Προς το περιεχόμενο

mpg---> mpg for VCD

dbasilis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας . Να με και πάλι ελπίζοντας στη βοήθεια σας.

Έχω μια ταινία (The end Of Days) η οποία είναι 2 cd σε mpg μορφή. Μέσα από το VCD Cutter βλέπω ότι τα στοιχεία της ταινίας είναι 352χ288 και frame rate 25000. Αυτή τη ταινία θέλω να τη κάνω VCD για να μπορώ να τη δω σε ένα Napa που έχω. Επειδή το Nero 5.5.4.0 (cracked) που έχω δεν δέχεται το αρχείο mpg που έχω να το κάνει VCD v.2.0 Χρησιμοποιώ το tmgenc v. 2.02.31.119 (core: version 1.80.116) για να μετατρέψω αυτό το αρχείο mpg πάλι σε mpg αλλά με τις ρυθμίσεις ώστε να μπορώ να το κάνω VCD μέσα από το Nero. Οι ρυθμίσεις μου στο tmpgenc είναι από το load πατάω Video CD (Pal), στο setting στη καρτέλα video μπορώ να επιλέξω μόνο το motion search precisio : Normal καρτέλα advanced βαζω video source type : non interlace (progressive), field folder : Bottom field first (field B), source aspect ratio 1:1 (vga) Video arrange method : full screen (keep aspect ratio) και δεν πειράζω τίποτα άλλο. Φτιάχνει το καινούργιο mpg, το αναγνωρίζει το Nero σαν mpg κατάλληλο για VCD, φτιάχνω το VCD κανονικά, το βάζω στο Napa παίζει κανονικά ΑΛΛΑ η εικόνα είναι χάλια προχωράει ανά διαστήματα σαν να φρενάρει κάτι την εικόνα. (το αρχικό mpg παίζει μια χαρά στο Media Player και το 2 mpg που φτιάχνω με το tmgenc δεν έχει πρόβλημα). Κάνω κάτι λάθος ;;;;;;;

(Sorry αν γράφω καμία μ@#$%ια αλλά είμαι νέος στο χώρο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Otan paizeis to VCD ston upologisth kolaei? An paizei kanonika tote ftaiei to Napa. Dokimase na to grapseis se xamhlh taxythta (4x).

An kolaei kai sto pc tote kati kaneis lathos sthn egrafh...Epelekse iso level 1, iso 9660, apoepelekse to joliet.

Οι επιλογές στο Nero είναι αυτές που λες. Με τον Media Player παίζει μια χαρά το VCD αλλά παίζει καλά στο DVD(nec) και όχι στο cd recorder (read x24) κάνει διακοπές και στον ήχο και στην εικόνα. Στο Napa έχω δει VCD που έχω φτιάξει με το Nero( τα mpg που δεν ήταν σωστά τα έκανε recode μόνο του) και με εγγραφή χ8 αλλά μερικές φορές χάλαγε τον ήχο. Θα δοκιμάσω να το γράψω χ4 και θα σου πω.

Na MHN protimas na kaneis encoding ta areia me to Nero. Den einai kai to kalytero programma gia thn douleia ayth. Phgaine se ayth thn selida poy analuei thn kwdikopoihsh VCD me to DVDx. Einai poly eyxrhsto programma. Tha se bohthisei sto encode. Akolouthise pista tis odhgeies kai to VCD sou tha paizei oxi mono sto napa alla kai se opoiodhpote oikiako DVD-Player

www.doom9.net

The guides -> VCD -> DVDx -> DVDx only guide<p>[ 07-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: telikiasmenos ]</p>

Το ξερω το DVDx. Το RAM του φεβρουαριου εχει αναλυτικα βημα βημα πως μπορεις να κανεις DVD to (s)VCD με το DVDx. Θα το δοκιμασω και θα σου πω

Ευχαριστω

Δε πιστεύω να φταίει το Nero που δε δέχεται τα mpg αρχεία σου επειδή είναι "σπασμένο". Προφάνώς αυτά τα αρχεία δεν είναι στο στάνταρτ VCD και πιστεύω ότι πιθανόν να έχουν ποιο ανεβασμένο bitrate από το κανονικό που είναι 1150.

Γιαυτό έχω να σου προτείνω 2 λύσεις :

1) όταν πας να γράψεις τα αρχεία αυτά σε cd να ξε-τσεκάρεις το create standard compliant CD ώστε το nero να τα γράψει όπως είναι και να μη προσπαθήσει να τα επεξεργαστεί πάλι, που μάλον δε θα μπορεί γιατί δε θα έχεις το κατάλληλο plugin που να λειτουργεί κιόλας.

Σ'αυτή τη περίπτωση όμως άμα τα mpg είναι σε μεγαλύτερο bitrate, το cd που θα φτιάξεις δε θα είναι VCD αλλά XVCD που μπορεί να μη παίζει στο napa.

2) θα κάνεις re-encode τα mpg και να προσέξεις τώρα ώστε το καινούργιο mpg να έχει το κατάλληλο bitrate και τα υπόλοιπα ώστε να είναι σύμφωνο με τα πρότυπα του VCD.

Οκ. τα καταφερα εκανα re-encode τη ταινια με το flaskmpeg 0.594. Πηγα να το κανω με το Xmpeg 1.4c αλλα το αρχειο που εφτιαχνε δεν ηταν mpg αλλα στον explorer ηταν σαν 'αρχειο' παρολα αυτα οταν το εκανα burn αυτο το αρχειο με το Nero επαιζε κανονικα στο Napa. Θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο τωρα. Ειδα απο τη σελιδα του virus_2 το FlaskMpeg Xis Expert Edition. Αυτο ειναι καλυτερο απο το flask που εχω(πιο γρηγορο, πιο καλη ποιοτητα?). και πιο απ'ολα απο τα 3 ειναι καλυτερο για re-encode (flask,xmpex,flaskmpeg xis)ή και γενικα DVD-> vcd . Ο υπολογιστης μου ειναι PIII 800, 384ram

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...