Spyros7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Καλά, θα μπορούσα και εγώ να απομονώνω προτάσεις που έχεις πει και να αρχίζω να λέω το ποιηματάκι αλλά δεν βλέπω το νόημα και λυπάμαι και τους υπόλοιπους που διαβάζουν. Απ ότι φαίνεται δεν μπορείς (η δε θέλεις) να καταλάβεις 2-3 απλά πράγματα που έχω πει πριν. Κάνω μια τελευταία γρήγορη προσπάθεια και τέλος. Οχι.Θα παραπεμφθει στο κατωτερο δικαστηριο για επανεκδικαση η το ανωτερο δικαστηριο θα κρατησει και θα δικασει το ιδιο και μαλιστα σε περιορισμενο βαθμο.Μην βιαζομαστε να κατηγορησουμε τα παντα για δυσλειτουργια οταν δεν γνωριζουμε πως λειτουργουν. Άρα υπάρχει δυνατότητα το πρόστιμο να ακυρωθεί. Αυτό λέω από την αρχή. Περιμένετε και θα δείτε. Και ότι έτσι κι αλλιώς ασήμαντο είναι, όπως λένε έγκυρες πηγές, όχι εγώ. Αυτο θα μπορουσαν να στο διαβεβαιωσουν οι εργαζομενοι του ΕΛΟΓ πχ που προσεφυγαν σε αυτο ,εναντια στον εργοδοτη τους,και δικαιωθηκαν-αποζημιωθηκαν πανηγυρικοτατα...Αλλα δεν το γραφει στη βικηπαιδεια αυτο (τιπ:google : συμβασεις εργασιας ορισμενου χρονου keyword) Το ότι βγήκε μία απόφαση εναντίον ενός ελληνικού οργανισμού της πλάκας δηλαδή σημαίνει ότι το ίδιο θα γίνει και στην περίπτωση ενός κολοσσού όπως η ΜΣ? Γαμάτο επιχείρημα.. :-( ...Παλι αυτη η καταγγελια εναντι παντων.Η αποφαση ξερεις πρεπει ναναι αιτιολογημενη (αλλιως ακυρωνεται ως παρανομη).Τωρα εκανε η μς συγκεκριμενη κουτσουκελα,η οποια μπορει να αξιοποιηθει ως νομικη βαση,τωρα πεφτει το προστιμο.Ας σιμπλ ας δατ.Εσυ ομως,αντι να δεις που δεν υπαρχει κρατικο οργανο που θα τολμουσε να της επιβαλλει τετοια κυρωση,ενοχλεισαι επειδη μια φορα στο Κλονταικ η Επιτροπη δεν εκανε αυτο που εσυ νομιζεις οτι θαπρεπε να κανει.Εχεις αποφασισει τι εχεις να χωρισεις με την επιτροπη?Ξαναδιαβασε επισης λιγο αυτο που σου εγραψα για αρμοδιοτητα..Δηλαδη απορριπτεις εναν θεσμο αλλα τον κατηγορεις κι απο πανω επειδη δεν λειτουργησε τελεια πριν απο τοσα χρονια (που ισως να μην επιτρεποταν κιολας να προβει σε κατι τετοιο,γιατι οπως προειπα,δεν επιβαλλει η επιτροπη προστιμα οπου της καπνισει)...Με υποθετικες κατηγοριες δεν βγαζει κανεις τιποτα.Στην περιπτωση μας το προστιμο ειναι πραγματικο και οχι υποθετικο. Δεν φανταζόμουν ότι πρέπει να εξηγήσω τόσο απλά και αυτονόητα πράγματα. Το οτι οι επιτροπές δεν κάνανε τίποτα είναι φυσικά αυταπόδεικτο από την κυρίαρχη θέση της ΜΣ στην αγορά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα μπορούσε να έχει κατηγορηθεί για τα ίδια ακριβώς πράγματα (ενσωμάτωση προγραμμάτων στο λειτουργικό, ασυμβατότητες κλπ) 10+ χρόνια πριν νομιμότατα. Αμάν πια αυτό το κόλλημα ενάντια σε οποιονδήποτε καταγγέλει κάτι Το προβλημα βρισκεται στην ληψη και οχι στην εκπομπη. Ξανατσέκαρε τον πομπό σου λέω.. Το καταλαβαινεις αυτο που σου ειπα με την νομικη βαση?Δεν μπορει η Επιτροπη να της πει "σου βαζω προστιμο επειδη εισαι η πρωτη στον τομεα σου".Πρεπει να κανει συγκεκριμενη παραβαση του ανταγωνισμου για να πεσει καμπανα.Αντι να κανεις τον δικαστη του καναπε γιατι δεν τσεκαρεις το επισημο σαιτ της ΕΕ να δεις την δουλεια της επιτροπης με τις επιχειρησεις?Εαν δεν τα μαθαινεις εσυ δεν σημαινει οτι δεν συμβαινουν. Οπως λέω από το πρώτο post και έχω επαναλάβει και σε αυτό (έλεος) Θα μπορούσε να έχει κατηγορηθεί για τα ίδια ακριβώς πράγματα. Να το πω άλλη μία? ριξε μια ματια στις ιδρυτικες συνθηκες(δεν ειναι δυσκολο να τις βρεις=google η europa.eu) και σε αποφασεις ΔΕΚ/επιτροπης να κρινεις μονος σου τι προθεσεις υπαρχουν.Εν συντομια θα σου πω πως σου ξεφευγουν καποιες πολυ βασικες λεπτομερειες. Μεγάλε γνώστη όλων τον νόμων του σύμπαντος βαριέμαι να κάνω άλλη βιβλιογραφική έρευνα. Δέχομαι το λόγο σου ότι οι αγνές προθέσεις των ευρωπατέρων για τους λαούς βρίσκονται όμορφα γραμμένες εκεί που μου λες. Εγώ όμως δεν πιστεύω ότι διαβάζω.. Έχω μάτια και κρίση δωρεαν ειναι.Αν και μια γρηγορη ματια στο europa.eu θα σου φωτιζε πολλα σκοτεινα σημεια. Δεν είχα σκοπό να πληρώσω πάντως πισω απο την καθε κυβερνηση κρυβονται 5-6 νεφιλιμ και 2-3 ελλοχιμ.:-D:-D ...Μην αρχιζεις να μπλεκεις σε χαωδεις αφηρημενες κατηγοριες...Καλη η καταστροφολογια αλλα δεν βοηθα κανεναν.Οσο για την κερδοφορια..δηλαδη ειναι τοσο απλο να ανοιξεις και να διατηρησεις μια επιχειρηση ε?Θα ανοιξω 3-4 ναχω να παιζω...Οι επιχειρησεις που κλεινουν απο τι κλεινουν δηλαδη?Δεν μπορουν να αντεξουν την υπερβολικη κερδοφορια?Μην λες αφηρημενα πραγματα και μπερδευεσαι σε τετοιους εσχατολογικους αφορισμους.Σκεψου πιο συγκεκριμενα. Και η μαυρη εργασια ειναι αλλο θεμα (το οτι "Αοριστα" αυξανεται ειναι πανευκολο να το πει κανεις,οπως πανευκολα μπορει να πει οτιδηποτε τοσο αφηρημενο)..τωρα μιλαμε για ΕΕ... Όταν έχεις χρόνο, κάλεσέ μας και εμάς στο παράλληλο σύμπαν που ζεις να δούμε πως λειτουργεί επιτέλους το σύστημα προς όφελος του απλού πολίτη, πως το κράτος στέκεται σαν κέρβερος απέναντι στους έχοντες, πως είναι να έχεις πολιτικούς που δεν παίρνουν μίζες, πως είναι να μην υπάρχουν τραστ στην "ελεύθερη αγορά", πως λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Σε αυτό τον πλανήτη πάντως δεν θα βρεις πολύ κόσμο με παρόμοιες εμπειρίες. Μια απορία: Που είδες τις αφηρημένες κατηγορίες και την καταστροφολογία? Μίλησα για φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις που κάνανε όλες οι κυβερνήσεις μετά το 80 ενώ οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι για τον κόσμο σε κάθε τετραετία αυξάνονται και η αγοραστική δύναμη του πολίτη μειώνεται. Μίλησα για μαύρη εργασία, όχι αν αυξάνεται η μειώνεται αλλά οτι υπάρχει γιατί το κράτος κάνει τα στραβά μάτια σε βάρος του εργαζόμενου υπέρ του κάθε βλαχοεπιχειρηματία. Και μίλησα για την αύξηση της κερδοφορίας των ελληνικών επιχειρήσεων κάθε χρόνο σε τέτοιες συνθήκες, δεν είπα φυσικά οτι δεν κλείνουν μερικές (με έστειλες με αυτό το επιχείρημα) αλλά μίλησα για αύξηση ανα κλάδο, αν δε με πιστεύεις ψάξε τα στατιστικά μόνος σου, υπάρχουν. Που λες, και εμένα μου τη δίνει η καταστροφολογία, αλλά ακόμα περισσότερο η παπαρολογία. Πες μου βρε κι εμενα ενα παραδειγμα ολιγοπωλιου?Και ποσα ειναι αυτα τα ολιγοπωλια?Ειναι πολλα?Γιατι εγω βλεπω σε πολλους τομεις τον ανταγωνισμο(και την επιτροπη που τον υποστηριζει) να ξεσκιζει τις τιμες προς οφελος μου(ξερω τι θα πεις,την πληρωνουν οι εργαζομενοι:cry: )...Μην πας μακρια,τσεκαρε τα αλλα θρεντς του φορουμ..Και για την ακριβεια,ειδες πως πηγε εδω να γινει κατι με το ΙΝΚΑ και το γαλα και βγηκαν καποιοι εξυπνοι και το εβγαλαν "κινηση του καπιταλισμου ...Φυσικα πως μπορει ναναι κινηση του καπιταλισμου αλλα να στερει κερδη απο τις εταιριες δεν μπορει να το συλλαβει κανεις... Καλά είπαμε εσύ ζεις στον πλανήτη που δεν υπάρχουν ολιγοπωλια.. Ειδήσεις δεν βλέπεις ?(όχι του star) Εφημερίδα δεν διαβάζεις? Σουπερμάρκετ δεν πας? Οτι στα περισσότερα βασικά είδη διατροφής πχ 2 η σε λίγες περιπτώσεις 3 εταιρίες ελέγχουν πάνω από 80% της αγοράς δεν το ξέρεις? Τα μπουκοτάζ που τα πήρες είδηση δεν φαντάστηκες ότι υπήρχε κάποιος λόγος που έγιναν? Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα.. Βρες μου ενα κομματικο σαιτ να συμφωνει απολυτα μαυτα που λεω και να αναψω το φυτιλι μου.Αντιθετως στα δικα σου γραφομενα βλεπω μια πολυ γνωριμη αοριστολογια -καταστροφολογια συνδυασμενη με πληρη αγνοια για τους ευρωπαικους θεσμους ...Μην την φοβασαι την ΕΕ δεν δαγκωνει.Αντιθετα η αγνοια και ο φοβος μονο κακο σου κανουν (ετσι την παθαινουν και οι ρατσιστες ) Όπως έλεγαν οι αρχαίοι, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας Και όπως είπε κάποιος πιο σύγχρονος, είναι πολύ διαφορετικό να ξέρεις κάτι από το να ξέρεις πως λέγεται κάτι
TNT1982 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Άρα υπάρχει δυνατότητα το πρόστιμο να ακυρωθεί αμε πως.Οσο υπηρχε δυνατοτητα να αθωωθει η 17Ν στο εφετειο.Οποτε ελπιζω να εχεις να τσιριζεις για την "δυνητικη" ακυρωση. Το ότι βγήκε μία απόφαση εναντίον ενός ελληνικού οργανισμού της πλάκας δηλαδή σημαίνει ότι το ίδιο θα γίνει και στην περίπτωση ενός κολοσσού όπως η ΜΣ? Γαμάτο επιχείρημα.. σοβαρα ε?μετρα τωρα συγκεκριμενες υποθεσεις:α)Γερμανια ->Werner Mangold vs Ruediger Heim .Ιταλια: Cristiano Marrosu -Gianluca Sardino vs Azienda Ospedaliera Ospedale San Martino di Genova και Cliniche Universitarie Convenzionate Ισπανια ,και Ιρλανδια (προδικαστικο ερωτημα απο το Labour Court)...Το μετρο για την καθιερωση της εργασιας αοριστου χρονου εναντι της εργασιας ορισμενου χρονου υπο προυποθεσεις επιβληθηκε απο την σατανικη ΕΕ.Δικαιωμα σου να λες αυτα τα χαριτωμενα οτι δηθεν εφαρμοστηκε μονο σε βαρος του ΕΛΟΓ αλλα μην νομιζεις πως με το να κλεινεις τα ματια σου αλλαζεις την πραγματικοτητα.Και για να εχεις τετοιο σκοταδι σε αυτην την περιπτωση φαντασου σε αλλες. Το οτι οι επιτροπές δεν κάνανε τίποτα είναι φυσικά αυταπόδεικτο αυτο κι αν ειναι γαματο επιχειρημα με βαθος.Στην εκθεση στο σχολειο υποθετω η τεκμηριωση δεν ηταν και το πιο δυνατο σου σημειο.... από την κυρίαρχη θέση της ΜΣ στην αγορά εχεις δει πολλες εταιριες να πουλανε κατι τοσο πετυχημενο οπως τα windows και να φτωχαινουν?Η ΕΕ τα αγοραζε τα windows η το xbox?Δηλαδη αυτη ειναι η εξηγηση σου για οποιον πετυχαινει?Τον βοηθα το κακο συστημα? ότι θα μπορούσε να έχε αυτες οι υποθεσεις χαλανε τον ειρμο και συγχεουν εικασια με πραγματικοτητα 10+ χρόνια πριν νομιμότατα. αλλο το τι ειναι νομιμο και τι οχι,αλλο η αρμοδιοτητα...(jurisdiction)...ποσο πιο λιανα να στο κανω...Επισης υπενθυμιζω οτι πριν 10 χρονια για την ΕΕ ισχυε η συνθηκη του Αμστερνταμ και οχι η Συνθηκη της Νικαιας που ισχυει σημερα.. Μεγάλε γνώστη όλων τον νόμων του σύμπαντος βαριέμαι να κάνω άλλη βιβλιογραφική έρευνα Με ενδιαφερει το θεμα κι ειπα να το ψαξω..Σου δινω ετοιμα τα λινκ για να επεξεργαστεις τις πληροφοριες μονος σου και να σχηματισεις δικη σου γνωμη.Εκτος αν επιμενεις να αναμασας την ετοιμη γνωμη ενος κομματος η το βρισκεις τοσο τραγικα δυσκολο να κρινεις χωρις "υποβοηθηση". Εγώ όμως δεν πιστεύω ότι διαβάζω Αν ειχες κανει την βαρια προσπαθεια να κλικαρεις το σαιτ που σου εδωσα θα εβλεπες πως δεν εκφραζεται υποκειμενικη αποψη,αλλα σου δινουν την νομοθεσια βασει της οποιας λειτουργει η Ενωση,για να καταλαβεις 2 πραγματα και να μην τρως απτα μασημενα ετοιμα.Αφου σκοτωνεσαι να το κατακρινεις και να το καταδικασεις γιατι δεν ριχνεις μια ματια μονος σου,να ξερεις απο πρωτο χερι βρε αδελφε...Εκτος αν φοβασαι μην πειστεις και γκρεμιστεις απο το ροζ συννεφακι του "Αγωνα" ,της "ανατροπης" κλπ κλπ Όταν έχεις χρόνο, κάλεσέ μας και εμάς στο παράλληλο σύμπαν που ζεις να δούμε πως λειτουργεί επιτέλους το σύστημα προς όφελος του απλού πολίτη, πως το κράτος στέκεται σαν κέρβερος απέναντι στους έχοντες, πως είναι να έχεις πολιτικούς που δεν παίρνουν μίζες, πως είναι να μην υπάρχουν τραστ στην "ελεύθερη αγορά", πως λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Σε αυτό τον πλανήτη πάντως δεν θα βρεις πολύ κόσμο με παρόμοιες εμπειρίες ειναι το ιδιο αδηφαγο συστημα που αμετρητες φορες αναγκασε τον Νικο Ξανθοπουλο να ξενιτευτει και να στερηθει την αγαπημενη του. που κάνανε όλες οι κυβερνήσεις μετά το 80 ενώ οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι για τον κόσμο δηλαδη τωρα εξειδικευσες το "αφηρημενο":lol:...το αφηρημενο σου εσενα πως ειναι ?"Πετας απλα μια λεξη και πρεπει καποιος να βγαλει νοημα απο αυτο? Και μίλησα για την αύξηση της κερδοφορίας των ελληνικών επιχειρήσεων κάθε χρόνο σε τέτοιες συνθήκες, δεν είπα φυσικά οτι δεν κλείνουν μερικές κοιταξε να δεις την αντιφαση.Λες εσυ οτι κλεινουν "μερικες" (μιας και ειναι πανευκολο να διατηρηθει μια επιχειρηση στην αγορα) αλλα απτην αλλη υπαρχουν ολιγοπωλια ...Αφου κλεινουν ελαχιστες,πως απτην αλλη πλευρα λες οτι το χρημα το παιρνουν ελαχιστες?Αναγκαστικα το ενα απο τα 2 ειναι χονδροειδες λαθος. Που λες, και εμένα μου τη δίνει η καταστροφολογία, αλλά ακόμα περισσότερο η παπαρολογία. ας ησουνα σε θεση κι εσυ να γραψεις χωρις να κανεις κοπι πεηστ μια εφημεριδα η ενα σαιτ και ας ελεγες οτιδηποτε.Αλλα θα χρειαστεις μαλλον πολλα χρονια για αυτο το σκιλλ ε? Απαυτο το ρημαδι το συστημα εχεις σημερα παμφθηνο νετ και τηλεφωνο (πριν 3 χρονια θα πληρωνες τα 10πλασια για το 1/4 της ταχυτητας),φτηνο πισι (μην μου πεις οτι δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης στην κενωνια της πληροφοριας) και οτιδηποτε εχει να κανει με τεχνολογια...Μπορει στα τροφιμα να γινονται καποιες στραβες αλλα οσο ο ελληνας δεν προσεχει τι και πως καταναλωνει φυσικο ειναι η εταιρια να επιδιωκει το μεγιστο κερδος...Ειδες με το μπουκοταζ κατι εγινε...Αν τοχε κανει νωριτερα ο Ελληναρας μας (βλ Γερμανια) πολλα πραγματα θαταν διαφορετικα... ωστε ξερεις και παροιμιες ατιμουτσικο :σειρα μου τωρα :σοφον τα σαφες ... :-D:-D (με λιγα λογια,αν μιλησεις λιγο πιο συγκεκριμενα και μαθεις να αξιολογεις τα ερεθισματα θα μπορεσεις να ξεφυγεις λιγο απο αυτο το νεφελωμα αντιγραμμενων αποψεων) Και όπως είπε κάποιος πιο σύγχρονος, είναι πολύ διαφορετικό να ξέρεις κάτι από το να ξέρεις πως λέγεται κάτι Ολο αποφθεγματα μου εισαι σημερα...ελα να σου πω κι εγω ενα:Knowledge is power ...
Spyros7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Όπως το περίμενα, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κανείς εποικοδομητική κουβέντα μαζί σου. Το τραβάω λίγο ακόμα γιατί έχει πλάκα: σοβαρα ε?μετρα τωρα συγκεκριμενες υποθεσεις:α)Γερμανια ->Werner Mangold vs Ruediger Heim .Ιταλια: Cristiano Marrosu -Gianluca Sardino vs Azienda Ospedaliera Ospedale San Martino di Genova και Cliniche Universitarie Convenzionate Ισπανια ,και Ιρλανδια (προδικαστικο ερωτημα απο το Labour Court)... Ποια από αυτές τις εταιρίες είναι ανάλογο μέγεθος με τη Microsoft???? Το μετρο για την καθιερωση της εργασιας αοριστου χρονου εναντι της εργασιας ορισμενου χρονου υπο προυποθεσεις επιβληθηκε απο την σατανικη ΕΕ. Είπα εγώ όχι? Γιατί λες σατανική την ΕΕ? Δικαιωμα σου να λες αυτα τα χαριτωμενα οτι δηθεν εφαρμοστηκε μονο σε βαρος του ΕΛΟΓ Ποιός το 'πε αυτο? αλλα μην νομιζεις πως με το να κλεινεις τα ματια σου αλλαζεις την πραγματικοτητα.Και για να εχεις τετοιο σκοταδι σε αυτην την περιπτωση φαντασου σε αλλες. Εσένα περίμενα, να με διαφωτίσεις αυτο κι αν ειναι γαματο επιχειρημα με βαθος.Στην εκθεση στο σχολειο υποθετω η τεκμηριωση δεν ηταν και το πιο δυνατο σου σημειο.... Αυτό είναι η αρχή του επιχειρήματος. Αν δεν ήσουν τόσο ανυπόμονος θα διάβαζες ολόκληρη την πρόταση πριν σχολιάσεις Το δικό σου αδύνατο σημείο ήταν προφανώς η σύνταξη εχεις δει πολλες εταιριες να πουλανε κατι τοσο πετυχημενο οπως τα windows και να φτωχαινουν?Η ΕΕ τα αγοραζε τα windows η το xbox?Δηλαδη αυτη ειναι η εξηγηση σου για οποιον πετυχαινει?Τον βοηθα το κακο συστημα? Και στην κατανόηση έχουμε ένα προβληματάκι.. Ποιος είπε οτι η ΜΣ έγινε πετυχημένη επειδή τη βοήθαγε το σύστημα? Σου θυμίζω ότι το thread έχει να κάνει με το πρόστιμο που έφαγε η ΜΣ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά χρησιμοποιώντας μονοπωλιακές πρακτικές. Βασικός κανόνας για τη συμμετοχη σε μια συζήτηση είναι να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Και να μη βάζουμε λόγια στο στόμα των άλλων αυτες οι υποθεσεις χαλανε τον ειρμο και συγχεουν εικασια με πραγματικοτητα Παλι βιαζεσαι... Οι προτάσεις τελειώνουν στην τελεία αλλο το τι ειναι νομιμο και τι οχι,αλλο η αρμοδιοτητα...(jurisdiction)...ποσο πιο λιανα να στο κανω...Επισης υπενθυμιζω οτι πριν 10 χρονια για την ΕΕ ισχυε η συνθηκη του Αμστερνταμ και οχι η Συνθηκη της Νικαιας που ισχυει σημερα.. Αμα έχεις ένα link που να αποδεικνύει ότι στην εποχή ξερω γω των win98 ή των 2000 η ΕΕ δεν είχε τέτοιες αρμοδιότητες δώστο να το δούμε. Αλλιώς γιατί μας ζαλίζεις? Αν ίσχυε η συνθήκη του Αμστερνταμ ή η συνθήκη των Ανω Πετραλώνων δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Με ενδιαφερει το θεμα κι ειπα να το ψαξω..Σου δινω ετοιμα τα λινκ για να επεξεργαστεις τις πληροφοριες μονος σου και να σχηματισεις δικη σου γνωμη. Τα post σου πιάνουν το μισό thread και έχουν 1 (ενα) link μόνο, τον ισολογισμο της ΜΣ. Και κάπου αναφέρεις το europa.eu, χωρις link. Ακόμα μια ένδειξη της σοβαρότητας των λόγων σου Εκτος αν επιμενεις να αναμασας την ετοιμη γνωμη ενος κομματος η το βρισκεις τοσο τραγικα δυσκολο να κρινεις χωρις "υποβοηθηση". Μπορείς να μου πεις πιο είναι αυτό το κόμμα? Σοβαρά μιλάω άμα συμφωνούμε τόσο να την ψάξω. Γιατί μέχρι τώρα ήμουν ανένταχτος.. Αν ειχες κανει την βαρια προσπαθεια να κλικαρεις το σαιτ που σου εδωσα Δεν μπορούσα γιατί δεν ήταν link. (Μόνο εσύ θα πετάς εξυπνάδες του κ@λου αντί επιχειρημάτων / απόψεων?) θα εβλεπες πως δεν εκφραζεται υποκειμενικη αποψη,αλλα σου δινουν την νομοθεσια βασει της οποιας λειτουργει η Ενωση,για να καταλαβεις 2 πραγματα και να μην τρως απτα μασημενα ετοιμα.Αφου σκοτωνεσαι να το κατακρινεις και να το καταδικασεις γιατι δεν ριχνεις μια ματια μονος σου,να ξερεις απο πρωτο χερι βρε αδελφε... Δηλαδή αν διαβάσω τους νόμους της ΕΕ θα καταλάβω οτι οι δικαστές και οι επίτροποι είναι άτομα αμέμπτου ηθικής που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις, ρισκάρουν την καριέρα τους προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν επηρεάζεται η κρίση τους από τα φρονήματά τους, δεν δέχονται "δωράκια" κοκ. Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα η λογική σου.. Κρίμα που ως κοινός θνητός δεν μπορώ να την καταλάβω Εκτος αν φοβασαι μην πειστεις και γκρεμιστεις απο το ροζ συννεφακι του "Αγωνα" ,της "ανατροπης" κλπ κλπ Αμάν! Με καταλάβανε!.. δηλαδη τωρα εξειδικευσες το "αφηρημενο":lol:...το αφηρημενο σου εσενα πως ειναι ?"Πετας απλα μια λεξη και πρεπει καποιος να βγαλει νοημα απο αυτο? Ακόμα πιο εξειδικευμένα λοιπόν, αφου και οι δυνατότητες κατανόησης που έχεις φαίνεται οτι είναι "εξειδικευμένες": Μιλάω κυρίως για τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων, ο οποίος ακολουθεί πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων και άλλα ωραία παραμύθια. Η κυβέρνηση Καραμανλή το έκανε όταν πρωτοβγήκε το 2004 (από 35% σε 25%) ημερομηνία δεν θυμάμαι. Τον έχει μειώσει και το ΠΑΣΟΚ ουκ ολίγες φορές. Και για να μη νομίζεις ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου: "Με τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις να μειώνεται από 35% το 2004 σε 25% το 2007, η Ελλάδα μετατρέπεται αίφνης σε φορολογικό παράδεισο για το κεφάλαιο, καθώς μικρότερη φορολογία ισχύει μόνο στις ανατολικές χώρες της Ε.Ε. και στην Ιρλανδία!" Eνω "Η Ελλάδα κυριολεκτικά "ξεζουμίζει" όμως τους πολίτες της μέσω της έμμεσης φορολογίας, η οποία αντιστοιχεί στο 60% και πλέον των φορολογικών εσόδων και φυσικά πλήττει δυσανάλογα τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Σημειωτέον ότι, με βάση το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2007, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα κληθούν του χρόνου να πληρώσουν 3,2 δισ. ευρώ περισσότερα σε άμεσους και έμμεσους φόρους σε σχέση με το 2006. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, το 2005 μισθωτοί και συνταξιούχοι σήκωσαν τα μεγαλύτερα φορολογικά βάρη, καθώς κατέβαλαν το 44,5% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού (από 39,7% το 2004). " http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=1762 Εγινα κατανοητός τώρα ή θέλεις και άλλη βοήθεια? κοιταξε να δεις την αντιφαση.Λες εσυ οτι κλεινουν "μερικες" (μιας και ειναι πανευκολο να διατηρηθει μια επιχειρηση στην αγορα) αλλα απτην αλλη υπαρχουν ολιγοπωλια ...Αφου κλεινουν ελαχιστες,πως απτην αλλη πλευρα λες οτι το χρημα το παιρνουν ελαχιστες?Αναγκαστικα το ενα απο τα 2 ειναι χονδροειδες λαθος. Φίλτατε, ποιός είπε ότι τα ολιγοπώλια είναι "ολίγα"? Ισα ίσα αυτό είναι το πρόβλημα: έχει γεμισει ο κόσμος.. ας ησουνα σε θεση κι εσυ να γραψεις χωρις να κανεις κοπι πεηστ μια εφημεριδα η ενα σαιτ και ας ελεγες οτιδηποτε.Αλλα θα χρειαστεις μαλλον πολλα χρονια για αυτο το σκιλλ ε? Για πες μου λοιπόν από που τα 'χω αντιγράψει.. Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος Και εντάξει, έλεος! Όχι και skill η μπουρδολογία!! Απαυτο το ρημαδι το συστημα εχεις σημερα παμφθηνο νετ και τηλεφωνο (πριν 3 χρονια θα πληρωνες τα 10πλασια για το 1/4 της ταχυτητας) Το οτι ήταν κάποτε πανάκριβο δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να ήταν πιο φτηνό ακόμα σήμερα(ειδικά τα κινητά αλλά και το DSL) φτηνο πισι (μην μου πεις οτι δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης στην κενωνια της πληροφοριας) Εδω συμφωνώ (για φαντάσου!) και οτιδηποτε εχει να κανει με τεχνολογια... Εδώ είσαι βαθιά νυχτωμένος (ακουγόταν ωραίο όμως, σε καταλαβαίνω) Μπορει στα τροφιμα να γινονται καποιες στραβες αλλα οσο ο ελληνας δεν προσεχει τι και πως καταναλωνει φυσικο ειναι η εταιρια να επιδιωκει το μεγιστο κερδος...Ειδες με το μπουκοταζ κατι εγινε...Αν τοχε κανει νωριτερα ο Ελληναρας μας (βλ Γερμανια) πολλα πραγματα θαταν διαφορετικα... Και εδώ συμφωνώ. Αλλά αυτό δεν μειώνει την ευθύνη των κρατικών φορέων. ωστε ξερεις και παροιμιες ατιμουτσικο :σειρα μου τωρα :σοφον τα σαφες ... :-D:-D (με λιγα λογια,αν μιλησεις λιγο πιο συγκεκριμενα και μαθεις να αξιολογεις τα ερεθισματα θα μπορεσεις να ξεφυγεις λιγο απο αυτο το νεφελωμα αντιγραμμενων αποψεων) Νομίζω οτι το σχόλιο είναι περιττό. Τα είπα παραπάνω Ολο αποφθεγματα μου εισαι σημερα...ελα να σου πω κι εγω ενα:Knowledge is power ... Ακριβώς μεγάλε... Και επειδή μάλλον δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου.. καληνύχτα και καλά μυαλά
TNT1982 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Όπως το περίμενα, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κανείς εποικοδομητική κουβέντα μαζί σου. η μεμψιμοιρια, η αοριστολογια και η αγνοια ποτε δεν ειναι εποικοδομητικες Ποια από αυτές τις εταιρίες είναι ανάλογο μέγεθος με τη Microsoft μαλιστα.ωστε στην αρχη σε ενοχλει που νομιζεις οτι ειναι μονο μια η αποφαση.Τωρα σε ενοχλει οτι ειναι μικροτερες οι εταιριες (μια απο αυτες ειναι κρατικη πανεπιστημιακη κλινικη ...οπως βλεπεις η ΕΕ δεν σταματησε ουτε εναντια σε ενα κρατος)..με λιγα λογια μονιμως θα βρισκεις μια λεπτομερεια που υποθετικα θα μπορουσε να προκαλεσει επιπλοκη...Δηλαδη το οτι εφαρμοστηκε ο νομος τοσες φορες δεν σου λεει τιποτα... Είπα εγώ όχι? πολυ απλα,εχοντας παντελη αγνοια για την λειτουργια του εν λογω θεσμου βιαζεσαι να πεις ευκολους αφορισμους και να την δαιμονοποιησεις.Σου επισημαινω με απλο τροπο πως δεν ειναι τοσο σκοτεινη και ουδεμια σχεση εχει με τον Δρακουμελ. Ποιός το 'πε αυτο? Το ότι βγήκε μία απόφαση εναντίον ενός ελληνικού οργανισμού της πλάκας δηλαδή σημαίνει ότι το ίδιο θα γίνει και στην περίπτωση ενός κολοσσού όπως η ΜΣ? εσυ φαινεσαι να τοπες Εσένα περίμενα, να με διαφωτίσεις ελπιζω να μην αργησα. Αυτό είναι η αρχή του επιχειρήματος. Αν δεν ήσουν τόσο ανυπόμονος θα διάβαζες ολόκληρη την πρόταση πριν σχολιάσεις Οπου μπαινει η λεξη "αυταποδεικτο " δεν υπαρχει επιχειρημα.Ας σιμπλ ας δατ.Και δεν πιστευω να θεωρεις επιχειρημα το οτι συνδεεις μια υποκειμενικη αγνοουσα κριση (δεν κανανε τιποτα οι επιτροπες) με ενα απλο γεγονος (κυριαρχη θεση της μς στην αγορα) και μια υποθεση (θα μπορουσε τοτε κλπ)...η λογικη σου ειναι καπως κυκλικη (λαμβανει ως δεδομενη το ζητουμενο) Το δικό σου αδύνατο σημείο ήταν προφανώς η σύνταξη δυστυχως η δικη σου συνταξη θελει πολλα "επικουρικα" για να σταθει. Ποιος είπε οτι η ΜΣ έγινε πετυχημένη επειδή τη βοήθαγε το σύστημα? εσυ ... Το οτι οι επιτροπές δεν κάνανε τίποτα είναι φυσικά αυταπόδεικτο από την κυρίαρχη θέση της ΜΣ στην αγορά Βασικός κανόνας για τη συμμετοχη σε μια συζήτηση είναι να ξέρουμε γιατί μιλάμε γιαυτο σου λεω..ριξε μια ματια στις ρημαδοσυνθηκες...δεν ειναι τιποτα υπερφυσικο η ρημαδοΕΕ... Και να μη βάζουμε λόγια στο στόμα των άλλων αργα η γρηγορα ευελπιστω να ανηφορισουν.Δοκιμασε να τα διαβαζεις μια-μια λεξη και δυνατα. Παλι βιαζεσαι... Οι προτάσεις τελειώνουν στην τελεία Οταν ο ειρμος εχει λογικο σφαλμα αυτοματως καταργει το συμπερασμα.Απλη λογικη. Αμα έχεις ένα link που να αποδεικνύει ότι στην εποχή ξερω γω των win98 ή των 2000 η ΕΕ δεν είχε τέτοιες αρμοδιότητες δώστο να το δούμε δεν σου μιλαω για κατι κρυφο ..οποιοδηποτε πηγη συγχρονης ιστοριας να δεις λεει οτι πριν το 2000 ισχυε η συνθηκη του Αμστερνταμ...βαζεις στο google "Amsterdam treaty" και βλεπεις....Εξαλλου δεν ξερω αν το ξερεις αλλα επειδη η ΕΕ σαν μορφωμα ειναι novum(μην αλληθωριζεις,καινοφανες σημαινει αυτο) για την διεθνη πρακτικη,δεν λειτουργει 1000% προβλεψιμα οπως μια δημοσια υπηρεσια πχ ...συνεχως εξελισσεται και αναδιαμορφωνεται...ουτε στην διεθνη πρακτικη τα πραγματα λειτουργουν τοσο παιδιαστικα οσο νομιζεις.Υπαρχουν συγκεκριμενες διαδικασιες,που απαιτουν συγκεκριμενες προυποθεσεις κλπ. Και κάπου αναφέρεις το europa.eu Αν το βρισκεις τοσο τραγικα δυσκολο να του βαλεις απο μπροστα ενα "www" και μια τελεια (.) να πατησεις το εντερ και να δεις μεσα σε αυτο το σαιτ τοτε πραγματικα αναρωτιεμαι ποσο δυσκολευεσαι να συλλαβεις αλλα πιο περιπλοκα πραγματα. Μπορείς να μου πεις πιο είναι αυτό το κόμμα 3 γραμματα,εκ των οποιων τα 2 ειναι ιδια.Ελα σου εδωσα τιπ,μην το παρει το ποταμι. Μόνο εσύ θα πετάς εξυπνάδες του κ@λου αντί επιχειρημάτων / απόψεων Αν το να μαθεις κατι που δεν γνωριζεις πριν το κατηγορησεις ειναι επιχειρημα του πωλου τοτε θα σεβαστω το δικαιωμα σου στην αγνοια και τον νεοσκοταδισμο. Δηλαδή αν διαβάσω τους νόμους της ΕΕ θα καταλάβω οτι οι δικαστές και οι επίτροποι είναι άτομα αμέμπτου ηθικής που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις, ρισκάρουν την καριέρα τους προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν επηρεάζεται η κρίση τους από τα φρονήματά τους, δεν δέχονται "δωράκια" κοκ Την ανυπερβλητη δυσκολια που την βρισκεις?Στο οτι θα χρειαστει να διαβασεις?Εχουν τα windows ενα utility text 2 speech. ...Και οσο για το δευτερο σκελος,το οτι κατηγορεις αστηρικτα εναν θεσμο του οποιου την υπαρξη γνωριζεις μολις απο χθες δειχνει το ποσο ανοιχτομυαλος και νοημων εισαι. ...και μια και το φερε η κουβεντα http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:62005C0415:EN:HTML ετοιμο λινκ οπου ενας εισαγγελεας του ΔΕΚ τα βαζει με....τον ΟΗΕ και ισως επανεκτιμησεις ολο αυτο το δακρυβρεχτο κατηγορω την κενωνια. Μιλάω κυρίως για τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων, ο οποίος ακολουθεί πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων και άλλα ωραία παραμύθια Η φορολογια που πληρωνουν οι επιχειρησεις σε απολυτες τιμες ειναι τεραστια σε σχεση με αυτη που καταβαλει ενας ιδιωτης.Το ποσοστο ειναι απλα ενας αριθμος.Και επειδη τον επιχειρηματια δεν τον αναγκαζει κανεις να μεινει στο ελλαντα πρεπει να εχει λογο να μεινει εδω για να τρεφει και τους εργαζομενους που τρεφει.Αλλιως θα ακολουθησει τον δρομο του εργοστασιου της pirelli ...Απτο να μετακινηθει αλλου (βλ Κινα,βλ Βουλγαρια,βλ Τουρκια) και να μην πληρωνει καθολου φορους στο ελληνικο δημοσιο,καλυτερα να πληρωνει λιγοτερα απο οσο νομιζεις εσυ με την βαθια γνωση διοικησης επιχειρησεων οτι θαπρεπε να πληρωνει.Γιατι εδω,δινει και δουλεια σε καμποσο κοσμο ,τον οποιο υποθετω ο γκρινιαρης ιδιωτης δεν ειναι σε θεση να τρεφει (μεσω ταμειων ανεργιας πχ) αν φυγει ο επιχειρηματιας μας. και άλλα ωραία παραμύθια μα και βεβαια παραμυθια...ποιος επιχειρηματιας δεν ονειρευεται να δινει ακομη περισσοτερη φορολογια..ταχουν βαρεθει πια αυτα τα κερδη...ολο λεφτα λεφτα.ε αμαν,νισαφι πια. σε φορολογικό παράδεισο για το κεφάλαιο ...γιατι,οταν ερθουν επιχειρησεις εδω ποιος θα εργαστει σε αυτες?Οι αμερικανοι?Οι σιωνιστες?Τα νεφιλιμ η τα ελλοχιμ?Ελληνες θα δουλεψουν,η ελληνικη ανεργια θα πεσει..Δηλαδη οι τυποι στα νησια Κειμαν ειναι πιο εξυπνοι που μαζευονται τοσες εταιριες εκει? Βρες μου ενα ηλεκτρονικο προιον που να μην ειναι made in china/malaisia taiwan...Αμα δεν δελεαστει ο επιχειρηματιας με χαμηλα εξοδα γιατι ναρθει να πεταξει τα λεφτα του εδω?Γιατι καλα να φορολογουνται οι κακες κακες κακες επιχειρησεις ,αλλα αν φυγουν σιγα σιγα φανταζομαι καταλαβαινεις ποιος θα πρεπει να σηκωσει το βαρος της φορολογιας ε ? Η Ελλάδα κυριολεκτικά "ξεζουμίζει" όμως τους πολίτες της μέσω της έμμεσης φορολογίας, η οποία αντιστοιχεί στο 60% και πλέον των φορολογικών εσόδων και φυσικά πλήττει δυσανάλογα τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Δες τι φοροδιαφυγη κανει ο Ελληναρας και συγκρινε την με την (ελαχιστη)φοροδιαφυγη που γινεται στην Γερμανια πχ..Βρες μου πχ στην Ελλαδα εναν καθηγητη που κοβει αποδειξη οταν κανει ιδιαιτερα και τρυπα μου τη μυτη..Αντιθετα στη Γερμανια ,δες πως θα σε κοιταξει ο γερμανος αν του πεις για μαμουνια με την αποδειξη(και τι κυρωση εχεις να φας αν σε πιασουν),η εστω "φειδωλο" τιμολογιο...Ο ελληνας κερδιζει σε πολλες περιπτωσεις με την "παραοικονομια" που συντηρει..Απτοτατο και κοντινο παραδειγμα αυτο που εγινε προσφατως στα σιτες με το παρεμποριο καρτων γραφικων. γιαυτην εδω την ΓΣΕΕ μιλας ? http://apasxolisi.wordpress.com/%ce%91%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%81%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba/ http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=1762 λοιπον,σκρολαρε τερμα κατω σε αυτο το λινκ που μουδωσες και δες ποιος εχει συγκεντρωσει τα στοιχεια που λες :lol:...η μηπως δεν ξερεις οτι Commission στα αγγλικα σημαινει Επιτροπη (ω ναι, η "διεφθαρμενη" οπως ειπες επιτροπη των ευρωπαικων κοινοτητων ειναι)...φυσικα οταν φροντιζει να συγκεντρωνει τετοιες πληροφοριες για ναχουν οι εφημεριδες να ενημερωνουν τον κοσμο ειναι καλη ε?βρε βρε πως αλλαζει η σταση του ανθρωπου μεσα σε 10 γραμμες... Φίλτατε, ποιός είπε ότι τα ολιγοπώλια είναι "ολίγα"? Ισα ίσα αυτό είναι το πρόβλημα: έχει γεμισει ο κόσμος.. Ολιγοπωλιο=λιγες επιχειρησεις σε εναν κλαδο.Αρα για να εχουν μεινει λιγες εκλεισαν οι προηγουμενες.Αρα ηταν δυσκολα τα πραγματα απο πλευρας κερδοφοριας.Αρα δεν ειναι τοσο ροδινα τα πραγματα οσο τα παρουσιαζεις με τα κερδη των επιχειρησεων..Ποση παραπανω επαγωγη χρειαζεσαι? Και εντάξει, έλεος! Όχι και skill η μπουρδολογία!! Γιαυτο σου λεω:Οι γενικοτητες,η μεμψιμοιρια και τα λογικα αλματα,δεν θα σε βγαλουν πουθενα ουτε θα τα εκτιμησει οιοσδηποτε με μορφωση περαν του νηπιαγωγειου. οτι ήταν κάποτε πανάκριβο δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να ήταν πιο φτηνό ακόμα σήμερα(ειδικά τα κινητά αλλά και το DSL) δεν θα μπορούσε παλι υποθετικες εκφρασεις? ....παλι κανεις το μοιραιο λαθος να συγχεεις εικασια με πραγματικοτητα.Το οτι σημερα εχεις παμφθηνες τηλεπικοινωνιες για ΟΛΟΥΣ χαρη στον ανταγωνισμο ειναι γεγονος...οι υποθεσεις του στυλ "θα μπορουσε" "θα ηταν" "ισως " "κατα την γνωμη του Φουφουτου" δεν μπορουν να το υποβιβασουν. Εδώ είσαι βαθιά νυχτωμένος (ακουγόταν ωραίο όμως, σε καταλαβαίνω) το να βρεις περισσοτερα των 2-3 παραδειγματα προιοντος υψηλης τεχνολογιας που ναχει ακριβυνει με την παροδο του χρονου θα ειναι εφαμλλο της ανακαλυψης πτεροδακτυλων στον Υμηττο. Αλλά αυτό δεν μειώνει την ευθύνη των κρατικών φορέων. Πρωτα κανε κατι εσυ ατομικα σαν καταναλωτικη μοναδα και μετα να ζητησεις ευθυνες απο το κρατος.Εσυ κινεις οικονομικα την αγορα,το κρατος εχει πολυ συγκεκριμενες ςςαρμοδιοτητες (ελευθερη αγορα ρουλζζζζ) καληνύχτα και καλά μυαλά ελπιζω μια μερα να ακουσεις κι εσυ επιτελους να σου λενε "καλημερα και καλα ξυπνητουρια"
Spyros7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δεν το πιστεύω ότι με έβαλες στην πρίζα να ξανααπαντήσω. Αυτός ο συνδιασμός απιστευτης στενομυαλιάς και βαθιάς πίστης ότι κατέχεις την "απόλυτη αλήθεια" (κλασικό χαρακτηριστικό ημιμαθούς φανατισμένου ανθρώπου) κάτι μου έκανε πάλι. Τεσπα, για τελευταία φορά θα είναι. Kai aρχίζω από αυτό: 3 γραμματα,εκ των οποιων τα 2 ειναι ιδια.Ελα σου εδωσα τιπ,μην το παρει το ποταμι. :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Καλό! Και απόλυτα αναμενόμενο φυσικά. Κλασική συμπεριφορά "ελληνάρα"! Διαφωνείς με κάποιον, βρίσκεσαι σε αδυναμία να αντικρούσεις λογικά επιχειρήματα είτε επειδή δεν έχεις την ικανότητα ή γιατί αυτό που υποστηρίζεις είναι τόσο εκτός πραγματικότητας που δεν σου δίνει λογικά "πατήματα" και τι κάνεις? Απαξιώνεις τις απόψεις του άλλου βάζοντας τες κάτω από κάποια ταμπέλα για να έχεις το κλασικό επιχείρημα των φανατικών "έλα μωρέ τώρα τι να μας πείτε και εσείς οι τάδε". Επίσης μπορείς εντελώς αυθαίρετα να αποδώσεις στον άλλο σκέψεις που δεν έχει εκφράσει ποτέ αλλά τις έχουν εκφράσει τα "think tank" στα οποία αποδίσεις, επειδή έτσι γουστάρεις, τις απόψεις του άλλου. Και επειδή ξέρω ότι είσαι έτοιμος να απομονώσεις φρασούλες και να αρχίσεις τις εξυπνάδες, να τι εννοώ: τον ιμπεριαλισμο ξεχασες... ε αργα η γρηγορα θα εμπαινε κι αυτος στην συναρτηση. ...Παλι αυτη η καταγγελια εναντι παντων Καλη η καταστροφολογια αλλα δεν βοηθα κανεναν. επιμενεις να αναμασας την ετοιμη γνωμη ενος κομματος η το βρισκεις τοσο τραγικα δυσκολο να κρινεις χωρις "υποβοηθηση". φοβασαι μην πειστεις και γκρεμιστεις απο το ροζ συννεφακι του "Αγωνα" ,της "ανατροπης" κλπ κλπ ας ησουνα σε θεση κι εσυ να γραψεις χωρις να κανεις κοπι πεηστ μια εφημεριδα η ενα σαιτ και ας ελεγες οτιδηποτε Για την ιστορία, οι σχέσεις μου με το κόμμα που υπονοείς μόνο φιλικές δεν είναι. Ενας από τους λόγους (προσωπική άποψη, δεν θέλω να προσβάλλω κανένα) είναι ότι θεωρώ την ελευθερία της σκέψης πολύ σημαντική και δεν γουστάρω να μπώ κάτω από οποιαδήποτε ιδεολογική γραμμή. Επίσης θεωρώ οτι σκέφτομαι προοδευτικά και όχι συντηρητικά και "αγκυλωμένα". Όπως, για παράδειγμα, χμμμμ, α ναι! εσύ Κατά τα άλλα: η μεμψιμοιρια, η αοριστολογια και η αγνοια ποτε δεν ειναι εποικοδομητικες Στου κουφου την πόρτα... μαλιστα.ωστε στην αρχη σε ενοχλει που νομιζεις οτι ειναι μονο μια η αποφαση.Τωρα σε ενοχλει οτι ειναι μικροτερες οι εταιριες (μια απο αυτες ειναι κρατικη πανεπιστημιακη κλινικη ...οπως βλεπεις η ΕΕ δεν σταματησε ουτε εναντια σε ενα κρατος)..με λιγα λογια μονιμως θα βρισκεις μια λεπτομερεια που επιπλοκη...Δηλαδη το οτι εφαρμοστηκε ο νομος τοσες φορες δεν σου λεει τιποτα... εσυ φαινεσαι να τοπες Οκ, βήμα - βήμα: 1. Μιλάμε για το πρόστιμο της ΜΣ 2. Φέρνεις αντιπαράδειγμα απόφαση του ΔΕΚ εναντίον ελληνικού οργανισμού. 3. Σου απαντώ: "Το ότι βγήκε μία απόφαση εναντίον ενός ελληνικού οργανισμού της πλάκας δηλαδή σημαίνει ότι το ίδιο θα γίνει και στην περίπτωση ενός κολοσσού όπως η ΜΣ?" προφανώς εννοώντας ότι τα μεγέθη και η δυνατότητα άσκησης πίεσης στην επιτροπή μόνο συγκρίσιμα δεν είναι 4. Και μου απαντάς: σοβαρα ε?μετρα τωρα συγκεκριμενες υποθεσεις:α)Γερμανια ->Werner Mangold vs Ruediger Heim .Ιταλια: Cristiano Marrosu -Gianluca Sardino vs Azienda Ospedaliera Ospedale San Martino di Genova και Cliniche Universitarie Convenzionate Ισπανια ,και Ιρλανδια (προδικαστικο ερωτημα απο το Labour Court)...Το μετρο για την καθιερωση της εργασιας αοριστου χρονου εναντι της εργασιας ορισμενου χρονου υπο προυποθεσεις επιβληθηκε απο την σατανικη ΕΕ.Δικαιωμα σου να λες αυτα τα χαριτωμενα οτι δηθεν εφαρμοστηκε μονο σε βαρος του ΕΛΟΓ αλλα μην νομιζεις πως με το να κλεινεις τα ματια σου αλλαζεις την πραγματικοτητα.Και για να εχεις τετοιο σκοταδι σε αυτην την περιπτωση φαντασου σε αλλες. 5. Και σου απαντώ, κάνοντας quote τη φράση που είναι με κόκκινο με τη λέξη "μόνο" σε bold, ρωτώντας "Ποιός το πε αυτο?" Οποιοσδήποτε θα καταλάβαινε οτι εννοώ ότι ποτέ δεν είπα οτι αυτή είναι η μόνη αρνητική απόφαση του ΔΕΚ για εταιρίες - δημόσιους οργανισμούς. Αλλά οτι αμφιβάλλω οτι θα μείνουν ανεπηρέαστοι από την πίεση που μπορεί να ασκήσει ένας κολοσσός σαν την ΜΣ! Που, επίτρεψέ μου, θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερη από αυτη που μπορεί να ασκήσει μία... κρατική πανεπιστημιακή κλινική της Γερμανίας γιατί το είπες και αυτό! Πράγμα που για μένα λέει οτι μάλλον κατάλαβες που το πήγαινα αλλά προτίμησες να απαντήσεις γ@μωντ@ς το λογικό ειρμό προκειμένου να πείς κάτι που ακούγεται σαν "πληρωμένη απάντηση" (μόνο σε κάποιον που έχει διαβάσει μόνο αυτό το post και όχι τα προηγούμενα φυσικά). Αυτό είναι ένα τυπικό παράδειγμα του πώς καταστρέφεις ένα διάλογο με λογικά επιχειρήματα απαντώντας με παράλογες σοφιστείες. Αλλα τέτοια παραδείγματα δεν θα "αναλύσω". Ποιο το νόημα άλλωστε. πολυ απλα,εχοντας παντελη αγνοια για την λειτουργια του εν λογω θεσμου βιαζεσαι να πεις ευκολους αφορισμους και να την δαιμονοποιησεις.Σου επισημαινω με απλο τροπο πως δεν ειναι τοσο σκοτεινη και ουδεμια σχεση εχει με τον Δρακουμελ. Επαναλαμβάνω ότι αυτό που αμφισβητώ είναι η πρόθεση της κομισιόν να αντιπαραταχθεί στα συμφέροντα των πανίσχυρων τράστ. Και ότι αυτό φαίνεται από τη γενικότερη "κατεύθυνση" που δίνει νομοθετώντας σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ανάλογων ποινών μέχρι τώρα. Και αυτό είναι η άποψή μου την οποία βαριέμαι να σου αιτιολογήσω. Αυτό. Τίποτα παραπάνω. Τη δαιμονοποίηση την αφήνω για τους δογματικούς τύπους σαν εσένα. Επίσης, το οτι απαντάς στο στυλ "τι μου λες εμένα αφου εγώ ξέρω απ έξω το οργανοδιάγραμα της επιτροπής και έχω διαβάσει την ευρωπαική νομοθεσία" δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα δεν προκειται περι εθνικου δικαστηριου...Αν προβλεπεται εφεση θα παει στο ΔΕΚ και οχι στο εφετειο της Θεσσαλονικης η της Καρδιτσας πχ Και μαλλον δεν θα ξερεις οτι η Ευρωπαικη Επιτροπη (δεν υπαρχουν επιτροπες ανταγωνισμου στην ΕΕ,το οργανο ειναι 1,η Ευρ.Επιτροπη και αυτη ασχολειται με θεματα ανταγωνισμου) δεν ειχε ανεκαθεν τις αρμοδιοτητες(επισης δεν ξερω αν το ξερεις αλλα η επιτροπη δεν κανει οτι της καπνισει,ενεργει βασει νομοθεσιας.Οταν δεν υπαρχει αυτη η νομοθεσια δεν μπορει να ενεργησει) που εχει σημερα αλλα τις απεκτησε σταδιακα,κατα την εξελιξη της ευρωπαικης ενωσης Οχι.Θα παραπεμφθει στο κατωτερο δικαστηριο για επανεκδικαση η το ανωτερο δικαστηριο θα κρατησει και θα δικασει το ιδιο και μαλιστα σε περιορισμενο βαθμο.Μην βιαζομαστε να κατηγορησουμε τα παντα για δυσλειτουργια οταν δεν γνωριζουμε πως λειτουργουν. αλλο το τι ειναι νομιμο και τι οχι,αλλο η αρμοδιοτητα...(jurisdiction)...ποσο πιο λιανα να στο κανω...Επισης υπενθυμιζω οτι πριν 10 χρονια για την ΕΕ ισχυε η συνθηκη του Αμστερνταμ και οχι η Συνθηκη της Νικαιας που ισχυει σημερα.. χωρίς να προσφέρεις τίποτα στο διάλογο δίνοντας link που υποστηρίζουν αυτό που λες ή δίνοντας κανένα σοβαρό αντιπαράδειγμα σε αυτά που λέω, αν μη τι άλλο δειχνει έλλειψη επιχειρημάτων. Οπου μπαινει η λεξη "αυταποδεικτο " δεν υπαρχει επιχειρημα.Ας σιμπλ ας δατ. Ο μόνος κανόνας που έχει η λογική είναι ότι 1+1=2. Τα υπόλοιπα είναι σοφιστείες. Ας σιμπλ ας δατ. Και δεν πιστευω να θεωρεις επιχειρημα το οτι συνδεεις μια υποκειμενικη αγνοουσα κριση (δεν κανανε τιποτα οι επιτροπες) Δεν μας είπες τι κάνανε όμως να μας διαφωτίσεις.. (Υπενθύμιση: Μιλάμε για ΤΡΑΣΤ (big bucks)) με ενα απλο γεγονος (κυριαρχη θεση της μς στην αγορα) και μια υποθεση (θα μπορουσε τοτε κλπ)...η λογικη σου ειναι καπως κυκλικη (λαμβανει ως δεδομενη το ζητουμενο) Αντε πάλι Ποιό είναι δλδ το ζητούμενο από την ύπαρξη της επιτροπής (η του επιτρόπου) ανταγωνισμου? Δεν είναι να μην δημιουργούνται μονοπώλια και τράστ ή αν δημιουργούνται να ελέγχονται για να μήν κάνουν κατάχρηση της κατάστασης? Η ΜΣ δεν το έκανε αυτό τόσα χρόνια ? Το ότι ξυπνησαν τώρα στην κομισιόν γιατί πρέπει να με κάνει να πιστέψω ότι άλλαξε κάτι? Οτι δεν είναι μια πράξη που απλά δικαιολογεί την ύπαρξη του επιτρόπου ανταγωνισμού? Έχουμε άλλα δείγματα ανάλογης σημασίας? Αν ναι ποιά είναι αυτά απόλυτε παντογνώστη ΔΕΚολόγε? Γιατί δεν μας διαφωτίζεις? δυστυχως η δικη σου συνταξη θελει πολλα "επικουρικα" για να σταθει. Αντί να το πάιζεις εξυπνάκιας γιατί δεν μου δείχνεις ένα συντακτικό λάθος? Δεν το ξερα οτι είσαι και λόγιος.. Το κρύβεις καλα πάντως στα γραπτά σου Και μια που λέμε για συντακτικό.. εσυ ... Πάλι κάνεις quote σε μισή πρόταση.. Η αιτιολόγηση είναι ακριβώς δίπλα. Αδιόρθωτος είσαι Οταν ο ειρμος εχει λογικο σφαλμα αυτοματως καταργει το συμπερασμα.Απλη λογικη. Θα κατανοήσεις τον ειρμό αν διαβάσεις όλη την πρόταση (και αν θέλεις φυσικά) δεν σου μιλαω για κατι κρυφο ..οποιοδηποτε πηγη συγχρονης ιστοριας να δεις λεει οτι πριν το 2000 ισχυε η συνθηκη του Αμστερνταμ...βαζεις στο google "Amsterdam treaty" και βλεπεις....Εξαλλου δεν ξερω αν το ξερεις αλλα επειδη η ΕΕ σαν μορφωμα ειναι novum(μην αλληθωριζεις,καινοφανες σημαινει αυτο) για την διεθνη πρακτικη,δεν λειτουργει 1000% προβλεψιμα οπως μια δημοσια υπηρεσια πχ ...συνεχως εξελισσεται και αναδιαμορφωνεται...ουτε στην διεθνη πρακτικη τα πραγματα λειτουργουν τοσο παιδιαστικα οσο νομιζεις.Υπαρχουν συγκεκριμενες διαδικασιες,που απαιτουν συγκεκριμενες προυποθεσεις κλπ. Μράαααβο.. Ξέρεις και νομική ορολογία. Ποιος ενδιαφέρεται όμως? Το link που δείχνει ότι πριν το 2000 δεν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου των ολιγοπωλίων από την επιτροπή το έχουμε? Αν το βρισκεις τοσο τραγικα δυσκολο να του βαλεις απο μπροστα ενα "www" και μια τελεια (.) να πατησεις το εντερ και να δεις μεσα σε αυτο το σαιτ τοτε πραγματικα αναρωτιεμαι ποσο δυσκολευεσαι να συλλαβεις αλλα πιο περιπλοκα πραγματα. Οσες εξυπνάδες και να πεις link δεν ήταν Αν το να μαθεις κατι που δεν γνωριζεις πριν το κατηγορησεις ειναι επιχειρημα του πωλου τοτε θα σεβαστω το δικαιωμα σου στην αγνοια και τον νεοσκοταδισμο. Δεν αναφερόμουν σε αυτό (προφανώς) αλλά σε άλλα επιχειρήματά σου (βλεπε παραπάνω) Την ανυπερβλητη δυσκολια που την βρισκεις?Στο οτι θα χρειαστει να διαβασεις?Εχουν τα windows ενα utility text 2 speech. ... Επιμένεις να χάνεις την ουσία.. Για νιοστή φορά δεν αμφισβήτησα την ύπαρξη νόμων αλλά αν αυτοί θα εφαρμοστούν εναντίον μεγάλων οικονομικών συμφερόντων Αλλά τι να λέμε τώρα.. Στου κουφου την πόρτα.. Και οσο για το δευτερο σκελος,το οτι κατηγορεις αστηρικτα εναν θεσμο του οποιου την υπαρξη γνωριζεις μολις απο χθες δειχνει το ποσο ανοιχτομυαλος και νοημων εισαι. Είπε ο γαιδαρος.. ...και μια και το φερε η κουβεντα http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:62005C0415:EN:HTML ετοιμο λινκ οπου ενας εισαγγελεας του ΔΕΚ τα βαζει με....τον ΟΗΕ και ισως επανεκτιμησεις ολο αυτο το δακρυβρεχτο κατηγορω την κενωνια. Επιτέλους μια προσπάθεια να δώσεις κάτι συγκεκριμένο στο διάλογο. Κάλλιο αργά παρά ποτε.. Το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για τον ΟΗΕ αλλά για ΤΡΑΣΤ. Έχουμε κάτι πάνω σε αυτό? Η φορολογια που πληρωνουν οι επιχειρησεις σε απολυτες τιμες ειναι τεραστια σε σχεση με αυτη που καταβαλει ενας ιδιωτης.Το ποσοστο ειναι απλα ενας αριθμος. :lol::lol::lol::lol: Πάλι ρέστα έδωσες.. Δλδ τα κέρδη μιας εταιρίας είναι συγκρίσιμα με το "κέρδος" που έχει ο μισθωτός σε ετήσια βάση???? Τα κέρδη φορολογούνται αγαπητέ. Φυσικά και δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη. Ποιός είπε όμως οτι η λιτότητα είναι μόνο για τους μισθωτούς? Και κάτι σου διέφυγε (πάλι): "...η Ελλάδα μετατρέπεται αίφνης σε φορολογικό παράδεισο για το κεφάλαιο, καθώς μικρότερη φορολογία ισχύει μόνο στις ανατολικές χώρες της Ε.Ε. και στην Ιρλανδία!" Συγκριτικά δες το.. Οι άλλες ευρωπαικές χώρες (που στηρίζονται στη βιομηχανία, όχι σαν την Ελλάδα) γιατί φορολογούν δικαιότερα? Αλλά τι να λέμε τώρα.. Και επειδη τον επιχειρηματια δεν τον αναγκαζει κανεις να μεινει στο ελλαντα πρεπει να εχει λογο να μεινει εδω για να τρεφει και τους εργαζομενους που τρεφει.Αλλιως θα ακολουθησει τον δρομο του εργοστασιου της pirelli ...Απτο να μετακινηθει αλλου (βλ Κινα,βλ Βουλγαρια,βλ Τουρκια) και να μην πληρωνει καθολου φορους στο ελληνικο δημοσιο,καλυτερα να πληρωνει λιγοτερα απο οσο νομιζεις εσυ με την βαθια γνωση διοικησης επιχειρησεων οτι θαπρεπε να πληρωνει.Γιατι εδω,δινει και δουλεια σε καμποσο κοσμο ,τον οποιο υποθετω ο γκρινιαρης ιδιωτης δεν ειναι σε θεση να τρεφει (μεσω ταμειων ανεργιας πχ) αν φυγει ο επιχειρηματιας μας. Λογικοφανές αυτό που λες.. Κλασικό επιχείρημα των βιομηχάνων. Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα.. δυστυχως. Μπες στο eurostat και δες που κυμαίνεται η ανεργία στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια που οι κυβερνήσεις κάνουν "δωράκια" στους βιομηχάνους. Δες και τον μέσο όρο της ΕΕ. Και θυμίσου ότι ο βασικός μισθός είναι το 70% του μέσου όρου της ΕΕ στην Ελλάδα, δλδ φθηνότερα εργατικά. Τα συμπεράσματα δικά σου.. ...γιατι,οταν ερθουν επιχειρησεις εδω ποιος θα εργαστει σε αυτες? Ποιός ήρθε? Και αν δεν το έχεις καταλάβει, τώρα "τα χώνεις" στον δημοσιοφράφο της "Μακεδονίας". Δεν είμαι εγώ. Ουτε τον ξέρω.. Δες τι φοροδιαφυγη κανει ο Ελληναρας και συγκρινε την με την (ελαχιστη)φοροδιαφυγη που γινεται στην Γερμανια πχ..Βρες μου πχ στην Ελλαδα εναν καθηγητη που κοβει αποδειξη οταν κανει ιδιαιτερα και τρυπα μου τη μυτη..Αντιθετα στη Γερμανια ,δες πως θα σε κοιταξει ο γερμανος αν του πεις για μαμουνια με την αποδειξη(και τι κυρωση εχεις να φας αν σε πιασουν),η εστω "φειδωλο" τιμολογιο...Ο ελληνας κερδιζει σε πολλες περιπτωσεις με την "παραοικονομια" που συντηρει..Απτοτατο και κοντινο παραδειγμα αυτο που εγινε προσφατως στα σιτες με το παρεμποριο καρτων γραφικων. Εχμμμ... Δλδ επειδή κάνει φοροδιαφυγή ο καθηγητής (που εδώ που τα λέμε όταν ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου καθηγητη σε σχολείο είναι 900 καθαρά και μετά από 35 χρόνια δουλειά φτάνει στο αστρονομικό ποσό των.. 1600Ε θα ήταν μ@λ@κ@ς αν δεν έκανε), είναι οκ να ξεζουμίζεται πχ ο οικοδόμος ή ο δημόσιος / ιδιωτικός υπάλληλος ή ο συνταξιούχος. Μάλιστα.. Λογική του παραλόγου.. Μονο να φανεί ότι απαντάμε.. γιαυτην εδω την ΓΣΕΕ μιλας ? Πάλι θα σε απογοητεύσω.. Δεν είμαι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ούτε έχω καμία σχέση. Επίσης να σου υπενθυμίσω ότι δεν το είπα εγώ. Σε άλλον τα χώνεις.. λοιπον,σκρολαρε τερμα κατω σε αυτο το λινκ που μουδωσες και δες ποιος εχει συγκεντρωσει τα στοιχεια που λες :lol:...η μηπως δεν ξερεις οτι Commission στα αγγλικα σημαινει Επιτροπη (ω ναι, η "διεφθαρμενη" οπως ειπες επιτροπη των ευρωπαικων κοινοτητων ειναι)...φυσικα οταν φροντιζει να συγκεντρωνει τετοιες πληροφοριες για ναχουν οι εφημεριδες να ενημερωνουν τον κοσμο ειναι καλη ε?βρε βρε πως αλλαζει η σταση του ανθρωπου μεσα σε 10 γραμμες... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Αυτό ήταν το καλύτερο!!! Να σαι καλά! Θα σε σοκάρει η πληροφορία, αλλά οι προυπολογισμοί των κρατών δίνονται στη δημοσιότητα! Ναι είναι αλήθεια! Και μάλιστα είναι αναλυτικά όλα τα έξοδα - έσοδα (εκτός ξέρω γω από κονδύλια για μυστικές υπηρεσίες κλπ)!! Μπορείς να τα βρείς από 1000 πηγές! Και επίσης θύμισέ μου πότε κατηγόρησα τις στατιστικές υπηρεσίες της ΕΕ η την επιτροπή ότι παραποιεί νούμερα! Εμένα μου διαφεύγει.. Ολιγοπωλιο=λιγες επιχειρησεις σε εναν κλαδο.Αρα για να εχουν μεινει λιγες εκλεισαν οι προηγουμενες.Αρα ηταν δυσκολα τα πραγματα απο πλευρας κερδοφοριας.Αρα δεν ειναι τοσο ροδινα τα πραγματα οσο τα παρουσιαζεις με τα κερδη των επιχειρησεων..Ποση παραπανω επαγωγη χρειαζεσαι? Για τα κέρδη των επιχειρήσεων μπες eurostat αμα δε με πιστεύεις. Ασε την επαγωγή και τα απλοικά συμπεράσματα. Το μόνο που φαίνεται είναι η ημιμάθειά σου. Γιαυτο σου λεω:Οι γενικοτητες,η μεμψιμοιρια και τα λογικα αλματα,δεν θα σε βγαλουν πουθενα ουτε θα τα εκτιμησει οιοσδηποτε με μορφωση περαν του νηπιαγωγειου. Αν πιστεύεις ότι προαπαιτούμενο για να σκέφτεσαι λογικά είναι να έχεις μόρφωση, μάλλον δεν έχεις πατήσει το πόδι σου σε πανεπιστήμιο. Για να σου τη σπάσω πάντως εγώ είμαι απόφοιτος σχολής θετικών επιστημών (η λογική που λέγαμε), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος και σύντομα διδάκτωρ. Τι λες, έχω τα προσόντα να αντιπαρατεθώ μαζί σου υψιστε λόγιε - ΔΕΚολόγε? Και αυτό πάει κυρίως εδώ: παλι υποθετικες εκφρασεις? ....παλι κανεις το μοιραιο λαθος να συγχεεις εικασια με πραγματικοτητα.Το οτι σημερα εχεις παμφθηνες τηλεπικοινωνιες για ΟΛΟΥΣ χαρη στον ανταγωνισμο ειναι γεγονος...οι υποθεσεις του στυλ "θα μπορουσε" "θα ηταν" "ισως " "κατα την γνωμη του Φουφουτου" δεν μπορουν να το υποβιβασουν. Πρωτα κανε κατι εσυ ατομικα σαν καταναλωτικη μοναδα και μετα να ζητησεις ευθυνες απο το κρατος.Εσυ κινεις οικονομικα την αγορα,το κρατος εχει πολυ συγκεκριμενες ςςαρμοδιοτητες (ελευθερη αγορα ρουλζζζζ) Αντί λογικών επιχειρημάτων, περισσότεροι "κανόνες" και "αξιώματα" του κ@λου δλδ Ωραία περάσαμε αλλά δεν πρόκειται να σου απαντήσω σε ότι postαρεις. Ο λόγος είναι απλός: δεν έχει νόημα. Σόλαρε όσο θέλεις.. Καληνύχτα (όχι επειδή είνα βράδυ) και καλά μυαλα
TNT1982 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Αυτός ο συνδιασμός απιστευτης στενομυαλιάς και βαθιάς πίστης ότι κατέχεις την "απόλυτη αλήθεια" εφοσον ξερω κατι παραπανω σε θεματα ευρωπαικης ενωσης I share the knowledge. Για το θεμα της ταμπελας,θα στο πω αλλιως,με πιο μπλε ορους.Βλεπεις παντου μια ασυμμετρη απειλη και φυσικα θεωρεις ως λογικο επιχειρημα το οτι η μσ πχ εγινε μεγαλη επειδη την αφησαν να γινει.(μαλλον δεν θα θυμασαι οτι καποτε υπηρχε και OS/2 πχ).Τωρα για το κομμα που σε παραλληλισα μπορει εσυ να διαφωνεις μαζι του δυστυχως ομως λειτουργεις με τον ιδιο "κλειστοφοβικο" τροπο ->οποιοδηποτε συλλογικο οργανο μεγαλυτερο απο τον Συλλογο για την Προστασια της Καφε Αρκουδας του Παρνασσου ειναι δημιουργημα των κακων και λειτουργει προς οφελος των μεγαλων. Και ότι αυτό φαίνεται από τη γενικότερη "κατεύθυνση" που δίνει νομοθετώντας σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ανάλογων ποινών μέχρι τώρα ΄Παλι ρεσιταλ αγνοιας.Η Ευρωπαικη Επιτροπη ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ,απλα κανει αυτο που λεμε στο εθνικο δικαιο "προτασεις νομων" .Και οσο για την ανυπαρξια αναλογων ποινων,σε παραπεμπω εδω να δεις τι κανει για την διασφαλιση του ανταγωνισμου..οχι μονο με προστιμα αλλα και με υποχρεωση διασπασης μεγαλων εταιριων. http://ec.europa.eu/comm/competition/consumers/antitrust_en.html http://ec.europa.eu/comm/competition/consumers/mergers_en.html το προστιμο υψους 800 εκατομμυριων ευρω απο το 2001 σε 8 φαρμακευτικες εταιριες για συμμετοχη σε καρτελ το βρισκεις μικρο?Την La Roche την θεωρεις μικρη εταιρια?Η μηπως θα μου πεις παλι οτι επρεπε νωριτερα κλπ κλπ?Η μηπως τα φαρμακα δεν μας αφορουν?(ασε με να μαντεψω,δεν γνωριζες περι της υποθεσης ε?) 168 εκατομμυρια ευρω στη Nintendo για απαγορευση εξαγωγων πως σου φαινονται? 90 εκατομμυρια ευρω στην VW? επισης στην πρωτη σελιδα που εδωσα...το ειδες αυτο?: Microsoft appealed to the European Court of First Instance against this decision. In September 2007 the Court upheld the Commission's findings. Να σε βοηθησω στη μεταφραση?ΟΚ. Η μικρομαλακη προσεβαλε το προστιμο ενωπιον του Πρωτοδικειου των Ευρωπαικων Κοινοτητων.Το Σεπτεμβρη του 2007 το Δικαστηριο ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ την αποφαση της επιτροπης...Χουμ Χουμ...τι μηνα εχουμε τωρα στο παραλληλο μου συμπαν? Αν θες εχει και το κειμενο της αποφασης του δικαστηριου. Στην δευτερη σελιδουλα εχει μετρα που ελαβε η Ευρωπαικη Επιτροπη εναντια σε συγχωνευσεις μεγαλων εταιριων και μαλιστα και σε περιπτωση Γαλλικων εταιριων πετρελαιου...αλλα μαλλον ουτε αυτο ειχε τυχει να το μαθεις ε?Αν δεις και τα ποσα που λεει σε αυτην την σελιδα μαλλον θα αναθεωρησεις για το μεγεθος των εταιριων τις οποιες επιβλεπει η Επιτροπη.Επισης δεν ξερω εαν τοχεις προσεξει,αλλα κατω κατω σε αυτην την σελιδα εχει λινκακι για το τι μπορει να κανει ο πολιτης αν υποψιαζεται οτι καποια εταιρια παρακωλυει τον ανταγωνισμο (καταγγελια στην Επιτροπη κλπ) η ακομη και καταγγελια σε βαρος του ιδιου του του εργοδοτη. Επίσης, το οτι απαντάς στο στυλ "τι μου λες εμένα αφου εγώ ξέρω απ έξω το οργανοδιάγραμα της επιτροπής και έχω διαβάσει την ευρωπαική νομοθεσία" Μηπως να ντρεπομαι επειδη γνωριζω κατι που δεν γνωριζεις?Η ειναι κακο οτι σου δινω αμεση προσβαση σε αυτο?Γιατι οταν λες τα χαριτωμενα του στυλ οτι οι δικαστές και οι επίτροποι είναι άτομα αμέμπτου ηθικής που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις, ρισκάρουν την καριέρα τους προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν επηρεάζεται η κρίση τους από τα φρονήματά τους, δεν δέχονται "δωράκια" κοκ. χωρις να ξερεις πχ οτι οι δικαστες και οι επιτροποι εχουν περιορισμενη θητεια με κανεις να αναρωτιεμαι εαν μιλαμε επι της ιδιας βασης.. Έχουμε άλλα δείγματα ανάλογης σημασίας? Αν ναι ποιά είναι αυτά απόλυτε παντογνώστη ΔΕΚολόγε? Γιατί δεν μας διαφωτίζεις? τσεκ μαι λινκς δοκησισοφε καταστροφολογε. [Το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για τον ΟΗΕ αλλά για ΤΡΑΣΤ. Έχουμε κάτι πάνω σε αυτό/QUOTE]ξανατσεκ μαι λινκς (πατωντας και τα νεξτ -πριβιους στα κατω μερη των σελιδων) και οσο για τον ΟΗΕ σκεψου (Στον βαθμο που μπορεις):ενα νομικο μορφωμα που παει να βαλει ενα προσκομμα σε μια πολιτικοστρατιωτικη δυναμη του μεγεθους του ΟΗΕ τι εχει να φοβηθει απο μια εταιρια οσο μεγαλη και να ειναι? ...επειδη με περιμενει μουσακας τωρα,ριξε μια ματια στον ορυμαγδο γνωσης που απλοχερα σου προσεφερα και σημερα και συνεχιζω στο επομενο επεισοδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα