Προς το περιεχόμενο

Ο λαος εχει το δικαιωμα να κατεβασει μια κυβερνηση?

Swimmer21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο λαος εχει το δικαιωμα να κατεβασει μια κυβερνηση?

Να τα πάρουμε απ' την αρχή. Ποιος λαός; ποιος/ποιοί ειναι αυτοί;

εσύ κι εγώ;

εσύ, εγώ, και 50 χιλιάδες φίλοι;

Δεν υπήρξε ποτέ κανένας λαός με ενιαία άποψη που να σκέφτεται σαν ένας.

Εις αναμονή των Borg :fear:

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

http://www.klik.gr/02/katestimeno/

"Η δικαιοσύνη δεν επιτρέπει άγνοια του Νόμου. Πολύ περισσότερο η κοινή λογική δεν επιτρέπει άγνοια της πραγματικότητας, άγνοια του προφανούς. ΄Ισως δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο παγκοσμίως , όπου τόσο πολλοί να παραχώρησαν με την θέλησή τους , τόσα προνόμια σε τόσο λίγους."

απλα τα σπαει... διαβαστε το ολοκληρο.

Δημοσ.
http://www.klik.gr/02/katestimeno/

"Η δικαιοσύνη δεν επιτρέπει άγνοια του Νόμου. Πολύ περισσότερο η κοινή λογική δεν επιτρέπει άγνοια της πραγματικότητας, άγνοια του προφανούς. ΄Ισως δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο παγκοσμίως , όπου τόσο πολλοί να παραχώρησαν με την θέλησή τους , τόσα προνόμια σε τόσο λίγους."

απλα τα σπαει... διαβαστε το ολοκληρο.

Είναι όντως πολύ εύστοχο το κείμενο και λογικά σε μεγάλο βαθμό έχει δίκαιο.

Δημοσ.

Είχα ακούσει στο παρελθόν ότι είχε βγει ένας δήμαρχος σε μια μικρή πόλη και δεν δεχόταν κανενός είδος ρουσφετιού (το ξεκαθάρισε αφού βγήκε βεβαιώς βεβαιώς). Αν και τα πήγε σχετικά καλά στα έργα που έκανε, στην επόμενη περίοδο ούτε υποβοηθός του βοηθού δεν τον ψήφισαν. (το συγκεκριμένο το είπε ένας παππούς στο χωριό οπότε μπορεί να είναι και urban legend αλλά μια χαρά λειτουργεί σαν παράδειγμα)

Αυτό μου το πε ο πατερας μου χθες για ενα δημαρχο στην Ηλια(δεν θελω να πω όνομα)!Πολυ απλα ο προηγούμενος βουταγε αλλα μοιραζε και το 30% σε ρουσφέτια!Ετσι οταν κοπηκε αυτο το μοιρασμα έχασε το 30% των ψήφων (ισως και παραπάνω αφου ξερετε πως ειναι τα πραγματα στα χωρια) :P

Δημοσ.

εσύ κι εγώ;

εννοω στην οποιαδηποτε χωρα πανω στην γη, που να εχει δημοκρατια...μπορει ο λαος - εμεις (με δημοψηφισμα, με την βια κλπ) να κατεβασει την παρουσα κυβερνηση?

Δημοσ.
εννοω στην οποιαδηποτε χωρα πανω στην γη, που να εχει δημοκρατια...μπορει ο λαος - εμεις (με δημοψηφισμα, με την βια κλπ) να κατεβασει την παρουσα κυβερνηση?

α) Δεν είναι ίδια όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα.

β) Λες να προβλέπει το σύνταγμα νόμιμη ανατροπή της κυβέρνησης με τη βία; Βασικά αυτό νομίζω λέγεται πραξικόπημα :P

Δημοσ.
α) Δεν είναι ίδια όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα.

β) Λες να προβλέπει το σύνταγμα νόμιμη ανατροπή της κυβέρνησης με τη βία; Βασικά αυτό νομίζω λέγεται πραξικόπημα :P

Aν πετυχει το β ονομαζεται επανασταση ;)

Οπως και να το δεις αν ειναι μεγαλη η αντιδραση ερχεται ως επακολουθο η διαλυση της βουλης... Τωρα πχ αν υπηρχε μεγαλη αντιδραση 2 βουλευτες της κυβερνησης να ψηφιζαν κατα σε μια προταση μομφης θα ειχαμε εκλογες.

Δημοσ.

Το συνταγμα δεν προβλεπει ο λαος να ριχνει την κυβερνηση, μεσα απο συγκεκριμενες διαδικασιες.

Μπορει ομως να τη ριξει με την αντιδραση του.

Αν βγουν 10.000.000 στον δρομο και φωναξουν σε δευτερολεπτα θα προκηρυχθουν εκλογες.

Αλλα το θεμα (ειπωθηκε πολλες φορες παραπανω) οτι ο λαος στη συντριπτικη πλειοψηφια του αδιαφορει παρα το γεγονος οτι δεν μπορει να επιβιωσει.

Συνεχιζει να πηγαινει για καφε και να το παιζει επαναστατης απο εκει.

Αν πας και του πες παμε να φωναξουμε, να βρουμε το δικιο μας, θα σου πει που να πηγαινουμε τωρα αλλα παμε για καφε?

Ο λαος εχει τη δυναμη να πετυχει τα παντα. Ειναι η μεγαλυτερη εξουσια.

Αρκει να το θελει.

Και μη το παμε κατευθειαν στην κυβερνηση.

Παμε πρωτα στο δημαρχο για να απαιτησουμε αποχετευτικο, ΧΥΤΑ, καθαρο νερο, πρασινο, ποδηλατοδρομους.

Βασικα πραγματα.

Και μετα ριχνουμε και την κυβερνηση και απαιτουμε λυσεις στα πιο μεγαλα και σοβαρα προβληματα.

Επισης, το χειροτερο ειναι οτι αυτη τη συμπεριφορα τη βλεπεις κυριως στους νεους, στους οποιους βασιζονται ολα.

Δημοσ.

Είχε το δικαίωμα πέρσι το Σεπτέμβρη, αλλά δε το έκανε. Και αυτό θα γίνεται πάντα, όσο οι πολίτες δεν παίρνουμε στα σοβαρά το όπλο μας, την ΨΗΦΟ.

Δημοσ.

εσύ κι εγώ;

συγγνωμη κιολας αλλα http://en.wikipedia.org/wiki/Bolshevik_Revolution ..

αυτος ο λαος σκεφτοταν σαν ενας ....

Δημοσ.

M'αυτα που περασαν οι ανθρωποι λογικο ειναι, βεβαια στη συνεχεια χρειαστηκε να σκοτωσουν μερικα εκατομμυρια για να εδραιωθουν στην εξουσια...

Δημοσ.
M'αυτα που περασαν οι ανθρωποι λογικο ειναι, βεβαια στη συνεχεια χρειαστηκε να σκοτωσουν μερικα εκατομμυρια για να εδραιωθουν στην εξουσια...

Θελω να τονισω το γεγονος οτι ενωθηκαν και ανετρεψαν τσαρο και προσωρινη κυβερνηση και οχι το τι ακολουθησε ...:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...