katerina_a_86 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Έχω την asus k8v-x και πήρα τον δίσκο ST325041 0AS SCSI DISK DEVICE Ττης seagate. Θέλω να εγκαταστήσω windows σε αυτόν το δίσκο αλλά η m/b μου δεν τον βρίσκει. Αν κάνω boot από άλλον δίσκο τον βρίσκει. Προφανώς η m/b είναι παλιά γι αυτόν δεν μπορεί να τον δει ενώ αφού εγκαταστήσω τους drivers εντοπίζεται. Είδα ποιοι drivers απο το cd της m/b εγκαθίστανται και κάνουν ορατό τον δίσκο και τους έβαλα σε μία δισκέτα. Έκανα boot από το cd των windows,πάτησα F6,έβαλα την δισκέτα αλλά μου είπε ότι λείπει κάποιο αρχείο. Οπότε χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα αρχεία να υπάρχουν στην δισκέτα που εγώ δεν ξέρω. Τι να κάνω???? Χρειάζομαι επείγουσα βοήθεια.
katerina_a_86 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Αργήσατε... Τελικά βρήκα ότι στο cd της M/B υπήρχε ένα προγραμματάκι που δημιουργούσε την δισκέτα που ήθελα με τους κατάλληλουσ drivers.
million_voices Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 οταν ξεκιναει η εγκατασταση των Win καπου στην αρχη γραφει "press f6 if you need to install a third party scsi/raid driver" η F2 δεν ειμαι σιγουρος εκει βαζεις την δισκετα σου και θα μπορεσεις να κανεις εγκατασταση τα Win στον καινουργιο δισκο σου edit ακυρο το ηξερες αυτο
washcloud Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 katerina_a_86 , όσο πας και γίνεσαι pc guru... (...Σε λίγο ΠΡΩΤΑ θα ποστάρεις τη λύση, και ΜΕΤΑ το πρόβλημα... ) Μπράβο σου που πρόλαβες κι έβγαλες την άκρη μόνη (όντως η "λύση" βρισκόταν στο cd που ήρθε με τη μητρική) - απλά να τονίσω ότι δεν ήταν θέμα ότι "η μητρική ήταν παλιά και δεν έβλεπε τον δίσκο". Δεν είναι θέμα μητρικής, θέμα λειτουργικού είναι (το ότι "βλέπει" ή δεν "βλέπει" κάτι, Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η εγκατάσταση των Windows - μάλλον των XP , ε ; - η οποία δεν έχει -και χρειάζεται "γυαλιά", τα οποία είναι ο SATA driver που προσέθεσες μέσω floppy, για να "δει" τον SATA controller της μητρικής, και κατ' επέκταση τον δίσκο που είναι συνδεδεμένος με αυτόν...
katerina_a_86 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 απλά να τονίσω ότι δεν ήταν θέμα ότι "η μητρική ήταν παλιά και δεν έβλεπε τον δίσκο". Δεν είναι θέμα μητρικής, θέμα λειτουργικού είναι (το ότι "βλέπει" ή δεν "βλέπει" κάτι, Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η εγκατάσταση των Windows - μάλλον των XP , ε ; - η οποία δεν έχει -και χρειάζεται "γυαλιά", τα οποία είναι ο SATA driver που προσέθεσες μέσω floppy, για να "δει" τον SATA controller της μητρικής, και κατ' επέκταση τον δίσκο που είναι συνδεδεμένος με αυτόν... Μάλιστα... thanks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.