Προς το περιεχόμενο

το front row κανει διακοπες!

tromeros dennis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα!

εχω το τρεχων MacBook Pro με OS X.5.4 και ολα τα Update. iTunes 7.7 και QuickTime Pro.

χρησιμοποιο το front row για να βλεπω βιντεακια απο ενα NAS μεσου W-Lan. τωρα τελευταια, ενω παλιοταιρα εβπλεπα μια χαρα, μου κανουν διακοπες αυτα τα βιντεακια!

οποια φορμα κι αν ειναι, μεσω W-Lan εχω προβλημα ενα μεσω καλοδιου ειναι οκ.

τι να φταιει;;; :cry:

EDIT: βλεπω οτι και το QuickTime τωρα μου κανει διακοπες σε βιντεο απο το NAS μεσου WIFI -.-

Δημοσ.

Ε, καλοκαιράκι είναι, διακοπές κάνουν :D

Στα σοβαρά τώρα, αφού παίζει ΟΚ από ethernet, τότε φταίει ή το ασύρματο του router ή του Mac. Το χρησιμοποιείς για κάτι άλλο το wireless ταυτόχρονα μήπως;

Δημοσ.

Συμβαινει το ιδιο ακριβως σ' ενα mac mini ( core 2 duo 1,83ghz ) οταν εχω ενεργοποιημενο το wireless και κατεβαζει αρχεια απο το διαδυκτιο. Το front row θα βγαλει ποτε update για να παιζουν και οι υποτιτλοι μαζι με το βιντεο η δεν τους ενδιαφερει να εχουν πελατες εκτος αμερικης;

Δημοσ.

Ε τότε μπορεί να μην του φτάνει το bandwidth.

Χε, χε. Δεν φταίει η Apple για το θέμα των υποτίτλων. Το Front Row κανονικά δεν παίζει ούτε .avi ούτε .mpeg ούτε .mkv κλπ κλπ. Παίζει μόνο .mov, .mp4 και κάτι άλλα περίεργα. Όλα τα υπόλοιπα(μαζί και οι υπότιτλοι) παίζουν μέσω Perian. Μετά το Leopard και την αναβάθμιση του Front Row, έχει πρόβλημα. Οπότε περιμένουμε να βγάλει update το Perian :-)

Δοκίμασε πάντως το Movist σαν player. Πιστεύω θα σ' αρέσει. Έχει κι ένα full screen interface αλα Front Row.

Δημοσ.

Απο οτι θυμαμαι και το xbmc παιζει σε mac, οποτε ριξτου και αυτου μια ματια, την τελευταια φορα που το χρησιμοποιησα ηταν απιστευτο :)

Δημοσ.

Όντως, καλή φάση το XMBC αλλά το interface του είναι λίγο μπερδεμένο. Δεν ταιριάζει με τη Mac φιλοσοφία. :-)

Και απ' όσο θυμάμαι, πρέπει να σταμάτησε η υποστήριξή του για MacOS.

Δημοσ.

διακοπες να κανει; καλα, το πηρα το MBP αρχας Μαρτιου. Ουτε πεντε μηνες δουλεια, και θελει και διακοπες; :lol:

τελος παντον... λοιπον:

ερειξα μια ματια στο router μου, και βλεπω το σημα να ειναι μεταξη 11 mpbs και 24 mpbs που πρεπει να φτανει γιατι τα αρχεια ειναι καπου στα 200MB.

εξ αλλου, δεν κατεβαζω τιποτα και μονο η αδελφη μου το χρησημοποιει το δηκτιο που κι αυτη μονο κατι msn και κατι surfing κανει...

θα δοκιμασω και αυτα τα προγραμματα, αλλα αφου μου κανει και με το QuickTime και με το VLC τα ιδια, δεν εχω και πολλες ελπιδες να ειναι καλητερα τα πραγματα με τα νεα προγραμματα... για να δουμε ομως!

τωρα τελευταια ομως, η μανα μου το κληνει το router τη νηχτα! λετε να φταιει αυτο;;;

Δημοσ.

τελος παντον... λοιπον:

ερειξα μια ματια στο router μου, και βλεπω το σημα να ειναι μεταξη 11 mpbs και 24 mpbs που πρεπει να φτανει

Ε, μαλλον αυτο ειναι το προβλημα..

γιατι τα αρχεια ειναι καπου στα 200MB.

Ουδεμια σχεση εχει το μεγεθος των αρχειων,αλλα το bitrate τους, δηλαδη ποσα mbit/sec ειναι

Δημοσ.
ααααα! ενοωεις αυτο: 1083.67 kBit/s ?

Ακριβως!!!!

Αλλα το συγκεκριμενο δεν ειναι τοσο μεγαλο για να εχεις προβλημα με ασυρματη συνδεση στα 11mpbs..

Ποτε ομως δεν ξερεις με την ασταθεια των ασυρματων...

Δημοσ.

Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω και το ελυσα με το vlc ...

στο milaraki περιγραφω πως και τι ... sorry για το spam αλλα η αληθεια ειναι οτι βαριεμαι να το ξαναγραφω :D

δες εδω

Δημοσ.

Βασικά να έχεις κάτι υπόψη: αν το ασύρματο λινκ σου είναι γύρω στα 11Mbit, που σημαίνει ότι έχεις ένα bandwidth της τάξεως των 1400KB/s, τότε λίγο τα packet overheads, λίγο τα data collisions (ειδικά αν μεταφέρεις δεδομένα προς την αντίθετη φορά στο δίκτυο), το bit rate αυτό είναι πιθανό να μειωθεί γύρω στο 15%. Και αν σκεφτείς πως το διαθέσιμο bit rate που έχεις στο δίκτυο είναι ένας μέσος όρος, πράγμα που σημαίνει πως κατά διαστήματα από τα 1400 μπορεί να πέσεις αρκετά παρακάτω (π.χ. τη στιγμή που εσύ βλέπεις ταινία, η αδερφή σου να βλέπει youtube, με αποτέλεσμα να σου κόβει αρκετά κιλομπίτια :P), τότε μπορεί να παρατηρείς κολλήματα.

Επιπλέον, αν λάβεις υπόψη και τις παρεμβολές που μπορεί να έχεις κατα διαστήματα, τότε... (μπορώ να συνεχίζω για ώρες :P :p).

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μεταφέρεις την ταινία στον τοπικό δίσκο και να την δεις από εκεί.

edit: για να μετρήσεις πόσα "πραγματικά" MB/s έχεις στην ασύρματη σύνδεση, πιάσε ένα μεγάλο αρχείο από τη μία άκρη του δικτύου και μετέφερέ το στην άλλη άκρη, και δες τη ταχύτητα σου γράφει (μπορείς να χρησιμοποιήσεις το menumeter γι' αυτό). Για να είναι η μέτρηση όσο δυνατόν πιο ακριβής, φρόντισε να μην υπάρχει η παραμικρή άλλη κίνηση στο δίκτυο (internet, torrents, youtube κλπ.).

Δημοσ.

το VLC δεν μου αρεσει για να πω την αληθεια...δουλεψα λοιγο με το Movist και ειναι οντως καπως καλητερα απο το VLC και το QuickTime...

το περιεργο ειναι ομως, οτι παλιοτερα δεν μου εκανε κανενα προβλημα!!! ουτε το FrontRow, ουτε το QuickTime.

θα κανω κια ενα τεστ με το MenuMeter ομως!

Δημοσ.

UPDATE: λοιπον, το router τωρα ειναι ανοιχτο εδω και 2 days, 9:19:57 ωρες και τα αρχεια παιζουν κανονικοτατα!

δλδ, αυτο ειναι το προβλημα: αν σβηνει το router, εστω και για μια νηχτα!

-.-

παραξενο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...