Προς το περιεχόμενο

Επισκευές πλακετών

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το ψυγειο το ειχα παρει πριν 3 χρονια 1700 ευρω.Ειναι αυτα που λεμε ντουλαπα.Μακαρι να μην ξαναχαλασει...

Γομάρι αμερικάνικο που βγάζει και πάγο να φανταστώ?Υπέροχα είναι το όνειρο του κάθε καταναλωτή...Αρκεί να έχεις τα λεφτά να το γεμίζεις :-D

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γομάρι αμερικάνικο που βγάζει και πάγο να φανταστώ?Υπέροχα είναι το όνειρο του κάθε καταναλωτή...Αρκεί να έχεις τα λεφτά να το γεμίζεις :-D

Ναι κατι τετοιο...Πενταμελης οικογενεια το χρειαζεται !!!!

5205706163355.jpg

Δημοσ.

Γιάννη από Τρίτη Τετάρτη που θα κατέβω παίρνω και το κολλητήρι μαζί μου και αν βρω χρόνο το βλέπουμε. Αν είναι κάτι χοντροκομμένο που φτιάχνετε έτσι απλά...

Δημοσ.
Γιάννη από Τρίτη Τετάρτη που θα κατέβω παίρνω και το κολλητήρι μαζί μου και αν βρω χρόνο το βλέπουμε. Αν είναι κάτι χοντροκομμένο που φτιάχνετε έτσι απλά...

Ευχαριστω !!!!

Δημοσ.

Αλλά το πιθανότερο να σου πάρει κανένα 80αρι ευρώπουλα

Aν και το κόστος επισκευής παίζει και ειναι ανάλογα τα ανταλλακτικά αλλα και την ώρα που θα ασχοληθείς, δεν συμφωνώ με τα 80 φίλε μου.υπερβάλλεις.

Δημοσ.
Aν και το κόστος επισκευής παίζει και ειναι ανάλογα τα ανταλλακτικά αλλα και την ώρα που θα ασχοληθείς, δεν συμφωνώ με τα 80 φίλε μου.υπερβάλλεις.

Με 80 ευρω για μια επισκευη που μπορει καποτε να χρειαστει δεν συμφερει.

Δημοσ.
Με 80 ευρω για μια επισκευη που μπορει καποτε να χρειαστει δεν συμφερει.

Γιατι δεν συμφερει?

Αν καποτε ομως χρειαστει θα σκασεις παλει 230.

Πως το κοβεις αυτο.

Εγω πάντως θα το εβαζα σε μια γωνια στην αποθηκη και σε περιπτωσει που χρειαζόταν στο μελλον τοτε ειναι θεμα ωρων να επισκευαστεί.

Άλλωστε δεν παθαίνουν τιποτα τα τρόφιμα σου για 5-6 ωριτσες

Δημοσ.

Οι πλακέτες απ τα ψυγεία στο 99% των περιπτώσεων τα παίζουν απο υπέρταση η απο την στιγμιαία διακοπή και επαναφορά της τάσης της ΔΕΗ.λόγο οτι είναι αρκετά ευαίσθητες.σε αυτί την περίπτωση γίνετε σοβαρή βλάβη στο κύκλωμα και μερικές φόρες δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί ετσι άπλα.χρειάζεται το servise-manual της πλακέτας,έλεγχος με παλμογράφο κ.τ.λ.π.Και αν βγει άκρη.

Δημοσ.
Γιατι δεν συμφερει?

Αν καποτε ομως χρειαστει θα σκασεις παλει 230.

Πως το κοβεις αυτο.

Εγω πάντως θα το εβαζα σε μια γωνια στην αποθηκη και σε περιπτωσει που χρειαζόταν στο μελλον τοτε ειναι θεμα ωρων να επισκευαστεί.

Άλλωστε δεν παθαίνουν τιποτα τα τρόφιμα σου για 5-6 ωριτσες

80+40 ο τεχνικος =120 αν χρειαστει....Στα 240 ο τεχνικος ειναι μεσα. Σιγουρα δεν θα την πεταξω για το μελλον αν χρειαστει τοτε θα την επισξευασω.

Οι πλακέτες απ τα ψυγεία στο 99% των περιπτώσεων τα παίζουν απο υπέρταση η απο την στιγμιαία διακοπή και επαναφορά της τάσης της ΔΕΗ.λόγο οτι είναι αρκετά ευαίσθητες.σε αυτί την περίπτωση γίνετε σοβαρή βλάβη στο κύκλωμα και μερικές φόρες δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί ετσι άπλα.χρειάζεται το servise-manual της πλακέτας,έλεγχος με παλμογράφο κ.τ.λ.π.Και αν βγει άκρη.

Μου ειπαν να βαλω σταθεροποιητη ρευματος οπως εχω στην tv αλλα ειναι πολυ ογκωδεις !!!!

Δημοσ.
Μου ειπαν να βαλω σταθεροποιητη ρευματος οπως εχω στην tv αλλα ειναι πολυ ογκωδεις !!!!

Πράγματι ειναι ογκώδεις αλλά δεν μπορούν και ολοι να δουλέψουν μοτερ και γενικά ψυγείο στην έξοδό τους..

Μια λύση φτηνή που θα σου έλεγα ειναι να αγοράσεις μια πρίζα ασφαλείας και να βάλεις πάνω το ψυγείο.Αυτη εχει εσωτερικά ενα baristor συνήθως στα 240-250v.όταν η τάση υπερβεί αυτό το οροιο βραχυκυκλώνει και ρίχνει την ασφάλεια στον πίνακα και ετσι το προστατεύει..

Αν με ρωτήσεις σαν τεχνικός δεν την εγκρίνω πάντως γιατί ποιος μου λεει οτι αν σπάσει ο δια....ς το πόδι του που λένε και δεν πέσει η ασφάλεια?μηχάνημα είναι και χαλάει και αυτό..μετά κλαφτα Χαράλαμπε που λένε.!

Δημοσ.

Γιάννη τα ίδια και εδώ. Μου έκαψε την ίδια πλακέτα πέρσι στην αρχή του καλοκαιριού με τις διακοπές της ΔΕΗ.

Πήρα ένα APC πολύπριζο και από τότε δεν ξαναπαραπονέθηκε το ψυγείο. ;)

Γενικά ότι συσκευή στην κουζίνα σου έχει πλακέτες μέσα της, καλό είναι να τις βάλεις πάνω σε πολύπριζο προστασίας.

Την παλιά πλακέτα φτιάχτην αν ξαναχρειαστεί. Ούτως η άλλως θα πρέπει να την βάλεις επάνω στο ψυγείο για να την δοκιμάσεις.

Αν ξαναμπλέξεις σε παρόμοια κατάσταση Γιάννη μου χτύπα τηλ. πρώτα, μην πας σαν πρόβατο στις αντιπροσωπείες. ;)

/sc

Δημοσ.
Γιάννη τα ίδια και εδώ. Μου έκαψε την ίδια πλακέτα πέρσι στην αρχή του καλοκαιριού με τις διακοπές της ΔΕΗ.

Πήρα ένα APC πολύπριζο και από τότε δεν ξαναπαραπονέθηκε το ψυγείο. ;)

Γενικά ότι συσκευή στην κουζίνα σου έχει πλακέτες μέσα της, καλό είναι να τις βάλεις πάνω σε πολύπριζο προστασίας.

Την παλιά πλακέτα φτιάχτην αν ξαναχρειαστεί. Ούτως η άλλως θα πρέπει να την βάλεις επάνω στο ψυγείο για να την δοκιμάσεις.

Αν ξαναμπλέξεις σε παρόμοια κατάσταση Γιάννη μου χτύπα τηλ. πρώτα, μην πας σαν πρόβατο στις αντιπροσωπείες. ;)

/sc

Ευχαριστω πολυ φιλτατε !!!!:-D:-D

Αυτο καλο ειναι ????

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978267&product=757462

Δημοσ.

Παιδιά γνωμη μου πάντα, μην βαζεται τέτοια πράγματα όπως της πρίζες και τα πολυπριζα ασφάλειας.τους λόγους τους ανάφερα ποιο πάνω.Η προστασία τους στηρίζεται σε βραχυκύκλωμα φάση ουδετέρου και ρίξιμο της ασφάλειας.

Δημοσ.
Ευχαριστω πολυ φιλτατε !!!!:-D:-D

Αυτο καλο ειναι ????

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978267&product=757462

Μια χαρά είναι Γιάννη.

Παιδιά γνωμη μου πάντα, μην βαζεται τέτοια πράγματα όπως της πρίζες και τα πολυπριζα ασφάλειας.τους λόγους τους ανάφερα ποιο πάνω.Η προστασία τους στηρίζεται σε βραχυκύκλωμα φάση ουδετέρου και ρίξιμο της ασφάλειας.

Τα σύγχρονα πολύπριζα ασφαλείας πλέον έχουν δικό τους κύκλωμα προστασίας υπέρτασης (απόκριση 1ms τα καλύτερα) με δική τους αυτόματη ασφάλεια.

Έχεις να προτείνεις καλύτερο τρόπο προστασίας για συσκευές με τέτοιες καταναλώσεις;

/sc

Δημοσ.
Μια χαρά είναι Γιάννη.

Τα σύγχρονα πολύπριζα ασφαλείας πλέον έχουν δικό τους κύκλωμα προστασίας υπέρτασης (απόκριση 1ms τα καλύτερα) με δική τους αυτόματη ασφάλεια.

Έχεις να προτείνεις καλύτερο τρόπο προστασίας για συσκευές με τέτοιες καταναλώσεις;

/sc

Φιλε μου οσο σύγχρονο και να είναι οσες προδιαγραφές ασφαλείας και να εχει, ο τρόπος που δουλεύει είναι ενας (BARISTOR) Πήγαινε σε ενα ηλεκτρολόγο η ακόμα καλύτερα ηλεκτρονικό ένα από αυτά πες του να το ανοίξει να δει το κύκλωμα και να σου εξηγήσει με ποιο τρόπο σε προστατεύει.(Σου έχει τύχη να γίνει βραχυκύκλωμα και να μην πέσει η ασφάλεια?) εύχομαι να μην σου τύχη ποτέ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...