ikaros81 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Καλημέρα παιδιά, έχω 2 ΑP DLINK DWL-3200 AP τα οποία τα έχω ενώσει και τα 2 ως AP WITH WDS. Επειδή υπάρχει ένα σημείο στο οποίο είμαι ακριβώς στο όριο και για τα 2 ΑP, λέω να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερες κεραίες omni ( 7-9 dbi) μιας και έτσι πιστεύω ότι θα λύσω το πρόβλημα και θα αποκτήσω σταθερή λήψη. Μπορεί να προτείνει κάποιος καμία καλή κεραία ?
joker99 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 δες εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=263615 ειναι 14db και οπου σημαδεψεις πιανει τρελες αποσταστεις καλητερα ομως να πουνε και αυτη που ξερουν καλητερα.
TNT1982 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 αν θες να βελτιωσεις την ληψη σου και τα ΑΡ ειναι σε οπτικη επαφη ειναι αυτοκτονια να βαζεις ομνι.Αυξανεις κατακορυφα τις παρεμβολες(η ομνι μαζευει παρεμβολες απο 360 μοιρες ,ενω μια κατευθυντικη μονο απο 7-20 μοιρες.do the math ) σου και δεν εχεις τοση δυναμη στη συζευξη.Παρε 2 κατευθυντικες (grid/60cm dish+feeder/εστω 2 πανελ),κατεβασε ισχυ τερμα να μην μπουκωνει το σημα σου(αν εισαι σε αποσταση μικρη λεμε) και εισαι αρχοντας
ikaros81 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Το έχω σκευτεί να χρησιμοποιήσω directional κεραίες αλλά τις φοβάμαι και λιγάκι. Βλέπεις τα 2 ΑP δεν έχουνε απευθεία επαφή. Συγκεκριμένα το ένα είναι στο ισόγειο και το δεύτερο στον πρώτο όροφο. Απλά είναι μια αυλή στην οποία είναι το πρόβλημα. Εαν τώρα χρησιμοποιήσω μια directional, οπότε βγάλω την μία omni από το ΑP, (είτε η αλλαγή αυτή γίνει για το πρώτο ή το δευτέρο ΑP) είμαι σίγουρος ότι θα καλύψω την αυλή, αλλά φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα με την σύνδεση των 2 AP μιας και το ένα βρίσκεται πάνω από το άλλο. Να πάρω τελικά directional και να το δοκιμάσω ?
karakostk Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Για αυτό που περιγράφεις τις κατευθηντικές ξέχασε τες δεν κάνουν. Μια λύση είναι να πάρεις μια μικρή omni 5 dbi και να την βγάλεις στην αυλή (αφού πρώτα ρίξεις την ισχύ του access point σου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.