doupiaki_ole Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Ποια η διαφορα μεταξυ dsp oem και retail??? Ποια να αγορασω για τον υπολογιστη μου??? Τι ακριβως σημαινουν??? Μεγαλη διαφορα στην τιμη? Εξηγηστε μου λιγο γιατι τα εχω χασει. Μεχρι τωρα εχω τα xp και αυτοι που μου τα παιρνουσαν πχ format, μου εβαζαν πειρατικα. θελω γνησια αλλα δεν γνωριζω τι να αγρασω!!! Ακου oem ακου dsp και retail. Τι αγοραζω??? Ευχαριστω πολυ!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Retail για τον υπολογιστη σου. DSP μαζι με κομματι hardware. OEM προεγκατεστημενο με ετοιμο pc. Retail=φουλ συσκευασια, ακριβοτερο απο ολα. DSP=σκετο cd και ετικετουλα, πιο φτηνο, παντα μαζι με αγορα hardware OEM=σκετο cd και ετικετουλα, ''καμια επιβαρυνση'', συμπεριλαμβανεται στην αγορα νεου υπολογιστη (προεγκατεστημενο) και δεν απευθυνεται σε εσενα τωρα.
Death_In_Paradise Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Νομίζω όμως ότ υπάρχει διαφορά στο πόσες ενεργοποιήσεις μπορείς να κάθε έκδοση... Ξέρει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες?
MantiVersuS Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 στην ΟΕΜ αλλά και γενικά σε όλες νομίζω ότι είναι μια ενεργοποίηση για ένα σύστημα.δεν μπορείς δηλαδή να την ενεργοποιήσεις στον υπολογιστή σου, μετά στου αδερφού σου και πάει λέγοντας.
Lemuria Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Retail για τον υπολογιστη σου. OEM προεγκατεστημενο με ετοιμο pc. OEM=σκετο cd και ετικετουλα, ''καμια επιβαρυνση'', συμπεριλαμβανεται στην αγορα νεου υπολογιστη (προεγκατεστημενο) και δεν απευθυνεται σε εσενα τωρα. ΛΑΘΟΣ....ειδικα σε ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ οι ΟΕΜ πωλουνται και μονες τους συμφωνα με εντολη της microsoft πηρα τα vista προ 6μηνου 100 ευρω απο Πλαισιο σκετα....μου το πε υπαλληλος του ΠΛΑΙΣΙΟΥ
Spitzenklasse Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δυστυχώς, όσο κι αν φαίνεται λίγο περίεργο και δεν μας αρέσει, η καλύτερη έκδοση από τις τρεις -για κάποιον που ενδιαφέρεται για νόμιμο λογισμικό και δεν θέλει κάθε τόσο να μπλέκει με ενεργοποιήσεις- είναι η retail. Είναι η πιο ακριβή και με διαφορά αλλά μπορείς να την εγκαταστήσεις όσες φορές θες, χωρίς τη διαδικασία της ενεργοποίησης. Έχω την εντύπωση ότι για τα Home Premium είναι κοντά στα 240 ευρώ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Πάντως σχεδόν διπλάσια από την τιμή της ΟΕΜ έκδοσης.
doupiaki_ole Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Thanx για τις συμβουλες σας. Οποτε η εκδοση dsp και η retail ειναι το ιδιο πράγμα με τη διαφορα οτι η dsp ειναι σε πιο απλό κουτί, δεν εχει το manual και χρειάζεται ενεργοποιηση καθε φορα μετα το φορματ. Η retail ομως μπορει να περαστει και σε δευτερο υπολογιστη??? Και παλι ευχαριστω πολυ!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Καμια εκδοση δε πρεπει να λειτουργει ταυτοχρονα σε 2 υπολογιστες. Ειδαλλως χρειαζεσαι δευτερη αδεια χρησης. Η DSP πρεπει να αγοραστει μαζι με ενα κομματι hardware το οποιο θα συνδεθει με τον υπολογιστη για τον οποιο προοριζονται τα Windows. Τα ανωτερω αποτελουν "το γραμμα του νόμου" παντως ετσι... Οσο για το οτι τα ειχαν εγκατεστημενα οταν πηρες τον υπολογιστη αλλα δε σου εδωσαν cd, δυο τινα μπορουν να συμβαινουν: 1)Το ξεχασαν (αποκλειεται ) 2)Σου δωσαν το pc με ''πειρατικα'' windows. Κακως βεβαια, αλλα εαν δε συμπεριλαμβανονταν στη τιμη του υπολογιστη θα ηταν καλυτερο να σου εδιναν εναν υπολογιστη χωρις λειτουργικο? Ο αριθμος των ενεργοποιησεων ειναι ΑΠΕΙΡΟΣ και για DSP και για Retail, αρκει καθε στιγμη να βρισκονται σε εναν υπολογιστη μονο εγκατεστημενα. Ο αριθμος ενεργοποιησεων σε VISTA OEM δε γνωριζω ποσος ειναι, σε XP OEM ομως απο προσωπικη εμπειρια ειναι απειρος επισης, αρκει καθε στιγμη να βρισκονται σε εναν υπολογιστη μονο εγκατεστημενα. ΛΑΘΟΣ....ειδικα σε ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ οι ΟΕΜ πωλουνται και μονες τους συμφωνα με εντολη της microsoft πηρα τα vista προ 6μηνου 100 ευρω απο Πλαισιο σκετα....μου το πε υπαλληλος του ΠΛΑΙΣΙΟΥ Καλα ηρεμησε αγορι μου. Κι εμενα μου ειπε να παω να πνιγω, σημαινει οτι θα τον ακουσω? Δεν αντιλεγω οτι ειδικα στο ΟΕΜ μπορει και να εχει δικιο, αλλα ηρεμια.
tech25 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 OEM και DSP ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα, απο την αποψη πως "δενονται" με hardware.OEM παρεχουν μονο μεγαλοι κατασκευαστες (>5.000 PC τον χρονο). Οι OEM και DSP εκδοσεις ΔΕΝ ειναι μεταφερσιμες.. Δηλαδη δεν εχεις δικαιωμα να την εγκατασταστησεις αν παρεις αλλο PC. H retail εκδοση ειναι μεταφερσιμη, και για αυτο ειναι ακριβοτερη. Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε πιο πανω στην Ελλαδα (ειναι ειδικο καθεστως) μπορεις να αγορασεις ξεχωριστα DSP αδειες. (για να μην μπουμε σε αλλο τριπακι, να αναφερω πως μπορει να αποδειχθει πολλαπλως) Ενεργοποιηση δεν θελουν μονο οι VLK εκδοσεις.Οι DSP και retail θελουν ενεργοποιηση. Περαν αυτων καμια διαφορα σε δυνατοτητες ,ενεργοποιησεις κτλ.. Οπως καταλαβαινεις το κολπο ειναι λογιστικο, και αφορα την μεταφερσιμοτητα για επιχειρησεις.. Παρε την DSP και θα εισαι ΟΚ.
doupiaki_ole Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Ευχαριστω πολυ. Δευτερα παω να παραγγειλω την εκδοση Vista Home premium DSP.
anastasios.s Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Πριν από 1,5 χρόνο είχα αγοράσει τα vista ultimate dsp και μαζί αγόρασα κι ένα hardware...(mouse). Επειδή τώρα θα αλλάξω υπολογιστή (τον παλιό θα τον λειτουργώ με xp) ξέρει κανείς αν μπορώ να περάσω στον καινούριο, τα vista που έχω? 'Η θα "καταλάβει" ότι τα είχα παλιά ενεργοποιημένα σε άλλο laptop?
Rabican Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 αν και παμπαλαιο το thread το ξεθαβω. σκεφτομουν να αγορασω τα 7 καθως ηθελα μετα απο χρονια να αγορασω το πρωτο μου original λειτουργικο που θα ειναι φουλ κομπλε (και updates και τα παντα ολα!!). ειχα καταληξει στα 7 Ultimate Eng x64 αλλα δεν ειχα συνυπολογισει τι σημαινει DSP, Retail και OEM (καλα ΟΕΜ ουδεποτε με απασχολησε αφου δε σκοπευω να παρω νεο PC). το θεμα ειναι πως μετα απο αυτο το τοπικ αντεληφθην πως η DSP εκδοση "δενεται" με καποιο hardware (υποθετω τη μητρικη???). εγω εχω το PC της υπογραφης και σκεφτομουν να ενεργοποιησω σε αυτο τα 7 και στο μελλον καποια στιγμη να παρω αλλα 4GB RAM (συνολο 8). το θεμα ειναι αν αξιζει σε αυτο το PC να "δεσω" κατι που θα μου κοστισει 165 ευρω (τοσο εχω βρει την DSP εκδοση)...!!! εαν δηλαδη μετα αυτο το product key δεν μπορω να το δουλεψω σε αλλο PC, κριμα δεν ειναι?
Pantelwolf Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό είναι το νόημα της DSP Αλλιώς τι λόγο έχει να βγεί retail.
mantas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Καλημερα,εχω τα 7 dsp οπως και τα vista,σχετικα με την ενεργοποιηση στα vista εκανα γυρω στις 10 φορες ηλεκτρονικα και μια μεσω τηλεφωνου(για ενα υπολογιστη αλλα οταν εβαζα νεο σκληρο η επεξεργαστη εκανα διαμορφωση).Νομιζω πως το καθαρο νοημα των εκδοσεων δεν ειναι στην ενεργοποιηση αλλα στην υποστηριξη.Με retail εχεις απο microsoft,dsp-oem απο την εταιρια που τα πηρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.