aggelosgrr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Παλικάρια καλησπέρα. Ίσως σας κουράσω με τις απορίες μου αλλα βρίσκομαι στα πρόθυρα αναβάθμισης και θέλω τα φώτα σας. Ας αρχίσουμε λοιπόν απο την βασικότερη: 1. Έχω το παραπάνω case (Thermaltake Xaser III V2000A) και όπως αναφέρω στο θέμα, θέλω να βάλω την thermalright 120 ultra extreme (όταν καταφέρω να την βρώ σε κάποιο μαγαζί). Το θέμα είναι χωράει?? Νομίζω πως είναι λίγο ψηλή. Επίσης να τονίσω οτι δε θα ήθελα να αφαιρέσω το πλαϊνό πλαστικό με τους 2 ανεμιστήρες απο το κουτί. Για fan στην ψύκτρα μάλλον θα βάλω τον Noctua NF-P12 (Ξέρω είναι λίγο ακριβός αλλα νομίζω αξίζει). Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?? 2. Για κάρτα γραφικών σκέφτομαι την ATI 4850 (μάλλον την connect 3d του πλαισίου). Θέλω να βάλω aftermarket ψύκτρα. Σκέφτομαι την Accelero S1 Rev.2. Για αρχή δε θα βάλω fans. Αργότερα βλέπουμε. Το θέμα για ακόμη μια φορά... χωράει αυτή η ψύκτρα στο κουτί?? 3. Σαν τρίτο και τελευταίο ερώτημα έχω το εξής: Σκέφτομαι για μητρική να πάρω την Asus P5Q Deluxe. Η γνώμη σας?? Με λίγα λόγια το pc μου θα αποτέλείται απο τα εξής: 1. Intel E6300 (τον έχω ήδη. προς το παρόν θα τον ανεβάσω όσο πάει για να μην κόβει τόσο την vga) 1. Cellschock 2x1Gb 6400 (τις έχω ήδη) 2. Asus P5Q Deluxe 169,00 απο πλαίσιο 3. ΑΤΙ 4850 149,00 απο πλαίσιο 4. Αccelero s1 v.2 18,75 e-shop 5. Thermalright 120 ultra extreme 41,50 απο e-shop 6. Νoctua NF-P12 20,00 plaisio Σύνολο 398,25 ευρώ Το pc είναι περισσότερο για games όπως ίσως καταλάβατε. Δέ καίγομαι να παίζω σε τρελές αναλύσεις. Σε 1280χ960 μου είναι αρκετό. Α!! Το PSU μου είναι Thermaltake 500W (δε θυμάμαι μοντέλο). Πιστεύω θα με καλύψει... Να πώ επίσης πως το κόστος δε θέλω να υπερβεί τα 400 ευρώ. (προς το παρόν) Ουφφφ. Τα είπα. Sry αν σας κούρασα....
jim_p Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 To case σου εχει περιπου 20cm πλατος ενω η ψυκτρα που λες εχει 16cm υψος. Πιστευω θα χωραει χωρις να βρισκει στο τζαμι, αν και θα ειναι οριακα μαλλον. Αν παρεις μια πιο απλη μητρικη, παλι asus και με P45 chipset, δεν θα εισαι καλυμενος? Εκτος αν θες πχ το ασυρματο που προσφερει ή το firewire. Επειδη το τροφοδοτικο σου ειναι λιγο... μικρο, μηπως να επαιρνες μια καρτα με λιγοτερες απαιτησεις σε τροφοδοσια?
aggelosgrr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά τις διαστάσεις έχεις δίκιο. Αλλά... είναι οι εξωτερικές διαστάσεις. Άν υπολογίσεις περίπου 2 cm το κενό μεταξύ μητρικής και κουτιού μένουν 2 cm ελεύθερα απο τη μεριά του τζαμιού. Όμως... Μέσα απο το τζάμι υπάρχει ένα πλαστικό και πανω του έχει στερεωμένους 2 ανεμιστήρες που βάζουν αέρα στο κουτί. Οπότε αν υπολογίσουμε και το πλάτος του ανεμιστήρα και του πλαστικού.... μάλλον δε χωράει η ψύκτρα. Όμως θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος που έχει αυτό το κουτί αλλα και την ψύκτρα. Βέβαια μπορώ αυτό το πλαστικό να το βγάλω. Αλλα θα φύγουν και τα fans κάτι που δε θέλω. Όσον αφορά τη μητρική... αυτή που λέω είναι η σκέτη deluxe και δεν έχει wi-fi. Η μόνη πιο φθηνή asus με P45 είναι η P5Q αλλα δεν έχει crossfire. (Αργότερα σκέφτομαι να πάρω ακόμα μία 4850 μαζί με νέο PSU και μάλλον τον 8400 της intel). Με το PSU δε νομίζω να έχω πρόβλημα καθώς πάνω του έχω βάλει την ATI 2900XT που νομίζω είναι πιο ενεργοβόρα απο την 4850 και δεν είχα πρόβλημα. Επίσης η ATI συστήνει 450+ WATT PSU για την 4850. Σε πρώτη φάση θα δοκιμάσω και αν δε φτάνουν τα ρεύματα θα πάρω άλλο PSU.
Trelloneritis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν, θα σου απαντήσω εστω και καθυστερημένα, μιας και χθες είδα το μηνυματάκι που μου είχες στείλει. Η Thermalright 120 ultra eXtreme ΔΕΝ χωράει στο case χωρίς να βγει το πλαϊνό με τα δυο fanάκια. Κατα τα άλλα είναι μια χαρά ψύκτρα και σε συνδιασμό με το Noctua NF-P12 τα σπάει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.