lefi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Παράλληλα, οι κατασκευαστές υπολογιστών προσπαθούν, μεταξύ άλλων, με νέους drivers να ψύξουν αποτελεσματικότερα τα ενσωματωμένα προβληματικά chips, ώστε να μειώσουν κατά το δυνατό τις πιθανότητες αστοχίας τους. Πηγή: pathfinder.gr αστοχίας τους; υπάρχουν 2 περιπτώσεις για μένα: 1) Η είδηση είναι υπερβολική κάτι που ξανασχολιάστηκε οπότε περιμένουμε για διάψευσει η επιβεβαίωση ανάλογα και με την πίεση που θα υπάρξει. 2) Επειδή έχει ξανασυμβει στην ιστορία των PC και μάλιστα έχει γίνει και αντικατάσταση επεξεργαστών φαντάζομαι ότι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστει πραγματική ποιότητα κατασκευης είναι να γυρίσουμε στα πρώτα PC. Αντε βρε να κάνουν και τον Eniac 2.
Simacom Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Αν ομως τις βγαλει ελλατωματικες, εμεις που εχουμε λαπτοπ και δεν μπορουμε απλα να βγαλουμε την καρτα και να την αλλαξουμε τι γινεται?
kakouna Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Στο laptop μου εχω 8600gt 512. Εχω παρατηρησει οτι η καρτα τουλαχιστον η κεντρικη πλακετα (οχι εξοδοι κλπ) ειναι κουμπεμενη σε καποιο bus μαλλον pcie. Δεν ξερω αν εχει να κανει με αυτα που αναφερονται αλλα την εξοδο svideo ειναι η δευτερη φορα που την "καιει" μεσα σε 9 μηνες. Το μηχανημα μου ειναι φούρνο-χ αλλα παρα τις θερμοκρασιες και εκτος το παραπανω δουλευει μια χαρα.
kurkosdr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Επειδή το inquirer βγαζει που και που ειδησεις ραδιο αρβυλα, δεν σημαινει οτι οτιδηποτε λεει ειναι ψεματα και ανακριβειες. Ειναι γνωστο πλεον οτι υπάρχει θεμα προβληματικης κατασκευης του chip. Οπως ειπα και στο log.gr, οι κατασκευαστες υπολογιστων, που στην ουσία έμειναν ξεκρέμαστοι από την NVIDIA και επωμίζονται το κόστος επισκευής, εχουν ηδη κανει τις εξης ενεργειες: Από τη μεριά της dell, αντικατάσταση των καμμενων NVIDIA με κάρτες ATI, και από την μεριά της hp, η διάθεση ενός προληπτικου fix για τα μοντέλα που επηρεάζονται άμεσα, που στην ουσία αυξάνει την συχνότητα λειτουργιάς του ανεμιστήρα (σκοτώνοντας όμως την ζωή της μπαταριάς), ώστε η κάρτα γραφικών να βγάλει την ζημία μετά την εγγύηση. Κοινώς, μην το κατεβασετε. Και αυτα ανακριβειες και βεβιασμενα συμπεράσματα ειναι; Φυσικα, η επίσημη θέση της NVIDIA στο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα για την μεριά του καταναλωτή, πρόκειται περι μεμονωμένων περιστατικών, και προπάντων δεν έχει καμία σχέση με την αύξηση του voltage από 1,3volt σε 1,375volt (=10% αύξηση επιδόσεων χωρίς δουλέψει ούτε ένας υπάλληλος) που έκανε πρόσφατα η NVIDIA. Τελος, να πω οτι ολες εχουν το ιδιο προβλημα, απλά στα λαπτοπς εμφανιστηκε πρωτο το προβλημα περισσοτερης καταπόνησης του chip
louros Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Και έλεγα να τσιμπήσω laptop με κάρτα γραφικών nvidia.... Ημουν στα πρόθυρα αγοράς. Μάλλον θα πάω να τσιμπήσω ένα toshiba που έχει τις ati.Ετσι θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο!
A_gamer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 τον Π***ο με αλλα λογια....για τα λαπτοπ το ειχαν πει οτι τα recall 1μηνα πριν... Από όλες τις μεριές τον τρώει: α)Οι κάρτες της σειράς 4000 της ATI την ξεσχίζουν σε value for money... άσε που σύντομα έρχονται οι X2 που όπως όλα δείχνουν θα έχουν και καλύτερες επιδόσεις. β)Αυτή η συνέπεια των όσων περιγράφει η είδηση: Από τη μεριά της dell, αντικατάσταση των καμμενων NVIDIA με κάρτες ATI γ)Τέτοιου είδους συνέπειες: Και έλεγα να τσιμπήσω laptop με κάρτα γραφικών nvidia.... Ημουν στα πρόθυρα αγοράς. Μάλλον θα πάω να τσιμπήσω ένα toshiba που έχει τις ati.Ετσι θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Απ' ό,τι δείχνουν όλες οι ενδείξεις λοιπόν, θα έχουμε κυριαρχία της ATI σε αυτή την αγορά για αρκετό καιρό.
XLV Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Στο laptop μου εχω 8600gt 512. Εχω παρατηρησει οτι η καρτα τουλαχιστον η κεντρικη πλακετα (οχι εξοδοι κλπ) ειναι κουμπεμενη σε καποιο bus μαλλον pcie. Δεν ξερω αν εχει να κανει με αυτα που αναφερονται αλλα την εξοδο svideo ειναι η δευτερη φορα που την "καιει" μεσα σε 9 μηνες. Το μηχανημα μου ειναι φούρνο-χ αλλα παρα τις θερμοκρασιες και εκτος το παραπανω δουλευει μια χαρα. ΜΧΜ Module λέγεται.. To Turbo-X Iron έχεις; Έχω κι εγώ ένα παρόμοιο.. η κάρτα σηκώνει θερμοκρασίες, αλλά όχι κάτι τραγικό... Όσο για την SVideo θύρα, μήπως συνδέεις/αποσυνδέεις καλώδια όταν το laptop και η τηλεόραση είναι αναμμένα;
kakouna Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 ΜΧΜ Module λέγεται.. To Turbo-X Iron έχεις; Έχω κι εγώ ένα παρόμοιο.. η κάρτα σηκώνει θερμοκρασίες, αλλά όχι κάτι τραγικό... Όσο για την SVideo θύρα, μήπως συνδέεις/αποσυνδέεις καλώδια όταν το laptop και η τηλεόραση είναι αναμμένα; Λογω του οτι την εκαψε (οκ με εγγυηση) την πρωτη φορα παντα ολες οι συνδεσεις γινονταν και με τα δυο μερη κλειστα. Τωρα βαρεσε ξανα. Το καλο ειναι οτι εχει ακομα εγγυηση οποτε λιγο χασιμο χρονου. Δεν ξερω αν αλλαζουν αυτο το module η ολη τη μητρικη, την τελευταια φορα ειπαν οτι αλλαξαν μητρικη, αλλα αν αυτο φταιει δεν ξερω αν θα μπορουσα να γυρισω σε ati.
nio_1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Βρε παιδιά,αγοράζεις μια ATI και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και καλύτερες και πιο φτηνές. ΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Βρε παιδιά,αγοράζεις μια ATI και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και καλύτερες και πιο φτηνές. ΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ όχι πάντα...
S2Katana Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Εγώ που έχω έναν Vaio με 8600M GS, τι κάνω?Γενικά δεν ψήνεται, έχει πολύ καλά fps κτλ...
kakouna Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Βρε παιδιά,αγοράζεις μια ATI και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και καλύτερες και πιο φτηνές. ΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ Για το καλυτερο θα διαφωνησω μαζι σου. Υπαρχουν πολλες αξιολογες ΑΤΙ οπως και NVIDIA. Σχετικα με την τιμη εχεις ενα δικιο δεδομενου οτι γενικα η ...καλυτερη σε επιδοσεις NV ειναι ερκετα πιο ακριβή απο την αντιστοιχη της ΑΤΙ.
stathakis21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 παιδια κι εμενα στο λαπτοπ μου η καρτα γραφικων(8600gt) σε κατασταση αναμονης ειναι στους 60-65...βεβαια εγω το φταιξιμο το ειχα ριξει στο οτι ειναι acer...(καλα οταν εβαλα πχ cod4 χτυπαγε για την πλακα 80αρες-90αρες)....τουλαχιστον εκανα την εγγυηση τριετη... αν η nvidia βγαλει ανακοινωση πχ για την προβληματικη σειρα της τι γινεται μετα???
kakouna Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 αν η nvidia βγαλει ανακοινωση πχ για την προβληματικη σειρα της τι γινεται μετα??? Κατσε να βγαλει πρωτα. Αν δεν καταφερει να το λυσει με drivers η με οποιοδηποτε αλλο τροπο τοτε θα βγαλει και ...αν. Τοτε βλεπουμε τι θα λεει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα