Προς το περιεχόμενο

παρακαλώ μια βοήθεια περί DVD-->VCD

jimakos00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε γιατί έχω μπλεχτεί πάρα πολύ.

Καταρχήν, έχω πάρει ένα DVD-ROM και άρχισα να ασχολούμαι με το χόμπι DVDΰVCD.

Το πρώτο πρόγραμμα που βρήκα μπροστά μου είναι το DVDx1.6. Eεύκολο στη χρήση και χωρίς να χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Μετά από τη πρώτη δοκιμή, ανακάλυψα εκτός του ότι είναι προβληματικό και κολλάει, αλλά και ότι στη ταινία ξεσυγχρονίζονται το video και audio σε κάποια χρονική στιγμή. Έτσι απορρίφθηκε.

Η δεύτερη προσπάθεια είναι με το Smart ripper, το Xmpeg με το Panasonic Plugin και το Vcdcutter. Και εδώ όμως ξεσιγχρονίζεται η ταινία.Και ακόμα το Xmpeg δε μπορεί να δει τους υπότιτλους της ταινίας σε ένα από τα δύο dvd που δοκίμασα. Δεύτερη απόρριψη.

Τώρα σκέφτηκα κάτι άλλο και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι σωστός ο τρόπος και αν όχι πώς να το κάνω.

1) κάνουμε rip to dvd στο δίσκο με το SmartRipper

2) με το DVD2AVI προετοιμάζουμε τη ταινία για το TMPGEnc

3) με το TMPGEnc, συνδυάζοντας το wav και το d2v που φτιάξαμε πριν με το DVD2AVI φτιάχνουμε το mpg.

4) Με το VirtualDub και το VobSub plugin κάνουμε rip τους υπότιτλους, φορτώνουμε το mpg αρχείο που κάναμε πριν και δημιουργούμε ένα καινούργιο mpg με υπότιτλους.

5) Με το vcdcutter το κόβουμε για να χωρέσει σε 2 cd

6) Το καίμε.

ʼμα ακολουθώ λάθος δρόμο ή κάνω κάτι περιττό ας πει κανένας τη γνώμη του σας παρακαλώ.

Δημοσ.

Γειά χαρά!

Ωραία όλα αυτά, αλλά τι γίνεται σε περίπτωση που θέλεις να φτιάξεις VCD με chapters και menus?

Με εβαλες σε σκέψεις το σχολιο σχετικά με το DIVx. xmmm

Πάντως αν έχεις χρόνο ρίξε και μια ματιά στο TSCV 0.83. Πολύ δυνατό tool...

Μάλλον προς τα 'κει πρεπει να βρίσκεται κάπου η αλήθεια!!!!<p>Φιλικά

Stazzy

Δημοσ.

Χε χε!

Όλοι έχουν πέσει στο DivX ρε γαμώτο και όχι άδικα, αλλά το dvd player δεν παιζει ακόμα τα divx δισκάκια, οπότε... vcd ειναι η μόνη διέξοδος!<p>Φυσικά και το έχω διαβάσει το guide του Sefy!<p>Keep in Touch!

Stazzy

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by stazzy:

<strong>Χε χε!

Όλοι έχουν πέσει στο DivX ρε γαμώτο και όχι άδικα, αλλά το dvd player δεν παιζει ακόμα τα divx δισκάκια, οπότε... vcd ειναι η μόνη διέξοδος!

</strong><hr></blockquote><p>

Δεν κάνω post για να σου πω λύση στο προβλημα σου αλλά για να σου αναφέρω, αν δεν το ξέρεις, ότι ήδη έχει βγει το project για το πρώτο divx player από μια άγνωστη, σε μένα, εταιρεία. Για περισσότερα

http://www.yamakawa.de<p>http://www.cdfreaks.com/news2.php3?ID=3243

και

http://www.heise.de/newsticker/data/wst-10.01.02-001/<p>[ 15-01-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: gmeles ]</p>

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by gmeles:

<strong><p>

Δεν κάνω post για να σου πω λύση στο προβλημα σου αλλά για να σου αναφέρω, αν δεν το ξέρεις, ότι ήδη έχει βγει το project για το πρώτο divx player από μια άγνωστη, σε μένα, εταιρεία. Για περισσότερα

http://www.yamakawa.de<p>http://www.cdfreaks.com/news2.php3?ID=3243

και

http://www.heise.de/newsticker/data/wst-10.01.02-001/<p>[ 15-01-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: gmeles ]</strong><hr></blockquote>

Το έχεις ψάξει;

Έχεις φτιάξει Computer για να παιζει στην τηλεόραση;

Φίλε, είσαι και ο πρώτος! Ομολογουμένως δεν το ήξερα... Θα το κοιτάξω πολύ σοβαρά!!!!

Ευχαριστώ,

Stazzy

Δημοσ.

Τελικά δοκίμασα τη παραπάνω διεργασία και ανακάλυψα ότι ναι μεν το virtualdab μπορεί να βάλει τους υπότιτλους,αλλά δε δημιουργεί mpeg αλλά avi αρχείο. Οπότε πρέπει πάλι να το μετατρέψω από avi σε mpg.

Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανένας κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να βάζει υπότιτλους σε ένα mpg και να δημιουργεί πάλι mpg χωρίς να χρειάζεται να το επεξεργαστώ πάλι;

Μ'ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???

Δημοσ.

Αυτό είναι όντως άσχημο νέο!

Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω το DVD2SVCD proggy! Καλό φαίνεται για απλό all-in-one κάτι αντίστοιχο με το gordian Knot, αλλά για μενού το βλέπω λίγο χλμό να κάνει...

Τεσπα, θα το ψάξω κι άλλο και αν βρω τίποτα θα σε ενημερώσω...<p>ΜΕ τιμή!

Stazzy

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by jimakos:

<strong>Τελικά δοκίμασα τη παραπάνω διεργασία και ανακάλυψα ότι ναι μεν το virtualdab μπορεί να βάλει τους υπότιτλους,αλλά δε δημιουργεί mpeg αλλά avi αρχείο. Οπότε πρέπει πάλι να το μετατρέψω από avi σε mpg.

Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανένας κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να βάζει υπότιτλους σε ένα mpg και να δημιουργεί πάλι mpg χωρίς να χρειάζεται να το επεξεργαστώ πάλι;

Μ'ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???</strong><hr></blockquote><p>Γιατί VCD και όχι SVCD?<p>Κατέβασα το DVD2SVCD ver 1.0.6 build 1 (released yesterday) και το DVD μου το παίζει ΑΨΟΓΑ!!! Και πολύ καλή ποιότητα!<p>Stazzy

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by jimakos:

<strong>Φτιάχνω VCD γιατί μόνο αυτά παίζει το DVD

Player μου</strong><hr></blockquote><p>Ίσως ειναι βλακώδης η ερώτηση που θα σου κάνω, αλλά έχεις σίγουρα τσεκάρει ότι παίζει μόνο VCD? Και εγώ έτσι νόμιζα αρχικά, αλλά τελικά έπαιζε και XVCD και 48Κhz sampling στο Audio!

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, ρίξε μια ματιά στο vcdhelp να δεις για το dvd players που έχεις!<p>Stazzy

Δημοσ.

Καταρχήν να σου πω ότι έχω το Toshiba sd100e.

Σωστή η ερώτησή σου αλλά το είχα ψάξει παλιά και δε μπόρεσα να βρώ άκρη.

Είχα κοιτάξει στο vcdhelp.Παρόλο που έγραφε ότι παίζει μόνο cdrw και όχι cdr ανακάλυψα ότι παίζει κανονικότατα τα Octron τα ογδοντάρια που πουλάνε στα Lidl.

Γράφει επίσεις ότι παίζει τα XVCD 2500kbits , αλλά δε μπόρεσα να φτιάξω κανένα που να παίζει σωστά.

Ξέρεις μήπως μέχρι ποια ανάλυση υποστηρίζει το xvcd ?

Δημοσ.

<strong>Καταρχήν να σου πω ότι έχω το Toshiba sd100e.

Σωστή η ερώτησή σου αλλά το είχα ψάξει παλιά και δε μπόρεσα να βρώ άκρη.

Είχα κοιτάξει στο vcdhelp.Παρόλο που έγραφε ότι παίζει μόνο cdrw και όχι cdr ανακάλυψα ότι παίζει κανονικότατα τα Octron τα ογδοντάρια που πουλάνε στα Lidl.

Γράφει επίσεις ότι παίζει τα XVCD 2500kbits , αλλά δε μπόρεσα να φτιάξω κανένα που να παίζει σωστά.

Ξέρεις μήπως μέχρι ποια ανάλυση υποστηρίζει το xvcd ?</strong><hr></blockquote><p>ΩΧΧΧ!!! Το είδα και εγω!!! Απίστευτο να παίζει XVCD που δεν είναι στάνταρντ στη βιομηχανία βιντεο και να μην παιζει SVCD κατα τα λεγόμενα του vcdhelp! Για το XVCD δεν το έψαξα και πάρα πολύ... Απλά κατέβασα το sample και είδα απλά ότι παίζει, αλλά το άφησα γιατί δεν υποστηρίζεται από αρκετά dvd players, οπότε μπορεί να είχαν προβλημα οι κολλητοί μου να διαβάσουν τις ταινίες που κρατάω για...... backup από το βιντεοκλαμπ! Φυσικά,πριν τις πάρω rip αγράζω την ταινία ! smile.gif" border="0 Πάντως εγώ θα δοκίμαζα κανα SVCD να δω ότι όντως δεν παιζει. Για να καταλήξω στη δημιουργία SVCD και όχι VCD έκαψα περί τα 10 CD δοκιμαστικά για να βγάλω άκρη, αναφορικά με το ί υποστηρίζει το Amoisonic και τι όχι... και απο ποιότητα... ΤΖΕΤ!

Λογικά, πάνως, μεσα από το DVD2SVCD που επαναλαμβάνω μου έλυσε τα χέρια (dvd rip (αν και το κάνω manually), audio xtraction και ac3>mp2 conversion, SUBTITLES, btrate calculation, mov splitting και cue cd image ready to burn!) πρεπει να υπάρχει και τρόπος για δημιουργία απλού VCD. Κάνε κανένα post στο forum του doom9! Σίγουρα θα απαντησουν!<p>Αντε, καλή νυχτα και καλή εβδομάδα!

Stazzy

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...