menmas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Καλημέρα Εγκατέστησα το router μου DLink-DSL2640B και στην αρχή όλα ήταν οκ! Μετά άρχισαν κάποια μικροπροβλήματα.Τα πακέτα πηγαινοέρχονταν αλλά εγώ δεν έβλεπα σελίδεσ!!!! έκανα κανα reboot το router και κάτι γινόταν. (Zone Alarm ανοιχτό) Προχτές τίποτα. Τέσπα πήρα τηλ τη forthnet και μου είπαν να συμπληρώσω. IP,Mask ,gateway. Τώρα είναι ολά οκ με νετ αρκεί να είναι κλειστό το ZoneAlarm!! Τώρα είμαι με το firewall των ΧΡ αλλά θέλω κάτι καλύτερο. Ξέρει κανείς πως και τι να κάνω εξαίρεση στο ΖΑ μήπως και φτιάξει? Καμιά άλλη πρόταση για firewall?
Erwdios Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Καλημέρα Εγκατέστησα το router μου DLink-DSL2640B και στην αρχή όλα ήταν οκ! Μετά άρχισαν κάποια μικροπροβλήματα.Τα πακέτα πηγαινοέρχονταν αλλά εγώ δεν έβλεπα σελίδεσ!!!! έκανα κανα reboot το router και κάτι γινόταν. (Zone Alarm ανοιχτό) Προχτές τίποτα. Τέσπα πήρα τηλ τη forthnet και μου είπαν να συμπληρώσω. IP,Mask ,gateway. Τώρα είναι ολά οκ με νετ αρκεί να είναι κλειστό το ZoneAlarm!! Τώρα είμαι με το firewall των ΧΡ αλλά θέλω κάτι καλύτερο. Ξέρει κανείς πως και τι να κάνω εξαίρεση στο ΖΑ μήπως και φτιάξει? Καμιά άλλη πρόταση για firewall? Παρόμοιο πρόβλημα με το Zone Alarm Security Suite, λύθηκε με απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του πακέτου. Δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις, σε συνδυασμό και με ένα registry clean.
alexisgt Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Να φανταστώ έχει περασετεί απο Microsoft Update το KB951748? Η λύση για το Zone Alarm είναι ή uninstall το KB951748 ή κατεβάζεις το επίπεδο ασφαλείας απο high σε medium προς το παρόν... http://download.zonealarm.com/bin/free/pressReleases/2008/LossOfInternetAccessIssue.html
random Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Αφου έχεις ρουτερ, το software firewall σου τρώει τσάμπα πόρους και περιπλέκει τη ζωή σου. βγάλτο, απενεργοποίησε των windows, και μη βάλεις άλλο. προαιρετικά, βάλε ενα ελαφρύ antivirus (πχ AVG, Avast, Nod32), αλλα όχι σουίτα (firewall+AV). σκέτο AV.
arxaggelos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Αφου έχεις ρουτερ, το software firewall σου τρώει τσάμπα πόρους και περιπλέκει τη ζωή σου.βγάλτο, απενεργοποίησε των windows, και μη βάλεις άλλο. Τι εννοείς; Ότι αν έχει ρουτερ και οχι dsl modem δεν χρειάζεται προστασία από firewall; Εξήγησε pls γιατί έχω το zonealarm και στα δυο pc μου, αν και στο ιντερνετ μπαίνω συνήθως με Linux.
Speculoos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Να φανταστώ έχει περασετεί απο Microsoft Update το KB951748? Η λύση για το Zone Alarm είναι ή uninstall το KB951748 ή κατεβάζεις το επίπεδο ασφαλείας απο high σε medium προς το παρόν... To πρόβλημά σου (και όλων όσων έχουν κάποια έκδοση windows πλην vista) δεν έχει να κάνει με το μόντεμ. Eίναι αυτό που αναφέρει ο alexisgt. Απεγκατέστησε το KB951748 ή πέρασε τη νέα έκδοση ΖΑ από το λινκ που παρέθεσε ο alexisgt. Σε εμένα δούλεψε η καθαρή εγκατάσταση του ΖΑ και δεν έχω πλέον πρόβλημα. (βασικά πήγαινα ανοίξω θέμα για τους χρήστες ΖΑ αλλά είδα τυχαία το παρόν )
axaraktiristos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Καλημέρα Εγκατέστησα το router μου DLink-DSL2640B και στην αρχή όλα ήταν οκ! Μετά άρχισαν κάποια μικροπροβλήματα.Τα πακέτα πηγαινοέρχονταν αλλά εγώ δεν έβλεπα σελίδεσ!!!! έκανα κανα reboot το router και κάτι γινόταν. (Zone Alarm ανοιχτό) Προχτές τίποτα. Τέσπα πήρα τηλ τη forthnet και μου είπαν να συμπληρώσω. IP,Mask ,gateway. Τώρα είναι ολά οκ με νετ αρκεί να είναι κλειστό το ZoneAlarm!! Τώρα είμαι με το firewall των ΧΡ αλλά θέλω κάτι καλύτερο. Ξέρει κανείς πως και τι να κάνω εξαίρεση στο ΖΑ μήπως και φτιάξει? Καμιά άλλη πρόταση για firewall? Προφανώς επειδή ο φίλος μας δεν είχε κάνει σωστές ρυθμίσεις στο ρουτερ , ο τεχνικός για να τον βοηθήσει να το ρυθμίσει του είπε να απενεργοποιήσει το software firewall που είχε ( όποιο και να είχε θα του έλεγε να το απενεργοποιήσει ) ώστε να δουλέψει το ρουτερ με τις αλλαγές που θα του έλεγε….. Όταν λοιπόν το ρύθμισε ο τεχνικός …το πρόβλημα του τελείωσε. Πρόβλημα του χειριστή του υπολογιστή είναι να ρυθμίσει το software firewall σωστά ( άνοιγμα κατάλληλων πορτών κλπ… )
kostas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 βαλε το look n' stop , ελαφρυ , και για μενα , πολυ καλο.
random Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Τι εννοείς; Ότι αν έχει ρουτερ και οχι dsl modem δεν χρειάζεται προστασία από firewall; Εξήγησε pls γιατί έχω το zonealarm και στα δυο pc μου, αν και στο ιντερνετ μπαίνω συνήθως με Linux. Δουλειά των Fw ειναι να εμποδισουν το pc να επικοινωνήσει με άλλα χωρις την άδεια μας. Αυτη η επικοινωνια μπορει να γινει με 2 τρόπους. Α. εξερχόμενη κίνηση: προγραμμα στο pc μας να προσπαθησει να επικοινωνήσει με άλλους (συνηθως spyware, troyan, ή χρησιμα προγράμματα ή το ίδιο το λειτουργικό που προσπαθουν να τσεκαρουν οτι εχεις κανει κανονικά registration, ή ψαχνουν αν υπάρχει update να κατεβάσουν όπως τα antivirus) Β. εισερχόμενη κινηση: άλλα pc κάνουν την 1η κινηση και περιμενουν απάντηση απο το δικό μας (πχ. κακόβουλοι χρήστες, ή χρησιμα προγράμματα που ετσι ειναι σχεδιασμένα να δουλεύουν όπως azureus, utorrent, κλπ). ----------------------------------------------------- Οταν μεταξύ του internet και των υπολογιστών μεσολαβεί router, εισαι ηδη προστατευμένος πολύ καλά απο την περίπτωση Β, που ειναι και οι πιο σοβαρή. αρα εχεις 50% λιγότερους λόγους να θελεις Fw. Πιο σοβαρή εννοώ επειδή, τα προγράμματα που προκαλουν την εξερχόμενη ( Α ), μπορουμε πάνω κάτω να τα ελένξουμε, αναλογα τις γνώσεις μας, και να μην τα εγκαθιστούμε, ή να εμποδίζεται η εγκατασταση απο antivirus, ή ακομα κι αν εγκατασταθούν να μην μπορουν να λειτουργησουν κακόβουλα απο το ίδιο το λειτουργικό. δηλαδη η 1η απειλη δεν ειναι ίδια για όλους. μπορει να την κάνουμε πολύ μικρή. Επειδη λοιπον θεωρώ οτι δεν ειναι ιδιαιτερα δύσκολο να το κάνουμε αυτό, θεωρώ τα software firewall μαζί με ρουτερ, ψιλο περιττά. ενώ η σοβαρότητα της Β, δεν εξαρτάται απο μας, αλλα μας καλυπτει ο ρουτερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.