Sadako Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Στον υπολογιστή μου είχα 3 εσωτερικούς σκληρούς. Ως τώρα στην πολυετή μου σχέση (μίσους και πάθους) με τους Η/Υ δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με τους σκληρούς μου δισκους, αλλά πολύ φοβάμαι ότι την πάτησα μια και καλή. Πρώτα παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τον 500άρη SATA που είχα. Σε κάποια στιγμή άρχισαν να κολλάνε τα windows (που είναι εγκατεστημένα σε διαφορετικό σκληρό), όταν πήγαινα να ανοίξω ένα αρχείο απο τον SATA, και να βγάζει στην taskbar ένα μήνυμα κάτι σαν: "Windows was unable to save all the data for the file F:\$Mft. The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere". Όταν έβγαλε αυτό το μήνημα ξεκολλούσε, αλλά άρχιζε πάλι μετά απο λίγο. Στην αρχή είπα μήπως ήταν θέμα καλωδίωσης, γιατί το motherboard είναι παλιό οπότε αναγκάστηκα να συνδέσω τον σκληρό σε έναν PCI SATA Controller, πήρα κι έναν διακλαδωτήρα για την τροφοδοσία του SATA, και για κάποιο διάστημα το πρόβλημα φάνηκε να είχε λυθεί. Μετά απο κάποιο διάστημα όμως, άρχισε που και που να το ξανακάνει. Το θέμα ήταν, ότι μου πέρασε απο το μυαλό ελαττωματική καλωδίωση, γιατί όταν κουνούσα λίγο το καλώδιο μετατροπής της τροφοδοσίας για SATA (τη στιγμή που είχαν κολλήσει τα windows) το pc έκανε έναν ήχο όπως κάνουν οι σκληροί μετά απο reboot και συνήθως ξεκολλούσε. Απλά επειδή έλειπα αρκετά διαστήματα απο το σπίτι, και δεν ήξερα πως θα αντιδρούσε πχ η αδερφή μου αν της τύχαινε κάτι τέτοιο όσο εγώ έλειπα, θεώρησα καλύτερη λύση να αποσυνδέω την τροφοδοσία όταν φεύγω, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το θέμα είναι όμως, ότι όταν τελικά γύρισα και πήγα να τον ξαναβάλω, άνοιγα τον υπολογιστή, και τα windows κολλούσαν στο logo των XP με την μπάρα που κινείται απο κάτω να πηγαίνει πέρα δώθε συνέχεια σαν τον KITT. Τον αποσυνέδεσα εντελώς μέχρι να βρω χρόνο να βρω τι μπορεί να φταίει, αλλά έτσι όπως άλλαζα τις καλωδιώσεις, σε κάποια φάση εντελώς ξαφνικά (χωρίς κανένα παρόμοιο μήνυμα ή κανά παράξενο ήχο ή τίποτα τέτοιο) σταμάτησε να αναγνωρίζει και έναν άλλον 80άρη IDE σκληρό που έχω. Τώρα αν τον συνδέσω αυτόν(τον 80άρη εννοώ), με το που ανοίξει το pc, αφού μετρήσει τη μνήμη, εκεί που ψάχνει να αναγνωρίσει τα IDE drives, αργεί κανα λεπτό, και μετά στη θέση αυτού του σκληρού μου βγάζει none Τον συγκεκριμένο σκληρό προσπάθησα να τον βάλω και σε ένα 2ο pc που έχω, και εκεί μου έκανε ακριβώς το ίδιο.. Επειδή όπως είπα δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν ξανά πρόβλημα με σκληρούς, δεν ξέρω πως να ερμηνεύσω αυτή την συμπεριφορά (εννοώ πέραν του "απλοϊκού" συμπεράσματος ότι κράσαραν οι σκληροί οπότε πάνε στα σκουπίδια). Αν ήταν τελείως για πέταμα ο σκληρός, δεν θα έπρεπε πχ όταν ψάχνει για IDE drives να τον προσπερνάει αμέσως?? Anyway, αυτο που θέλω να ρωτήσω εδώ, είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να διαγνώσω αν υπάρχει καμιά σωτηρία για τους σκληρούς μου, ή αν θα πρέπει να τους αποχαιρετήσω οριστικά. Έστω να έβλεπα το περιεχόμενο τους, γιατί στον 500άρη είχα όοοοοοοοοοοοοολα τα mp3 μου, που αν δε θα ήταν πολύ δύσκολο να κατεβάσω πάλι 260GB, δεν θυμάμαι όλα αυτά που είχα..
Sadako Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Λοιπόν.. Μετά απο ΠΟΛΥ καιρό, έχω νέα.. Τα ΚΑΛΑ νέα, είναι ότι ο 500άρης μου ο SATA ΖΕΙ!!! Τον έβαλα σε υπολογιστή φίλου, με πιο καινούργια απο την δική μου απαρχαιωμένη motherboard, και τον είδε κανονικά, οπότε άρχισα σιγά σιγά το retrieving.. Τα κακά νέα, είναι ότι όταν πήγα να δοκιμάσω και τον 80άρη IDE, αυτόν όχι μόνο δεν τον διάβασε, αλλά μόλις τον έβαλα άρχισε τα "κλακ κλακ" και κόλλησε.. Να θυμίσω ότι πριν, απλά δεν τον έβλεπε στο ΗDD auto scanning, αλλά δεν έκανε τους ήχους του χτυπημένου σκληρού. Να υποθέσω ήταν στα πρόθυρα και απλά στην μεταφορά στο σπίτι του φίλου μου κλάταρε για τα καλά). Να πω την αλήθεια μου, στα @@ μου για τον 80άρη σκληρό αν χτύπησε (ΕΙΔΙΚΑ αφού είναι καλά ο 500άρης μου), αλλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει τρόπος να δουλέψει έστω και για λίγο ο 80άρης, να μπορέσω έστω να θυμηθώ τι ακριβώς έχω μέσα, να τα ξανακατεβάσω.. Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ είδα ότι υπάρχει μια κάπως extreme λύση της κατάψυξης του σκληρού, γνωρίζει κανείς τίποτα άλλο? (Σε καμία περίπτωση δεν έχω τόσο σημαντικά δεδομένα μέσα για να τον δώσω έξω σε εταιρία ανάκτησης δεδομένων)..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.