dimitris2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Πριν λίγο καιρό, η κατασκευάστρια chip γραφικών Nvidia ανακοίνωσε ότι είχε κυκλοφορήσει στο εμπόριο έναν πολύ μεγάλο αριθμό GPUs κακής ποιότητας. Αυτές οι GPUs μπορούσαν κατά από αδιευκρίνιστες συνθήκες να υποστούν μοιραία βλάβη. Η εταιρεία δεν είχε δώσει έως τώρα ακριβή στοιχεία ως προς τους επεξεργαστές γραφικών που αφορούσε αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, μια επίσημη τοποθέτηση του κατασκευαστή ήρθε να διευκρινίσει ότι τα εν λόγω προβλήματα πλήττουν όλη τη σειρά των μοντέλων GPU G84 και G86. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται σε desktop PCs και σε φορητούς υπολογιστές, ενώ τα συναντά κανείς στην αγορά μεταξύ άλλων στις κάρτες GeForce 8400, GeForce 8500 και GeForce 8600. Όπως ανέφερε το Inquirer, επικαλούμενο τις καλές επαφές που έχει με μηχανικούς της Nvidia, το πρόβλημα δεν αφορά μια συγκεκριμένη παρτίδα αλλά όλη την κατασκευαστική σειρά και των δύο chips. Μεταφέρεται δε και σε κατασκευαστές υπολογιστών που έχουν ενσωματώσει τις δύο GPUs στα προϊόντα τους, είτε πρόκειται για desktops είτε για notebooks. Η όλη κατάσταση έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Nvidia, καθώς οι κατασκευαστές, με τους οποίους συνεργάζεται, θα ζητήσουν αποζημίωση για τις ζημίες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων που υπέστησαν. Παράλληλα, οι κατασκευαστές υπολογιστών προσπαθούν, μεταξύ άλλων, με νέους drivers να ψύξουν αποτελεσματικότερα τα ενσωματωμένα προβληματικά chips, ώστε να μειώσουν κατά το δυνατό τις πιθανότητες αστοχίας τους. Πηγή: pathfinder.gr
De@th L0rd Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Mα καλά τον έλεγχο πριν βγεί στην γραμμή παραγωγής το ηλεκτρονικό σχέδιο ένα άτομο τον κάνει?Αν δεν βγεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Nvidia η είδηση θα είναι πολωμένη..
BadBoy Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Όταν διαβάζω Inquirer, αυτόματα δημιουργούνται πολλοί δισταγμοί για την εγκυρότητα του άρθρου στο μυαλό μου.
xolloth Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 εγω εχω την 8600 GT και εχω παρατηρησει απο τον καιρο που την εβαλα εχω υψηλοτερεs θερμοκρασιεs απο οτι ειχα με την 6600. ετσι εξηγειται γιατι εσπαγα το κεφαλι μου τι φταιει.
xtrmsnpr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 OMG- οοο μιιι τζζιι.Και τώρα;Ααα γιαυτό η asus με τν en8600gt 512mb λέει ότι φοράει ανεμιστήρα που έχει μέχρι κ 16C πιο κάτω τν θερμοκρασία της κάρτας;Με το πρόγραμμα της asus smart doctor,μ δείχνει χωρίς να τρέξω κάτι 42C..
BadIronTree Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 τον Π***ο με αλλα λογια.... για τα λαπτοπ το ειχαν πει οτι τα recall 1μηνα πριν...
iceman79 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Αν υοθεσουμε οτι το παραπάνω είναι αλήθεια: Εμ έτσι είναι. Αν βιάζονται τόσο πολύ να εξαλείψουν την ATI και βγάζουν προϊόντα χωρίς να ελεγχθούν επαρκώς άς πληρώσουν τη νύφη τώρα!
nick#18 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 δηλαδη η 8600 που εβαλα στο pc ενος φιλου μου προχτες γαι αυτο idle ηταν στους 65c ? (saprkle 8600gt 256 απο πλαισιο)
De@th L0rd Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 δηλαδη η 8600 που εβαλα στο pc ενος φιλου μου προχτες γαι αυτο idle ηταν στους 65c ?(saprkle 8600gt 256 απο πλαισιο) Η συγκεκριμένη που λες είναι η πιο προβληματική που έχω συναντήσει...Και θερμοκρασίες και arfifacts και σε μια άλλη ζωηρά πηνία...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Όταν διαβάζω Inquirer, αυτόματα δημιουργούνται πολλοί δισταγμοί για την εγκυρότητα του άρθρου στο μυαλό μου. quote for truth...
azer Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Ερε γλέντια!!!! (αν όντως επιβεβαιωθει) αλήθεια για τι πιθανότητες-ποσοτό αποτυχίας μιλάμε;
xaniamike Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 βασικα τι γινεται με αυτους που εχουν αγορασει τετοια καρτα; αλλαγη;
gdp77 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Και καλά η κάρτα αλλάζει... Αν έχεις laptop με τέτοια κάρτα (σε μεγάλο ποσοστό έπαιξε η 8600GT GS κτλ νομίζω), τι γίνεται;
De@th L0rd Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Και καλά η κάρτα αλλάζει... Αν έχεις laptop με τέτοια κάρτα (σε μεγάλο ποσοστό έπαιξε η 8600GT GS κτλ νομίζω), τι γίνεται; Και αν έχεις laptop innovator αγορασμένο από e-shop με 8400 που ψήνεται το καλοκαίρι τι γίνεται?ΤΟΝ Μ*ουλο!!!
Apateonas_69 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 κι εγω με laptop hp με nvidia 8400gs επάνω καίγομαι...Τι κάνουμε τώρα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα