drogos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Παιδιά καλημέρα.Καταρχήν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά για τις συμβουλές και τις λύσεις που δίνεται.Θα ήθελα με τη σειρά μου να ρωτήσω και εγώ κάτι. Φτιάχνω ένα καινούργιο σπίτι και έχω μία διαφωνία με τον ηλεκτρολόγο μου.θέλω να έχω σε κάθε χώρο τηλέφωνο και internet μαζί (διπλή μπρίζα legrand).Αυτός μου έχει περάσει μόνο ένα καλώδιο utp και για τα δύο.Μπορεί να δουλέψει αυτό? Από όσο ξέρω ο μόνος τρόπος είναι να βάλω τα 2 ζεύγοι (1-2-3-6) αλλά εκεί θα υπάρχουν πολλές απώλειες.Υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλιώς? Σκεφτομαι να βάλω ένα δεύτερο καλώδιο πάνω στην τσιμεντογωνία (δεν έχω βάλει ακόμα πλακάκια).Θα έχει πρόβλήμα να το καταστρέψει η κόλλα από τα πλακάκια? Αν όχι τι καλώδιο προτείνεται να βάλω? Ένα μονό ζεύγος για το τηλέφωνο και να κρατήσω το ήδη υπάρχων για το internet ή να βάλω ένα ακόμα utp μήπως χρειαστεί και για το μέλλον? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...
victz Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Αν μπορεις να βαλεις και ενα δευτερο UTP μεσα στο καναλι τοτε ειναι το ιδανικο. Αλλιως αν παιξεις με συνδεση Cat 5e δεν χρειαζεσαι ολα τα ζευγη και μπορεις το 7-8 να το χρησιμοποιησεις για τηλεφωνο. Εφοσον ομως ειναι καινουρια κατασκευη καντην σωστα. Δηλαδη 2 καλωδια UTP, σωστα τερματισμενα, και οχι μαιμουδιες που αργοτερα ισως τις αλλαξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.