Προς το περιεχόμενο

Κατεστραμμένος σκληρός -Help-

yilliy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το μεσημέρι τα 'φτυσε ο σκληρός μου.

Μάλλον "χτύπησε" και προφανώς ... του θανατά.

'Οταν πάει να ξεκινήσει κάνει περίεργους ήχους (τενεκεδένιους εννοείται):

Χτυπάει σε διάστηματα 1 sec περίπου γύρω στις 36 φορές και μετά τίποτα.

Τον έβαλα σε κουτί εξωτερικού και δοκίμασα να τον δω σε άλλον υπολογιστή. Τίποτα!

Ούτε το easy recovery (που στο παρελθόν, για πολύ πιο εύκολο πρόβλημα, με είχε ξελασπώσει με άλλον σκληρό) τον βλέπει.

Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να ανακτήσω τίποτα; (ίσως με άλλο πρόγραμμα)

• Moderators
Δημοσ.

Βαλε τον στη καταψυξη και οταν παγωσει βαλτον και κανε recovery ΕΑΝ δουλεψει.

Ειναι ο μονος πρακτικος τροπος μπας και σωσεις τιποτα...

Μετα: εταιρεια recovery.

Δημοσ.

...Εφ΄ όσον είχες και παλαιότερα εμπειρία με recovery και ΔΕΝ συνειδητοποίησες ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να μην φτάσουμε να τραβάμε ξαφνικά τα μαλλιά μας, είναι να κάνουμε τακτικά αντίγραφα των αρχείων που δε θέλουμε με τίποτα να χάσουμε, τότε τα ήθελε ο πισινός σου...

α)αντίγραφα σε άλλο δίσκο (είτε χειρωνακτικά, είτε με RAID1 διάταξη δίσκων)

β)αντιγραφή αρχείων σε cd - κι ΑΚΟΜΗ καλύτερα σε dvd (μάλλον η πιο φθήνή/ενδεδειγμένη)

γ)αντίγραφα κάποιων αρχείων, σε file hosting servers (λύση λίγο "κουλή", και λόγω του bandwidth που απαιτείται, και του περιορισμένου χώρου), αλλά λύση για τον πνιγμένο που απ΄τα μαλλιά του πιάνεται.

(υπάρχει και η λύση του μέλους liopyr, αλλά επειδή θ' ανακατέψω πολλά σπίτια έτσι, καλύτερα να την αναφέρει ο ίδιος , αν θέλει :-D )

...Αυτά για την πρόληψη. Που είναι το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ.

Τώρα, για το "κατόπιν εορτής", όπως είπε και ο Georgeman, είτε εταιρίες recovery

http://www.tictac.gr

http://www.anaktisis.gr

αλλά, αν κρίνω από το ποστ σου (που δεν περιέχει όρους όπως "βοήθεια! Έχω χάσει επαγγελματικά δεδομένα αξίας τάδε ευρώ !" ), ΜΑΛΛΟΝ δεν σε αφορούν, διότι όπως θα ενημερωθείς αν τους πάρεις τηλ. , οι υπηρεσίες τους ξεκινάνε από κάτι εκατοντάδες ευρώ...

Μία "απέλπιδα" προσπάθεια είναι να βρεις ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ δίσκο, με ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ πλακέτα, και να δοκιμάσεις να τις αλλάξεις. Κατά πάσα πιθανότητα (αφού "χτυπάει" ακόμα ο δίσκος σου, άρα μάλλον το ν' αλλάξεις πλακέτα δεν θα ωφελήσει σε πολλά) όμως θα πάει στράφι και η προσπάθεια, και τα ? που θα δώσεις για τον νέο δίσκο, ΕΙΔΙΚΑ αν γίνει καμμιά πατάτα και καεί η ΝΕΑ πλακέτα. Αν βέβαια δεν σε χαλάει να ρισκάρεις μερικές 10άδες ευρώ, δοκίμασέ το. Αν αξίζουν τόσο για 'σενα τα δεδομένα σου.

Η λογική λέει ότι όσο πιο γρήγορα αρχίσεις να ξεχνάς τα αρχεία, τόσο καλύτερα, αλλά εκεί που τελειώνει η λογική...αρχίζει το ψυγείο! (όπως και πάλι είπε ο Georgeman) :

Βάζεις τον δίσκο σ' ένα (ή και σε 2 ακόμα καλύτερα) σακκουλάκια για διατήρηση τροφίμων (ή στο "ειδικό" σακκουλάκι στο οποίο έρχονται οι δίσκοι, ή τέλος πάντων φροντίζεις να είναι υδατοστεγώς κλεισμένος σε σακκούλες), και τον βάζεις να κάνει παρέα στα παγάκια. Επειδή δεν πρόκειται για οδηγία από εταιρίες δίσκων :-) ,

μη ρωτάς "πόσο βαθειά στην κατάψυξη" ή "σε πόσους βαθμούς" ή "για πόση ώρα", αλλά μάλλον για την τελευταία εκ των "απελπισμένων" κινήσεων που μπορείς να κάνεις, και δεν υπάρχουν "στάνταρντς", απλά βαλ΄τον για καμμιά ώρα, βγαλ' τον, σκούπισε τον καλά, σύνδεσέ τον, κι αν δεν έχει γίνει τίποτα, ξαναβάλ΄τον για μερικές ακόμη ώρες, κι αν πάλι τίποτα, ασ' τον όλο το βράδυ.

Αν έχεις φύλακα άγγελο, ίσως κάτι να γίνει, και να ξαναπάρει μπρος.

ΟΜΩΣ, να έχεις στον νου, ότι αυτό το "μπρος", μπορεί να διαρκέσει από ένα δευτερόλεπτο έως λεπτά, ώρες, μέρες ίσως. Οπότε, πρέπει ήδη να έχεις έναν άλλο δίσκο "έτοιμο" να δεχτεί τα αρχεία του νεκραναστημένου, διότι ο τελευταίος ΔΕΝ θα είναι πλέον για τίποτα (έστω κι αν τον βλέπεις να δουλεύει).

Μην τον δεις δηλαδεί να δουλεύει και πεις, "α, ωραία, την πηδήξαμε κι αυτήν την φορά"...Θεώρησέ τον τελειωμένο (κι αν είναι εντός εγγύησης, αλλαγή)

ΜΕΤΑ το ψυγείο, το χάος (κι ο σκουπιδοτενεκές).

Επίσης να ξέρεις, ότι ΑΝ υπάρχει περίπτωση να τον δώσεις να τον σώσει εξειδικευμένη εταιρία, καλύτερα να μην δοκιμάσεις ψυγεία, φούρνους κλπ ΠΡΩΤΑ. Ολ' αυτά μόνο καλό δεν του κάνουν, αν δεν "πιάσουν".

Δημοσ.
Βαλε τον στη καταψυξη και οταν παγωσει βαλτον και κανε recovery ΕΑΝ δουλεψει.

Ειναι ο μονος πρακτικος τροπος μπας και σωσεις τιποτα...

Μετα: εταιρεια recovery.

Φίλε, GeorgeMan,

σ' ευχαριστώ πολύ για τη λακωνική όσο και περιεκτική απάντησή σου.

(δε σου κρύβω πως -ενώ το 'χα ξανακούσει- μου πέρασε απ' το μυαλό μήπως με δουλεύεις κιόλας)

Δηλαδή υπάρχει άτομο εν ζωή που πραγματικά έχει καταφέρει να σώσει με την κατάψυξη κάποια έστω δεδομένα του;

'Η απλώς το κατόρθωμά του έγινε saga που κάθε γενιά την κληροδοτεί στην επόμενη;

Όπως και να 'χει σ' ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Αγαπητέ washcloud,

Ειλικρινά σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον με το οποίο έσκυψες πάνω στο πρόβλημά μου - σαν μάνα.

Και είμαι σχεδόν σίγουρος πως σε μερικά χρόνια μετά από την ερώτηση:

"Σίγουρα ντύθηκες καλά; Φανελάκι έβαλες; Γιατί κάνει πολύ κρύο"

θα προστεθεί και το

"Σίγουρα πήρες back up απ' ΟΛΑ τα αρχεία σου;"

Και δεν ξέρω γιατί, αλλά κι εσύ, κι αν μου ορκιστείς ακόμη, εγώ θα είμαι ψιλοσίγουρος πως δεν έχεις πάρει backup απ' ΟΛΑ τα αρχεία σου...

Την πάτησα κι άλλες φορές στο παρελθόν, οπότε πάντα στην αρχή (μετά την καταστροφή) ξεκινώ κάνοντας αντίγραφα, ύστερα όμως λιγότερο συχνά κι ύστερα ακόμη λιγότερο... Κι η ζωή συνεχίζεται πάντα αδιαφορώντας ακόμη και για την τρομερότερη καταστροφή.

Anyway, τα πολύ σημαντικά -γι' αυτόν που την έχει πατήσει και όχι μόνο άπαξ- ξαναβρίσκονται από εδώ κι από εκεί. 'Αλλα πάλι χάνονται για πάντα και, όπως περίπου λες κι εσύ, ξεχνιούνται και μάλιστα σχετικά γρήγορα.

C' est la vie. Κι η μοίρα...

Πάντως το γενικότερο backup θα το 'κανα με το καινούριο pc που θα έπαιρνα μέσα στο μήνα ;-) (μάλλον νωρίτερα πια, αν και έχω να κάνω τη δουλειά μου)

Σ' ευχαριστώ και για τις σαφείς οδηγίες (και το εννοώ KAI AYTO) και για τις ελπίδες που μου δίνεις ότι μετά την κρυονική ίσως αντέξει και μέρες κι αφού δουλέψει και πάρω backup (σιγά μην καταφέρω τίποτα) για όσο πάει θα τον ξανακάνω πρωτεύοντα στο αρχαίο κατεβαστήρι μου. :-P

Όμως, ρε παιδί μου, τι λογική μπορεί να έχει η εποχή των παγετώνων, αφού μόλις τον βάλω κατεψυγμένο να δουλέψει η υγρασία απ' τη θερμότητα που θ' αναπτυχθεί θα τον καταστρέψει μάλλον (είναι inox - made in solingen ένας πάλαι ποτέ maxtor; (εννοείται maxtor :-))

Εδώ στα cd - dvd λέει, όταν μεταφέρετε τη συσκευή από ψυχρό σε θερμό χώρο, περιμένετε για να μη δημιουργηθεί φαινόμενο "συγκέντρωσης".

Πάντως δε θα τον πετάξω... θα περιμένω την εξέλιξη της κρυονικής και της τεχνολογίας μήπως και ξαναβρώ τίποτε ξεχασμένες αναμνήσεις στα γεράματά μου.

Η nasa λέει κατέφερε αυτές τις μέρες να επαναφέρει εγγραφές από σκληρό του Columbia, αν δεν κάνω λάθος, αυτού που εξερράγη όταν μπήκε στην ατμόσφαιρα. Δε λέει βέβαια τίποτε για το πόσο σημαντικά ήταν αυτά τα δεδομένα.

Γι' αυτό και ρώτησα, μήπως έχει ήδη κυκλοφορήσει τίποτε καινούριο, γιατί το easy recovery (ναι το 6) το είχα χρησιμοποιήσει πριν από 3 αν θυμάμαι καλά χρόνια, αλλά απ' ό,τι είδα και σε άλλα σχετικά μηνύματα και σήμερα θεωρείται γενικά αξιόπιστο.

Πάντως, έστω για πλάκα, θα ασχοληθώ με την κρυονική, να 'χω να διηγούμαι κι εγώ κάτι στα εγγόνια μου.

Και θα σας πω τι έγινε... όταν ασχοληθώ... αν και είμαι σιγουρος πως τα νέα θα συνοψίζονται μονολεκτικά σε "τίποτα".

Και πάλι σας ευχαριστώ.

ΥΓ: όσο κι αν έψαξα για σχετικά μηνύματα του Liopyr, μόνο κάτι περιπέτειές του με σκληρούς βρήκα...

Δημοσ.

1)...Maxtor ήτανε ; Ε και δεν το λες...Τζάμπα το ποστ! biggrin.gif

2)...άσε τί κάνω ΕΓΩ whistlinges8.gif με το backup, και φρόντισε την επόμενη φορά να πιάσεις ΕΣΥ τον επόμενο δίσκο εξ' απήνης, κι όχι αυτός εσένα - να ΕΙΣΑΙ δηλαδή σε θέση να του κάνεις τη χαρακτηριστική κίνηση :

45012462jc0.jpg

3)Άμα είσαι του c' est la vie καλώς, αλλά μια και είσαι να πάρεις νέο ταλαιπωρητήρι, σκέψου το να δώσεις λίγα ακόμη για να πάρεις ακόμα έναν ολόιδιο δίσκο ( η μητρική να φροντίσεις να υποστηρίζει RAID), να κάνεις ένα ωραιότατο RAID-1 και να ξενοιάσεις μια για πάντα με τ' αντίγραφα.

4)Ο δίσκος είναι ήδη πολύ απασχολημένος με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κεφαλές του, για να τον νοιάξει η υγρασία....don't worry λοιπόν αγόρι :-D

5)Δεν πρόκειται περί urban legend (θυμάμαι πχ κάποιον εδώ στο insomnia που ανέφερε πως του δούλευε για μέρες μετά, και ο αθεόφοβος συνέχιζε να γράφει κι επιπλέον αρχεία, και μετά του κακοφάνηκε που του ξανακλάταρε...:P ) (...από την άλλη δεν έχω ποτέ μου αγγίξει, τσιμπήσει, πάρει τούφα από μαλλιά τέτοιου ατόμου...:whistle:)

6)Ναι αν θες μην τον πετάς, ή τουλάχιστον κράτα την πλακέτα του (μπορεί καμμιά μέρα να την πουλήσεις στο Sotheby's για κανένα πολύ ουάου ποσό - ή μπορεί να δεις κανέναν φουκαρά πχ εδώ στο insomnia να του έχει καεί η πλακέτα και να τον εξυπηρετήσεις... ;) ). Και φυσικά, μπορείς να τον κρατήσεις για τα επόμενα 20 χρόνια που θα έχεις γίνει ζάμπλουτος, και θα είναι πλέον αστείο ποσόν να τα σκάσεις στην tictac, έτσι για χαβαλέ βρε παιδί μου, να 'ρθεις και 'δω και να ξεθάψεις και το post και να μας πεις ότι τελικά τα ανέκτησες τ' αρχεία σου...:lol:

7)..καλό το Easy, αλλά απλά δεν είναι θέμα software...O δίσκος (αν μπορεί κανείς να ονομάσει αυτά τα πράγματα της Μaxtor έτσι) σου, έχει πρόβλημα μηχανικό/ηλεκτρονικό...:mad:

8)

ΥΓ: όσο κι αν έψαξα για σχετικά μηνύματα του Liopyr, μόνο κάτι περιπέτειές του με σκληρούς βρήκα...

...είσαι Θεός. ...ΤΕΛΟΣ.- :lol:

• Moderators
Δημοσ.
Φίλε, GeorgeMan,

σ' ευχαριστώ πολύ για τη λακωνική όσο και περιεκτική απάντησή σου.

(δε σου κρύβω πως -ενώ το 'χα ξανακούσει- μου πέρασε απ' το μυαλό μήπως με δουλεύεις κιόλας)

Δηλαδή υπάρχει άτομο εν ζωή που πραγματικά έχει καταφέρει να σώσει με την κατάψυξη κάποια έστω δεδομένα του;

'Η απλώς το κατόρθωμά του έγινε saga που κάθε γενιά την κληροδοτεί στην επόμενη;

Όπως και να 'χει σ' ευχαριστώ πολύ.

Ναι ειναι αρκετα ρεαλιστικος τροπος.

Υπαρχουν ατομα που προλαβαν να παρουν τα backup τους πριν ο δισκος ''διαλυθει'' τελειως και πριν προλαβει να ξαναζεσταθει απο τη καταψυξη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...