longiorgis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 γεια σας παιδια.μολις συνθεσα εναν καινουριο υπολογιστη κ δυδτυχως βλεπω οτι μου κολλαει συνεχως συνηθως μεσα σε 30 λεπτα αν οχι πιο γρηγορα.εχω XP ελληνικα.Για καρτα γραφικων εχω την Nvidia 9800GX2.Εχω κατεβασει τους 175.16 Drivers.Υπαρχει καμια πιθανοτητα να υπαρχει καποια ασυμβατοτητα κ να μου κολλαει για αυτο το λογο. To Συστημαμου ειναι: Case:Kandalf 9003 thermaltake PSU:HIPER 880W Mobo:EVGA 780Sli CPU:Intel core quad Q9450 GPU:Albatron 9800 GX2 HDD:Seagate Barracuda 500 GB 7200.11 Ψυκτρα:Noctua U12F RAM:2x2GB crucial ballistix 1066 5-5-5-15. Κολλαει σε διαφορες στιγμες.Εχει τυχει να ακουω μουσικη για δεκα ωρες χωρις να κολλησει και αλλες που ασχολουμαι με ιντερνετ και ανοιγω σελιδες κολλαει αμεσως σχεδον.Στο πλαισιο που το πηγα μου ειπαν οτι δε τους κολλησε καθολου σε διαφορα τεστ που του εκαναν(δεν ημουν μπροστα).Αυτο που παρατηρησα σιγουρα ειναι οτι το Crysis oταν το εβαλα σε αναλυση,επιτηδες,1920χ1200 που η καρτα μου οφειλει να το σηκωνει κολλαγε αμεσως.δεν εχω καταφερει ουτε μια φορα να το ξεκινησω. οι θερμοκρασιες που σηκωνει ο υπολογιστης δε μου φαινονται πολυ φυσιολογικες.Φτανω στον επεξεργαστη μεχρι και 66 βαθμους κελσιου και στην καρτα γραφικων μεχρι και 78 βαθμους.Παντως στο πισω μερος του ο υπολογιστης δεν ακουμπιεται ουτε για 1 δευτερολεπτο αντιθετα με εναν φιλο μου με λιγο υποδεεστερα Parts δεν εχει κανενα τετοιο προβλημα.Δεν ειμαι ειδικος με τις θερμοκρασιες γι'αυτο δεν εκφερω γνωμη(στο πλαισιο πατρας λενε οτι ειναι φυσιολογικες αλλα φοβαμαι οτι με κοροιδευουν).Αν μπορειτε να με βοηθησετε λιγο στο θεμα των θερμοκρασιων και μαλιστα κυριως της GPU.... Εγω παντως εχω την υποψια οτι φταιει η καρτα γραφικων ειτε η ιδια σαν hardware ειτε καποια ασυμβατοτητα με τους Drivers.Καιγομαι για την γνωμη σας.εχω εναν μηνα τον υπολογιστη στα χερια μου και τον τρεχω απο δω κι απο κει και δε τον εχω χρησιμοποιησει καθολου.
akisk Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Για πες μας λίγο θερμοκρασίες cpu... edit : σε full load εννοούσα... edit 2 : οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι μέσα στα "κανονικά" πλαίσια αν είναι σε full load, αλλιώς μου φαίνονται λίγο τσιμπημένες.. Μπας και φταίει το τροφοδοτικό; edit 3 : Το λέω αυτό γιατί έγραψες ότι ο υπολογιστής δεν ακουμπιέται από πίσω, πράγμα πολύ ύποπτο... (τέλος τα edits)
longiorgis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 τι full load;αυτες τις θερμοκρασιες τις εχει ο υπολογιστης 10-15 λεπτα μετα το ανοιγμα χωρις να κανω κατι ιδιαιτερο.λιγο ιντερνετ η λιγη μουσικη;
XLV Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 γεια σας παιδια.μολις συνθεσα εναν καινουριο υπολογιστη κ δυδτυχως βλεπω οτι μου κολλαει συνεχως συνηθως μεσα σε 30 λεπτα αν οχι πιο γρηγορα.εχω XP ελληνικα.Για καρτα γραφικων εχω την Nvidia 9800GX2.Εχω κατεβασει τους 175.16 Drivers.Υπαρχει καμια πιθανοτητα να υπαρχει καποια ασυμβατοτητα κ να μου κολλαει για αυτο το λογο.To Συστημαμου ειναι: Case:Kandalf 9003 thermaltake PSU:HIPER 880W Mobo:EVGA 780Sli CPU:Intel core quad Q9450 GPU:Albatron 9800 GX2 HDD:Seagate Barracuda 500 GB 7200.11 Ψυκτρα:Noctua U12F RAM:2x2GB crucial ballistix 1066 5-5-5-15. Κολλαει σε διαφορες στιγμες.Εχει τυχει να ακουω μουσικη για δεκα ωρες χωρις να κολλησει και αλλες που ασχολουμαι με ιντερνετ και ανοιγω σελιδες κολλαει αμεσως σχεδον.Στο πλαισιο που το πηγα μου ειπαν οτι δε τους κολλησε καθολου σε διαφορα τεστ που του εκαναν(δεν ημουν μπροστα).Αυτο που παρατηρησα σιγουρα ειναι οτι το Crysis oταν το εβαλα σε αναλυση,επιτηδες,1920χ1200 που η καρτα μου οφειλει να το σηκωνει κολλαγε αμεσως.δεν εχω καταφερει ουτε μια φορα να το ξεκινησω. οι θερμοκρασιες που σηκωνει ο υπολογιστης δε μου φαινονται πολυ φυσιολογικες.Φτανω στον επεξεργαστη μεχρι και 66 βαθμους κελσιου και στην καρτα γραφικων μεχρι και 78 βαθμους.Παντως στο πισω μερος του ο υπολογιστης δεν ακουμπιεται ουτε για 1 δευτερολεπτο αντιθετα με εναν φιλο μου με λιγο υποδεεστερα Parts δεν εχει κανενα τετοιο προβλημα.Δεν ειμαι ειδικος με τις θερμοκρασιες γι'αυτο δεν εκφερω γνωμη(στο πλαισιο πατρας λενε οτι ειναι φυσιολογικες αλλα φοβαμαι οτι με κοροιδευουν).Αν μπορειτε να με βοηθησετε λιγο στο θεμα των θερμοκρασιων και μαλιστα κυριως της GPU.... Εγω παντως εχω την υποψια οτι φταιει η καρτα γραφικων ειτε η ιδια σαν hardware ειτε καποια ασυμβατοτητα με τους Drivers.Καιγομαι για την γνωμη σας.εχω εναν μηνα τον υπολογιστη στα χερια μου και τον τρεχω απο δω κι απο κει και δε τον εχω χρησιμοποιησει καθολου. 66C είναι πολύ για την Noctua και για τον επεξεργαστή που έχεις, ακόμα και σε load.. Εγώ έχω c2q q6600 με thermaltake ultra 120 extreme με εναν 12cm coolermaster fan του 5ευρου, ακόμα και τώρα με τις ζέστες 50-55C load.. Η GPU στα 78-80C ειναι φυσιολογική θερμοκρασία σε load, αν και στην περιπτωση σου επειδη όλο το συστημα είναι θερμό δικαιλογείται και παραπάνω.. Για την GPU μην ανησυχεις, αντέχουν 80-85C σε load .. Για τον CPU πρεπει να κατεβάσεις την θερμοκρασια του.. Αν η mb έχει heatpipes για chipset cooling, ισως πρεπει να κάνεις καμια μόντα να βάλεις κάποιο ανεμιστηράκι επάνω σε κάποιο από ολα, το πιθανότερο στο northbridge.. δες ακόμα και την θερμοκρασία των VRMs, αν ψυχονται κι αυτά μέσω των ίδων heatpipes, θα ανεβάζουν συνολικά την θερμοκρασία... Τελευταίο BIOS, drivers κλπ πιστεύω τα έχεις βάλει ήδη.. Τέλος, αν έχεις κάποιο hdd εύκαιρο, κάνε μια τελειως γυμνή εγκατασταση windows, μόνο drivers και directx, βάλε το 3d mark σε loop, να αποκλείσεις μην είναι καποιο πρόγραμμα ή τα windows που κανουν την ζημιά..
dimitris_p Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Παντως στο πισω μερος του ο υπολογιστης δεν ακουμπιεται ουτε για 1 δευτερολεπτο αντιθετα με εναν φιλο μου με λιγο υποδεεστερα Parts δεν εχει κανενα τετοιο προβλημα. Αυτο που αναφέρεις εδω είναι πολυ ύποπτο. οταν λες στο πίσω μέρος τι εννοείς? τι ακουμπάς και καίει. το σασι? η το τροφοδοτικό.
longiorgis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Για το σασι μιλαω ιδιαιτερα στο μερος που βγαινουν τα βυσματα της GPU.το τροφοδοτικο εχει πολυ καλες θερμοκρασιες.Αυτη η θερμοκρασια που λεω ειναι ξεκαθαρο οτι οφειλεται στις αυξημενες θερμοκρασιες της GPU.Aπλα στο φιλο μου με μια 8800 γτσ δεν εχει παρουσιαστει τετοιο φαινομενο.
amavidis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 εγω θα έκανα έναν γρήγορο έλεγχο για το εάν όλα τα ανεμνιστήρια (τροφοδοτικό, cpu, κάρτα γραφικών) δουλεύουν. Η θερμοκρασία στο σασί δεν είναι καθόλου φυσιολογική
dimitris_p Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Πιστεύω να εχεις σύνδεσή την extra τροφοδοσία της κάρτας με το τροφοδοτικό σου.. Έχεις δοκιμάσει να ακουμπήσεις με το χέρι την ψήκτρα της GPU?καν το και κοίτα αν δεχετε χέρι η αν ψηνεις αυγά!!!
Kapazo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μην ακους τους πολιτες του πλαισιου λενε βλακειες οτι στο εχουν τσεκαρει. Εμενα μια φορα μου ειχαν πει να τον αφησω τρεις μερες (διοτι δεν μπορουσαν να καταλαβουν τι εχει) για συνεχη ελεγχο. Και πηγα τη τεταρτη ημερα να το παρω. εε Λοιπον δεν τον ειχαν αναψει καν , μονο οταν πηγα να τον παραλαβω τον δουλεψαν 5 λεπτα. (το καταλαβα απο τα φιλτρα μπροστα δεν ειχαν καθολου σκονη , διοτι τα καθαριζω καθε μερα και βγαζουν μπολικο πραμα. Εγω θα του προτεινα να τρεξεις κανενα διαγνοστικο για τους σκληρους διοτι μπορει να εχουν χτυπησει.
longiorgis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Χθες δοκιμασαμε καποια πραγματα με τις μνημες.Τις βαλαμε να τις αναγνωριζει ο υπολογιστης στα 800 mhz και οχι στα 1066 που ειναι οι προδιαγραφες τις.χαμηλωσαμε τα voltage sto 1,85 ενω τα εργαστηριακα τους ειναι για 2,20.το συστημα φαινοταν πολυ σταθερο αλλα τελικα κολλησε μια φορα,μονο.Με 2,20 η λιγο περισσοτερο φαινεται να κολλαει πιο ευκολα.για τα χαμηλα timings μου ειπαν να δωσω περισσοτερο voltage.ξερει κανεις ποσο συγκεκριμενα;επισης κοιταξα στο site της evga στο evga motherboard memory combatibility και οι μνημες μου δεν ειναι στη λιστα για sli ready.Μπορει να ειναι αυτο το προβλημα;;;Τελος ξαναναφερω οτι το λογισμικο μου ειναι windows xp 32 bit
spunakos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Εγω θα του προτεινα να τρεξεις κανενα διαγνοστικο για τους σκληρους διοτι μπορει να εχουν χτυπησει. μπορεις να προτεινεις καποιο προγγραμα ? EDIT:Οταν ειχα εγω ακριβως ιδιο προβλημα με restart σε ακυρα σημεια ειχαν προβλημα οι RAM αμα μπορεις να βρεις αλλες να τσεκαρεις δοκιμασετο.
doctorkostis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Τρεξε memtest για αρκετη ωρα,αστο καποιες ωρες να τρεχει.Αν ειναι οι μνημες θα σου βγαλει αρκετα λαθη,οποτε τις πακεταρεις και πισω στο μαγαζι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.