freespire Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 θα ηθελα την γνωμη σας για το παρακατω---------> DELL Inspiron 1526 Επεξεργαστής: AMD Turion 64 X2 TL-60 (2.00GHz) • Μνήμη: 2GB (2x1GB) • Σκληρός Δίσκος: HDD 250GB SATA 5400rpm • CD / DVD, Floppy: DVD/RW DL, card reader • Οθόνη-Κάρτα Γραφικών: 15.4" WXGA TrueLife, Intel X3100 128MB Shared • Συνδέσεις: 4xUSB, Firewire, Camera 2.0Mpixel, HDMI • Modem / LAN: Modem, Ethernet Lan, Wireless 802.11g, a/g • Λειτουργικό: Windows Vista Home Premium GR • Εγγύηση: 2 χρόνια Next Bussiness Day On Site Service πως αξιολογειται απο τεχνικα χαρακτηριστικα.. συγκεκριμενα για τον επεξεργαστη εχω ακουσει καλα λογια. αυτο που με κολλαει ειναι η μικρη καρτα γραφικων.βεβαια τον χρησιμοποιω για εφαρμογες και καμια ταιναι μονο...
NIXZ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Αν η τιμή του είναι κάτω απο 500 ευρώ τότε είσαι μια χαρά αλλιώς θα το χαρακτήριζα ως "ελεινό" για τα σημερινά δεδομένα με την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών δεν πιστεύω να μπορείς να βλέπεις ταινίες με άνεση μόνο Web Browsing και κανένα App εκτώς το Photoshop...
alex2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί δεν θα μπορεί να βλέπει ταινίες με άνεση? Και ποιος είπε ότι το photoshop δεν λειτουργεί με αδύναμες κάρτες γραφικών? Αν μου έλεγες κανένα πιο απαιτητικό πρόγραμμα θα το καταλάβαινα,αλλά .... photoshop? Αναφέρω ότι από την σελίδα της Adobe τα requirements όσο αναφορά την κάρτα γραφικών είναι να έχει τουλάχιστον 64MB μνήμη....και τίποτα παραπάνω.
NIXZ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί δεν θα μπορεί να βλέπει ταινίες με άνεση?Και ποιος είπε ότι το photoshop δεν λειτουργεί με αδύναμες κάρτες γραφικών? Αν μου έλεγες κανένα πιο απαιτητικό πρόγραμμα θα το καταλάβαινα,αλλά .... photoshop? Αναφέρω ότι από την σελίδα της Adobe τα requirements όσο αναφορά την κάρτα γραφικών είναι να έχει τουλάχιστον 64MB μνήμη....και τίποτα παραπάνω. Υπενθυμίζω πώς δεν μιλάμε για κάρτα γραφικών όπως η 8400GS αλλά για Build-in Chipset "Intel X3100" με 128MB Shared Ram δηλαδή το Chipset έχει 64MB Ram και τα υπόλοιπα 64 τα δανοίζεται απο την μνήμη του συστήματος (2GB)... ...Μπορεί να μην υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στο framerate σε ταινίες απο μια κάρτα γραφικών καθώς οι ταινίες είναι Still Images αλλά θα ζορίζεται κάπως και μετά απο 2 ώρες που διαρκεί η ταινία το σύστημα θα καίει... ...σε ένα απλό edit στο Photoshop εφόσον μιλάμε για Still Image δεν θα υπάρξει πρόβλημα αλλά όταν φορτώσεις ένα 3D Layer σίγουρα θα έχεις πρόβλημα στην ποιότητα και στον χρόνο εκτέλεσης...
alex2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δεν υποστηρίζω ότι η κάρτα γραφικών που φοράει αυτό το laptop είναι καλή.Αλλά νομίζω ότι αποπροσανατολίζεις το παιδί μιλώντας για πολύ ειδικές περιπτώσεις που το laptop θα κωλώσει,καθώς το παιδί αναφέρει ότι το θέλει για internet,ταινίες και κάποιες εφαρμογές. Όσο αναφορά για τις ταινίες, υπενθυμίζω ότι το decoding της ταινίας γίνεται από την CPU και όχι από την GPU. Αν κάνω λάθος παρακαλώ δώσε μου ένα link που να αποδεικνύει το αντίθετο.(Φυσικά αναφέρομαι σε Xvid/DivX ταινίες και όχι σε HD ταινίες που σαφώς ζορίζουν και τον επεξεργαστή και την κάρτα) Όσο αναφορά για την δυνατότητα ομαλής λειτουργίας του photoshop πήρες μία πολύ ειδική περίπτωση της επεξεργασίας 3D στην οποία φυσικά και παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών.Αλλά επαναλαμβάνω αυτή είναι μία ειδική υποπερίπτωση που μάλιστα δεν περιλαμβάνεται και σε όλες τις εκδόσεις του photoshop και νομίζω ότι πρώτα πρέπει να ρωτήσουμε τον ενδιαφερόμενο αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτήν την πολύ ειδική περίπτωση πριν προτρέξουμε να τον αποθαρύνουμε να αγοράσει το μηχάνημα.
freespire Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 οχι δεν εχει τυχει να χρησημοποιησω προς το παρον την συγκεκριμενη εφαρμογη αλλα οντως η καρτα ειναι ψιλοχαλια.... κριμα γιατι στο συνολο και με την τιμη στα 650 ευρω φαινοτανε καλο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.