fe31h Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Γεια σας παιδια! Λοιπον... εχουμε και λεμε: παλια ειχα 512 ραμ, μετα απο καποια χρονια την εβγαλα και στην θεση της εβαλα μια 1 γκιγκα την οποια την διαβασαν ολοι (κατι προγραμματα και α win. Τωρα αφου εβαλα την παλια μου 512 σε μια αλλη θυρα της μητρικης τοτε εκανε κατι μπιπ μπι και κατι τετοια οποτε την εβαλα και εγω σε μια αλλη θυρα (εχω τρεις θυρες οποτε...) εκει εκανε παλι τα μπιπ αλλα μετα αναψε κανονικα! (προηγουμενως δεν αναβε!!!) Τωρα παω στο pc wizard και στο cpu-z τα οποια τις βλεπουν και τις δυο μνημες ενω τα win οχι!!! γιατι αυτο το πραγμα???
filtrohouana Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Είναι πολύ πιθανό να μην τις σηκώνει το μηχάνημα και να μην φταίνε τα windows...
fe31h Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Λοιπον... τα win μου ειναι 32 bit και το μηχανημα αν εννοεις την μητρικη σηκωνει 3 ολοκληρα γκιγκα!! (τρεις υποδοχες Χ 1γκιγκα η καθεμια) Τι μπορει να φταιει?? μηπως ξερετε????
michael92 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Λοιπον... τα win μου ειναι 32 bit και το μηχανημα αν εννοεις την μητρικη σηκωνει 3 ολοκληρα γκιγκα!! (τρεις υποδοχες Χ 1γκιγκα η καθεμια)Τι μπορει να φταιει?? μηπως ξερετε???? Δοκίμασε να κάνεις update τους drivers της μητρικής ή reinstall. Ακόμα μην εμπιστεύεσαι τόσο τις ιδιότητες του υπολογιστή, μπορεί να έχει κάποιο bug Και να μην έκανε ανανέωση ή κάτι. Πάτα Ctrl + Shift + Esc και δες εκεί τι σου δείχνει σαν RAM.
fe31h Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δοκίμασε να κάνεις update τους drivers της μητρικής ή reinstall. Ακόμα μην εμπιστεύεσαι τόσο τις ιδιότητες του υπολογιστή, μπορεί να έχει κάποιο bug Και να μην έκανε ανανέωση ή κάτι. Πάτα Ctrl + Shift + Esc και δες εκεί τι σου δείχνει σαν RAM. Φιλε μου δεν το κατανοω... ουτε εκει λεει τιποτα!!!! τι γινεται βρε παιδια???? τα νευρα μου!!!!
Ceidkeeper Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Λοιπόν - μήπως έχεις on-board κάρτα γραφικών που σου τρώει με τη shared μνήμη της? - μήπως έχεις 4 bank αντί για 3 και η μητρική προσπαθεί να τα δεί ντέ και καλά σαν dual-channel (έλεγξε το bios σου και απενεργοποίησε τα δέοντα άν γίνεται) - μήπως απο απροσεξία το δαχτυλάκι πήρε λίγο τις επαφές και δε κάθεται καλα η μνήμη; ή έβαλες παραπάνω δύναμη και κουνήθηκε κάποιο bank; δε μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο....
fe31h Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 πολυ πιθανα τα παραπανω... αλλα ο υπολογιστης εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων! τωρα αυτα με την δυναμη που λες...δεν ξερω. αλλα ακου και αυτο... η μια ειναι 521 και η αλλη 1 οποτε για dual-channel αστο... εχει τρεις υποδοχες και οχι τεσσερεις. εβαλα την 512 παντου (και στις τρεις υποδοχες) και δεν δουλευει καθολου!!!! ο υπολογιστης κολαει στο boot... εβαλα και την 1 παντου και δουλευει μονο στην κεντρικη!!!! στις δυο ακριανες τιποτα! το ιδιο πραγμα...(κολαει στο boot) λετε να εχουν χαλασει οι υποδοχες???? αφου δεν τις εχω πειραξει και καθολου... edit: ο υπολογιστης ειναι της υπογραφης...
intelquad Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 καλημερα!εχουν φιλε μου την ιδια συχνοτητα και οι δυο?δηλαδη βλεπουν η μια την αλλη?
fe31h Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 δεν ξερω... με τα διαφορα προγραμματα οπως πχ pc wizard ολα ειναι τελεια!!! ιδιες συχνοτητες (333, η 1 γκιγκα επεσε απο τα 400 για να παει μαζι με την 512 που ειναι 333) και 1.5 γκιγκα φυσικη μνημη... με τα win τιποτα! τι την εχω τι δεν την εχω το ιδιο πραγμα!! το περιεργο ξερετε ποιο ειναι??? οτι η 512 δεν δουλευει πουθενα! (μπορει να ειναι χαλασμενη...) αλλα ουτε και η 1 γκιγκα δουλευει στις δυο ακριανες μονο στην κεντρικη... τι γινεται εδωπερα?:cry: ξερει καποιος?:-(
intelquad Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 επειδη στο μαγαζι αντιμετωπισα μια τετοια κατασταση ηταν βραχυκυκλωμενη η motherboard και την αλλαξαμε με μεταχειρισμενη!δηλαδη η μνημη επεαιζε μονο σε μια θυρα και οταν εμπαινε και δευτερη το συστημα κατερεε!
fe31h Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 και τι να επαθε η σκασμενη η μητρικη???? δεν λεω ειναι λιγο παλια (msi ms 6585) αλλα τοσο καιρο δεν την πειραζα τωρα πριν απο κανενα μηνα της εβαλα μια καρτα γραφικων και μια ραμ... και τωρα οταν της βαζω την παλια ραμ στην παλια της θεση δεν δουλευει αναβει αλλα κολαει στο boot εκει που σου λεει διαφορα... αλλα και να σου πω... οταν βαζω την 1 γκιγκα στο κεντρο (προφανως θελει καποια στο κεντρο για να δουλεψει) και την 512 στα δεξια παλι δεν δουλευει οταν την βαζω στα αριστερα τοτε δουλευει κανινοκα αλλα το μονο προβλημα ειναι οτι δεν την βλεπουν τα win, μονο τα διαφορα προγραμματα!!!! τι περιεργα πραγματα γινονται εδω????
intelquad Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 εγω πιστευω οτι ειναι θεμα μητρικης!γιατι να μι δουλευει δηλαδη σε οποιοδηποτε απο τα δυο ακρα?αρα καπου βραχυκυκλωνει!
gtsamour Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Εγώ θα έλεγα να βάλεις πάνω τις μνήμες και να κάνεις reset το bios από το jumper που έχει η μητρική ώστε να προσπαθήσει να τις δεί εκ νέου. Αν αυτό δεν βοηθήσει ρίξε καμια ματιά μήπως έχει βγεί κανένα πιο τελευταίο bios για τη μητρική σου και βάλτο.
fe31h Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 νομιζω δεν καταλαβες... δεν δουλευει απο δεξια, απο αριστερα μια χαρα παει το θεμα. Μονο τα μπουρδελα τα win δεν την βλεπουν... Να σου πω ομως, ο μονος συνδυασμος που ποιανει ειναι η 1 στην μεση και η 512 αριστερα και ετσι εχουμε 1 γκιγκα στα win και 1.5 στα προγραμματα... οποιος αλλος συνδυασμος ακυρος!!! απο την μια λες οτι ειναι βραχυκυκλωμα απο την αλλη οχι! ελα μου???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.