Προς το περιεχόμενο

Vbox additions και προβληματα στο vbox

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.

Εδω και λιγο καιρο συντηρω στο vbox (το κανονικο, οχι το ose, v1.6.2) μια εγκατασταση arch με openbox και αλλη μια με sidux και kde. Ολα πηγαινανε μια χαρα και για τις 2 διανομες μεχρι πριν 2-3 μερες και σημερα εγινε ο χαμος.

Εντελως ξαφνικα, στο arch, σταματησε να μπαινει σε γραφικο περιβαλλον. Σε cli εμπαινε κανονικα. Στην αρχη εριξα το φταιξιμο σε ενα kernel update του arch. Μετα, αφου κοιταξα στο ιντερνετ για καμια λυση, καταλαβα οτι δεν εφταιγε το update και εγκατεστησα τα vbox additions. Ξαναειδα μεν γραφικο περιβαλλον, αλλα με αναλυση 1600*1200 ή κατι τετοιο, καμια σχεση με το 1024*768 που ειχα ορισει στο xorg.conf (η οθονη μου σηκωνει ως 1280*1024). Ξαναεφτιαξα το xorg.conf και ημουν ok για λιγο ακομα.

Στο sidux απο την αλλη, οταν εγινε το παραπανω, εβαλα και εκει τα vbox additions, και η αναλυση επανηλθε στα... 1280*800!!! Δοκιμασα να την αλλαξω απο το krandr αλλα δεν εγινε τιποτα. Ισα ισα που κολλησε το γραφικο περιβαλλον!

Μετα αρχισε να κοβεται το δικτυο (και στις 2) χωρις να κανω κατι! Εκει που εκανε πχ update, σταματουσε και δεν επανερχοταν αν δεν εκανα επανεκκινηση στο vpc (και 2 φορες καμια φορα). Το ifconfig και στις δυο διανομες εδειχνε σαν ενεργη συνδεση μονο τον lo!

Τωρα δεν θυμαμαι κατι αλλο πιο σπαστικο απο αυτα τα 2 περιστατικα, αλλα εχουν γινει κι αλλα.

Επειδη δεν μπορω να σκεφτω καποια αλλη λυση,εκτος απο το να τα σβησω ολα και να κατσω να ηρεμησω, γιατι εχω γινει εξω φρενων την τελευταια ωρα, πειτε μου εσεις κατι.

Βασικα με ενδιαφερει να μαθω αν βαζετε εσεις τα vbox additios και τι ρολο παιζουν αυτα? Και γιατι δεν ειχα προβληματα τοσο καιρο χωρις αυτα?

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή την στιγμή έχω 6 διανομές στα virtual box και τις μισές τις συντηρώ για μήνες και χωρίς προβλήματα. Τα addition είναι αρκετά χρήσιμα γιατί μπορείς να κάνεις share φακέλους, να μην γίνετε capture το ποντίκι, να ρυθμίζεις την ανάλυση της οθόνης και άλλα τέτοια. Τώρα για τις συγκεκριμένες διανομές δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει αλλά σίγουρα κάτι θα έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις τους και την ρύθμιση του xserver. Για δώσε μέσα στις διανομές

cat /etc/X11/xorg.conf

για driver έχεις τους

"vboxvideo"

?

Για driver εχω "vesa", οπως ειχα παντα και δεν ειχα προβληματα μεχρι πριν λιγες μερες. Και πες οτι αλλαξε μονο του και εγινε "vboxvideo" με την εγκατασταση των additions, γιατι βαζει οτι αναλυση του κατεβει?

Βρηκα οτι μπορει να φταιει και το προσφατο update του vesa σε v2

http://bugs.archlinux.org/task/10855?project=1&order=dateopened&sort=desc&order2=status&sort2=desc

Δεν με ενδιαφερει να εχω shared folders, ουτε αν θα μπορω να κανω capture το ποντικι. Με ενδιαφερει ομως να μπορω να αλλαξω την αναλυση απο τον host με καποιο τροπο. Πες μου πως, σε παρακαλω.

Αυτο με το δικτυο, πως το εξηγεις?

Για βάλε αρχικά στους driver αυτό που σου είπα η τουλάχιστον κάνε install τα guest additions όσο για το δύκτιο μάλλον από κάποιο update των διανομών θα το έχασες. Μου έχει συμβεί παλιότερα και με μερικές διανομες όπως το zenwalk που δεν μπορούσαν να δούν μόνες τους δύκτιο. Μπορείς όμως να το ρυθμίσεις manual. Εχει αναφερθεί παλιότερα σε αυτό το forum πως γνετε κάτι τέτοιο.

Και πως θα τους βαλω καρφωτη ip αμα δεν ξερω τα subnet mask και gateway?

Ή ακομα καλυτερα, πως να βαλω τα ιδια με αυτα που εχω στον host?

Καλα ηταν και με dhcp.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...