Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπερβολικό και δυσανάλογο» χαρακτήρισε η Microsoft ενώπιον του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων το πρόστιμο ύψους 899 εκατομμυρίων ευρώ που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μη συμμόρφωση της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας λογισμικού με την απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών ανταγωνισμού το 2004.

Η Κομισιόν επέβαλε το πρόστιμο στις 27 Φεβρουαρίου, καθώς διαπίστωσε ότι η Microsoft αρνήθηκε να παραχωρήσει έναντι λογικού αντιτίμου σε ανταγωνιστές πρόσβαση στο λογισμικό της, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμβατότητα με άλλα εκτός Windows λογισμικά.

Η Microsoft άσκησε έφεση τον Μάιο. «Η Κομισιόν είναι βεβαία ότι η απόφαση για την επιβολή του προστίμου ήταν απολύτως νόμιμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της γενικής διεύθυνσης για τον Ανταγωνισμό, Τζόναθαν Τοντ.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η απόφαση της Κομισιόν είναι «ολοφάνερα λάθος» διότι χαρακτήρισε τις χρεώσεις τους παράλογες χωρίς να λάβει υπʼ όψιν ότι είχαν στόχο τη «διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Microsoft και των μελλοντικών κατόχων αδειών για τη χρήση των λογισμικών της».

Source.png Πηγή: lawnet.gr

Δημοσ.

Μήπως κάποιος που ξέρει μπορεί να μου εξηγήσει τι γίνονται όλα αυτά λεφτά από τα πρόστιμα?

Εάν δηλαδή αυτά τα λεφτά η MS τα δώσει που θα πάνε?

Επίσης με εμάς εδώ τη γίνεται όταν ρίχνουν πρόστιμα στους ISP?

Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά?

Σίγουρα κάποιοι πάντως θα τρώνε καλά!!!

Δημοσ.

βγες κυργιακη να πας παραλιακη να φτασεις ως αναβυσο περιπου και να ξαναγυρισεις το απογευμα και θα δεις....στη βουλιαγμενης οπου και να κοιταγες touareg v8, mercedes ολα full extra και μερικα amg....η αν περασεις απο ενα καδο ανακυκλωσης ηλεκτρονικων ιδων που εχει στη βουλα καπου και κοιταξεις λιγο μεσα θα δεις καινουργια πραγματα (ειχα παει να πεταξω κατι χαλασμενους μετασχηματιστες και κονομισα και τηλεορασουλα 32'' plasma...ειχε ερθει ο τυπος να την πεταξει και μου λεει με βοηθας λιγο να την βαλουμε μεσα? του λεω δουλευει? μου λεει ναι μια χαρα απλα πειραμε μεγαλη...ε τοτε ελα να την βαλουμε στο αμαξι μου...)

Δημοσ.
βγες κυργιακη να πας παραλιακη να φτασεις ως αναβυσο περιπου και να ξαναγυρισεις το απογευμα και θα δεις....στη βουλιαγμενης οπου και να κοιταγες touareg v8, mercedes ολα full extra και μερικα amg....η αν περασεις απο ενα καδο ανακυκλωσης ηλεκτρονικων ιδων που εχει στη βουλα καπου και κοιταξεις λιγο μεσα θα δεις καινουργια πραγματα (ειχα παει να πεταξω κατι χαλασμενους μετασχηματιστες και κονομισα και τηλεορασουλα 32'' plasma...ειχε ερθει ο τυπος να την πεταξει και μου λεει με βοηθας λιγο να την βαλουμε μεσα? του λεω δουλευει? μου λεει ναι μια χαρα απλα πειραμε μεγαλη...ε τοτε ελα να την βαλουμε στο αμαξι μου...)

Φίλε τα έχω δει....

Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτά που μου λες!

Το θέμα για μένα είναι ότι νομοθετικά με βάση κάποιο άρθρο αυτά τα χρήματα πρέπει να πάνε κάπου...

Αυτό το γνωρίζει κάποιος να μάθουμε και εμείς?

Δημοσ.

Τουλάχιστον κονόμισες την plasma :-D

Δημοσ.

Γιατί όλοι κυνηγάνε τη Microsoft για τα Windows, που στο κάτω κάτω είναι δικά της και έχει όλα τα δικαιώματα,επειδή ενσωματώνει δικά της προγράμματα σε αυτά και επιλέγει με ποιούς θα συνεργαστεί;Γιατί κανένας δεν κυνηγάει την Apple που ενσωματώνει ένα κάρο δικά της προγράμματα στο MacOS και κρατάει τα πάντα επτασφράγγιστα μυστικά;Και τί σημαίνουν αυτά, ότι εαν μια εταιρία κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς πρέπει τα προϊόντα της να γίνονται κοινό κτήμα και ο καθένας να κάνει ότι θέλει με αυτά;

Δημοσ.
[Το θέμα για μένα είναι ότι νομοθετικά με βάση κάποιο άρθρο αυτά τα χρήματα πρέπει να πάνε κάπου...

Αυτό το γνωρίζει κάποιος να μάθουμε και εμείς?

/QUOTE]

εχω την εντυπωση πως εντασσονται στους πορους της Κοινοτητας..Πχ απο εκει βγαινουν οι επιδοτησεις κλπ ..Μην ξεχναμε πως μιλαμε για μια εταιρια ασυλληπτων οικονομικων μεγεθων και το προστιμο θα επρεπε να ειναι αναλογο του μεγεθους της.

Το δικο μου σχολιο ειναι πως αυτα τα προστιμα θα πρεπει να τα δουν οι γνωστοι αγνωστοι "φωνακλαδες/τσαμπα μαγκες" που αναμασουν συνεχως το σλογκαν "η ΕΕ εξυπηρετει τα συμφεροντα του διεθνους κεφαλαιου"...Οριστε λοιπον ποιος ειναι ο μονος που μπορει να αντισταθει σε οικονομικους κολοσσους στυλ μικροσοφτ και να τους αναγκασει να βελτιωσει την συμπεριφορα τους...Ελπιζω οι γατοι Ιρλανδοι να εχουν διαβασει αυτην την ειδηση (αν και το προστιμο εχει επιβληθει εδω και πολλλλυ καιρο) και να καμαρωνουν για την αποφαση τους.

Δημοσ.

Το δικο μου σχολιο ειναι πως αυτα τα προστιμα θα πρεπει να τα δουν οι γνωστοι αγνωστοι "φωνακλαδες/τσαμπα μαγκες" που αναμασουν συνεχως το σλογκαν "η ΕΕ εξυπηρετει τα συμφεροντα του διεθνους κεφαλαιου"...Οριστε λοιπον ποιος ειναι ο μονος που μπορει να αντισταθει σε οικονομικους κολοσσους στυλ μικροσοφτ και να τους αναγκασει να βελτιωσει την συμπεριφορα τους...Ελπιζω οι γατοι Ιρλανδοι να εχουν διαβασει αυτην την ειδηση (αν και το προστιμο εχει επιβληθει εδω και πολλλλυ καιρο) και να καμαρωνουν για την αποφαση τους.

:shock::shock::shock:

Εγώ πάλι ελπίζω ότι δεν θα ψαρώσουν μερικοί αφελείς από κινήσεις που γίνονται καθαρά για τα μάτια του κόσμου, όπως έχει φανεί στο παρελθόν. Περιμένετε να πάει εφετείο και τα ξαναλέμε.. ;)

Η Μ$ δεν έχει γίνει αυτό το τερατούργημα που είναι σήμερα τυχαία. Και να το πλήρωνε αυτό το πρόστιμο δεν θα ήταν τίποτα μπροστά στα κέρδη που είχε τόσα χρόνια από συνεχείς μειώσεις φορολογίας, "ελαστικά" ωράρια κλπ

Δημοσ.

Οταν ο Billακος ηρθε πριν λιγο καιρο στην Ευρωπη δεν ηρθε για διακοπες

συμφωνιες εκλεισε και ταισε αλλα Siemens

τωρα για τα προστιμα, οκ το αλλο με τον Toτο το ξερετε?

Δημοσ.
Περιμένετε να πάει εφετείο και τα ξαναλέμε..

δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα δεν προκειται περι εθνικου δικαστηριου...Αν προβλεπεται εφεση θα παει στο ΔΕΚ και οχι στο εφετειο της Θεσσαλονικης η της Καρδιτσας πχ :lol:...

Και να το πλήρωνε αυτό το πρόστιμο δεν θα ήταν τίποτα μπροστά στα κέρδη που είχε τόσα χρόνια από συνεχείς μειώσεις φορολογίας, "ελαστικά" ωράρια κλπ

τον ιμπεριαλισμο ξεχασες...οταν καποια εταιρια εχει το 75% στην αγορα των σπιτισιων λειτουργικων και βγαζει και ενα σωρο αλλα προιοντα δεν χρειαζεται και πολλα ζορια για να φτασει ψηλα.Παρολο εκεινη την διασπαση που της ειχε επιβληθει (κατι με την netscape νομιζω) λογω μονοπωλιων στο αμερικα...

τωρα για τα προστιμα, οκ το αλλο με τον Toτο το ξερετε?

peopleeeeeee!μηπως δεν ειμαστε ικανοποιημενοι με τιποτα πια?αντι να κανει καμια χαζοεπιπληξη την χτυπα εκει που πονα,στα κερδη...800 εκατομμυρια ευρω λεμε τωρα.δηλαδη gazillions θελαμε για ναμαστε ικανοποιημενοι?.και υπενθυμιζω...σκοπος του προστιμου δεν ειναι να εξοντωσει,αλλα να τιμωρησει.Αν ηταν υπερβολικο θα κατερρεε ευκολα στο δικαστηριο λογω ασυμφωνιας με την αρχη της αναλογικοτητας :P

και οσο για το ποσο την ετσουξε την μικρομαλακη αυτο το προστιμο δειτε λιγο εδω καποια οικονομικα μεγεθη της εταιριας και ας μην προβαινουμε σε βιαστικους και αφελεις αφορισμους-> http://finance.yahoo.com/q/is?s=MSFT&annual ....εμενα μου φαινεται να την τσουζει απιστευτα παντως...

Δημοσ.
δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα δεν προκειται περι εθνικου δικαστηριου...Αν προβλεπεται εφεση θα παει στο ΔΕΚ και οχι στο εφετειο της Θεσσαλονικης η της Καρδιτσας πχ :lol:...

Oκ, ας το θέσω σωστά (ναι, έχω και εγώ βικιπαίδεια:P): Περίμενε πρώτα να κριθεί η αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και βλέπουμε..

Τι ακριβώς προσφέραμε στο thread με αυτό το διάλογο δεν κατάλαβα..

τον ιμπεριαλισμο ξεχασες...οταν καποια εταιρια εχει το 75% στην αγορα των σπιτισιων λειτουργικων και βγαζει και ενα σωρο αλλα προιοντα δεν χρειαζεται και πολλα ζορια για να φτασει ψηλα.Παρολο εκεινη την διασπαση που της ειχε επιβληθει (κατι με την netscape νομιζω) λογω μονοπωλιων στο αμερικα...

Αν δεν κατάλαβες απαντούσα σε αυτό:

Το δικο μου σχολιο ειναι πως αυτα τα προστιμα θα πρεπει να τα δουν οι γνωστοι αγνωστοι "φωνακλαδες/τσαμπα μαγκες" που αναμασουν συνεχως το σλογκαν "η ΕΕ εξυπηρετει τα συμφεροντα του διεθνους κεφαλαιου"...Οριστε λοιπον ποιος ειναι ο μονος που μπορει να αντισταθει σε οικονομικους κολοσσους στυλ μικροσοφτ και να τους αναγκασει να βελτιωσει την συμπεριφορα τους...

To θέμα είναι τι μεθόδους χρησιμοποίησε η M$ για να φτάσει το 75%. Και γιατί δεν έδρασαν έγκαιρα οι "επιτροπές ανταγωνισμού" Ευρώπης και ΗΠΑ. Αν και αυτό είναι προφανές αν έχεις ανοιχτά τα μάτια σου.

Και αν περιμένεις (?) από την κομισιόν τη σωτηρία από τα τραστ, σώθηκες..:-D

Ο ιμπερεαλισμός τι σχέση έχει?:rolleyes:

peopleeeeeee!μηπως δεν ειμαστε ικανοποιημενοι με τιποτα πια?αντι να κανει καμια χαζοεπιπληξη την χτυπα εκει που πονα,στα κερδη...800 εκατομμυρια ευρω λεμε τωρα.δηλαδη gazillions θελαμε για ναμαστε ικανοποιημενοι?.και υπενθυμιζω...σκοπος του προστιμου δεν ειναι να εξοντωσει,αλλα να τιμωρησει.Αν ηταν υπερβολικο θα κατερρεε ευκολα στο δικαστηριο λογω ασυμφωνιας με την αρχη της αναλογικοτητας :P

και οσο για το ποσο την ετσουξε την μικρομαλακη αυτο το προστιμο δειτε λιγο εδω καποια οικονομικα μεγεθη της εταιριας και ας μην προβαινουμε σε βιαστικους και αφελεις αφορισμους-> http://finance.yahoo.com/q/is?s=MSFT&annual ....εμενα μου φαινεται να την τσουζει απιστευτα παντως...

Εσύ μπορεί να ξέρεις καλύτερα, το έγκυρο για τους "σχετικούς" marketwatch.com πάντως διαφωνεί μαζί σου:

"While the fine itself isn't significant for a company with more than $23 billion in cash and equivalents, one analyst said the ruling reminds investors that the "antitrust issue" will remain for the foreseeable future."

http://www.marketwatch.com/news/story/european-court-rejects-microsoft-antitrust/story.aspx?guid={39961F30-04F9-450A-9193-5EB7A2249704}

Δημοσ.

dude...επισης δεν ξερω αν το ξερεις αλλα η αναιρεση θα κρινει (εφοσον χωρει στην συγκεκριμενη περιπτωση) μονο επι νομικων συλλογισμων.Δεν θα εξετασει δηλαδη(δεν επιτρεπεται εξαλλου) περιστατικα (εκανα η δεν εκανα τουτο πχ)..Και μαι ποιντ γουοζ μην συγχεεις ενα Ευρωπαικο δικαστηριο με την εικονα που εχεις για τα εγχωρια δικαστηρια.Εχουν μερικες ομοιοτητες αλλα τεραστιες διαφορες.Δεν ειχα σκοπο να προσφερω τιποτα ιδιαιτερο αλλα απελπιζομαι να βλεπω καποιους να κατακρινουν εναν θεσμο (εε-ΔΕΚ) οταν δεν εχουν μπει καν στον κοπο να μαθουν πως λειτουργει (να διαβασουν πχ την συνθηκη των Ευρωπαικων Κοινοτητων<ειδες εκπληξεις πουσουχω αποψε :-) )...

To θέμα είναι τι μεθόδους χρησιμοποίησε η M$ για να φτάσει το 75%

Τι σχεση εχει αυτο?Μιλαμε για το προστιμο και μου λες για τις μεθοδους?Γιατι προσπαθεις να κανεις αναγωγη σε ερωτηματα του στυλ "η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα?"

Και γιατί δεν έδρασαν έγκαιρα οι "επιτροπές ανταγωνισμού" Ευρώπης και ΗΠΑ

2ο αυγο vs κοτα issue...Μαθαινεις οτι τωρα βαζει ενα τετοιο προστιμο και εκνευριζεσαι επειδη μια φορα στο Κλονταικ δεν εδρασαν οι κακοι ΕΕ-επιτροπες ανταγωνισμου...Υπενθυμιζω καταδικαστικες αποφασεις αμερικανικων δικαστηριων σε βαρος της MS στο παρελθον.Και μαλλον δεν θα ξερεις οτι η Ευρωπαικη Επιτροπη (δεν υπαρχουν επιτροπες ανταγωνισμου στην ΕΕ,το οργανο ειναι 1,η Ευρ.Επιτροπη και αυτη ασχολειται με θεματα ανταγωνισμου) δεν ειχε ανεκαθεν τις αρμοδιοτητες(επισης δεν ξερω αν το ξερεις αλλα η επιτροπη δεν κανει οτι της καπνισει,ενεργει βασει νομοθεσιας.Οταν δεν υπαρχει αυτη η νομοθεσια δεν μπορει να ενεργησει) που εχει σημερα αλλα τις απεκτησε σταδιακα,κατα την εξελιξη της ευρωπαικης ενωσης.Αλλα βεβαια ειμαστε παντα προθυμοι να τσιριξουμε εναντια στην παγιωση της ΕΕ αλλα οταν προκειται περι του παρελθοντος,τοτε τσιριζουμε επειδη (κατα την γνωμη μας) δεν εκανε τιποτα.

Και αν περιμένεις (?) από την κομισιόν τη σωτηρία από τα τραστ, σώθηκες..

τσιμπα ενα quote απτο κειμενο που μου εστειλες

one analyst said the ruling reminds investors that the "antitrust issue" will remain for the foreseeable future.

"This shows that the ongoing headache they've had with antitrust continues," said Brendan Barnicle of Pacific Crest Securities. "A lot of investors had forgotten about this over the last year or so. They're going to have to be mindful of it in the future."

και αλλο ενα

Other large U.S. companies now under close scrutiny by antitrust regulators in Europe include Intel Corp. (INTC:Intel Corporation

News, chart, profile, more

Last: 20.62+0.81+4.09%

4:11pm 07/10/2008

INTC 20.62, +0.81, +4.1%) and Rambus Inc. (RMBS:RMBS

Και βεβαια θα βελτιωσει την κατασταση η Ευρ Επιτροπη..Υπενθυμιζω πως ειναι εντελως ανεξαρτητο οργανο και οι επιτροποι εχουν περιορισμο στη θητεια...Αρα συρρικνωνεται ο χωρος για διαπλοκη...Θυμασαι και τα προστιμακια που ριχνει σε διαφορους εδω στο ελλαντα ε?Και βεβαια ειναι δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι τα προστιμα αυτα δεν ειναι τιποτα και πως η κατασταση με τις πολυεθνικες θα αλλαξει με διαδηλωσεις,ψηφισματα,καταληψεις,συναυλιες,πανηγυρακια κλπ.Αλλα οσο διαδηλωνει ο ελληναρας φωνακλας μας,τα ευρωπουλα δεν σταματουν να ρεουν στα ταμεια των μεγαλων.

Ο ιμπερεαλισμός τι σχέση έχει?

ε αργα η γρηγορα θα εμπαινε κι αυτος στην συναρτηση.

While the fine itself isn't significant for a company with more than $23 billion in cash and equivalents, one analyst said the ruling reminds investors that the "antitrust issue" will remain for the foreseeable future."

Ξερεις τι ειναι το "ενεργητικο" και τι το "παθητικο" σε μια επιχειρηση?

Εξαλλου βασει τζιρου πεφτουν τα προστιμα...Ενα μεγαλυτερο προστιμο θα κατερρεε στο δικαστηριο σου ξαναλεω.Ζουμε σε κρατος δικαιου και μια τετοια μανιασμενη καταστολη θα ηταν τραγικη.

Δημοσ.
dude...επισης δεν ξερω αν το ξερεις αλλα η αναιρεση θα κρινει (εφοσον χωρει στην συγκεκριμενη περιπτωση) μονο επι νομικων συλλογισμων.Δεν θα εξετασει δηλαδη(δεν επιτρεπεται εξαλλου) περιστατικα (εκανα η δεν εκανα τουτο πχ)..

Δεν είπα κάτι άλλο. Αν καταρρεύσει ο συλλογισμός ακυρώνεται και το πρόστιμο. Σωστά?

απελπιζομαι να βλεπω καποιους να κατακρινουν εναν θεσμο (εε-ΔΕΚ) οταν δεν εχουν μπει καν στον κοπο να μαθουν πως λειτουργει (να διαβασουν πχ την συνθηκη των Ευρωπαικων Κοινοτητων<ειδες εκπληξεις πουσουχω αποψε :-) )...

Σορι δεν την έχω πρόχειρη τη συνθήκη.. Αλλα εσύ που ξέρεις απ' έξω πως λειτουργει το ΔΕΚ πως μπορεις να μας διαβεβαιώσεις ότι λειτουργεί σωστά?

Τι σχεση εχει αυτο?Μιλαμε για το προστιμο και μου λες για τις μεθοδους?Γιατι προσπαθεις να κανεις αναγωγη σε ερωτηματα του στυλ "η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα?"

Το πρόστιμο δεν έπεσε για ένα λόγο? Ο λόγος δεν ήταν μονοπωλιακές πρακτικές της ΜΣ? Τις ίδιες τακτικές δεν ακολουθει εδώ και καμια 10ρια χρόνια? Τι κάνανε οι "επιτροπές" μέχρι τώρα? Δεν την άφησαν να γίνει αυτό που είναι? Τι δεν καταλαβαίνεις?

2ο αυγο vs κοτα issue...Μαθαινεις οτι τωρα βαζει ενα τετοιο προστιμο και εκνευριζεσαι επειδη μια φορα στο Κλονταικ δεν εδρασαν οι κακοι ΕΕ-επιτροπες ανταγωνισμου...Υπενθυμιζω καταδικαστικες αποφασεις αμερικανικων δικαστηριων σε βαρος της MS στο παρελθον.Και μαλλον δεν θα ξερεις οτι η Ευρωπαικη Επιτροπη (δεν υπαρχουν επιτροπες ανταγωνισμου στην ΕΕ,το οργανο ειναι 1,η Ευρ.Επιτροπη και αυτη ασχολειται με θεματα ανταγωνισμου) δεν ειχε ανεκαθεν τις αρμοδιοτητες(επισης δεν ξερω αν το ξερεις αλλα η επιτροπη δεν κανει οτι της καπνισει,ενεργει βασει νομοθεσιας.Οταν δεν υπαρχει αυτη η νομοθεσια δεν μπορει να ενεργησει) που εχει σημερα αλλα τις απεκτησε σταδιακα,κατα την εξελιξη της ευρωπαικης ενωσης.Αλλα βεβαια ειμαστε παντα προθυμοι να τσιριξουμε εναντια στην παγιωση της ΕΕ αλλα οταν προκειται περι του παρελθοντος,τοτε τσιριζουμε επειδη (κατα την γνωμη μας) δεν εκανε τιποτα.

Δεν λές τίποτα καινούργιο. Εγω πάλι δεν θυμάμαι καμια "εντυπωσιακή" καταδικαστική απόφαση εναντίον της ΜΣ. Και όσοι εναντιώνονται στην ΕΕ το κάνουν όχι επειδή δεν έκανε τίποτα αλλά γιατί δεν υπαρχει πρόθεση να γίνει κάτι (θετικό για τους πολλούς) σε τέτοια θέματα.

Και ευχαριστώ για την εισαγωγή στο ευρωπαικό νομικό σύστημαB)

Και βεβαια θα βελτιωσει την κατασταση η Ευρ Επιτροπη..Υπενθυμιζω πως ειναι εντελως ανεξαρτητο οργανο και οι επιτροποι εχουν περιορισμο στη θητεια...Αρα συρρικνωνεται ο χωρος για διαπλοκη...Θυμασαι και τα προστιμακια που ριχνει σε διαφορους εδω στο ελλαντα ε?Και βεβαια ειναι δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι τα προστιμα αυτα δεν ειναι τιποτα και πως η κατασταση με τις πολυεθνικες θα αλλαξει με διαδηλωσεις,ψηφισματα,καταληψεις,συναυλιες,πανηγυρακια κλπ.Αλλα οσο διαδηλωνει ο ελληναρας φωνακλας μας,τα ευρωπουλα δεν σταματουν να ρεουν στα ταμεια των μεγαλων.

Δηλαδή τι θα λέγανε οι εταιρίες? Καλά τους κάνατε? (για τα quote αυτό)

Και εδώ σε κάθε ευκαιρία απειλούν οτι θα πάρουν τα εργοστάσια και θα φύγουν. Και η κάθε κυβέρνηση τους δίνει φοροαπαλαγές, ανέχεται τη μαύρη εργασία, κόβει δικαιώματα ενώ η κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων στους περισσότερους κλάδους αυξάνεται κάθε χρόνο. Περίμενε εσύ τον επίτροπο να έρθει να σε σώσει:-D

Στην τελική ωραία όσα λες, αλλά θα ακούγονταν ωραιότερα αν δεν υπήρχαν παντού ολιγοπώλια και η ακρίβεια δεν ήταν το νούμερο 1 πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη. :P

ε αργα η γρηγορα θα εμπαινε κι αυτος στην συναρτηση.

Σαν πολύ δεν επιμένεις? Μήπως θέλεις να με γράψεις στο κόμμα?:-)

Ενα μεγαλυτερο προστιμο θα κατερρεε στο δικαστηριο σου ξαναλεω.Ζουμε σε κρατος δικαιου και μια τετοια μανιασμενη καταστολη θα ηταν τραγικη.

Καημένη Microsoft... Φτάνει πια αυτή η καταπίεση.. Ετσι μου 'ρχεται να πάω να πάρω τα vista για συμπαράσταση :lol:

Δημοσ.
Δεν είπα κάτι άλλο. Αν καταρρεύσει ο συλλογισμός ακυρώνεται και το πρόστιμο. Σωστά?

Οχι.Θα παραπεμφθει στο κατωτερο δικαστηριο για επανεκδικαση η το ανωτερο δικαστηριο θα κρατησει και θα δικασει το ιδιο και μαλιστα σε περιορισμενο βαθμο.Μην βιαζομαστε να κατηγορησουμε τα παντα για δυσλειτουργια οταν δεν γνωριζουμε πως λειτουργουν.

Αλλα εσύ που ξέρεις απ' έξω πως λειτουργει το ΔΕΚ πως μπορεις να μας διαβεβαιώσεις ότι λειτουργεί σωστά?

Αυτο θα μπορουσαν να στο διαβεβαιωσουν οι εργαζομενοι του ΕΛΟΓ πχ που προσεφυγαν σε αυτο ,εναντια στον εργοδοτη τους,και δικαιωθηκαν-αποζημιωθηκαν πανηγυρικοτατα...Αλλα δεν το γραφει στη βικηπαιδεια αυτο (τιπ:google : συμβασεις εργασιας ορισμενου χρονου keyword)

Τι κάνανε οι "επιτροπές" μέχρι τώρα

:-(:-( ...Παλι αυτη η καταγγελια εναντι παντων.Η αποφαση ξερεις πρεπει ναναι αιτιολογημενη (αλλιως ακυρωνεται ως παρανομη).Τωρα εκανε η μς συγκεκριμενη κουτσουκελα,η οποια μπορει να αξιοποιηθει ως νομικη βαση,τωρα πεφτει το προστιμο.Ας σιμπλ ας δατ.Εσυ ομως,αντι να δεις που δεν υπαρχει κρατικο οργανο που θα τολμουσε να της επιβαλλει τετοια κυρωση,ενοχλεισαι επειδη μια φορα στο Κλονταικ η Επιτροπη δεν εκανε αυτο που εσυ νομιζεις οτι θαπρεπε να κανει.Εχεις αποφασισει τι εχεις να χωρισεις με την επιτροπη?Ξαναδιαβασε επισης λιγο αυτο που σου εγραψα για αρμοδιοτητα..Δηλαδη απορριπτεις εναν θεσμο αλλα τον κατηγορεις κι απο πανω επειδη δεν λειτουργησε τελεια πριν απο τοσα χρονια (που ισως να μην επιτρεποταν κιολας να προβει σε κατι τετοιο,γιατι οπως προειπα,δεν επιβαλλει η επιτροπη προστιμα οπου της καπνισει)...Με υποθετικες κατηγοριες δεν βγαζει κανεις τιποτα.Στην περιπτωση μας το προστιμο ειναι πραγματικο και οχι υποθετικο.

Δεν λές τίποτα καινούργιο

Το προβλημα βρισκεται στην ληψη και οχι στην εκπομπη.

Εγω πάλι δεν θυμάμαι καμια "εντυπωσιακή" καταδικαστική απόφαση εναντίον της ΜΣ

Το καταλαβαινεις αυτο που σου ειπα με την νομικη βαση?Δεν μπορει η Επιτροπη να της πει "σου βαζω προστιμο επειδη εισαι η πρωτη στον τομεα σου".Πρεπει να κανει συγκεκριμενη παραβαση του ανταγωνισμου για να πεσει καμπανα.Αντι να κανεις τον δικαστη του καναπε γιατι δεν τσεκαρεις το επισημο σαιτ της ΕΕ να δεις την δουλεια της επιτροπης με τις επιχειρησεις?Εαν δεν τα μαθαινεις εσυ δεν σημαινει οτι δεν συμβαινουν.

Και όσοι εναντιώνονται στην ΕΕ το κάνουν όχι επειδή δεν έκανε τίποτα αλλά γιατί δεν υπαρχει πρόθεση να γίνει κάτι (θετικό για τους πολλούς) σε τέτοια θέματα.

ριξε μια ματια στις ιδρυτικες συνθηκες(δεν ειναι δυσκολο να τις βρεις=google η europa.eu) και σε αποφασεις ΔΕΚ/επιτροπης να κρινεις μονος σου τι προθεσεις υπαρχουν.Εν συντομια θα σου πω πως σου ξεφευγουν καποιες πολυ βασικες λεπτομερειες.

Και ευχαριστώ για την εισαγωγή στο ευρωπαικό νομικό σύστημα

δωρεαν ειναι.Αν και μια γρηγορη ματια στο europa.eu θα σου φωτιζε πολλα σκοτεινα σημεια.

αι η κάθε κυβέρνηση τους δίνει φοροαπαλαγές, ανέχεται τη μαύρη εργασία, κόβει δικαιώματα ενώ η κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων στους περισσότερους κλάδους αυξάνεται κάθε χρόνο

πισω απο την καθε κυβερνηση κρυβονται 5-6 νεφιλιμ και 2-3 ελλοχιμ.:-D:-D:-D ...Μην αρχιζεις να μπλεκεις σε χαωδεις αφηρημενες κατηγοριες...Καλη η καταστροφολογια αλλα δεν βοηθα κανεναν.Οσο για την κερδοφορια..δηλαδη ειναι τοσο απλο να ανοιξεις και να διατηρησεις μια επιχειρηση ε?Θα ανοιξω 3-4 ναχω να παιζω...Οι επιχειρησεις που κλεινουν απο τι κλεινουν δηλαδη?Δεν μπορουν να αντεξουν την υπερβολικη κερδοφορια?Μην λες αφηρημενα πραγματα και μπερδευεσαι σε τετοιους εσχατολογικους αφορισμους.Σκεψου πιο συγκεκριμενα.

Και η μαυρη εργασια ειναι αλλο θεμα (το οτι "Αοριστα" αυξανεται ειναι πανευκολο να το πει κανεις,οπως πανευκολα μπορει να πει οτιδηποτε τοσο αφηρημενο)..τωρα μιλαμε για ΕΕ...

Περίμενε εσύ τον επίτροπο να έρθει να σε σώσει

Πριν κανεις τον εξυπνο απο τον καναπε γιατι δεν φροντιζεις να δεις μονος σου το τι κανει-δεν κανει η επιτροπη ,απο ολα οσα δημοσιευει και να μπορεις να κρινεις αν ειναι κατι καλο η κακο?

Στην τελική ωραία όσα λες, αλλά θα ακούγονταν ωραιότερα αν δεν υπήρχαν παντού ολιγοπώλια και η ακρίβεια δεν ήταν το νούμερο 1 πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη.

Το οτι η ΕΕ πχ εχει αυστηρη νομοθεσια για ορισμενα ποσοστα πληθωρισμου(και μη αυξηση τους-διαφορετικα τα κρατη εχουν κυρωσεις) στα κρατη μελη παντα επιμενουμε να το ξεχναμε ε?Και παλι η ακριβεια δεν ηταν το θεμα.Πες μου βρε κι εμενα ενα παραδειγμα ολιγοπωλιου?Και ποσα ειναι αυτα τα ολιγοπωλια?Ειναι πολλα?Γιατι εγω βλεπω σε πολλους τομεις τον ανταγωνισμο(και την επιτροπη που τον υποστηριζει) να ξεσκιζει τις τιμες προς οφελος μου(ξερω τι θα πεις,την πληρωνουν οι εργαζομενοι:cry::cry::cry: )...Μην πας μακρια,τσεκαρε τα αλλα θρεντς του φορουμ..Και για την ακριβεια,ειδες πως πηγε εδω να γινει κατι με το ΙΝΚΑ και το γαλα και βγηκαν καποιοι εξυπνοι και το εβγαλαν "κινηση του καπιταλισμου ...Φυσικα πως μπορει ναναι κινηση του καπιταλισμου αλλα να στερει κερδη απο τις εταιριες δεν μπορει να το συλλαβει κανεις...

Μήπως θέλεις να με γράψεις στο κόμμα

Βρες μου ενα κομματικο σαιτ να συμφωνει απολυτα μαυτα που λεω και να αναψω το φυτιλι μου.Αντιθετως στα δικα σου γραφομενα βλεπω μια πολυ γνωριμη αοριστολογια -καταστροφολογια συνδυασμενη με πληρη αγνοια για τους ευρωπαικους θεσμους ...Μην την φοβασαι την ΕΕ δεν δαγκωνει.Αντιθετα η αγνοια και ο φοβος μονο κακο σου κανουν (ετσι την παθαινουν και οι ρατσιστες :shock:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...