Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Επειδη τα pc του σπιτιου εχουν φτασει σε αριθμο τα 3 και επειδη ολα εχουν Gigabit καρτες δικτυου, κι επειδη οι 4 θυρες του Speedtouch 780WL ειναι πλεον οριακες και προς τον αριθμο και προς τη ταχυτητα (100mbps), θα ηθελα να αγορασω ενα Switch 1000ρι για να δικτυωσω γρηγοροτερα ολα τα pc του σπιτιου. Θα ηθελα λοιπον να κανω μερικες ερωτησεις. 1)Θα συνδεσω στο switch τη μια ethernet απο το ρουτερ και στις αλλες θυρες τα 3 pc. Ετσι θα εχουν ολα τα pc εκτος απο LAN μεταξυ τους και ιντερνετ? 2)Προφανως θα κερδισω παρα πολυ σε αποδοση κατα τη μεταφορα αρχειων μεταξυ των υπολογιστων (~100MB/s οριο σε σχεση με τα 10MB/s τωρα), σωστα? 3)Εαν δε γινεται η συνδεση του (1) ερωτηματος, τοτε πως μπορω να τα δικτυωσω ολα μαζι με ταχυτητα 1000mbps αλλα και ταυτοχρονα να εχουν ιντερνετ ολα τα pc? Θα ηθελα επισης να μου πειτε ποιο απο αυτα τα switches (εαν κανουν τη δουλεια που θελω), ειναι η καλυτερη επιλογη και γιατι. i)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612311 ii)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613463 iii)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613053 iv)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613531 Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας παιδια εκ των προτερων! (PS: Μεχρι αυριο Κυριακη θα πρεπει να κανω τη παραγγελια )
tsakonas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 1)Ναι. 2)Οχι τοσο πολυ...μη ξεχνας οτι ο σκληρος δισκος εχει write speed. Απο Dlink,3com k netgear εννοειται netgear.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Αρχικα ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Write speed ειναι γυρω στα 40 (τουλαχιστον) MB/s, αρα θα βελτιωθει αρκετα ο χρονος μεταφορας αρχειων. Το συγκεκριμενο Netgear δε μου γεμιζει καθολου το ματι παντως.. Το TP_Link δε θα με βολεψει για τις απλες δουλειες που το θελω?
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 πάρε ένα φθηνό τα απλά για τα σπίτια στις πόρτες τους δεν έχουν καλό buffer ή όπως το λένε δεν θυμάμαι ( τώρα ξύπνησα ) και αν τους ζητήσεις transfer από πολλά pc μαζί θα χεστούν εγώ έχω 4 από το Dlink που δίνεις σε όλη την πολυκατοικία και πάνε αρκετά καλά αλλά αν τραβήξουμε όλοι αρχεία από τον server ο controller του raid γονατίζει και η κάρτες δεν πάνε πάνω από 70% θα δεις μια διαφορά από το 100άρι αλλά αν θες full utilization πρέπει να έχουν όλα τα pc ιπτάμενους δίσκους τα Tp_link εγώ δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου έβαλα ένα σε ένα κτίριο για να συνδέσουμε 15 pc σε ένα μεγάλο δίκτυο ~ 100pc σύνολο και με το ζόρι την πάλευε
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δε νομιζω να χρειαστει να τραβηξουν απο το σερβερακι πανω απο 2 pc ταυτοχρονα αρχεια οποτε νομιζω οτι με καλυπτει πληρως. Το ξερω οτι η TP_LINK εχει φτηνα και μετριας ποιοτητας προϊοντα, αλλα 2 καρτες WLAN που πηρα μια χαρα μου βγηκαν. Παντως προς το 3COM κλεινω... Προβλημα με Jumbo Frames δε θα εχω ετσι? Α, και μη ξεχασω: Καλα ξυπνητουρια
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 αν μπορείς για το 3com ακόμα καλύτερα jumbo frames θα φας αλλά λίγα ποια είναι πολλά για αυτό το θέμα όχι μόνο το switch
overclocker Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Εγώ θα σου πρότεινα το 3Com μιας και το έχω πάνω από 2 χρόνια στο γραφείο και δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα ή ασυμβατότητα. Πάντως στα μεγάλα αρχεία(+4GB) θα δεις μεγάλη διαφορά στους χρόνους αντιγραφής / μεταφοράς από PC σε PC.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 αν μπορείς για το 3com ακόμα καλύτερα jumbo frames θα φας αλλά λίγα ποια είναι πολλά για αυτό το θέμα όχι μόνο το switch Αμα σου πω οτι τα bold δε τα καταλαβα ? Εγώ θα σου πρότεινα το 3Com μιας και το έχω πάνω από 2 χρόνια στο γραφείο και δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα ή ασυμβατότητα. Πάντως στα μεγάλα αρχεία(+4GB) θα δεις μεγάλη διαφορά στους χρόνους αντιγραφής / μεταφοράς από PC σε PC. Ευχαριστω πολυ Μαλλον αυτο θα παρω. Δε χρειαζομαι 8port, ετσι? Μπορω να προσθεσω αλλο στο μελλον πανω σε αυτο?
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 με νορμάλ δίσκους και όχι σε raid θα δεις κάτι τέτοιο ~20Mb αν είσαι σε Xp μπορεί και καλύτερα αλλά θα ξενερώσεις όταν δεις οτι όλες οι κάρτες δεν περνάνε το 14-15% μόνο με ένα I-Ram είδα την κάρτα να βαράει 80-90% και τρελάθηκα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Thanks για το screenie Πανο Δες λιγο και πιο πανω το ποστ μου και καντα λιγο πιο λιανα
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 το έκανα edit είπαμε είμαι από τον ύπνο ακόμα και γράφω ότι νάνε φταίει και ο marley που παίζει από πίσω και είμαι λίγο χαμένος ακόμα και προετοιμάζομαι για ξενύχτη πάλι
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Εγω εξακολουθω να βλεπω αυτο που εκανα bold στη παραθεση ιδιο με το ποστ σου (νουμερο 6) παντως
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 έλα ρε συ λέω δεν θα έχεις jumbo frames πολλά μιας και τα καινούρια switches την παλεύουν αλλά δεν παίζουν ρόλο μόνο το switch για τα jumbo frames είναι και οι κάρτες δικτύου και τα καλώδια αλλά γενικά δεν θα έχεις πρόβλημα για πόσα pc μιλάμε ? παίξε λίγο με το mtu/payload στις κάρτες δικτύου σου να βρεις που παίζει καλύτερα σήκωσε και έναν ftp σε ένα pc και τράβα από αυτόν για να δοκιμάζεις γιατί μόνο έτσι θα πιάσεις τα μέγιστα που μπορείς αν δεις οτι έχεις πρόβλημα δοκίμασε να κάνεις το MTU από 1500 σε 9000 αλλά θα πέσει η ταχύτητα νομίζω μετά
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Για αρχη τρια pc. 1)Realtek 8111B. (μητρικη αυτη:http://global.msi.com.tw/index.php?f...1&maincat_no=1) 2)NVIDIA nForce® 430 built-in Gigabit MAC with external Marvell PHY (μητρικη ASUS M2NPV-VM) 3) Δε λεει! (μητρικη η IP35Pro)
Vatos_locos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 ε εντάξει δεν θα έχεις πρόβλημα γενικά αλλά μην περιμένεις τρελές ταχύτητες όλες νομίζω πάνω σε pci είναι οπότε νορμάλ πράματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.