Προς το περιεχόμενο

asus eee pc 1000h

pctechgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρά το 399, να μην ήταν και από το e-shop! :-D Αν και αφού η εγγύηση είναι από την αντιπροσωπία, λίγο μας ενδιαφέρει...

Ελπίζω και πιστεύω ότι θα ρίξει την τιμή το Πλαίσιο...

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μεταξύ αυτών των 2 ποιόν θα διαλέγατε HP Compaq 2133 Mini-Note ή asus eee pc 1000h

Καλά, καμμία σχέση: Το HP 2133 θα σέρνεται λογικά, μπροστά στο asus, με μικρότερη μνήμη και Vista αντί για XP.

Ευτυχώς που πρόλαβα και παρήγγειλα το eeePC 1000H από το play247.gr σήμερα το πρωί! Όντως, το ανεβάσανε 20 ευρώ, λίγες ώρες αργότερα!!! :lol:

Δημοσ.
http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rid=165418

αλλα το τελευταιο σχολιο για atom 330 με χαλασε λιγο αλλα τι να κανουμε.

Ενδιαφέρουσα δοκιμή, ευχαριστούμε για το post.

Σε γενικές γραμμές, είναι πολυ θετικά τα σχόλια του συντάκτη για το eeePC 1000H.

ΟΚ, μακάρι να μπορούσαμε να περιμένουμε κι'άλλο για τον δι-πύρηνο επεξεργαστή, αλλά... ξέρεις τί λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, όλη την ώρα καλύτερα συστήματα θα βγαίνουν, και με αυτή την λογική δεν θα αγοράζαμε ποτέ τίποτα. Άλλωστε, εγώ προσωπικά, όλο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο το περίμενα, δεν μπορώ να περιμένω άλλο.

Άσε που πιστεύω ότι θα κρατήσει μια σχετικά καλή τιμή μεταπώλησης, μετά από 1 χρόνο πχ, επομένως όσοι πιστοί, θα μπορούν να το δώσουν για 150-200 ευρώ π.χ, και να βάλουν την διαφορά για να πάρουν κάτι καλύτερο.

Δημοσ.

Σχετικά με την "προσφορά" μνήμης του PDA4U:

To SO-DIMM των 2GB της Kingston κοστίζει 27.70E στο EShop. Στο PDA4U δίνουν την μνήμη ξεχωριστά για 35E και κάνουν "υποτίθεται" προσφορά όταν η μνήμη εγκαθιστάται σε ένα 1000H και στην χρεώνουν μόνο 30Ε. Πόσο απατεώνες είναι!!!!

1) Ακόμα και με την προσφορά η μνήμη είναι πιο ακριβή

2) Σου κρατάνε το εγκατεστημένο 1gb της ASUS για να σου κάνουν "έκπτωση" 5 ευρώ;;;;

3) Σου το στέλνουν με παραβιασμένο το κουτί. Και που ξέρω εγώ μετά ότι είναι καινούργιο; Που ξέρω ότι κάποιος έξυπνος δεν αποφάσισε να το δοκιμάσει μερικές ώρες πριν το στείλει, φορτίζοντάς το όπως να' ναι και καταστρέφοντας τους σημαντικότατους πρώτους 2-3 κύκλους φόρτισης της μπαταρίας;

Δεν σφάξανε!

Σχετικά με τον διπύρηνο Atom:

Μην ψαρώνετε. Ο διπύρηνος Atom θα έχει *ακριβώς* την διπλάσια κατανάλωση ρεύματος. Τα νέα μηχανάκια είτε θα ρίξουν σημαντικά την αυτονομία τους (σκεφτείτε τα 3-cell, δεν θα πηγαίνουν ούτε ώρα), είτε θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες. Αυτό θα έχει δύο συνέπειες:

1. Η τιμή

2. (κυριότερο) το μέγεθος.

Ο διπύρηνος Atom προορίζεται κυρίως για nettops και όχι για netbooks.

Σχετικά με το utility για τον θόρυβο του δίσκου:

Δεν το χρησιμοποιώ γιατί δεν με ενοχλεί κανένας ήχος αλλά εφόσον χρησιμοποιεί το AAC του S.M.A.R.T. είναι εντελώς άκακο. Μάλιστα μπορείς να επιτύχεις το ίδιο αποτέλεσμα (έλεγχο του θορύβου έναντι των επιδόσεων) σε κάθε PC και με κάθε σύγχρονο δίσκο με διάφορα άλλα HD utilities (HDDLife κλπ)

Δημοσ.

βρε τι εχουμε παθει!!

το πρωτο μηχανακι μου ηταν ενας pentium 550,αλλαξαμε και παλι,αναβαθμιστηκαμε κατα την κοινως αποδεκτη καταναλωτικη μανια μας και τωρα εχω αραξει με ενα athlon 64 x2 4200+ πανω σε μια μητρικη με το θρυλικο πλεον nf4,καλο μηχανακι,απολυτα ευχαριστημενος και το εννοω,μονο που καθεται τις περισοτερες ωρες καταναλωνοντας ρευμα,οπως στο 99% των home users.

και ξαφνικα να ο atom 270 που λεει οτι δεν χρειαζεσαι να καις ενα καρο ρευμα,ουτε χρειαζεται να εισαι "σταθερος',ουτε...ουτε....για να εχεις οτι και με το "δυνατο μηχανημα", στο 99% των home users αν εξαιρεσουμε τα games και καποιες αλλες "βαριες δουλειες".

και το κυριοτερο απ'ολα,το βαζεις στην τσεπη σου και φευγεις.

δεν συγκρινω τα δυο μηχανακια-προσεξτε- απλα προσπαθω να καταλαβω γιατι τα μικρουλια εχουν τοσο μεγαλη αποδοχη απο το κοινο.

ειναι μικρα,ελαφρα,ομορφα,με μεγαλη αυτονομια και δουλευουν καλα,τουλαχιστον ετσι φαινεται.

καλοδουλευτα σε ολους και σερφαρετε(και οχι μονο) α- ΔΕΗ-ως.

υ.γ σε λιγο θα το εχω στα χερια μου,ελπιζοντας και μαλλον ειμαι σιγουρος,οτι δεν θα με απογοητευσει.

Δημοσ.
Σχετικά με την "προσφορά" μνήμης του PDA4U:

To SO-DIMM των 2GB της Kingston κοστίζει 27.70E στο EShop. Στο PDA4U δίνουν την μνήμη ξεχωριστά για 35E και κάνουν "υποτίθεται" προσφορά όταν η μνήμη εγκαθιστάται σε ένα 1000H και στην χρεώνουν μόνο 30Ε. Πόσο απατεώνες είναι!!!!

1) Ακόμα και με την προσφορά η μνήμη είναι πιο ακριβή

2) Σου κρατάνε το εγκατεστημένο 1gb της ASUS για να σου κάνουν "έκπτωση" 5 ευρώ;;;;

3) Σου το στέλνουν με παραβιασμένο το κουτί. Και που ξέρω εγώ μετά ότι είναι καινούργιο; Που ξέρω ότι κάποιος έξυπνος δεν αποφάσισε να το δοκιμάσει μερικές ώρες πριν το στείλει, φορτίζοντάς το όπως να' ναι και καταστρέφοντας τους σημαντικότατους πρώτους 2-3 κύκλους φόρτισης της μπαταρίας;

Δεν σφάξανε!

Σχετικά με τον διπύρηνο Atom:

Μην ψαρώνετε. Ο διπύρηνος Atom θα έχει *ακριβώς* την διπλάσια κατανάλωση ρεύματος. Τα νέα μηχανάκια είτε θα ρίξουν σημαντικά την αυτονομία τους (σκεφτείτε τα 3-cell, δεν θα πηγαίνουν ούτε ώρα), είτε θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες. Αυτό θα έχει δύο συνέπειες:

1. Η τιμή

2. (κυριότερο) το μέγεθος.

Ο διπύρηνος Atom προορίζεται κυρίως για nettops και όχι για netbooks.

Σχετικά με το utility για τον θόρυβο του δίσκου:

Δεν το χρησιμοποιώ γιατί δεν με ενοχλεί κανένας ήχος αλλά εφόσον χρησιμοποιεί το AAC του S.M.A.R.T. είναι εντελώς άκακο. Μάλιστα μπορείς να επιτύχεις το ίδιο αποτέλεσμα (έλεγχο του θορύβου έναντι των επιδόσεων) σε κάθε PC και με κάθε σύγχρονο δίσκο με διάφορα άλλα HD utilities (HDDLife κλπ)

+1111111 σε όλα

Δημοσ.
Ο διπύρηνος Atom θα έχει *ακριβώς* την διπλάσια κατανάλωση ρεύματος. Τα νέα μηχανάκια είτε θα ρίξουν σημαντικά την αυτονομία τους (σκεφτείτε τα 3-cell, δεν θα πηγαίνουν ούτε ώρα), είτε θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες.

Αυτό είναι σωστό. Ο Atom 330 dual core έχει κατανάλωση 8W έναντι των μόλις 4W του 270. Υπάρχουν όμως σκέψεις για κατασκευή 330 με χαμηλή κατανάλωση προκειμένου να τοποθετηθεί στην νέα γενιά netbook έτσι ώστε να διατηρηθεί όσο το δυνατόν η αυτονομία και το μέγεθος σε λογικά επίπεδα για την κατηγορία. Βέβαια αυτό δεν υπολογίζεται να συμβεί πριν από το 2ο τρίμηνο του 2009. Ότι και να λένε πάντως περί τοποθέτησης του 330 μόνο σε nettops (και λογικό είναι αλλιώς κανείς δεν θα αγόραζε σήμερα netbook με atom 270) μέχρι το τέλος του 2008 είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστούν τα πρώτα netbook με dual core (βλέπε Dell)...

Δημοσ.
Αυτό είναι σωστό. Ο Atom 330 dual core έχει κατανάλωση 8W έναντι των μόλις 4W του 270. Υπάρχουν όμως σκέψεις για κατασκευή 330 με χαμηλή κατανάλωση προκειμένου να τοποθετηθεί στην νέα γενιά netbook έτσι ώστε να διατηρηθεί όσο το δυνατόν η αυτονομία και το μέγεθος σε λογικά επίπεδα για την κατηγορία. Βέβαια αυτό δεν υπολογίζεται να συμβεί πριν από το 2ο τρίμηνο του 2009. Ότι και να λένε πάντως περί τοποθέτησης του 330 μόνο σε nettops (και λογικό είναι αλλιώς κανείς δεν θα αγόραζε σήμερα netbook με atom 270) μέχρι το τέλος του 2008 είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστούν τα πρώτα netbook με dual core (βλέπε Dell)...

Αυτή την στιγμή η Intel πουλάει σαν δαιμονισμένη τον Atom αφού το νέο form-factor που αυτή δημιούργησε και βάφτισε έχει κατακλύσει την αγορά (9 στα 10 φορητά που πουλάει αυτή τη στιγμή το Amazon είναι netbooks!) και ο ανταγωνισμός από AMD και VIA είναι αστείος. Ποιο βιβλίο marketing λέει ότι σε αυτή την φάση πρέπει να ανταγωνιστεί τον εαυτό της; Γιατί να βγάλει έναν ειδικό Atom που είναι ΚΑΙ φτηνός ΚΑΙ γρήγορος ΚΑΙ χαμηλής κατανάλωσης; Για να σταματήσει να βγάζει πολλά λεφτά και να βγάζει λιγότερα; Πότε ένα μονοπώλιο ανταγωνίστηκε τον εαυτό του; Δεν λέω ότι θα σταματήσει την έρευνα, ίσως τον κατασκευάσει! Αλλά δεν θα τον βγάλει στην αγορά. Άλλωστε εγώ δεν άκουσα πουθενά αυτήν την φήμη για κάποιον υποτιθέμενο διπύρηνο Atom με μικρότερη κατανάλωση από την διπλάσια. Υπάρχει κάποιο link;

Όσον αφορά τον κανονικό διπύρηνο Atom με την διπλάσια κατανάλωση, αυτός έχει βγει ήδη και εγκαθίσταται ήδη σε nettops. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ έχει κυκλοφορήσει σε nettops εδώ και καιρό (μέχρι και reviews υπάρχουν), παρόλα αυτά δεν έχει βγει η παραμικρή φήμη ούτε καν για κάποιο concept netbook με διπύρηνο;

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι είναι εντελώς απίθανο να βγει στο εμπόριο netbook (στην σημερινή κλάση μεγέθους και τιμής - κάτω των 500ευρώ) με διπύρηνο Atom μέσα στο 2008. Αν όντως βγει αυτό θα είναι είτε:

α. Επειδή η AMD έβγαλε ανταγωνιστή (η AMD ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει την σφαλιάρα που έφαγε)

β. Επειδή τα netbook με αυτόν θα κοστίζουν πάνω από 1.5χ στην τιμή ώστε να μην ανταγωνίζεται την υπάρχουσα σωρεία μοντέλων που πουλάν ήδη πολύ καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...