DJJordan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Καλημέρα, γνωρίζει κανείς που θα βρω solid state πυκνωτές στα 1700 μF μιας που δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο; έχω έναν optiplex dell υπολογιστή και έχουν ψιλοκαεί οι παλαιότερου τύπου πυκνωτές γύρω απο τη CPU με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η τροφοδοσία της. Ευχαριστώ προκαταβολικά, κάθε πληροφορία θα είναι πολύτιμη..
dimitris_p Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 1500 mf υπάρχουν. στα ποσα volt ειναι οι πυκνωτές και ποιας μάρκας? οταν λες εχουν ψηλό καεί, εννοείς έχουν φουσκώσει απο πάνω στο καπάκι η εχουν τρέξει απο κάτω.
DJJordan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Είναι αρκετά φουσκωμένοι απο πάνω, όταν "ξεκινάω" τον υπολογιστή, ο "αθόρυβος" (12cm) ανεμιστήρας της ψύκτρας της CPU δουλεύει σαν τρελός (λες και θα πετάξει) και δεν ανοίγει καν οθόνη, όλο αυτό άρχησε εντελώς ξαφνικά πριν 1 μήνα. Οι πυκνωτές είναι σίγουρα 1700μF 6,κάτι volt παλαιού τύπου, μαύρου χρώματος, δεν θυμάμαι μάρκα ούτε μπορώ να κοιτάξω αυτή τη στιγμή, με πορτοκαλί γράμματα, ο λόγος που αναφέρθηκα σε solid state πυκνωτές, είναι ότι οι συγκεκριμένοι (αν είναι δυνατόν να βρεθούν) είναι υψηλότερης αντοχής. Το συγκεκριμένο pc άρχησε μάλον να χαλάει απο υπέρταση στον προηγούμενο κάτοχό του, είναι κρίμα να πετάξω εναν σχετικά καινούριο dual core Αυτό που ζητώ είναι είτε ένα site όπου μπορώ να παραγγείλω, είτε να χρησιμοποιήσω χαλασμένα mobos για πέταμα σαν ανταλακτικά.
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 1700μF 6.3 Volt sold state δεν υπάρχουν solid state θες να πεις και αν τους αλλάξεις θα βάλεις πάλι ηλεκτρολυτικούς όχι solid state κατέβα κέντρο Αθήνα στον Φάνο πάρε ένα τηλ και ρώτα αν έχει 2103828748
dimitris_p Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δεν εχει κάνεις στην αθηνα.το εχω ψάξει γιατί λογο της δουλειάς μου τους συναντώ συχνά. εγω παραγγέλνω απο εξωτερικό.ειναι χωρητικότητα που είναι σπάνια γιατί η κανονική σειρά ειναι απο 1000mf στα 2200mf.. να κοιτάξεις αν βρεις να είναι στους 105c που ειναι και οι καλύτεροι και οχι στους 85c
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 τι δουλειά κάνεις και δεν έχει :S εγώ γιατί βρήσκω σε όλη την Αθήνα ?
dimitris_p Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 τι δουλειά κάνεις και δεν έχει :S εγώ γιατί βρήσκω σε όλη την Αθήνα ? Ηλεκτρολόγος/ηλεκτρονικός ειμαι. έψαχνα 120mf -680- 1200 - 1500 και δεν έβρισκα και έγινε παραγγελία στην panasonic.δεν ειμαι και αθηνα να ξέρω ολα τα μαγαζιά απ έξω.αγοράζω απο 3-4 συγκεκριμένα.
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 ε πες οτι δεν είσαι Αθήνα γιατί και εγώ ηλεκτρονικός είναι και σε κάθε στενό βρίσκεις τέτοιος το μF δεν είναι δύσκολα πιο δύσκολα είναι τα 6.3 Volt αλλά και μεγαλύτερους να βάλει μικρό το κακό
dimitris_p Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 ε πες οτι δεν είσαι Αθήνα γιατί και εγώ ηλεκτρονικός είναι και σε κάθε στενό βρίσκεις τέτοιος το μF δεν είναι δύσκολα πιο δύσκολα είναι τα 6.3 Volt αλλά και μεγαλύτερους να βάλει μικρό το κακό Αν εχει χώρο η mobo και μπορούν να μπουν μεγαλύτεροι (16v) ισα ισα καλό θα κάνει γιατί θα είναι μεγαλύτερης ανοχής.αυτοί στα 6,3v δουλεύουν συνήθως στα 5v οπότε είναι στο όριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.