Προς το περιεχόμενο

Eρώτηση για ταχύτητα εξωτεριού δίσκου

spirosoupia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους από Mississipi, USA.

Αγόρασα αυτόν το δίσκο από το amazon: http://www.amazon.com/Iomega-Portable-Drive-250GB-Cherry/dp/B000W6O08A/ref=pd_bbs_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1215736377&sr=8-1

O δίσκος ήταν σε FAT32. Του έκανα format σε ΝTFS.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πόσο είναι συνήθως το transfer rate όταν γράφουμε κάτι από to laptop στον εξωτερικό, γιατί στο δικό μου είναι περίπου στα 10Mb/s;

Είναι φυσιολογικό αυτό το νούμερο;

Παίζει κάποιο ρόλο το μέγεθος του αρχείου που αντιγράφουμε;

Φοβάμαι μήπως μου στείλανε μεταχειρισμένο γιατί από τη μία πλευρά έχει ένα μικρό σημάδι.

Ο εξωτερικός δίσκος χρησιμοποιείται προς το παρόν σε laptop με windows vista.

Eυχαριστώ!

Nα προσθέσω ότι τα 10Mb/s είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να δω. Αυτή τη στιγμή αντιγράφω ένα φάκελο 7.8 GB κ η ταχύτητα είναι μέσο όρο στα 5 Mb/s.

Δημοσ.
Ο εξωτερικός δίσκος χρησιμοποιείται προς το παρόν σε laptop με windows vista.

Αν τον έχεις συνδέσει σε USB2, μάλλον στο λειτουργικό είναι το πρόβλημά σου, για το οποίο έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα με το USB performance. Τρέξε ένα Ubuntu Live CD που το κατεβάζεις από εδώ και δες αν έχεις καλύτερη απόδοση. Αν ναι, επιβεβαιώνεται ότι φταίει το χαζολειτουργικο (---> Vista). Αν δε δεις διαφορά στο Ubuntu, τότε έχεις hardware πρόβλημα.

Δημοσ.

Στον δικό μου εξωτερικό δίσκο, η ανάγνωση γίνεται στα 25-30 MB/s ενώ η εγγραφή στα 20-25 MB/s. Βέβαια ο δικός είναι είναι ένας WD MyBook 500 GB και γυρίζει στις 7200 στροφές ενώ απ'οτι διαβάζω ο Iomega στις 5400. Αυτό από μόνο όμως δεν εξηγεί τις χαμηλές ταχύτητες. Ίσως όπως είπε ο gdp77 να υπάρχει πρόβλημα λόγω λειτουγικού (εγώ χρησιμοποιώ Linux).

ΥΓ Χαιρετίσματα στον νότο από Midwest.

Δημοσ.

Kαλησπέρα κ πάλι σε όλους κ ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Αφού δοκίμασα τον εξωτερικό δίσκο σε άλλο υπολογιστή κ διαπίστωσα ότι δουλεύει κανονικά τον έβαλα πάλι στο laptop μου σε όλες τις θύρες USB κ είδα ότι στις μισές δουλέυει κανονικά κ στις άλλες μισές υπολειτεουργεί!

Πως γίνεται αυτό το πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...