waves Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Γεια σε όλους, Είμαι δυνάμει "switcher" (έτσι δεν το λέτε και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Ζητώ, προκαταβολικά συγγνώμη αν ρωτήσω κάτι, που έχει συζητηθεί ξανά. Αποφάσισα, λοιπόν, να δοκιμάσω τη Mac λογική, απλά επειδή έτσι θέλω. To τοποθετώ έτσι "ωμά" για να προλάβω ερωτήσεις "τι τον θες το Μac;" κλπ κλπ. Ας περάσουμε στις ερωτήσεις: 1) Θέλω να κινηθώ μεταξύ iMac 20'' και iMac 24". Ο μόνος προβληματισμός μου είναι η οθόνη, καθώς έχω διαβάσει πολλά για προβληματική οθόνη των 20''. Δεν είμαι γραφίστας, αλλά δεν θέλω να είναι και χάλια η απεικόνιση των χρωμάτων κι έχω δει σε διάφορα sites, πολλές κριτικές για αυτές τις οθόνες. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιύσα 22" ιντσών οθόνη στο PC μου (Samsung 250? περίπου γιατί δε θυμάμαι μοντέλο). Μια χαρά μου φαινόταν. Η 20άρα του imac είναι στα ίδια επίπεδα ή χειρότερη);Η διαφορά με την 24άρα του iMac είναι τόσο απελπιστική; Στα λεφτά σίγουρα είναι. 2)Ερασιτεχνικά σε ένα iMac θα μπορέσω να ασχοληθώ με ηχογραφήσεις ήχου και ηχογραφήσεις; 3)Σε multitasking χρήση είναι ικανοποιητικά γρήγορος; Στο PC μου με Vista - Core duo 2.0Ghz - 2gb Ram - Ati x1600 αν ανοίξω firefox - WMP - WORD και καμιά σάρωση έχουμε "κολλήματα". Στους iMac; 4)Θα μπορώ να ανταλλάσω αρχεία word excel ppt και άλλα χωρίς προβλήματα συμβατότητας με χρήστες pc. Το iWork είναι συμβατό με Ms Office; 5)Η χρήση του Mac Os είναι θεωρητικά εύκολη; Αυτά για αρχή κι ευχαριστώ εκ των προτέρων.
xalia Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 5) ναι 4) το iWork θεωρητικά είναι συμβατό με το MsOffice, μεγάλο ρόλο παίζουν και το τι έχουν τα αρχεία. Επιπλέον υπάρχει και και το MacOffice 2008 (ms office for mac os x) 3) δε θα έχεις τέτοιο πρόβλημα, αυτά τα έκανα με το ibook g4 (tiger) που είχα χωρίς κολλήματα! Και με windows pc ( xp σε prescot 3g ) πάλι χωρίς πρόβλημα! 2) ναι 1) δεν έχω ιδέα!
haHa Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 1) Θέλω να κινηθώ μεταξύ iMac 20'' και iMac 24". Ο μόνος προβληματισμός μου είναι η οθόνη, καθώς έχω διαβάσει πολλά για προβληματική οθόνη των 20''. Δεν είμαι γραφίστας, αλλά δεν θέλω να είναι και χάλια η απεικόνιση των χρωμάτων κι έχω δει σε διάφορα sites, πολλές κριτικές για αυτές τις οθόνες. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιύσα 22" ιντσών οθόνη στο PC μου (Samsung 250? περίπου γιατί δε θυμάμαι μοντέλο). Μια χαρά μου φαινόταν. Η 20άρα του imac είναι στα ίδια επίπεδα ή χειρότερη);Η διαφορά με την 24άρα του iMac είναι τόσο απελπιστική; Στα λεφτά σίγουρα είναι. Η 22" samsung που εχεις ειναι λιιιιιιιιιγο καλυτερη απο την 20" του imac. Η 24" του imac ειναι μακραν καλυτερη.. Η διαφορα στην τιμη 20" με 24" ειναι μικρη για τα ιδια χαρακτηριστικα,ενω παιρνεις μια οθονη που ειναι 500 ευρω ακριβοτερη! Ο 20" ειναι υπερτιμημενος.. 3)Στο PC μου με Vista - Core duo 2.0Ghz - 2gb Ram - Ati x1600 αν ανοίξω firefox - WMP - WORD και καμιά σάρωση έχουμε "κολλήματα". Για αυτο δεν οφειλεται η χρηση cpu ,αλλα καθυστερει το συστημα λογω χρησης του σκληρου απο πολλες εφαρμογες... Σε οποιο λειτουργικο και αν βαλεις τον σκληρο να κανει πολλα πραγματα ταυτοχρονα, θα εχεις προβλημα..
waves Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μέχρι τώρα παιδιά. Αυτό λίγο με την οθόνη συνεχίζει να με προβληματίζει. Αν υπάρχει κάτι ακόμα θα χαρώ να το ακούσω. Επίσης, σχετικά με το multitasking έχω ακούσει, ότι οι mac σε αυτό το κομμάτι υπερτερούν. Αυτό είναι αλήθεια, βασίζεται κάπου ή απλά φήμες; Επίσης, μια ερώτηση ακόμα: Πόσα χρόνια "μένει" ένας iMac; Ένα Pc ανά δύο χρόνια είτε το αναβαθμίζεις ή πολλές φορές το αλλάζεις. Στους iMac ισχύει η ίδια φιλοσοφία ή κρατάνε λιγάκι παραπάνω;
dali13gr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Θα σου πρότεινα να δώσεις τα παραπάνω χρήματα και να πάρεις τον 24άρη. Αυτόν έχω κι εγώ και εκτός από την πολύ καλύτερη οθόνη, είναι άλλη αίσθηση η 24άρα οθόνη. Όσον αφορά στη διάρκεια ζωής ενός mac, εξαρτάται από το τι κάνεις με αυτόν. Για την χρήση που τον θέλεις, χαλαρά 3-3,5 χρόνια. Α! Μην παραλείψεις να πάρεις και 4GB μνήμης(όχι από την Apple βέβαια) για να είσαι άρχοντας!
thanocaster Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Νομίζω ότι και με 2 gb είναι μια χαρά προς το παρόν, όχι ότι δεν αξίζει να βάλει 4.
Cue Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Σχετικά με την ποιότητα της οθόνης. Εδώ και 1 μήνα έχω τον 20' και ούτε που παρατηρώ τα όσα λέγανε στα sites. Ομολογώ ότι και εγώ ήμουν προβληματισμένος σχετικά με την ποιότητα για αυτό πήγα και τα είδα με τα μάτια μου (Πλαίσιο ή Μultirama will do) και αποφάσισα. Αν έχεις τα λεφτά για τον 24' προτίμησέ τον μιας και οι παραπάνω inches ποτέ δεν πάνε χαμένες. Με μουσική μπορείς να ασχοληθείς ερασιτεχνικά με το GarageBand Σε multitasking δυνατότητες θα δώσω την απάντηση ενός φίλου μόλις του έκανα ένα demo: (marketing on) "Καλά εγώ αυτά τα κάνω στα Vista και σέρνεται!" Με office αρχεία δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης υπάρχει και αντίστοιχη έκδοση του OpenOffice.org για Mac. Σαν νέος χρήστης του Μac OS θα δυσκολευτείς στην αρχή μέχρι να συνηθίσεις κάποια πράγματα, αλλά αργότερα όταν επιστρέψεις στα Windows θα τα θεωρείς αρκετά δύσχρηστα
thanocaster Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Με office αρχεία δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης υπάρχει και αντίστοιχη έκδοση του OpenOffice.org για Mac. hint: NeoOffice
Cue Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Nαι ντάξει, αν και με την ανερχόμενη έκδοση 3 δεν θα χρειάζεται
waves Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Στις 24άρες iMac από καμμένα pixel πώς πάμε; Υπάρχει εγγύηση; Μπορεί να γίνει έλεγχος για καμμένα pixel πριν την αγορά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.