Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες μετά από αλλαγή ψύκτρας

yoda73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Πριν από λίγη ώρα έκανα αντικατάσταση της stock ψύκτρας που του επεξεργαστή της υπογραφής μου, με την thermalright 120 black. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι 46 και 49 σε 0% load (μέτρηση με το core temp). Μου φαίνονται υπερβολικές. Υπάρχει περίπτωση να έχω βάλει πολύ ή λίγη θερμοαγώγιμη και να μη δουλεύει σωστή η ψύκτρα; Ή να μην έχει πατήσει σωστά η ψύκτρα; Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εφαρμόσει και να λειτουργήσει η πάστα σωστά;

Η θερμοαγώγιμη πάστα που χρησιμοποίησα ήταν η zalman thermal grease zm-stg1 αντί της thermalright chili factor 2, λόγω του ότι ήταν τρομερά πηχτή και δεν μπορούσα να την απλώσω.

Η ψύκτρα την ακουμπάω με το χέρι και δεν μου φαίνεται ζεστή.

Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι με την αλλαγή της ψύκτρας και ενώ ξεκίνησα crysis, είχε αλλάξει τελείως η συμπεριφορά του παιχνιδιού. Πάρα πολλά σπασίματα στην εικόνα, ενώ πριν δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

είχες καθαρίσει τον επεξεργαστή από τα υπολείματα της προηγούμενης πάστας έτσι?

τις βίδες τις πήγες μέχρι τέρμα?

τι ανεμιστήρα έχεις βάλει?

• Moderators

Bαλτο λιγο σε full load και δες θερμοκρασιες.

Μπας και δεν την εχεις κεντραρει σωστα, δηλαδη δεν εχει μπει απο το Χ που ειναι στα στηριχτηρια αυτο το εξογκωμα στη τρυπα της ψυκτρας?

Εμενα γυρω στα 43 εχει idle παντως...

Εγώ έχω αυτή την ψύκτρα στον e6750 (1.42v - 3.60Ghz) και είμαι στα 30-32oC idle και 52-53oC load. Άμα αφήσω και το side case ανοιχτό πέφτω άλλους 2-3 βαθμούς.

Σημ: Αντικατέστησε την παστα με αυτήν της Thermalright. Είναι πηχτή όπως λές αλλά θαυματουργή!

Facepalm to myself: Μόλις είδα ότι αναφέρεσαι σε θερμοκρασίες των cores ξεχωριστά. Οι δικοί μου είναι 38οC και 37οC αντίστοιχα σε idle (1.42 vcore πάντα).

Δεν θα το πιστέψετε τι έγινε. Η επιφάνεια της ψύκτρας δεν ήταν επίπεδη. Είχε μια ελαφριά καμπύλη. Το ανακάλυψα τυχαία όταν την ακούμπησα σε ένα γραφείο με τζάμι από πάνω και η ψύκτρα έπαιζε. Πριν από λίγη ώρα την πήγα πίσω στο πλαίσιο όπου και τα παιδιά εκεί το είδαν και την πήραν πίσω. Προς το παρόν έχω πάνω την ψύκτρα της ιντέλ με AS5. Λόγω υποχρεώσεων δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ να δω θερμοκρασίες κτλ. Έχω στα χέρια μου την zalman 9700 αλλά δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθώ για τοποθέτηση. Μάλλον αύριο.

Έχει συναντήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ή είναι καντέμης και μου ΄κατσε η πρώτη ελλατωματική thermalright;

• Moderators

Ολες οι Tr εχουν λιγο στραβη επιφανεια.

Αυτο διορθωνεται με:

1) Lapping

2) Εαν ειναι λιγο το στραβωμα με χρηση λλιιιιιιιιγο πιο παχιου στρωματος θερμοαγωγιμης παστας.

• Super Moderators

ναι όλες οι Thermalright Ultra 120 Extreme έχουν καμπύλη...

παίζει επίσης η επιφάνεια του heatspread του Ε6850 να μην είναι τελείως επίπεδη...

Τι είναι το lapping? Πάντως αν είχε χρησιμοποιήσει τη δικιά της πάστα, που όπως λέει ήταν πιο παχύρευστη, λογικά δε θα είχε πρόβλημα ε?

Πριν από λίγη ώρα τοποθέτησα την zalman 9700NT. Προς το παρόν δείχνει ΟΚ. 40 βαθμούς σε ο% load και μετά από 30 λεπτά crysis έφτασε max 61 βαθμούς.

Η μόνη μου παρατήρηση σχετικά με την thermalight είναι η εξής. Θεωρείται μια από τις καλύτερες ψύκτρες της αγοράς. Η επιφάνεια που πατάει στον επεξεργαστή από κατασκευής της δεν θα έπρεπε να είναι τελείως επίπεδη; Και δεν εννοώ το φινίρισμα. Γιατί να πρέπει να ασχοληθώ παραπάνω με την ψύκτρα, να αγοράσω γυαλόχαρτα και να επιβαρυνθώ και άλλο; Δεν θα έπρεπε να ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για αυτή τη τόσο σημαντική λεπτομέρεια; Είναι σαν να αγοράζεις ferrari και να σου λένε ότι από κατασκευής τραβάει αριστερά και ότι θα πρέπει με το που την αγοράσω να την πάω για ευθυγράμμιση.

Αυτά τα ολίγα. Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

• Super Moderators

λένε πως είναι καλύτερα έτσι...εμένα πάντως όταν την είχα στον Ε6600 είχε πολύ καλές θερμοκρασίες @3.6ghz...(52 βαθμούς full load)

• Moderators

Και σε εμενα, με την ελαφρυα αυτη κλιση, στον:

1) E8400 στα 4GHz με 28 βαθμους θερμοκρασια δωματιου και Overvoltage δε φτανει τους 70.

2) Ε6750 στα 3,7GHz με 26 βαθμους θερμοκρασια δωματιου και overvoltage μετα βιας φτανει τους 67.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...