Προς το περιεχόμενο

Κεραία για ΑP

ikaros81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

έχω 2 ΑP DLINK DWL-3200 AP τα οποία τα έχω ενώσει και τα 2 ως AP WITH WDS. Επειδή υπάρχει ένα σημείο στο οποίο είμαι ακριβώς στο όριο και για τα 2 ΑP, λέω να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερες κεραίες omni ( 7-9 dbi) μιας και έτσι πιστεύω ότι θα λύσω το πρόβλημα και θα αποκτήσω σταθερή λήψη.

Μπορεί να προτείνει κάποιος καμία καλή κεραία ?

Δημοσ.

αν θες να βελτιωσεις την ληψη σου και τα ΑΡ ειναι σε οπτικη επαφη ειναι αυτοκτονια να βαζεις ομνι.Αυξανεις κατακορυφα τις παρεμβολες(η ομνι μαζευει παρεμβολες απο 360 μοιρες ,ενω μια κατευθυντικη μονο απο 7-20 μοιρες.do the math ;) ) σου και δεν εχεις τοση δυναμη στη συζευξη.Παρε 2 κατευθυντικες (grid/60cm dish+feeder/εστω 2 πανελ),κατεβασε ισχυ τερμα να μην μπουκωνει το σημα σου(αν εισαι σε αποσταση μικρη λεμε) και εισαι αρχοντας

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Το έχω σκευτεί να χρησιμοποιήσω directional κεραίες αλλά τις φοβάμαι και λιγάκι. Βλέπεις τα 2 ΑP δεν έχουνε απευθεία επαφή. Συγκεκριμένα το ένα είναι στο ισόγειο και το δεύτερο στον πρώτο όροφο. Απλά είναι μια αυλή στην οποία είναι το πρόβλημα. Εαν τώρα χρησιμοποιήσω μια directional, οπότε βγάλω την μία omni από το ΑP, (είτε η αλλαγή αυτή γίνει για το πρώτο ή το δευτέρο ΑP) είμαι σίγουρος ότι θα καλύψω την αυλή, αλλά φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα με την σύνδεση των 2 AP μιας και το ένα βρίσκεται πάνω από το άλλο.

Να πάρω τελικά directional και να το δοκιμάσω ?

Δημοσ.

Για αυτό που περιγράφεις τις κατευθηντικές ξέχασε τες δεν κάνουν. Μια λύση είναι να πάρεις μια μικρή omni 5 dbi και να την βγάλεις στην αυλή (αφού πρώτα ρίξεις την ισχύ του access point σου).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...