zaxoys Δημοσ. 22 Μαρτίου 2002 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2002 Έχω την Pinnacle PCTV και κάνω capture με το virtualdub με συμπίεση divx on he fly (384-288)-το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ ταυτόχρονα να κάνω συμπίεση τον ήχο, με ΄οτι codec και αν δοκίμασα το vdub πετάει μπλε οθόνη Έχει καταφέρει κανείς να κάνει on the fly capture σε mp3 με vdub?.Ακόμα ποιά πιστεύετε οτι είναι η συνιστώμενη ποιότητα του ήχου για capture από το tuner-νομίζω οτι το 44Κ/16Β/Σ βγαίνει δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με την ποιότητα -ξέρει κανείς θεωρητικά στα πόσα herz είναι ο ήχος της tv?
crAss Δημοσ. 23 Μαρτίου 2002 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2002 Koita ego me mp3 to exo doulepsei me to lame (acm). Alla kata vasi xrisimopoio divx audio (wma) mono sta 64Kbps. I videokamera mou einai monofoniki opote i poiotita ixou ligo apexei apo to prototipo. Tha sou proteina na xrisimopoiiseis kai esi divx audio pou den parousiazei kanena provlima. crAss
dgeor Δημοσ. 23 Μαρτίου 2002 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2002 Για να δεις την ποιότητα του ήχου που λαμβάνει η κάρτα τηλεόρασης που έχεις κάνε το εξής: γράψε ένα μικρό video όπου η εικόνα δεν μας απασχολεί (βάλε ότι ανάλυση θες και ότι συμπίεση θες) και για τον ήχο επέλεξε 44100Hz, Stereo PCM. Μπορείς να βάλεις και 48000Hz αλλά νομίζω πως δεν χρειάζεται. Καλό θα είναι το video που θα γράψεις να είναι από ζωντανή εκπομπή ή ακόμα καλύτερα από κάποιο ζωντανό πρόγραμμα τραγουδιστή από αυτά που έχουν οι πρωινές εκπομπές. Χρησιμοποίησε το VirtualDub για να σώσεις μόνο του τον ήχο σε .wav μορφή. ʼνοιξέ το στον αγαπημένο σου audio editor και χρησιμοποίησε την λειτουργία του analyzer. Εκεί θα δεις μέχρι ποια συχνότητα φτάνει ο ήχος. Θα πρέπει να περιμένεις κάτι μεταξύ 10000 και 16000 Ηz. Σύμφωνα με το θεώρημα του Nyquist, για να μην χάσεις κάποιες από τις συχνότητες που υπάρχουν στον ήχο αυτό, πρέπει η συχνότητα δειγματολειψίας να είναι τουλάχιστον διπλάσια από την μέγιστη συχνότητα του ήχου. Αν λοιπόν ο ήχος που ηχογράφησες ανεβαίνει μέχρι τα 12000Ηz, τότε μια συχνότητα δειγματολειψίας στα 32000Hz είναι υπεραρκετή να συμπεριλάβει όλο το φάσμα των συχνοτήτων αυτών (τα 24000Hz αρκούν αλλά στην πράξη το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό και αυτό συμβαίνει γιατί το θεώρημα χρησιμοποιεί τον όρο "τουλάχιστον"). Για το κατά πόσο χρειάζεσαι μονοφωνική εγγραφή ή στερεοφωνική μπορείς να κάνεις το εξής: Το MEGA, το STAR και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έχουν σίγουρα στερεοφωνικές εκπομπές. Γράψε κάτι από αυτά τα κανάλια και με την ίδια διαδικασία δες στον audio editor της αρεσκείας σου κατά πόσο οι κυματομορφές των δύο καναλιών ήχου διαφέρουν. Αν πάλι βαριέσαι να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία, μπορώ να σου πω εγώ που την έχω κάνει για την LifeView FlyVideo98 (Bt879), ότι οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ είναι 32000Hz, Μοno, PCM. Codec χωρίς προβλήματα η μικρή μου εμπειρία λέει πως δεν θα βρεις. Γι' αυτό αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου, χρησιμοποίησε το απλό καλό PCM.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.