Προς το περιεχόμενο

e6750 OC

toad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Σε μια MSI P35 που εχω (σε αυτη που εχω τον Ε6750 στα 3,7GHz), αναβοσβηνει κατα την εκκινηση 5-6 φορες! Απλα αναβει και μετα απο 2 sec σβηνει, και δωστου ξανα!

Αλλα τι να κανω αφου μουλαρωνει η μητρικη? (τουλαχιστον ειναι σταθεροτατο στα Windows).

κανε ενα Prime95 τεστ να δουμε εαν ειναι σταθερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το orthos έτρεξε με τις ρυθμίσεις για 8 ώρες χθες βράδι μια χαρά. Αλλά μου σπάει τα @@ αυτή η κατάσταση με τα power downs/power ups.

Θα τον κλοκάρω στα 3.2Ghz μου φαίνεται που τον έιχα παλιά και πήγαιναν όλα ρολόι (αλλά με 14880 3dmark06 score μπλιάχ).

• Moderators

Προφανως και περιοριζει τη καρτα γραφικων σου βρε!

Εγω το αλλο pc που μου κανει τα ιδια, επειδη ειναι ''δευτερο'' pc το εχω αφησει εκει, κι ας κανει κανα λεπτακι παραπανω να αναψει :-)

Λοιπόν φίλε Τζόρτζ, το έβαλα να δουλεύει στα 3.4Ghz, με 8*425 και στο 1.35vcore (1.33 true), στο default του δηλαδή. Μνήμες συντηρητικά στα 5-5-5-15 και 1.9v, και +0.1v στο chipset. Όλα τα άλλα στα normal τους.

Το έχω τώρα εδώ και δύο ώρες στο orthos να τρέχει, max temp 53oC και στους δύο cores, idle ήταν 36oC άμα θυμάμαι καλά, να δούμε αν θα την βγάλει ως τις 8 ώρες.

Τα εκνευριστικά power downs/power ups στις επανεκκινήσεις σταμάτησαν, το πισί φαίνεται σταθερό τώρα, ίδωμεν.

Το 3dmark06 benchie μου ήταν :

mild_oc_score.jpg

600 περίπου πόντους κάτω από το αρχικό που έκανα post, αλλά για την ώρα σταθερότητα>αποδόση.

Thx για τις συμβουλές φίλος.

:-)

• Moderators

Τιποτα ρε, μουλαρωνουν οι μητρικες οπως βλεπεις...

Εγω σου λεω παντως οτι και πιο πανω δε θα εχεις προβλημα σταθεροτητας, απλα θα σου κανει βλακειες μεχρι να ξεκινησει...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Λοιπόν φίλε George αφόυ είδα και απόειδα με την ρουφιάνα την gigabyte πήγα και αγόρασα την Asus Rampage Formula.

Οι P35 της gigabyte φαίνεται ότι υποφέρουν από τα συμπτώματα που περιέγραψα πιο πάνω χωρίς να γνωρίζει κανείς γιατί.

Τώρα με την asus έχω το μηχανάκι στα 8*425=3.4ghz με 1.344vcore και το overclocking είναι παιχνίδι.

Η asus είναι τρελό boardακι.

• Moderators

Οντως ο επεξεργαστης σηκωνει 450x8, για την ακριβεια εγω τον δουλευω οπως ειπα 460x8 24/7 και ''χαλαρα'' σε μια μητρικουλα των 90 ευρω...

Ηταν οι πρωτες εκδοσεις των P35 που ειχαν καποια προβληματακια/παιδικες ασθενειες.

Παντως εγω Rampage για ηδη υπαρχων 65nm επεξεργαστη δε θα επαιρνα με τιποτα...

• Moderators

Θα προτιμουσα να κρατησω το αλλο οσο παει :-)

Ηδη εδω και μισο χρονο δε δινω δεκαρα για πισι, γιατι του χρονου εχουμε φτηνες ddr3, πιο φτηνους ssd δισκους, Nehalem επεξεργαστες, νεες VGA hi end οπως επισης και Χ58 chipset... ;)

450χ8 ήταν το δεύτερο boot στον 6750 με την EP35 DS4.

Δεν είναι θέμα μητρικής, απλά θέλει μπόλικο ρεύμα.

Εγώ του έχω δώσει 1.5 για να είναι "rock stable", και έχει αποδεκτές θερμοκρασίες.

ε δεν έχουν και τα καλύτερα bios οι Gigabyte :P

που να δεις την EP45-DS4, ακόμα να βγει κάποιο της προκοπής

Τι πρόβλημα έχει το bios της EP45?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...