apetros1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Για λίγο?? Δηλαδή πρέπει να έχεις και φορητό και mininote? Μήπως πολλοί έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με υπολογιστή και παιρνουν λάθος προιόν?
kotetsi Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Τα netbooks βγήκαν στην αγορά για συγκεκριμένο λόγο. Αν κάποιοι τα είδαν ως μόδα είναι δικό τους πρόβλημα και ουδόλως με απασχολεί. Αυτοί που αγοράζουν Η/Υ για πρώτη φορά και κοιτάζουν τα netbooks ας διαβάσουν πρώτα στο internet reviews και ας αποφασίσουν τι πραγματικά θέλουν. Αν δεν μπορούν να το βρουν, ας πάρουν τελοσπάντων ό,τι τους αρέσει στο μάτι αλλά να μην υπερφορτώνουν μετά τα fora με ηλίθιες απορίες του στυλ «αγόρασα το 1000Η αλλά δεν παίζει NFS Underground, τι να κάνω;». Προσωπικά μια χαρά με βόλεψε το 1000Η. Είναι ένα πολύ μικρό φορητό για όλες τις δουλειές μου. Και ναι, τρέχω και σχεδιαστικά προγράμματα χωρίς να περιμένω την τέλεια απόκριση ή απεικόνιση από το netbook. Ούτως ή άλλως έχω πει και παλαιότερα ότι ένα netbook μπορεί να κάνει τα πάντα καλά, ή λιγότερο καλά. Ας μην ξεχνάμε ότι η ισχύς του επεξεργαστή του είναι συγκρίσιμη με τους παλιούς P4 με ΗΤ.
antithema Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Εμένα μου ήρθε σήμερα απο pda4u.Τελικά δεν θα χρειαστώ την εγγύηση 0 pixel του καταστήματοςΠρώτες εντυπώσεις πολύ καλές με έμφαση στο multiple touchpad που πραγματικά αξίζει.Στην αρχή δεν είχα control panel του pad αλλά μετά το κατέβασμα των drivers απο το site της asus ''βρέθηκε'' και τώρα όλα τα έφερα στα γούστα μου.Είναι η πρώτη φορά που πιστεύω οτι δεν θα συνδέσω mouse σε φορητό. Ποιότητα πραγματικά καλή. Ήδη άλλαξα την ram με ένα dimmaki crucial 2gb και πραγματικά είναι πάρα πολύ απλό. Το ψάξιμο συνεχίζεται... Με ποιο courrier σου ηρθε, με τι συνεργαζετε η pda4u?
akalos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Τα netbooks βγήκαν στην αγορά για συγκεκριμένο λόγο. Αν κάποιοι τα είδαν ως μόδα είναι δικό τους πρόβλημα και ουδόλως με απασχολεί. ετσι μπραβο -----Προστέθηκε 11/10/2008 στις 12 : 33 : 20----- Τους συγκεκριμένους δεν τους εμπιστεύομαι απόλυτα στις τιμές... Αν κρίνω πάντως από τις τιμές που είδα στην Αμερική και υπολογίσω ότι στην Ευρώπη θα φτάσει 30% ακριβότερο, τότε λογικά θα παίξουμε στα 600 ευρώ. Σε αυτά τα επίπεδα τιμών θα το χτυπούσα γιατι με 150 ευρώ πάνω απο το ASUS 1000 θα είχα καλύτερη ποιότητα κατασκευής, αξιοπρεπέστατη κάρτα γραφικών, μεγαλύτερο δίσκο, μνήμη κτλ. σιγουρα, αλλα αυτο φαινοταν στο skroutz,αν και με πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα, υπαρχει το LG E300 με 700?. δεν ξερω,δεν με ενθουσιασε το μεγεθος της οθονης,ολων αυτων των netbook. το ειδα στο πλαισιο και ψιλο-απογοητευτηκα,δηλ....τι ψιλο..με πηρε στο δουλεμα και η γυναικα μου..αστα.
kirimis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Μια χαρά τα ΥΠΟκαθιστούν (δεν τα ΑΝΤΙκαθιστούν). Παντως μια χαρα τα ΑΝΤΙκαθιστουν για μια μεγαλη μεριδα χρηστων... που τα βασικα τους Apps εχουν να κανουν με browsing, office apps και multimedia. Προσωπικα θα αντικαταστησω τον Core2Duo desktop με ενα καλό netbook (προφανως θα ειναι απο τα ποιο ακριβα netbooks) το οποιο οταν θα καθετε στο γραφειο θα συνδεετε με μια 19αρα οθονη.
panos2000gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Παντως μια χαρα τα ΑΝΤΙκαθιστουν για μια μεγαλη μεριδα χρηστων... που τα βασικα τους Apps εχουν να κανουν με browsing, office apps και multimedia. Προσωπικα θα αντικαταστησω τον Core2Duo desktop με ενα καλό netbook (προφανως θα ειναι απο τα ποιο ακριβα netbooks) το οποιο οταν θα καθετε στο γραφειο θα συνδεετε με μια 19αρα οθονη. Παιδιά μη τρελαθούμε κι όλας... σε καμιά περίπτωση ένα netbook δεν μπρορεί να αντικαταστήσει ακόμη και το φτηνότερο dekstop και ούτε ο σκοπός της κυκλοφορίας τους είναι αυτός. Όποιος πάρει ένα netbook με τέτοια πρόθεση μαλλον θα κλαψει με μαυρο δακρυ. Πιστεύω ότι οριακά υποκαθιστά ακόμη και ένα laptop και αυτό παλι για συγκεκριμένη κατηγορία χρηστων. Δεν βλέπω για παράδειγμα λόγο για κάποιον που δεν μετακινείται τακτικά να θυσιάσει επιδόσεις, οθόνη, άνεση χρήσης, πιθανόν καλή κάρτα γραφικών και ηχεία κτλ κτλ στο βωμό της απόλυτης φορητότητας. Προσωπικά θα αποκτήσω αργά ή γρήγορα ένα netbook αλλά περισσότερο ως μια πολύ καλή γκατζετιά και λιγότερο ως το μηχάνημα που θα αντικαταστήσει το VAIO μου.
ktsak Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά μη τρελαθούμε κι όλας... σε καμιά περίπτωση ένα netbook δεν μπρορεί να αντικαταστήσει ακόμη και το φτηνότερο dekstop και ούτε ο σκοπός της κυκλοφορίας τους είναι αυτός. Όποιος πάρει ένα netbook με τέτοια πρόθεση πιστεύω θα κλαψει με μαυρο δακρυ. Πιστεύω ότι οριακά υποκαθιστά ακόμη και ένα laptop και αυτό παλι για συγκεκριμένη κατηγορία χρηστων. Δεν βλέπω για παράδειγμα λόγο για κάποιον που δεν μετακινείται τακτικά να θυσιάσει επιδόσεις, οθόνη, άνεση χρήσης, πιθανόν καλή κάρτα γραφικών και ηχεία κτλ κτλ στο βωμό της απόλυτης φορητότητας. Προσωπικά θα αποκτήσω αργά ή γρήγορα ένα netbook αλλά περισσότερο ως μια πολύ καλή γκατζετιά και λιγότερο ως το μηχάνημα που θα αντικαταστήσει το VAIO μου. Ε΄παμε να μην είμαστε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ. Αντικαθιστά οποιοδήποτε laptop αλλα για συγκεκριμένο σκοπό, δηλ αυτό της συνεχούς μετακίνησης. Οταν μετακινείσαι διαρκώς και θέλεις να έχεις μαζι σου ενα μηχάνημα για Internet, desktop publishing (office), παρουσιασεις, κλπ, τοτε είναι ιδανικο (βλ. βάρος, χαμηλότερες απαιτήσεις hardware). Αν όμως δεν μετακινείσαι και δεν υπάρχουν οι παραπάνω απαιτήσεις τότε φυσικά και δεν το χρειάζεσαι. καθεσαι στο σπιτι ή στο γραφειο και δουλεύεις στο ισχυρότατο desktop PC / laptop, με την τεραστια οθονάρα σου (>19") και είσαι άρχοντας. Τοτε ΝΑΙ. Αρα αν για καποιον κατι είναι απαραίτητο, για καποιον αλλλον είναι ενα ακόμη gadget και το αντιστροφο. Ολοι εχουν δικιο από την πλευρά τους και τα πάντα είναι υποκειμενικά. καλημέρα να είστε ολοι καλα.
akalos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 στην εποχη των ισχυροτατων επεξεργαστων,εμεις θα γυρναμε πισω? μαλλον για γκατζετιά το κοβω και μοδα. για δειτε για παραδειγμα, http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1167367 που εν εξαιρεσεις την τιμη,εχει ολο τις προυποθεσεις και για γκατζετιά και για ολες τις δουλειες. βαρος 1.6 κιλα. το παραδειγμα ειναι τυχαιο,υπαρχουν και αλλα τετοια προιοντα.
bedazzled Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Πιστεύετε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει πέσει τουλάχιστον στα ?399, αν όχι παρακάτω; Ελπίζω μέχρι τότε να έχει βγει και καμιά καλή προσφορά για mobile internet, γιατί laptop χωρίς internet παντού δεν λέει...
ktsak Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 στην εποχη των ισχυροτατων επεξεργαστων,εμεις θα γυρναμε πισω? μαλλον για γκατζετιά το κοβω και μοδα. για δειτε για παραδειγμα,http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1167367 που εν εξαιρεσεις την τιμη,εχει ολο τις προυποθεσεις και για γκατζετιά και για ολες τις δουλειες. βαρος 1.6 κιλα. το παραδειγμα ειναι τυχαιο,υπαρχουν και αλλα τετοια προιοντα. Το παράδειγμα μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη πάντα, "άσχετο". Δηλαδή τιμη "καμία σχέση" (3 φορές και κάτι επάνω), διαστάσεις μεγαλύτερες (με οτι αυτό συνεπάγεται στο θέμα μεταφοράς και φορητότητας). Κοινώς άλλη κατηγορία. Αν δε δώσεις και 2500 ευρώ βρίσκεις και καλύτερα. Από εκεί και μετά είναι τι ζητάει ο καθένας από τέτοιου είδους μηχανήματα
Bourdoulas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 στην εποχη των ισχυροτατων επεξεργαστων,εμεις θα γυρναμε πισω? μαλλον για γκατζετιά το κοβω και μοδα. για δειτε για παραδειγμα, http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1167367 που εν εξαιρεσεις την τιμη,εχει ολο τις προυποθεσεις και για γκατζετιά και για ολες τις δουλειες. βαρος 1.6 κιλα. το παραδειγμα ειναι τυχαιο,υπαρχουν και αλλα τετοια προιοντα. Αν πιστεύεις ότι ο Atom σε πηγαίνει πίσω μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο σκέψης σου όσον αφορά τη τεχνολογία. Μάλλον μπροστά σε πηγαίνει παρά πίσω...
Radiatedsoul Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 στην εποχη των ισχυροτατων επεξεργαστων,εμεις θα γυρναμε πισω? μαλλον για γκατζετιά το κοβω και μοδα. για δειτε για παραδειγμα, http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1167367 που εν εξαιρεσεις την τιμη,εχει ολο τις προυποθεσεις και για γκατζετιά και για ολες τις δουλειες. βαρος 1.6 κιλα. το παραδειγμα ειναι τυχαιο,υπαρχουν και αλλα τετοια προιοντα. το συγκεκριμενο λαπτοπ που μας λες εχει 1) Μεγαλο μεγεθος 2) Μεγαλο βαρος 3) Η μπαταρια διαρκει το πολυ 1.5 ωρα και πολυ λεω 4) Κοστιζει 1500 ευρω Για ποια συγκριση μιλας ,και για ποια αλλα τετοια προιοντα? Ειναι φανερο οτι το συγκεκριμενο που μας παραθετεις δεν εχει καμια σχεση με το θεμα μας, που ειναι τα ultra mobiles.
akalos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 βρε τι κατηγοριες μου λετε και τετοια!! θα γεμισουμε το σπιτι με μηχανακια,κατι σαν τα ρουχα δηλ.,αλλα το πρωι,αλλα το μεσημερι,αλλα το καλοκαιρι,κτλ. οποιος θελει ας βαλει το convertxtodvd,και ας κανει μια δοκιμη,για να δει. διοτι εμεις την καναμε και τα αποτελεσματα....καντε το μονοι σας. οσο για τον atom,μονο για κατεβαστηρι κανει 24/7 σε ενα μηχανακι για οσους εχουν μερακι να φτιαξουν κατι τετοιο. Radiatedsoul>....http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4296 αν θεωρεις τα ι.6 κιλα πολλα,εγω παλι ..οχι. εαν ηταν σε τιμες κοντα στα 600?,ποιος θα κοιταζε τα netbook? sory παιδες αλλα εκφραζω την αποψη μου μετα απο καποιες δοκιμες που καναμε σε φιλικο σπιτι. σιγουρα ειναι εργαλειο για καποιους που ξερουν τι θελουν και για πιο λογο το πηραν. εμενα δεν με καλυπτει. και οπως ειπαμε και παραπανω:οι αποψεις ειναι υποκειμενικες και εγω μετα την επαφη που ειχα μαζι του,απλα απογοητευτηκα. ισως επειδη περιμενα περισοτερα.
Shadow_9 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα... Προφανώς ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Asus Eee Pc 1000H. Καταρχάς το Asus το χρειάζομαι για συγκεκριμένο σκοπό. Να χρησιμοποιώ office,pdf, internet, άντε και καμιά ταινία .avi. Διάβασα όλα τα μηνύματα και ouaou είναι πολλά! Απ' ότι κατάλαβα αξίζει το μηχάνημα... Έχω 4 ερωτήσεις άμα μπορεί κανείς σας παρακαλώ να με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά... 1) Είδα στην καταπληκτική περιγραφή (και μπράβο!) από το Κ.ΕΠΙΚ. ότι έχει προεγκατεστημένο το Microsoft Works 9 και το Star Office. Καταρχάς το ίδιο ισχύει και στα Asus που πωλούνται Ελλάδα; Αν ναι, άρα δε χρειάζεται το Office; 2) Μπορεί να σηκώσει το miscrosoft office 2003 εύκολα, σχετικά εύκολα, έτσι κι έτσι ή μάλλον όχι; Αντ' αυτού να βάλω Open Office ή είναι χειρότερα; 3) Υπάρχει τρελή ανάγκη να του βάλεις 2GB RAM ή μια χαρά είναι κι έτσι; 4) Όσον αφορά τους drivers από το site της Asus. Κατεβάζω αβέρτα για να είναι καλύτερα ή έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα; Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.