Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για φορητό 15-17"

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλη ενδιαφέρεται να πάρει κάποιο laptop το οποίο θα τρέχει κυρίως photoshop. Επειδή πιστεύω πως δε θα χρησιμοποιηθεί για "βαρύ" photoshopping, νομίζω πως την καλύπτει η επεξεργαστική ισχύς οποιουδήποτε σύγχρονου φορητού.

Ένα από τα θέματα που δεν μπορώ να καταλήξω (οπότε ακούω γνώμες :)) είναι το μέγεθος της οθόνης. Θα το χρησιμοποιεί κατά τις επισκέψεις τις σε πελάτες οπότε ίσως το μικρό μέγεθος/βάρος να είναι θετικό (έτσι πιστεύει κι η ίδια). Από την άλλη οι μετακινήσεις του θα γίνονται με αυτοκίνητο και γενικά πιστεύω πως θα ήταν πιο βολική μια 17άρα για photo-editing.

Κάποια άλλα στοιχεία που θα με ενδιέφεραν είναι η ποιότητα κατασκευής, η εγγύηση, το service, η ποιότητα της οθόνης (glossy or not?) και το design (καλά δεν καίγομαι γι αυτό).

Προς στιγμήν πέρασε απ το μυαλό μου μπας και μπορεί να πάρει κάποιον mac αλλά έφυγε γρήγορα αυτή η σκέψη μιας και δε θα μαι σε θέση να της προσφέρω support (:P) αν το χρειαστεί κι απ' την άλλη δεν έχω ιδέα αν θέλει να χρησιμοποιήσει για τη δουλειά της κάποιο άλλο συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν παίζει σε mac. Αλλά υπάρχει και το boot-camp (κάπως έτσι δεν το λένε;) ε; Να μελετήσω κι αυτό το ενδεχόμενο;

Αυστηρό χρηματικό όριο δεν υπάρχει αλλά μην ξεπεράσουμε και τα 1500? (ποσό που μου ανέφερε και το βρίσκω too much, εκτός αν πάμε σε mac).

edit: Οκ, είδα πως για mac δεν αρκούν τα χρήματα, οπότε το ξεχνάμε.

Δημοσ.

15,4'' είναι ιδανική αναλογία μεταξύ φορητότητας και μεγέθους οθόνης για εργασίες τέτοιου τύπου. Η ματ οθόνη είναι must.

Κοιτάς είτε το HP Compaq 8510p GB966EA ή το πιο οικονομικό GB956EA. Αν ο δίσκος σου φαίνεται μικρός τον αλλάζεις με έναν Seagate 200GB 7200rpm με 100 ευρώ και βάζεις και όλο ένα dimm 2GB RAM με 50 και είναι έτοιμη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...