Προς το περιεχόμενο

asus eee pc 1000h

pctechgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Είδα στην καταπληκτική περιγραφή (και μπράβο!) από το Κ.ΕΠΙΚ. ότι έχει προεγκατεστημένο το Microsoft Works 9 και το Star Office. Καταρχάς το ίδιο ισχύει και στα Asus που πωλούνται Ελλάδα; Αν ναι, άρα δε χρειάζεται το Office;

2) Μπορεί να σηκώσει το miscrosoft office 2003 εύκολα, σχετικά εύκολα, έτσι κι έτσι ή μάλλον όχι; Αντ' αυτού να βάλω Open Office ή είναι χειρότερα;

3) Υπάρχει τρελή ανάγκη να του βάλεις 2GB RAM ή μια χαρά είναι κι έτσι;

4) Όσον αφορά τους drivers από το site της Asus. Κατεβάζω αβέρτα για να είναι καλύτερα ή έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα;

1) Ναι, ετσι ερχεται και στην Ελλάδα. Εγω που το πηρα απο ΠΛΑΙΣΙΟ ηταν ετσι. Αν θες τα κρατας.

2) Εγω εβαλα Office 2007 και παιζει μια χαρα.

3) Τρελλη αναγκη ΟΧΙ, απλως με 2GB θα ειναι πιο ανετο και αμα θες μπορεις να καταργησεις το pagefile για να μη δουλευει ο δισκος συνεχεις.

4) Δεν ξερω αν εχουν προβλημα. Αλλα και γιατι να εχουν ? Παντως καλυτερα να απαντησεις καποιος που εχει κατεβασει. Εγω δεν χρειαστηκα ακομη τιποτα.

Αντε με το ΚΑΛΟ :shifty:

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση... Με κάλυψες σε όλα...

Μία απορία ακόμα επειδή δεν είχα ποτέ laptop και δεν το ξέρω...

Το CD που το συνοδεύει ξέρω ότι είναι για recover αντί να κάνεις format. Γιατί υποθέτω πως cd με Windows XP δε δίνουν. Αμα κολλήσεις ιό που σε desktop το πρόβλημα το λύνεις με format στα laptop τι κάνεις; Me to recover είσαι οκ;;

Ευχαριστώ πάρα πολύ...

Περιμένω πως και πως να πάω να το αγοράσω...

Δημοσ.
Το CD που το συνοδεύει ξέρω ότι είναι για recover αντί να κάνεις format. Γιατί υποθέτω πως cd με Windows XP δε δίνουν. Αμα κολλήσεις ιό που σε desktop το πρόβλημα το λύνεις με format στα laptop τι κάνεις; Me to recover είσαι οκ;;

Και στο λαπτοπ format κανεις, την ιδια μεταχειριση με το pc σου επιδεχεται, δεν εχει διαφορες.

Δημοσ.
Και στο λαπτοπ format κανεις, την ιδια μεταχειριση με το pc σου επιδεχεται, δεν εχει διαφορες.

Κατάλαβα... ΟΚ ευχαριστώ πολύ... απλά ρώτησα γιατί για να κάνεις format στο assus λογικά θα χρειαστείς εξωτερικό DVD drive. Με λίγα λόγια το recover που έχει είναι το ίδιο με αυτό των windows xp και έχω εγώ για desktop.

Να 'σαι καλά.. Ευχαριστώ και πάλι..

Δημοσ.

Παντως πιο ευκολο ειναι να κανεις ενα Image στο 2ο partition και να το εχεις ανα πασα στιγμη διαθεσιμο για restore (βλ. Acronis TrueImage). Εγω αυτο εκανα

Δημοσ.
Παντως πιο ευκολο ειναι να κανεις ενα Image στο 2ο partition και να το εχεις ανα πασα στιγμη διαθεσιμο για restore (βλ. Acronis TrueImage). Εγω αυτο εκανα

Συγνώμη που ζητώ διευκρίνηση απλά ξέρω κάποια πράγματα, αλλά όχι και όλα...

Απ' ότι έψαξα το πρόγραμμα αυτό κάνει ένα πλήρες restore για τον υπολογιστή σου εε;; Και με αυτό μπορείς να επανέλθεις πλήρως να υποθέσω...Ακόμα και από ιο όμως ή τότε είναι αναπόφευκτη η λύση του format;

Δημοσ.
Συγνώμη που ζητώ διευκρίνηση απλά ξέρω κάποια πράγματα, αλλά όχι και όλα...

Απ' ότι έψαξα το πρόγραμμα αυτό κάνει ένα πλήρες restore για τον υπολογιστή σου εε;; Και με αυτό μπορείς να επανέλθεις πλήρως να υποθέσω...Ακόμα και από ιο όμως ή τότε είναι αναπόφευκτη η λύση του format;

Οταν το παρεις και τον στησεις οπως θελεις εσυ, τοτε παιρνεις το image. Μετα δεν πας να κολησεις και "κορη" ? Κανεις restore και επανηλθες στην κατασταση του αρχικου στησιματος. Μπορει να εχεις χασει οτι εγκατεστησες απο εκεί και μετα, αλλα και αυτο λυνεται, μια και το πρόγραμμα σου δίνει τη δυνατότητα να παίρνεις τμηματικά images επιπρόσθετα στο αρχικό σου (πχ μια φορά τη βδομαδα θα σου προσθετει μονο οτι έχει αλλαξει στο δισκο που εκανες backup image, λεγεται incremental backup) B)

Δημοσ.

Ένα τρελό που μου κάνει από χθες, το συνδέω στο δίκτυο (static ip) και ενώ δείχνει ότι παίρνει ip , στις ιδιότητες της σύνδεσης δείχνει bytes μόνο στην αποστολή, στην παραλαβή μόνο 0, το δοκίμασα και σε ένα router με dhcp, τίποτα, καμια ιδέα

Δημοσ.
Οταν το παρεις και τον στησεις οπως θελεις εσυ, τοτε παιρνεις το image. Μετα δεν πας να κολησεις και "κορη" ? Κανεις restore και επανηλθες στην κατασταση του αρχικου στησιματος. Μπορει να εχεις χασει οτι εγκατεστησες απο εκεί και μετα, αλλα και αυτο λυνεται, μια και το πρόγραμμα σου δίνει τη δυνατότητα να παίρνεις τμηματικά images επιπρόσθετα στο αρχικό σου (πχ μια φορά τη βδομαδα θα σου προσθετει μονο οτι έχει αλλαξει στο δισκο που εκανες backup image, λεγεται incremental backup) B)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ... Με βοήθησες γιατί με τέτοια είμαι λιγάκι άσχετος...

Άμα έχω άλλη απορία θα στείλω...

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Σχετικά με τον διπύρηνο Atom:

Μην ψαρώνετε. Ο διπύρηνος Atom θα έχει *ακριβώς* την διπλάσια κατανάλωση ρεύματος.

αυτός είναι για "νετοπ" όχι για netbook. ο αντίστοιχος θα έχει 5W κατανάλωση και 4 threads μέσω HT. μπορεί να κόψει το HT για να μειώσει και άλλο την κατανάλωση αφού θα έχεις 2 cores. επίσης για την κατανάλωση θα πρέπει να δείτε συνολικά τα συστήματα και όχι μονο τις cpu. εκεί είναι που κάνουν το λάθος οι περισσότεροι

the Intel Atom platform with the 945GSE Express chipset has a specified maximum TDP of 11.8 W, with the processor only making up a relatively small portion of the total power. Individual figures are 2.5W for the N270 processor, 6W for the 945GSE chipset and 3.3W for the 82801GBM I/O controller

Wrong. Superman has Kryptonite, Rogue can't touch people, and Atom, for all its super-low TDP, has been effectively hamstrung by the 945GC chipset. With a TDP of 22W, Intel's chipset draws nearly six times more power than the processor itself, a fact that's driven home when you realize that the tall heatsink + fan combination on the retail D945GCLF board is actually cooling the northbridge, rather than the CPU.

"γιαυτο" και η via με τον νάνο τις κερδίζει τον atom επειδή είναι out of order και ας έχει κατανάλωση 25w έναντι 4w του atom (nettop)

Intel Atom 230

In Order

45nm

1600

Yes

533

512K

4

VIA Nano L2100

Out-of-order

65nm

1800

No

800

1024K

25

κάτσε να πέσει και ο νάνο στα 45nm και θα γελάμε :)

Power.jpg

http://arstechnica.com/reviews/hardware/atom-nano-review.ars/1

According to the Super PI test result, the Atom at 1.6GHz is a little bit faster than the old Intel Pentium III-M “Tualatin” at 1.13GHz, but slower than the laptop-use Intel Celeron M “Dothan-512″ at 900MHz, utilized in the Asus Eee PC. However, Super PI is a single-threaded application, while the “Silverthorne” CPUs incorporate HyperThreading technology for improved performance of multi-threaded software.

http://laptoping.com/intel-atom-benchmark.html

το προβλημα δεν ειναι μονο τι εφαρμογες μπορει να τρεξει αλλα και ο χρονος εκτελεσης.

το έχω ξαναγράψει και παλιότερα. σε flops και mips ο atom τον παίρνει αγρια. μη συγκρίνεται έναν out of order με έναν in order ώστε να πετύχει χαμηλή κατανάλωση. είναι διαφορετικές φιλοσοφίες

Δημοσ.
Ένα τρελό που μου κάνει από χθες, το συνδέω στο δίκτυο (static ip) και ενώ δείχνει ότι παίρνει ip , στις ιδιότητες της σύνδεσης δείχνει bytes μόνο στην αποστολή, στην παραλαβή μόνο 0, το δοκίμασα και σε ένα router με dhcp, τίποτα, καμια ιδέα

Drievrs επανεγκατάσταση?

Firewall?

Πολύ παράξενο πάντως...

Δημοσ.
According to the Super PI test result, the Atom at 1.6GHz is a little bit faster than the old Intel Pentium III-M “Tualatin” at 1.13GHz, but slower than the laptop-use Intel Celeron M “Dothan-512″ at 900MHz, utilized in the Asus Eee PC. However, Super PI is a single-threaded application, while the “Silverthorne” CPUs incorporate HyperThreading technology for improved performance of multi-threaded software.

http://laptoping.com/intel-atom-benchmark.html

το προβλημα δεν ειναι μονο τι εφαρμογες μπορει να τρεξει αλλα και ο χρονος εκτελεσης.

Ακομη και σημερα, αν υποχρεωνομουν για να βγαλω καποια δουλεια, να επιλεξω αναγκαστικα μεταξυ των 2, πιθανοτατα θα προτιμουσα εναν Pentium III-M Tualatin 1.13GHz, παρα ενα Celeron (ακομη και σημερινο) στα 900MHz :fear:

Εαν εχει ελαχιστη σημασια, καθως παιζει μηχανηματακι με Tualatin @ 1600 MHz (overclocked) ο Atom μου δινει την αισθηση γρηγοροτερου και απο αυτον. Βεβαιως ετσι συγκρινουμε συνολικα πολυ νεοτερη τεχνολογια, π.χ. DDR2 :shifty:

Οσο για το χρονο εκτελεσης εργασιων -οπως ελεγα κι οταν δουλευαμε D.T.P., με Pentium (!) ΜΜΧ 200:

τα παντα ερχονται σ' αυτον που περιμενει :mrgreen:

Δημοσ.

τα παντα ερχονται σ' αυτον που περιμενει :mrgreen:

cpt2_62.gif

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

τεσπα,να επαναλαβω οτι το μηχανακι ειναι εργαλειο για αυτους που ξερουν γιατι το θελουν.

Δημοσ.

Είμαι και εγώ ένας κάτοχος εδώ και μια βδομάδα του μικρού . Οι πρώτες εντυπώσεις με απλά λόγια άψογο.

Μόνο ένα μικρό πρόβλημα , ξαφνικά ακούω ένα θόρυβο και αφού το άνοιξα βλέπω αυτό το πραγματάκι να πηγαίνει πέρα δώθε πάνω στη μνήμη. Ξέρεις κανείς τι έιναι ;

tieinai.zip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...