγραφε πανω: 100% ακρυλικο,hermes vitex,βαση διαφανης.για να δουμε μηπως βοηθησει πουθενα αυτο?

Δημοσ.

Εγώ στη θέση σου πραγματικά (και ας είναι κουραστικό) θα έξινα όλους τους τοίχους και θα ξαναέβαφα με καινούργιο χρώμα.

Αν ρίξεις στο χρώμα που πρόκειτε να περάσεις τους τοίχους σου 1-2 κάψουλες σκόνη βανίλιας η μυρωδιά του χρώματος μειώνετε συμαντικά πάντως. Δοκιμασμένο.

Δημοσ.
Εγώ στη θέση σου πραγματικά (και ας είναι κουραστικό) θα έξινα όλους τους τοίχους και θα ξαναέβαφα με καινούργιο χρώμα.

Αν ρίξεις στο χρώμα που πρόκειτε να περάσεις τους τοίχους σου 1-2 κάψουλες σκόνη βανίλιας η μυρωδιά του χρώματος μειώνετε συμαντικά πάντως. Δοκιμασμένο.

Πολύ σωστά αυτό το ξέχασα... :-)

Δημοσ.

μου το ειπαν και εμενα χτες αυτο με τη βανιλια ;)

θα ηταν καλη ιδεα αραγε να ανακατεβα 2βανιλιες σε ενα λιτρο νερο και να περναγα ενα χερι τον τοιχο?αναρωτιεμαι...

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με μυρωδιά σε τοίχους.

Κουφάθηκα όμως με το σχόλιο του De@th L0rd

De@th L0rd13-07-2008, 02:26

Μήπως το χρώμα ήταν μάρκας Πελαχρώμ??

ΝΑΙ λοιπόν ήταν της Pellachrom... Για λέγε... για λέγε... μπας και βγάλουμε καμιά άκρη.

Την πρώτη φορά μάλιστα που έβαψα επειδή το διαμέρισμα είχε ξύλινα δάπεδα, νόμιζα πως μύριζαν τα ξύλα.

Βασικά ή μυρωδιά που βγάζει σου δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για πολύ παλιό (και σάπιο) ξύλο σε συνδιασμό με μυρωδιά βανίλιας.

Είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν από το χρώμα αλλά άφηνα και ένα μικρό ενδεχόμενο πως μπορεί να ήταν και από κάτι άλλο.

Πρόσφατα ξαναέβαψα το παιδικό δωμάτιο με άλλο - νέο χρώμα της ίδιας εταιρίας και το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε.

Είμαι εξωφρενών μ' αυτό το πράγμα.

Δημοσ.

ΝΑΙ λοιπόν ήταν της Pellachrom... Για λέγε... για λέγε... μπας και βγάλουμε καμιά άκρη.

Την πρώτη φορά μάλιστα που έβαψα επειδή το διαμέρισμα είχε ξύλινα δάπεδα, νόμιζα πως μύριζαν τα ξύλα.

Βασικά ή μυρωδιά που βγάζει σου δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για πολύ παλιό (και σάπιο) ξύλο σε συνδιασμό με μυρωδιά βανίλιας.

Είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν από το χρώμα αλλά άφηνα και ένα μικρό ενδεχόμενο πως μπορεί να ήταν και από κάτι άλλο.

Πρόσφατα ξαναέβαψα το παιδικό δωμάτιο με άλλο - νέο χρώμα της ίδιας εταιρίας και το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε.

Δημοσ.

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που δε πρόκειται να ξαναπροτιμήσω αυτή τη παλιομάρκα. Το υπνοδωμάτιό μου μύριζε (χωρίς υπερβολή) ακόμη και για ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ μετά. Και τη διαφορά την έβλεπα γιατί ήμουν στο φοιτητικό σπίτι και δε κοιμόμουν εκεί παρά μόνο με κάτι μήνες διαφορά. Μόλις βάφτηκε δε κοιμήθηκα εκεί μέσα για κανα 2 μήνες. Και έπειτα αναγκάστηκα για να συνηθίσω την μυρωδιά να κοιμάμαι. Ξεμύρισε εντελώς μετά από 1,5 χρόνο με τους 15 μήνες το δωμάτιο να αερίζεται. Εννοείται βρήκα τηλέφωνο της εταιρίας και τους ξέχεσα όταν προσπαθούσαν να με βγάλουν φταίχτη. Τόσα χρόνια βάφουμε το σπίτι το πατρικό με Vittex και το φοιτητικό με KRAFT. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.... Λύση makaki είναι να το έχεις να αερίζεται συνεχώς. Αλλιώς πάρε έναν αφυγραντήρα και βάλτον στο δωμάτιο για 24/7...Σόρρυ αν σε απογοητεύω αλλά η λύση είναι αναμονή, και καρκινογενές περιβάλλον για ένα διάστημα. Γιατί αυτή η μυρωδιά στάνταρ οφείλεται σε πτητικές οργανικές ενώσεις. (VOC)

Δημοσ.

Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που δε πρόκειται να ξαναπροτιμήσω αυτή τη παλιομάρκα. Το υπνοδωμάτιό μου μύριζε (χωρίς υπερβολή) ακόμη και για ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ μετά. Και τη διαφορά την έβλεπα γιατί ήμουν στο φοιτητικό σπίτι και δε κοιμόμουν εκεί παρά μόνο με κάτι μήνες διαφορά. Μόλις βάφτηκε δε κοιμήθηκα εκεί μέσα για κανα 2 μήνες. Και έπειτα αναγκάστηκα για να συνηθίσω την μυρωδιά να κοιμάμαι. Ξεμύρισε εντελώς μετά από 1,5 χρόνο με τους 15 μήνες το δωμάτιο να αερίζεται. Εννοείται βρήκα τηλέφωνο της εταιρίας και τους ξέχεσα όταν προσπαθούσαν να με βγάλουν φταίχτη. Τόσα χρόνια βάφουμε το σπίτι το πατρικό με Vittex και το φοιτητικό με KRAFT. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.... Λύση makaki είναι να το έχεις να αερίζεται συνεχώς. Αλλιώς πάρε έναν αφυγραντήρα και βάλτον στο δωμάτιο για 24/7...Σόρρυ αν σε απογοητεύω αλλά η λύση είναι αναμονή, και καρκινογενές περιβάλλον για ένα διάστημα. Γιατί αυτή η μυρωδιά στάνταρ οφείλεται σε πτητικές οργανικές ενώσεις. (VOC)

Δημοσ.

De@th L0rd κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου...

Είμαι πολύ απογοητευμένος αλλά περισσότερο νευριασμένος.

Την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα αυτό το χρώμα τους είχα ρωτήσει και μου κάναν τον κινέζο. Να δούμε τώρα τι θα μου πουν.

Η ειρωνεία είναι πως δεν μυρίζουν όλα τους τα χρώματα. (Έκανα διχρωμίες)

Λυπάμαι που χρησιμοποίησα για δεύτερη φορά αυτή τη φόλα και μάλιστα σε παιδικό δωμάτιο.

Κάποτε δούλευα ελαιοχρωματισμούς και πέρναμε διάφορες μάρκες. Από πολύ ακριβές μέχρι και "τζάμπα". ΠΟΤΕ δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα.

Τέλος πάντων. Αν έχω κάποιο σημαντικό νέο θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ και πάλι.

Μάκης

Δημοσ.

De@th L0rd κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου...

Είμαι πολύ απογοητευμένος αλλά περισσότερο νευριασμένος.

Την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα αυτό το χρώμα τους είχα ρωτήσει και μου κάναν τον κινέζο. Να δούμε τώρα τι θα μου πουν.

Η ειρωνεία είναι πως δεν μυρίζουν όλα τους τα χρώματα. (Έκανα διχρωμίες)

Λυπάμαι που χρησιμοποίησα για δεύτερη φορά αυτή τη φόλα και μάλιστα σε παιδικό δωμάτιο.

Κάποτε δούλευα ελαιοχρωματισμούς και πέρναμε διάφορες μάρκες. Από πολύ ακριβές μέχρι και "τζάμπα". ΠΟΤΕ δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα.

Τέλος πάντων. Αν έχω κάποιο σημαντικό νέο θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ και πάλι.

Μάκης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...