Προς το περιεχόμενο

Διαφορά Ακουστικής - Ηλεκτρακουστικής στον ήχο..

NiklausK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται... Θέλω να κάνω τα πρώτα βήματα στην εκμάθηση κιθάρας.. Ωστόσο, θα ήθελα να μου διευκρινίσετε αν υπάρχει διαφορά στον ήχο μεταξύ ακουστικής και ηλεκτρακουστικής, ή απλά η μόνη διαφορά είναι η δυνατότητα σύνδεσης με βίσμα για την δεύτερη (και ότι συνεπάγεται αυτό).... Δλδ μπορώ να παίζω και με την δεύτερη με εξίσου ίδιο ήχο με την πρώτη.... Ή παρατηρείται κάποια αισθητή διαφορά στον ήχο τους. Σε κατάστημα που έριξα μια ματιά, μου είπαν πως για τα χρήματα που διαθέτω (περίπου 150?+-) υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία σε ηλεκτρακουστικές (ΧΩΡΙΣ να υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΑ με τις ακουστικές). Στην περίπτωση μου αρκούμε με τα χαρακτηριστικά μιας ακουστικής. Υπάρχει περίπτωση να εντοπίσω κάποια διαφορά.... Εσείς τι θα μου προτείνατε, και ίσως κάποιο μοντέλο για να κάνω μια αρχή σαν αρχάριος. Ευχαριστώ..

Δημοσ.

Γενικά η διαφορά είναι το πιεζοηλεκτρικό για σύνδεση με ενισχυτή.

Συγκεκριμένα κιθάρα με κιθάρα διαφέρει.

Ορισμένες ηλεκτροακουστικές ακριβώς επειδή προορίζονται για χρήση με ενισχυτή έχουν λεπτότερο/μικρότερο σκάφος/ηχείο.

Αυτό σημαίνει πως όταν χρησιμοποιούνται ως ακουστικές(εκτός ρεύματος) δεν θα έχει ένταση ο ήχος που βγάζουν και οι μπάσσες νότες δεν θα είναι γεμάτες, θα ακούγονται "πλαστικές".

Όλα αυτά, πολύ γενικά...

Δημοσ.
Εσείς τι θα μου προτείνατε, και ίσως κάποιο μοντέλο για να κάνω μια αρχή σαν αρχάριος. Ευχαριστώ..

Θα σου πρότεινα να αρχίσεις με κλασική και μετά να πάρεις ακουστική γιατί και στην ακουστική υπάρχει τεχνοτροπία με δάκτυλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...