Προς το περιεχόμενο

H 4850 μου μου κανει νερα...

sarakinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες...πριν 4 μέρες έκανα ένα νέο σύστημα με τα εξής υλικά:

Cpu:AMD PHENOM 8450 2.1GHZ TRIPLE-CORE BOX

Mobo:ASROCK K10N78HSLI-WIFI

HDD:WESTERN DIGITAL 500GB WD5000AAJS CAVIAR SE SATA2

Psu:Thermaltake:THERMALTAKE W0106 TOUGHPOWER CABLE MANAGEMENT 700W

Gpu:Sapphire Ati 4850 512

Ram:2 x KINGSTON KVR800D2N6/1G VALUE RAM DDR2 1GB PC6400 800MHZ

Το σύστημα προορίζεται για games για τον μικρό μου αδερφό , αλλά όχι για πολύ παλαβά πράγματα...

Είχα κάποιους ενδιασμούς για την cpu αλλά την πήρα τελικά...

Το θέμα μας...έβαλα τα vista 23bit και αρκετά σύγχρονα παιχνίδια.Παρατηρώ αρκετά μικροκοληματάκια όταν "περιπλανιέμαι" στα windows αλλά και γενικά στα games.Το crysis το παίζει σε 1280χ1024 με χ2A και όλα medium για να μην έχω κολλήματα σε γρήγορες κινήσεις..όπως και κολλήματα είδα στο word in conflict.Από θερμοκρασίες είχα ένα πρόβλημα με την 4850 μιας και δούλευε στους 80 βαθμούς idle , αλλά ανέβασα το fan της στο 55% απο 10% που ήταν και τώρα είμαι στους 50-55.Η cpu παίζει στα 45-50.Τι λέτε να φταίει ρε παιδιά ? Εντάξει δεν είναι και ΤΟ pc αλλά πιστέυω με γνώμωνα το crysis έπρεπε να είμαι στο λίγο ποιο καλα..Διαβάζω εδώ ότι παιδιά με μικρότερα συστήματα το παίζουν όλα high ,1280χ1024 και 2χΑ..

Υποπτέυομαι οτι φταίει η μικρή συχνότητα της cpu ανα πυρήνα..ή καμια μνήμη..Ή η κάρτα..(το θέμα του thread)..ρίξτε καμια ιδέα πριν το κάνω κομμάτια και αρχίσω τις δοκιμές..

Α!!Ακόμα να πώ πως έχω τους 8.6 της Αti και το hotfix..

Thanks in advance..

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κανονικα επρεπε να μπορεις να παιζεις high με χ4 ΑΑ σε αυτη την αναλυση ανετα φοβαμε οτι τρως κολληματα επειδη εχεις μονο 2gb ram και ισως επειδη εχεις μικρο cpu.

Δημοσ.

Με τη συγκεκριμένη κάρτα , μπορώ και παίζω crysis σε 1680*1050 όλα τέρμα χωρίς aa, που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον υπολογιστή σου.

Αλλαξε drivers και βάλε είτε αυτούς που είχε μέσα το cd , εγώ με αυτους είμαι, καθώς οι 8.6 με το hotfix μου δημιουργούσανε προβλήματα , ή τους 8.7 beta.

Δες καλού κακού και στη σελίδα της μητρικής σου για κανα bios update καθώς πολλές asrock έχουν προβλήματα ασυμβατότητας με διάφορες κάρτες γραφικών.

Και φυσικά πάντα υπάρχει η περίπτωση να χεις πέσει σε ελλατωματική 4850.

Νομίζω ότι δεν δικαιολογείται να σε κόβει ο επεξεργαστής για όλα αυτά, θα πρεπε να μπορούσες να τα παίξεις τουλάχιστον όλα στο high.

Δημοσ.

EIMAI ΣIΓOYPOΣ OTI ΣE ΚΌΒΟΥΝ ΣIΓOYPA NI MNHMEΣ KAI Ο EΠEΞEPΓAΣTHΣ. EΓΩ ΣTA ΧΡ ME 2GB 9800GTX KAI CORE 2 DUO ΣTA 3.2 EIXA MEΣΩ OPO 35FPS KAI ΣTA VISTA ME TA IΔIA ΠPAΓMATA AΛΛA 4GB ΈΒΓΑΖΕ 15FPS . ΔΡΑΜΑΤΙΚΉ ΠΤΏΣΗ.(ΧΡ ΓIA ΠΆΝΤΑ)

Δημοσ.

Να την πάω στο Πλαίσιο για αντικατάσταση δηλαδή παιδιά?Θα την βάλω και στο δικό μου PC να δώ αν κάνει πάλι νερά για να είμια σίγουρος ότι φταίει αυτήν..

Δημοσ.

2 του 1 gb...να ανεβάσω την cpu?έχω ενα AMD 5600 Χ2.Να βάλω λέτε αυτό?στα games θα δουλέυει καλύτερα?

Δημοσ.

Οχι φιλε μου μην κανεις καν τον κοπο για 5600 Χ2. Αν μπορεις βρες και αγορασε φθηνα ενα μομπο με P35 chipset και εναν Ε8400 και θα εισαι αρχηγος. Μακρια απο AMD στις CPU αυτην την στιγμη.

• Super Moderators
Δημοσ.

εγώ πιο πολύ φοβάμαι την μνήμη λόγω Vista και την μητρική (όπως και να το κάνουμε είναι Asrock...)

ο επεξεργαστής είναι μια χαρά κατά την άποψή μου...

Δημοσ.

παιδια τι φταει η cpu ?κατι αλλο παει στραβα νομιζω γιατι ο φιλος λεει οτι ο υπολογιστης τρωει κολληματα και στα windows,και αν καταλαβα καλα εννοει οτι εκει που δουλευει πχ με τον κερσορα κανει καποιες διακοπες.αν αυτο γινεται στα παραθυρια, θα γινεται και στα παιχνιδια. ενταξει δεν ειναι πρωτης κλασεως επεξεργαστης, αλλα δεν μπορει να τρωει τετοια κολληματα,το πιο απλο που μπορει να κανει παντως ειναι να δοκιμασει την καρτα στον 5600. φοβαμαι οτι κατι δεν παει καλα με καποιον οδηγο

Δημοσ.

Ti λετε ρε παιδια τωρα? Εγω με Χ2 4600 και 3850 επαιξα Crysis με μιγμα medium/high ρυθμισεις. Δοκιμασε να απενεργοποιεισεις το CnQ. Επισης βαλε το SP1 αν δεν το εχεις ηδη. Και κανα Bios update μαλλον κακο δεν θα κανει.

Δημοσ.

παιδια εγω εχω εναν ΑΜΔ 6400Χ2 black edition και εκανα δοκιμες με το μηχανιμα του ξαδερφου μου και τον ειχε σε ολα..ο cpu του ειναι ενας c2d6600

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...