tempo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 καλησπέρα, έχω δύο δίσκους στον υπολογιστή μου στους οποίους έχω 1ος δίσκος Windows XP 2ος δίσκος MacOS leopard σήμερα δέχθηκα έναν ιο στα win και έτσι είμαι αναγκασμένος να προχωρήσω σε format. Ο όγκος των δεδομένων που θέλω να σώσω είναι μεγάλος και έτσι τα τοποθέτησα στον δίσκο που έχω το macOS ώστε όταν κάνω format στον 1ο δίσκο να τα ξαναγυρίσω εκεί. Αυτό που παρατήρησα όμως είναι το εξής. Ενώ μπορώ μέσα απο το macOS να δω κανονικά τον δίσκο στον οποίο έχω τα win και να διαβάσω/πάρω αρχεία απο τον δίσκο αυτό, δεν μπορώ να γράψω αρχεία στον δίσκο των win. Επομένως η ερώτηση μου είναι, μπορώ να γράψω με κάποιον τρόπο αρχεία σε κάποιον δίσκο που έχει win όταν δουλεύω στο macOS? ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 το mac os x μπορει να διαβασει NTFS αλλα δε μπορεί να γραψει..μπορεί ωστόσο να γραψει σε FAT32. Αν θες υποστήριξη NTFS(εγγραφή) υπάρχει η λύση του macfuse http://code.google.com/p/macfuse/downloads/list σε συνδυασμό με το ntfs-3g for mac http://macntfs-3g.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 δηλαδή πρέπει να κατεβάσω και τα 2 προγράμματα; μήπως μπορείς να μου δώσεις μερικές οδηγίες ακόμη φίλε μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 απλό, 1)κατέβασε και εγκατέστησε το macfuse(κανε restart) 2)κατέβασε και εγκατέστησε mac ntfs-3g(κανε restart) και θα μπορείς μετα να γράφεις σε NTFS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
no_name_78 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα παιδιά. Δοκίμασα τα 2 αυτά βήματα και δεν δουλεύουν. Μάλιστα τώρα δεν κάνει καθόλου mount τους δίσκους. Δεν τους βλέπει καν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 ποια έκδοση του macfuse, ntfs-3g χρησιμοποίησες; σε leopard;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα παιδιά. Δοκίμασα τα 2 αυτά βήματα και δεν δουλεύουν. Μάλιστα τώρα δεν κάνει καθόλου mount τους δίσκους. Δεν τους βλέπει καν. Κατέβασε αυτό το User Guide και θα τα καταφέρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kourepai Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μια ερώτηση. Αυτά τα προγράμματα επιτρέπουν το search σε NTFS δίσκους? Αν όχι υπάρχει καμιά πρόταση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KalEL Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Ερώτηση κ από μένα: Έχω ένα Seagate Free Agent (Windows Version) μπορώ να τον κάνω format με HFS σε mac και να δουλεύει εκεί? Ή έστω μπορώ άμα τον συνδέσω και εγκαταστήσω τα προγραμματάκια να γράψω σε NTFS? Αυτό επειδή είδα οτι η Seagate έχει δύο εκδόσεις free agent (mac και windows)... Αλήθεια ποιά η διαφορά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα παιδιά. Δοκίμασα τα 2 αυτά βήματα και δεν δουλεύουν. Μάλιστα τώρα δεν κάνει καθόλου mount τους δίσκους. Δεν τους βλέπει καν. εγώ πάντως τα κατέβασα, τα εγκατέστησα και όλα λειτούργησαν άψογα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Ερώτηση κ από μένα: Έχω ένα Seagate Free Agent (Windows Version) μπορώ να τον κάνω format με HFS σε mac και να δουλεύει εκεί? Ή έστω μπορώ άμα τον συνδέσω και εγκαταστήσω τα προγραμματάκια να γράψω σε NTFS? Αυτό επειδή είδα οτι η Seagate έχει δύο εκδόσεις free agent (mac και windows)... Αλήθεια ποιά η διαφορά? Φυσικά μπορείς να τον διαμορφώσεις σε HFS (καλύτερα σε HFS+, το λεγόμενο και MacOS Extended Journaled) και να τον χρησιμοποιήσεις με υπολογιστές Macintosh. Από το site της Seagate, το μόνο που αντιλήφθηκα ως διαφορά μεταξύ του Seagate Free Agent Windows και του Seagate Free Agent Mac είναι ότι ο Mac version δίσκος είναι διαμορφωμένος ήδη σε HFS+ και ότι πιθανότατα ο Windows version έχει λογισμικό για backup που δεν έχει ο Mac version. Κατά τα άλλα, οι δίσκοι που χρησιμοποιούνται από τους Macintosh δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kourepai Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Να υποθέσω όσον αφορά την αναζήτηση σε NTFS δίσκους δεν έχει βγάλει κανείς άκρη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KalEL Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Φυσικά μπορείς να τον διαμορφώσεις σε HFS (καλύτερα σε HFS+, το λεγόμενο και MacOS Extended Journaled) και να τον χρησιμοποιήσεις με υπολογιστές Macintosh. Από το site της Seagate, το μόνο που αντιλήφθηκα ως διαφορά μεταξύ του Seagate Free Agent Windows και του Seagate Free Agent Mac είναι ότι ο Mac version δίσκος είναι διαμορφωμένος ήδη σε HFS+ και ότι πιθανότατα ο Windows version έχει λογισμικό για backup που δεν έχει ο Mac version. Κατά τα άλλα, οι δίσκοι που χρησιμοποιούνται από τους Macintosh δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο. Αχα! οκ φίλε θενξ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KalEL Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Μία παρατήρηση... Το NTFS-3g έχει δύο εκδόσεις... ublio και stable... Επίσης διάβασα οτι η ublio είναι 20 φορές γρηγορότερη σε usb drives αλλά πολύ πιο επικίνδυνη από την stable. Είναι αλήθεια όμως τόσο μεγάλη η διαφορά στην ταχύτητα? Δηλαδή για να αντιγράψω ένα φάκελο με 300ΜΒ θα κάνω μια ώρα με τη stable? Και στην τελική, είναι απόλυτα ασφαλές αυτό το εργαλείο? (μιλώντας για την stable) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.