Προς το περιεχόμενο

O υπολογιστής δεν κάνει boot

Lefteris29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα νεο σχετικα υπολογιστη (1.5 χρονο) με προσφατη αναβαθμιση πριν 5 μηνες -αλλαξα psu (etasis 650 watt) και καρτα γραφικων (8800gt).

Ολα μια χαρα μεχρι χτες που ενω επαιζα ενα παιχνιδι ,στην διαρκεια που εκανε loading κολλησε η οθονη και απο τοτε τον ανοιγω -δουλεουν ολα κανονικα-fans ktl αλλα δεν κανει boot-ουτε τον ενα θορυβο (beep) που κανει οσο φορτωνει.

Τα εβγαλα ολα , εχω δοκιμασει διαφορα (remove τα εξτρα εξαρτηματα-και boot μονο με τα βασικα) αλλα τιποτα.Εχετε καποια ιδεα τι μπορει να ειναι? Μπορει να ειναι η μπαταρια cmos??

Δημοσ.

μπαινει καθολου στο bios?

πατας το Power και τι κανει μεχρι που παει?

Για να μην κανει το αρχικο μπιπ κατι τρεχει με τον επεξεργαστη σου, αυτο το μπιπ ειναι οτι ειναι οκ ο επεξεργαστης.

Η οθονη σιγουρα ειναι μια χαρα ε?(αφου ειπες οτι κολλησε και μετα dead εγω θα ξεκιναγα με τον επεξεργαστη)

Δημοσ.

Δεν μπαινει καθολου στο bios-μαυρη οθονη (η οθονη ειναι μια χαρα-την ανοιγω και κατευθειαν γραφει οτι παει sleep)

Με το που τον ανοιγω δουλεουν ολα τα fans-η 8800 gt καρτα δουλευει στο full συνεχως και δεν κανει τιποτα αλλο.

Αναρωτιεμαι μηπως ειναι η cmos battery και εχει αποδιοργανωθει ολο το boot system-γιατι οι σκληροι δεν ακουγονται (χ2)και δεν κανει boot απο αυτους.Βασικα καπου νομιζω οτι ειχα δαβασει πως αν υπαρχει προβλημα απο τον επεξεργαστη θα εκανε καποιο θορυβο.

Μπορει αραγε να ειναι η cmos?

Δημοσ.

κοιτα να δεις κανονικα αν καρτα γραφικων, μνημες, επεξεργαστης, δεν υπηρχαν ή ειχαν προβλημα θα επρεπε αν μπιπαρει η μητρικη.

Δοκιμασε χωρις την μπαταρια να εκκινησεις τον υπολογιστη.

Υποψιαζομαι επεξεργαστη και μητρικη.Τσεκαρε οπτικα οσο καλυτερα την μητρικη για τυχον σκασιματα

Δημοσ.

μπορει να τα εχει φτυσει το τροφοδοτικο σου

με δευτερη πιθανοτητα στην καρτα γραφικων

εχεις καμια αλλη να δοκιμασεις ή την Onboard?

Δημοσ.

Δοκιμασα αλλη καρτα και δεν ειναι εκει το προβλημα-επισης η μητρικη φαινεται μια χαρα.

Οι σκληροι απλα δεν ακουγονται -no loading.

Το τροφοδοτικο ειναι πολυ καινουργιο και καλη ποιοτητα-etasis 650watt.

Καπου διαβασα οτι μπορει ενας ιος να σβησει τo bios-και τοτε να μην γινεται το boot-ξερετε κατι σχετικα με αυτο?

Δημοσ.

αν δε φταιει η καρτα γραφικων κατα 99% ειναι το τροφοδοτικο

το εχω παθει κι εγω

υπαρχει περιπτωση να χαλασει και να δινει ρευμα μονο σε ορισμενες συσκευες

δοκιμασε ενα αλλο αν εχεις

Δημοσ.

κοιτα να δεις θεμα δισκων δεν ειναι.αφου δεν φτανει καν σε σημειο να χρησιμοποιεισει-τσεκαρε τους δισκους.

Βγαλε τους σκληρους οποτε και τα οπτικα.

Βασικα βγαλε μια απο πανω τον επεξεργαστη, αν δεις οτι δεν μπιπαρει τοτε μπορω να πω οτι η μητρικη σου μαλλον τα κακαρωσε, το θεμα Bios Που λες σιγουρα η μητρικη σου εχει dual οποτε δενθα ηταν τοσο προβλημα.

Με σκετο ρευμα στη μητρικη ασε πανω μονο την καρτα γραφικων και ενα ντιμακι μνημης και πες μας τι κανει, οσο και να κλαταρε το τροφοδοτικο, που δε νομιζω αφου δινει καποιο ρευμα θα δειξει αν μπουταρει.

Δημοσ.

Παιδια μαλλον δεν τα εχει κακαρωσει η μητρικη , ουτε τιποτα απο hardware.

Μαλλον πρεπει να εχει σβηστει το bios.(Θυμαμαι οτι την τελευταια φορα που το ειχα ανοιξει -στην διαρκεια του boot μου ειχε βγαλει ενα περιεργο μηνυμα-που δεν προλαβα να πιασω τιποτα αλλο απο την λεξη registry)

Συγκεκριμενα μια μερα πριν ειχα κατεβασει ενα αρχειο απο το δικτυο που απο χαζομαρα το εκανα install παρολο που μου φαινοταν υποπτο)

Καπου αλλου (αφου ειχα παθει την ζημια) διαβασα οτι υπαρχουν ιοι που σου σβηνουν το bios.

Διαβασα επισης σημερα οτι αν βγαλεις μνημες και δεν σου μπιμπαρει-παει να πει οτι δεν υπαρχει bios-οπως και εγινε με τον δικο μου.

Στις λυσεις που εψαξα λεγανε για boot απο floppy disk-αλλα εγω δυστυχως δεν εχω.

Ξερετε τροπους για να κανω recovery του bios?

Δημοσ.

Καλημερα,αυτα ακριβως που γραφεις,μου εκανε και εμενα,μεχρι και πληκτρολογια δοκιμασα,στα 2 ειδη συνδεσεων,στη θυρα και usb,τιποτα,δεν μ'αφηνε ουτε στο bios να μπω,τα ειχα βγαλει ολα,2 ημερες παιδευομουνα,την δοκιμασα και εξω απο το κουτι,και μπαιλτισμενος,την ειχα ακουμπισει,για μια μερα,χωρις ρευμα,για μια νυχτα εξω απο το κουτι,καποια στιγμη τη συνεδεσα,και χωρις να κανω κατι διαφορετικο,δουλεψε, ετσι ξαφνικα,τι να σου πω,τωρα,ηλεκτρισμος ? ακουμπαγε καπου η μητρικη? δεν ξερω,γι' αυτο βγαλτη απ'το ρευμα,καλοκαιρι ειναι,με την ευκαιρια καθαρισε τα ολα,φυσηξε τα ολα,και αστη,μπορει να συμβη κανα μαγικο,και σε σενα.

Δημοσ.
Παιδια μαλλον δεν τα εχει κακαρωσει η μητρικη , ουτε τιποτα απο hardware.

Μαλλον πρεπει να εχει σβηστει το bios.(Θυμαμαι οτι την τελευταια φορα που το ειχα ανοιξει -στην διαρκεια του boot μου ειχε βγαλει ενα περιεργο μηνυμα-που δεν προλαβα να πιασω τιποτα αλλο απο την λεξη registry)

Συγκεκριμενα μια μερα πριν ειχα κατεβασει ενα αρχειο απο το δικτυο που απο χαζομαρα το εκανα install παρολο που μου φαινοταν υποπτο)

Καπου αλλου (αφου ειχα παθει την ζημια) διαβασα οτι υπαρχουν ιοι που σου σβηνουν το bios.

Διαβασα επισης σημερα οτι αν βγαλεις μνημες και δεν σου μπιμπαρει-παει να πει οτι δεν υπαρχει bios-οπως και εγινε με τον δικο μου.

Στις λυσεις που εψαξα λεγανε για boot απο floppy disk-αλλα εγω δυστυχως δεν εχω.

Ξερετε τροπους για να κανω recovery του bios?

βγαλε τη μπαταριουλα της μητρικης,αστη ετσι για πειπου 20-30 λεπτα,και μετα βαλτη ξανα,θα σου καθαρισει το bios στις default ρυθμισεις,και θα χρειαστη,να τις κανεις απο την αρχη.

Μπορεις επισης να ξεκινησεις απο usb,αν η μητρικη σου υποστηριζει αυτη τη λειτουργια,ξερεις θα ρυθμισεις 1η συσκευη το usb,μεσα απο το bios.

Αλλα για ιο στο bios,οχι απιθανο,αλλα πολυ δυσκολο.

Παντως αυτο με το bios,να το κανεις.

Δημοσ.

εχω ηδη δοκιμασει αυτο με την μπαταρια και το cmos αλλα τιποτα (αρχικα σημερα σκεφτομαι να παω να παρω καινουργια μπαταρια).

Βασικα το ψιλοφοβαμαι να βγαλω μητρικη και τα παντα απο τον υπολογιστη καθως δεν εχω τοση εμπειρια στο να τα ξανασυνδεσω παλι.

Διαβασα χτες ξανα το manual της μητρικης και λεει οτι αν το bios has failed or corrupted πρεπει να κανεις boot απο floppy disk (λεει ακριβως τι πρεπει να κανεις)οποτε σκεφτομουνα μηπως φτιαξω το disk στην δουλεια και το μεσημερι να παω να αγορασω ενα floppy και να κανω την δοκιμη με αυτο.

Θυμαμαι παντως οτι ο υπολογιστης μου μπιπαρε μονο οταν εβγαλα την εξτρα τροφοδοσια απο την καρτα γραφικων μου αλλα οχι οταν εβγαλα και τις μνημες.

Παιζει παντως να εχει φαει κανα κολλημα το ολο συστημα απο την ζεστη των τελευταιων ημερων?

Δημοσ.

Μαλλον τωρα που το ξανασκεφτομαι θα ξαναδοκιμασω σημερα να κανω ξανα reset to cmos και να αλλαξω μπαταρια και αν δεν κατσει τιποτα-φευγω για πλαισιο service.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...