Προς το περιεχόμενο

Η Μ/Β δεν αναγνωριζει τον καινουριο μου δισκο-S O S

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

• Έχω την asus k8v-x και πήρα τον δίσκο ST325041 0AS SCSI DISK DEVICE Ττης seagate.
  • Θέλω να εγκαταστήσω windows σε αυτόν το δίσκο αλλά η m/b μου δεν τον βρίσκει.
  • Αν κάνω boot από άλλον δίσκο τον βρίσκει.
  • Προφανώς η m/b είναι παλιά γι αυτόν δεν μπορεί να τον δει ενώ αφού εγκαταστήσω τους drivers εντοπίζεται.
  • Είδα ποιοι drivers απο το cd της m/b εγκαθίστανται και κάνουν ορατό τον δίσκο και τους έβαλα σε μία δισκέτα.
  • Έκανα boot από το cd των windows,πάτησα F6,έβαλα την δισκέτα αλλά μου είπε ότι λείπει κάποιο αρχείο.
  • Οπότε χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα αρχεία να υπάρχουν στην δισκέτα που εγώ δεν ξέρω.

Τι να κάνω????

Χρειάζομαι επείγουσα βοήθεια.

Δημοσ.

Αργήσατε...

Τελικά βρήκα ότι στο cd της M/B υπήρχε ένα προγραμματάκι που δημιουργούσε την δισκέτα που ήθελα με τους κατάλληλουσ drivers.

Δημοσ.

οταν ξεκιναει η εγκατασταση των Win καπου στην αρχη γραφει "press f6 if you need to install a third party scsi/raid driver" η F2 δεν ειμαι σιγουρος

εκει βαζεις την δισκετα σου

και θα μπορεσεις να κανεις εγκατασταση τα Win στον καινουργιο δισκο σου

edit ακυρο το ηξερες αυτο

Δημοσ.

katerina_a_86 , όσο πας και γίνεσαι pc guru...

(...Σε λίγο ΠΡΩΤΑ θα ποστάρεις τη λύση, και ΜΕΤΑ το πρόβλημα...:-D )

Μπράβο σου που πρόλαβες κι έβγαλες την άκρη μόνη (όντως η "λύση" βρισκόταν στο cd που ήρθε με τη μητρική) - απλά να τονίσω ότι δεν ήταν θέμα ότι "η μητρική ήταν παλιά και δεν έβλεπε τον δίσκο". Δεν είναι θέμα μητρικής, θέμα λειτουργικού είναι (το ότι "βλέπει" ή δεν "βλέπει" κάτι, Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η εγκατάσταση των Windows - μάλλον των XP , ε ; - η οποία δεν έχει -και χρειάζεται "γυαλιά", τα οποία είναι ο SATA driver που προσέθεσες μέσω floppy, για να "δει" τον SATA controller της μητρικής, και κατ' επέκταση τον δίσκο που είναι συνδεδεμένος με αυτόν...:-)

Δημοσ.
απλά να τονίσω ότι δεν ήταν θέμα ότι "η μητρική ήταν παλιά και δεν έβλεπε τον δίσκο". Δεν είναι θέμα μητρικής, θέμα λειτουργικού είναι (το ότι "βλέπει" ή δεν "βλέπει" κάτι, Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η εγκατάσταση των Windows - μάλλον των XP , ε ; - η οποία δεν έχει -και χρειάζεται "γυαλιά", τα οποία είναι ο SATA driver που προσέθεσες μέσω floppy, για να "δει" τον SATA controller της μητρικής, και κατ' επέκταση τον δίσκο που είναι συνδεδεμένος με αυτόν...:-)

Μάλιστα...

thanks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...