Προς το περιεχόμενο

αγορα κράνους μηχανης απο εξωτερικο-φόροι τελωνιου, ποσο?

HQ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδες .

μου κλεψανε το shoei μου και αποφάσισα πριν προβώ σε αγορά νεόυ κράνους , να εξετάσω και το ενδεχόμενο αγοράς απο το εξωτερικό .

Θα ήθελα να μάθω πόσο είναι το επιπλέον ποσό ,a.k.a. φορολογία , που θα κλειθώ να πληρώσω , σε περίπτωση που το κράνος που παραγγείλω τύχει εκτελονισμού .

Γνωρίζω τρόπους και κόλπα να μην εκτελονίσω το προϊόν , απλά πρέπει να συνιπολογίσω και αυτόν τον παράγοντα για πάν ενδεχόμενο.

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Είναι κάτι που ψάχνω κι εγώ, και θα με ενδιέφερε να μάθω, πώς μπορώ να πάρω ένα πολύ καλό κράνος χωρίς να με σφάξουν. Πάντως ό,τι φέρεις από χώρα εκτός Ε.Ε. ακόμη και με Priority Mail International, μόνο και μόνο από τον όγκο του (το κράνος βλέπεις δεν διπλώνεται) θα έχει φόρο τσουχτερό. Πριν μερικούς μήνες μου αγόρασα από USA μπουφαν της Buco, το πλήρωσα 600 ευρώ με Paypal, τους ζήτησα κααι μου το έστειλαν ως gift με PMΙ, αλλά φόρο δεν γίτωσα. Πλήρωσα 170 ευ΄ρωπουλα ακόμα! Βέβαια θα υπάρχουν κάποιοι που θα έχουν διαφυγεί, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι πλέον ο κανόνας, αλλά η εξάιρεση!

Δημοσ.

Καριόληδες του τελωνείου να δούμε πότε θα ησυχάσουμε από δαύτους...Μπορείς να πάρεις PC 5.000 ευρώ και να μην πληρώσεις μια και για ένα κράνος πχ 500 ευρώ να πληρώσεις άλλα τόσα...Τι μλκια σύστημα είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.

Δημοσ.

μηπως το τελωνειο προσπαθει να σου φέρει τον προιον στην "ντοπια" τιμη ?

δλδ , αν αγορασω κατι 10 ευρω , και εδω το πουλανε 510 , μηπως τοτε θα μου χρεωσουν τα υπολοιπα 500 ?

ξερετε πως μπορω να μαθω για τις επιβαρυνσεις καθε προιοντος κατα τον εκτελονισμο ?

• Super Moderators
Δημοσ.
μηπως το τελωνειο προσπαθει να σου φέρει τον προιον στην "ντοπια" τιμη ?

δλδ , αν αγορασω κατι 10 ευρω , και εδω το πουλανε 510 , μηπως τοτε θα μου χρεωσουν τα υπολοιπα 500 ?

ξερετε πως μπορω να μαθω για τις επιβαρυνσεις καθε προιοντος κατα τον εκτελονισμο ?

Από τη μικρή εμπειρία που έχω με αγορές εκτός Ε.Ε., θα έλεγα ότι αν το κόστος του αντικειμένου είναι μικρό (μερικές δεκάδες ευρώ) ούτε που πρόκειται να ασχοληθούν. Για κάτω από τριάντα ευρώ δεν έχω πληρώσει ποτέ το παραμικρό. Αν δουν κάτι που στοιχίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ, πιθανότατα δε θα το αφήσουν να περάσει έτσι.

Ο ασφαλέστερος τρόπος να μάθεις για τις επιβαρύνσεις του εκτελωνισμού, θα ήταν να ρωτήσεις έναν εκτελωνιστή.

Δημοσ.

usps, gift, χωρις αποδειξεις μεσα και περναει.

απο πωλητες δεν μπορω να σε βοηθήσω μιας και το corsair μου το εχω κανα δυο χρονια που μου ηρθε

Δημοσ.

corsair θελω να παρω κ εγω και προς αυτό όλος ο διάλογος .

οι αποδειξεις σε τι θα ενοχλουσε αν μενανε μεσα?

ανοιγουν τα δεματα θες να μου πεις ?

μηπως ενοεις να μην επισυναπτονται επανω στο κουτι , στην ζελατινα που βαζουνε εξωτερικα ?

αρκετοι πωλητες στο ebay αρνουνται το "mark as gift" .

το usps τι πλεονεκτημα εχει?

αν διαλεξω εναν πολυ γρηγορο τροπο μεταφορας -ultra super extra fast shipping - διαφερει σε κατι ?

ευχαριστω .

Δημοσ.

παλι καλα που ξερες κ κολπα για να μην περασει τελωνειο...

τεσπα εντος ε.ε. δεν πληρωνεις τιποτα...

με το να το κανεις gift χανεις την ασφαλιση του δεματος αν χαθει...

γι αυτο αν ειναι κατι ακριβο καλυτερα να το παιρνετε εντος ε.ε.

Δημοσ.
corsair θελω να παρω κ εγω και προς αυτό όλος ο διάλογος .

οι αποδειξεις σε τι θα ενοχλουσε αν μενανε μεσα?

ανοιγουν τα δεματα θες να μου πεις ?

μηπως ενοεις να μην επισυναπτονται επανω στο κουτι , στην ζελατινα που βαζουνε εξωτερικα ?

αρκετοι πωλητες στο ebay αρνουνται το "mark as gift" .

το usps τι πλεονεκτημα εχει?

αν διαλεξω εναν πολυ γρηγορο τροπο μεταφορας -ultra super extra fast shipping - διαφερει σε κατι ?

ευχαριστω .

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=EL&ProdLine=80&Type=&Action=0&SimDate=20080713&Taric=6506100000&YesNo=1&Indent=-1&Flag=1&Periodic=0&Download=0&Country=----------#OK

Μάλλον είσαι εδώ, στα καλύμματα κεφαλής ασφαλείας, νομίζω πρέπει να υπολογίσεις και το ΦΠΑ επιπλέον των δασμών σε περίπτωση που περάσει εκτελωνισμό συν τα πιθανά έξοδα. Πολλοί λένε για την ένδειξη gift ότι βοηθάει, να σου πω σίγουρα ότι βοηθάει να σταλεί μέσω USPS και γενικά με το ταχυδρομείο της εκάστοτε χώρας μειώνονται οι πιθανότητες να πληρώσεις καθώς οι ιδιωτικές εταιρείες συνήθως επιδιώκουν να περάσει το πακέτο από εκτελωνισμό για να εισπράξει ο εκτελωνιστής τους τα έξοδα. Γενικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, πρόσφατα μια φίλη πήγε στο αεροδρόμιο για να εκτελωνίσει κάτι βιβλία , πάει στο διάολο τόσα λεφτά κάνανε και ας ήταν βιβλία, άλλος όμως ήταν εκεί για ένα ζευγάρι παντόφλες, πόσο να του στοίχισαν οι ρημάδες.

Δημοσ.
παλι καλα που ξερες κ κολπα για να μην περασει τελωνειο...

φιλε kage δεν ειπα πως ξερω κολπα . ρωταω για να μαθω και απλα προσπαθω να επιβεβαιωσω αν οσα εχω διαβασει κατα καιρους ισχιουν .:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...