Προς το περιεχόμενο

Περιεργα πραγματα με την Samsung SM 2243 NW..

chenakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον πριν ενα μηνα πηρα απο το Πλαισιο μια Samsung SM 2243 NW. Ολα καλα. Την τσεκαρα και για τυχον Defective Pixels με ενα προγραματακι και ολα ηταν καλα και εκει.

Και σημερα εκει που εψαχνα κατι στο Google ξαφνικα μου εμφανησε μια καθετη γραμμη πρασινοπλε χρωματος απο πανω ως κατω στα αριστερα της οθονης! Σοκ! Τι ειναι αυτο παλι, λεω;

Τρεχω το προγραματακι για τα Defective Pixels και η γραμη ηταν εκει σε ολη την διαρκεια του τεστ. Χτυπαω ελαφρα την οθονη απο πανω και σαν να τρεμοπαιξε αυτη η καθετη γραμμη: στιγμιαια εξαφανιστικε και εμφανηστικε παλι.

Πειραζω λιγο το καλωδιο VGA που την συνδεει με την καρτα γραφικων και ως δια μαγειας εξαφανιστηκε. Ακομα δεν εχει ξανακανει την εμφανηση της (και ουτε και θελω δηλαδη).

Τι μπορει να συμβαινει; Να εχει να κανει με την καρτα γραφικων (ATI HD2400PRO AGP 8x); Να φταει κατι στο καλωδιο VGA που την ενωνει με την καρτα γραφικων;

Να σημειωσω οτι η συγκεκριμενη καρτα γραφικων που εχω εχει 2 εξοδους και πανω της εχω δυνδεσει την Samsung SM 2243 NW σαν κυρια οθονη και μια παλια TFT που ειχα, σαν δευτερη οθονη (Samsung SM 152v). Δεν νομιζω πως παιζει ρολο αυτο γιατι αυτη η πρασινομπλε γραμμη εμφανιστηκε μονο στην 22αρα Samsung SM 2243 NW και εξαφανηστηκε μολις πειραξα το VGA βισμα πισω απο την οθονη.

Ειναι σωστη κινηση να την επιστρεψω στο Πλαισιο ή μηπως δεν ειναι κατι σοβαρο και φταιει μαλλον το VGA καλωδιο; Εχει κανεις συναντησει κατι παρομοιο στο παρελθον;

Δημοσ.

Είχες πρόβλημα με την παλιά σου οθόνη; Αν όχι λογικά δεν φταίει η κάρτα γραφικών.

Δοκίμασε και με άλλο καλώδιο για να αποκλείσουμε και αυτό. Επίσης, ανάμεσα στην κάρτα και το καλώδιο υπάρχει μετατροπέας; Αν ναι δες αν είναι καλά τοποθετημένος.

Μετά από όλα αυτά αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα, βουρ πίσω στο Πλαίσιο για αλλαγή.

Δημοσ.
Είχες πρόβλημα με την παλιά σου οθόνη; Αν όχι λογικά δεν φταίει η κάρτα γραφικών.

Δοκίμασε και με άλλο καλώδιο για να αποκλείσουμε και αυτό. Επίσης, ανάμεσα στην κάρτα και το καλώδιο υπάρχει μετατροπέας; Αν ναι δες αν είναι καλά τοποθετημένος.

Μετά από όλα αυτά αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα, βουρ πίσω στο Πλαίσιο για αλλαγή.

Με την παλια οθονη δεν ειχα το παραμικρο προβλημα. Αλλωστε και τωρα που εμφανιστικε αυτη η καθετη γραμμη εμφανιστηκε μονο στην 22αρα. Η καρτα γραφικων τωρα το καλοκαιρι δουλευει σταθερα στους 55-58 βαθμους Κελσιου (νομιζω οτι ειναι καλα - το χειμωνα δουλευε 50-56C).

Η καρτα γραφικων εχει 2 ψηφιακες εξοδους και εχω βαλει 2 μετατροπεις πανω στην καρτα γραφικων (αν εννοεις αυτο λεγοντας για μετατροπεα) απο ψηφιακο σε αναλογικο VGA γιατι και οι 2 TFT εχουν μονο VGA εξοδο. Οι μετατροπεις ειναι και οι 2 καλα βιδωμενοι πανω στην καρτα και τα βισματα των καλωδιων επισης καλα βιδωμενα.

Δεν ξερω αν τυχον μπορει να φταιει το καλωδιο VGA που συνδεει οθονη και καρτα γραφικων - δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο...

Το ζητημα ειναι οτι το προβλημα τωρα δεν υπαρχει. Η καθετη αυτη γραμμη δεν εμφανιζεται πλεον μετα την πιεση που ασκησα στο βισμα VGA που συνδεεται με την εξοδο της 22αρας οθονης - αν και ηταν καλα βιδωμενο (το ξεβιδωσα, το εβγαλα και το ξαναδιδωσα παλι).

Τι γινεται ομως αν ξαναπαρουσιαστει; :fear:

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό (οι δικές μου οθόνες δεν ήθελαν "στρώσιμο") ή αν έφταιγε κάτι άλλο, αλλά από την στιγμή που διορθώθηκε άστο. Έτσι και αλλιώς πίσω αν την πας θα δουν και αυτοί ότι δουλεύει σωστά και θα στην ξαναστείλουν πίσω.

Αν στο ξανακάνει, τράβα καμιά φωτό και πακέτο πίσω.

Δημοσ.

Παλι τα ιδια μου εκανε σημερα η οθονη! Με το που την ακουμπαω λιγο (ουτε καν την χτυπαω, απλα την ακουμπαω) εξαφανιζεται η γραμμη αυτη. Τι συμβαινει βρε παιδια ξερει κανεις σας παρακαλω να μου πει;;;;

Δημοσ.

Ποιός ξέρει τη τούμπα μπορεί να είχε φάει στο κουτί της στο Πλαίσιο ή κάπου αλλού.

Εγώ θα την πήγαινα πίσω.

Δημοσ.

Ναι βάλε ένα άλλο καλώδιο και αν το ξανακάνει πήγαινέ τη πίσω. Αν και λογικά, σε περίπτωση που κάποιο καλωδιάκι ήταν κομμένο μέσα στο καλώδιο, αν το πείραζες θα έβλεπες αμέσως να χαλάει η εικόνα. Το έχεις δοκιμάσει αυτό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...