fe31h Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 να σας πω κατι μου μου ηρθε τωρα... μηπως παιζει κανενα ρολο που προσπαθησα να κανω το bios update μεσα απο τον firefox χωρις κανενα αποτελεσμα και μετα απο μιση ωριτσα περιπου τον εκλεισα τον υπολογιστη???? (αφου φορτωνε και φορτωνε χωρις καμια ενδειξη!!)
gtsamour Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δεν νομίζω, αν κάτι είχε πάει στραβά τότε, δεν θα συζητούσαμε τώρα για μνήμες.
antonl Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Επίσης πώς στο καλό μπορείς να κάνεις BIOS update από browser; :/ Εκτός κι αν είναι καμιά πατέντα της MSI...
gtsamour Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Απαγορεύονται δια ροπάλου bios update από windows ακόμα και αν ο κατασκευαστής δίνει δικά του προγράμματα (βλέπε asus). Μόνο από DOS περιβάλλον ή καλύτερα ακόμα αν η μητρική υποστηρίζει bios update από USB stick κατα το boot.
vasilis1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Απαγορεύονται δια ροπάλου bios update από windows ακόμα και αν ο κατασκευαστής δίνει δικά του προγράμματα (βλέπε asus).Μόνο από DOS περιβάλλον ή καλύτερα ακόμα αν η μητρική υποστηρίζει bios update από USB stick κατα το boot. Αυτή η χρήση απόλυτότητας να μην υπήρχε τι καλά που θα ήταν.... Έχω κανει πάμπολλες φορές bios update μέσα από τα windows σε μητρικές Asus και Gigabyte και ποτε δεν ειχα πρόβλημα. Οι περισσότερες νεες μητρικες έχουν και συστήματα επαναφοράς (όχι και για μεγάλη εμπιστοσύνη βέβαια). Απλά να λέμε ότι ειναι πιο ασφαλές μέσα απο dos περιβάλλον. Στο θεμα του παιδιού,φοβάμαι ότι μάλλον εχει βγει off η μητρική
fe31h Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 ενταξει, αν θελω να κανω update θα φτιαξω ενα αλλο θεμα... μιας που δεν ξερω τιποτα σε αυτον τον τομεα. κρατηστε λοιπον την ορεξη σας για εκει:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p
gtsamour Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Εφόσον το να κάνει bios update μπορεί να λύσει το πρόβλημά του, και δεν ξέρει και πολλά επι του θέματος, που βλέπεις εσύ το off topic. Όποιος ξέρει από αυτά τα θέματα καταλαβαίνει γιατί το λέω. Το ότι δεν είχες εσύ ποτέ πρόβλημα δε λέει απολύτως τίποτα. Φυσικά και μπορεί να γίνει από windows αλλά ποιός παίζει κορόνα γράμματα τη μητρική του να πάει κατι στραβά με΄το ΧΨ πρόγραμμα που τρέχει από πίσω.
fe31h Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Αυτή η χρήση απόλυτότητας να μην υπήρχε τι καλά που θα ήταν....Έχω κανει πάμπολλες φορές bios update μέσα από τα windows σε μητρικές Asus και Gigabyte και ποτε δεν ειχα πρόβλημα. Οι περισσότερες νεες μητρικες έχουν και συστήματα επαναφοράς (όχι και για μεγάλη εμπιστοσύνη βέβαια). Απλά να λέμε ότι ειναι πιο ασφαλές μέσα απο dos περιβάλλον. Στο θεμα του παιδιού,φοβάμαι ότι μάλλον εχει βγει off η μητρική οταν λες off??? τι εννοεις ακριβως?:fear::fear::fear: βρε παιδια μηπως να το αφηνα με το 1 γκιγκα να τελιωνουμε??:fear:
fe31h Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Εφόσον το να κάνει bios update μπορεί να λύσει το πρόβλημά του, και δεν ξέρει και πολλά επι του θέματος, που βλέπεις εσύ το off topic. ωραια λοιπον... αν ειναι τοσο σοβαρο το update του bios και μπορει να λυσει το προβλημα μου ας το κανουμε! αφου μπορει να λυσει το προβλημα μου, ας αρχισουμε! πως κανουμε λοιπον bios update χωρις καμια μ@λ@#@@#??? ειναι ευκολο??
gtsamour Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Πρώτα θα δείς ποιά έκδοση bios έχεις ήδη, αυτό φαίνεται όταν το μηχάνημα ξεκινά. Πάτα το κουμπί pause για να μείνει το μηχάνημα εκεί και να προλάβεις να δείς τη version. Κάποια μηχανήματα το έχουν και κάπου μέσα στο μενού του bios. Μετά θα μπείς στο site της εταιρίας να δεις ΑΝ υπάρχει πιο καινούργια έκδοση από αυτή που έχεις για το mobo σου. Αν όχι δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Αν ναι τότε την κατεβάζεις μαζί με το πρόγραμμα DOS που θα κάνει το φλασάρισμα και τα αποσυμπιέζεις κάπου (στο δίσκο ή σε δισκέτα bootable). Τώρα χρειάζεσαι μια bootable δισκέτα (ή ότι άλλο) που να σε βγάζει σε DOS και που τα autoexec.bat και config.sys να μη φορτώνουν τίποτα. Αφού βγείς σε dos εκτελείς το πρόγραμμα (EXE) και ακολουθείς τις οδηγίες. Εννοείται ότι τη διαδικασία δε τη διακόπτεις για κανένα λόγο μέχρι να τελειώσει. Υπάρχει πιθανότητα στο bios να υπάρχει επιλογή bios flash protect (ή κάτι παρόμοιο) οπότε θα πρέπει να την απενεργοποιήσεις πρίν κάνεις update.
fe31h Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Πρώτα θα δείς ποιά έκδοση bios έχεις ήδη, αυτό φαίνεται όταν το μηχάνημα ξεκινά. Πάτα το κουμπί pause για να μείνει το μηχάνημα εκεί και να προλάβεις να δείς τη version. Κάποια μηχανήματα το έχουν και κάπου μέσα στο μενού του bios. Μετά θα μπείς στο site της εταιρίας να δεις ΑΝ υπάρχει πιο καινούργια έκδοση από αυτή που έχεις για το mobo σου. Αν όχι δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Αν ναι τότε την κατεβάζεις μαζί με το πρόγραμμα DOS που θα κάνει το φλασάρισμα και τα αποσυμπιέζεις κάπου (στο δίσκο ή σε δισκέτα bootable). Τώρα χρειάζεσαι μια bootable δισκέτα (ή ότι άλλο) που να σε βγάζει σε DOS και που τα autoexec.bat και config.sys να μη φορτώνουν τίποτα. Αφού βγείς σε dos εκτελείς το πρόγραμμα (EXE) και ακολουθείς τις οδηγίες. Εννοείται ότι τη διαδικασία δε τη διακόπτεις για κανένα λόγο μέχρι να τελειώσει. Υπάρχει πιθανότητα στο bios να υπάρχει επιλογή bios flash protect (ή κάτι παρόμοιο) οπότε θα πρέπει να την απενεργοποιήσεις πρίν κάνεις update. δηλδη να το κανω enable???? η εκδοση του bios δεν φενεται και απο εδω???? επισης αν περασω το αρχειο που λεγαμε μεσα σε flashακι δεν πειραζει ετσι δεν ειναι????
SeKoS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Παλαιότερα Motherboard είχαν πρόβλημα να αναγνωρίζουν dual και single side memory chipsets ταυτοχρονα μήπως παίζει κατι αντίστοιχο στην περίπτωσή σου? δοκίμασε ίδιες μνήμες πρώτα. Αμα κάνεις λάθος στο bios update = dead board με όλες τις συνέπειες (εαν δεν βρείς αντίστοιχεις τεχνολογίας τα αλλάζεις όλα όχι μονο το board)
fe31h Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Παλαιότερα Motherboard είχαν πρόβλημα να αναγνωρίζουν dual και single side memory chipsets ταυτοχρονα μήπως παίζει κατι αντίστοιχο στην περίπτωσή σου? δοκίμασε ίδιες μνήμες πρώτα. Αμα κάνεις λάθος στο bios update = dead board με όλες τις συνέπειες (εαν δεν βρείς αντίστοιχεις τεχνολογίας τα αλλάζεις όλα όχι μονο το board) ναι να παρει αυτο λεω και εγω οταν το σκεφτομαι...αν κανω καμια μλκ???? τοτε παπαλα! πετας ολο το συστημα!!! οκ, αν ειναι θα παω να παρω αλλη μια ιδια 1 γκιγκα και μετα θα σας πω τι εγινε! μακαρι να κατσει καλα...
antonl Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 το εχω το manual (το κατεβασα προχτες...) δεν αναφερει κατι συγκεκριμενο... το μονο που λεει ειναι πως να τις βαλεις σωστα (ναι αλλα δεν μπορουν να μπουν και λαθος... αναποδα δλδ!!!) Ελπίζω να διάβασες όλα περί μνημών στο manual έτσι; πχ κι αυτά (όπως λέει κι ο SeKoS παραπάνω):
fe31h Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Ελπίζω να διάβασες όλα περί μνημών στο manual έτσι;πχ κι αυτά (όπως λέει κι ο SeKoS παραπάνω): δηλαδη για να τις αναγνωρισει πρεπει να ειναι ιδιες???? edit: οταν λειει single & double sided δεν καταλαβαινω τι εννοει... την συχνοτητα εννοει???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.