Προς το περιεχόμενο

πολυτενχειο....

stonecity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους ΗΜΜΥ που δεν λένε και πολλά (έλεος) τους πιάνεις ή απλά σε ενδιέφεραν??? Γιατί αν πιάνεις σχολή με τέτοια βάση δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος καν να συζητάς για ΣΕΜΦΕ.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απο τη στιγμη που το παιδι θα παει για μεταπτυχιακο εξωτερικο, καλο ειναι να μπει σε μια σχολη που πραγματικα τον ενδιαφερει ωστε να την τελειωσει οσο γινεται πιο αξιοπρεπως.

Παντως ΗΜΜΥ και ΣΕΜΦΕ εχουν παρα πολλα κοινα σαν σχολες. Ξαναριξε μια ματια, γιατι δε μου φαινεται λογικο να σε ενδιαφερει το ΣΕΜΦΕ και οχι οι ΗΜΜΥ...

Να πω εγω οτι δε μου λενε και πολλα ειναι λογικο, αλλα να το πεις εσυ, δεν ειναι... :-)

Δημοσ.

Ρε τι συζητάμε τώρα, είναι δυνατόν να πας ΣΕΜΦΕ και όχι ΗΜΜΥ, ειδικά αν θες να ασχοληθείς με ηλεκτρολογία.... Δεν υπάρχει αυτό πουθενά.

Δημοσ.

Εγώ στη θέση σου θα επέλεγα σχολή που ασχολείται με αναναιώσιμες πηγές ενέργειας!!! Δηλαδή Φυσικό, Χημικό, Φυσικο ΕΜΠ (όπως λέγεται τέλος πάντων) και φυσικά ηλεκτρολόγος μηχανικός. Επίσης αν έχεις μεράκι με μαθηματικά, έφυγες σφαίρα για μαθηματικό. Στην εποχή μας όσοι ξέρουν καλά μαθηματικά, τουλάχιστον στην ευρώπη, είναι number one! Αλλά μιλάμε για καλά μαθηματικά.

Όλα αυτά αν δε σε ενδιαφέρει το δημόσιο βέβαια.

Δημοσ.

Πιανω ΗΜΜΥ αλλα θελω ΣΕΜΦΕ...με ενδιφερει η ηλεκτρολογια αλλα και απο εκει κατι θα κανω...και μου αρεσουν και παρα πολυ τα μαθηματικα..εχω δει τα μαθηματα και μου φαινονται πιο ωραια και πιο ενδιαφεροντα απο την ΗΜΜΥ...Αλλα δε ξερω και για το εξωτερικο...αν θα με δεχτουν με αυτη τη σχολη..Α!και ειμαι κοπελα!

Δημοσ.

Στο εξωτερικο δεν ξερουν αν εχει επαγγελματικα δικαιωματα η οχι μια σχολη στην Ελλαδα, οποτε κρινουν με βαση τα μαθηματα που εχεις επιλεξει και τους βαθμους που εχεις παρει σε αυτα. Δε νομιζω οτι παιζει ρολο αν θα πας ΣΕΜΦΕ η ΗΜΜΥ για το αν θα σε δεχτουν σε καποια σχολη στο εξωτερικο.

Το θεμα ειναι τι θελεις να κανεις μετα. Μεταπτυχιακο που λες, εχεις σκεφτει που θες να το κανεις?

Δημοσ.
Δε νομιζω οτι παιζει ρολο αν θα πας ΣΕΜΦΕ η ΗΜΜΥ για το αν θα σε δεχτουν σε καποια σχολη στο εξωτερικο.

Παίζει ρόλο. Αν θες να πας σε κορυφαίο πανεπιστήμιο μετράει να έχει γνωριμίες εκεί ο καθηγητής σου στην Ελλάδα. Και οι ΗΜΜΥ σε αυτό είναι πολύ δυνατοί. Όπως και φυσικά στα επαγγελματικά δικαιώματα (που όπως και να έχει είναι κάτι που δεν μπορεί να το αγνοήσει κανένας).

Δημοσ.
Πιανω ΗΜΜΥ αλλα θελω ΣΕΜΦΕ...με ενδιφερει η ηλεκτρολογια ....

Καμιά φορά ξέρεις η προφανής επιλογή είναι η σωστή.

Και εγώ θα σου πρότεινα ΗΜΜΗΥ.

Και εκεί το αντικείμενο είναι ευρύ δες μόνο πόσες κατευθύνσεις έχει το ΕΜΠ και θα καταλάβεις.

Στη θέση σου δε θα το σκεφτόμουν καθόλου.

Δημοσ.

stonecity σου προτείνω ανεπιφύλαχτα πολιτικούς μηχανικούς.

Υπερέχει από τις άλλες σχολές και στο πρόγραμμα σπουδών και στις εγκαταστάσεις και στην αγορά εργασίας. Εφάμιλλή της είναι και οι ηλεκτρολόγοι…πάντως στις εγκαταστάσεις, εργαστήρια κτλ οι πολιτικοί είναι στην χλύδα .

Σαν κοπέλα μια καλή επιλογή είναι η αρχιτεκτονική , την έχεις σκεφτεί?

Το σεμφε δημιουργήθηκε όταν ήμουν στο 3 – 4 έτος των πολιτικών και δεν είχε τις καλύτερες προοπτικές… μου έδινε την εντύπωση ότι δημιουργήθηκε για να απορροφηθούν οι υπεράριθμοι καθηγητές μαθηματικών .

Πολιτικούς πάντως (μιας κ δεν αναφέρθηκε) έχει και στο Βόλο.

Δημοσ.
πάντως στις εγκαταστάσεις, εργαστήρια κτλ οι πολιτικοί είναι στην χλύδα .

Καλά, αυτό ισχύει διότι τα κτίρια των πολιτικών μηχανικών είναι καινούρια, 5,6 ετών στου ζωγράφου, αλλά δεν αποτελεί κριτήριο. Δηλαδή τι, να διαλέξει σχολή με βάση την καλαισθησία του χώρου? Δεν λέω, αισθάνεσαι πιο ευχάριστα όταν είσαι στα κτίρια των πολιτικών μηχανικών απ ότι όταν είσαι στα μπουντρούμια του ΣΕΜΦΕ, αλλά και πάλι... Εξάλλου, οι πολιτικοί δεν ήταν καθόλου στα ενδιαφέροντά του από την αρχή...

Υπερέχει από τις άλλες σχολές και στο πρόγραμμα σπουδών και στις εγκαταστάσεις και στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα σπουδών στους πολιτικούς μηχανικούς αυτή τη στιγμή το αναδιαμορφώνουν, είναι σε μεταβατική περίοδο, όταν μπει ο φίλος βέβαια θα είναι στο καινούριο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως με ποια λόγική το πρόγραμμα σπουδών των πολιτικώ μηχανικών είναι ανώτερο από το πρόγραμμα σπουδών των ηλεκτρολόγων? Άλλος τομέας ο ένας, άλλος ο άλλος. Άσε που οι ηλεκτρολόγοι έχουν 10 ροές να διαλέξεις, ενώ οι πολιτικοί μηχανικοί 4 κατεθυύνσεις. Πολύ πιο ευρύ πεδίο. Τώρα για την αγορά εργασίας, ξέρεις πως πάνε αυτά. Ήδη λόγω τηα ακρίβειας τα ακίνητα μένουν απούλητα, και περιμένουν να πέσουν και οι βάσεις. Οι πολιτικοί μηχανικοί κάνανε το μπαμ την εποχή πριν τους ολυμπιακούς αγώνες, με τα μεγάλα έργα, και αμέσως είδεσ που η βάση τους ξεπέρασαε και τους μηχανολόγους (αν δεν κάνω λάθος οι μηχανολόγοι παλιότερα ήταν ψηλότερα). Να λάβεις υπόψιν σου επίσης, οτι οι πολιτικοί μηχανικοί είναι μεγάλη κλίκα, όλοι οι φοιτητές σχεδόν έχουν έτοιμες κατασκευαστικές από τους γονείς τους...

Δίκιο έχεις σε αυτό, θα πρεπε όμως να έχει εξεταστεί σε σχέδιο αν δεν κάνω λάθος. Και άμα δεν το μπορείς, ειδικά το ελεύθερο, άστο καλύτερα.

Εγώ θα πρότεινα ΗΜΜΥ. Είναι αυτό που την ενδιαφέρει, με πολύ καλό πρόγραμμα σπουδών, με πολλές ροές για να επιλέξεις και άρα πιο ευρύ πεδίο επαγγελματικής αποκατάστασης, και με καθηγητές με κύρος και γνωριμίες. Τώρα όπως και να το κάνουμε, άλλο να σε στέλνει έξω ένας καθηγητής από τους ΗΜΜΥ και άλλο από το ΣΕΜΦΕ. Το όνομα μετράει παραπάνω. Φτιάχνουν και τα καινούρια κτίρια κιόλας για τους ΗΜΜΥ, να φύγουν από το ΣΕΜΦΕ και τους Μεταλλειολόγους, οπότε να και εκεί η χλίδα.

P.S. Δεν έχω κάτι με τους πολιτικούς, μην παρεξηγηθεί κανένας. Απλά δεν μίλησε καθόλου ηκοπέλα για πολιτικούς, ενώ αντίθετα όπως τόνισε ο DrLo η ίδια είπε¨ 'Πιανω ΗΜΜΥ αλλα θελω ΣΕΜΦΕ...με ενδιφερει η ηλεκτρολογια ....'.

Εγώ πάντως, αμα δεν διάλεγα μηχανολόγους, θα προτιμούσα τους πολιτικούς έναντι των ηλεκτρολόγων. Αλλά πάντα εξαρτάται από τον κάθε έναν ξεχωριστά και το τι του αρέσει...

Δημοσ.
stonecity σου προτείνω ανεπιφύλαχτα πολιτικούς μηχανικούς.

Υπερέχει από τις άλλες σχολές και στο πρόγραμμα σπουδών και στις εγκαταστάσεις και στην αγορά εργασίας. Εφάμιλλή της είναι και οι ηλεκτρολόγοι…πάντως στις εγκαταστάσεις, εργαστήρια κτλ οι πολιτικοί είναι στην χλύδα .

Το σεμφε δημιουργήθηκε όταν ήμουν στο 3 – 4 έτος των πολιτικών και δεν είχε τις καλύτερες προοπτικές… μου έδινε την εντύπωση ότι δημιουργήθηκε για να απορροφηθούν οι υπεράριθμοι καθηγητές μαθηματικών .

Πολιτικούς πάντως (μιας κ δεν αναφέρθηκε) έχει και στο Βόλο.

Θα ήθελα να σχολιάσω(σικ), αλλά ο χρόνος είναι πολύτιμος μερικές φορές.

Δημοσ.

Παρεπιμπτώντος και στην αρχιτεκτονική παίζουν εξίσου μεγάλες κλίκες με τους πολιτικούς μηχανικούς, πράγμα που σου σπάει το νεύρα γιατί εσύ σκίζεσαι να κάνεις μια μακέτα και να πάρεις ένα 6-7 και ο άλλος έρχεται με τη μακέτα από το γραφείο του μπαμπά και παίρνει το 10κι του ενώ δεν έχει δει ποτέ το εσωτερικό του αμφιθεάτρου.

Δημοσ.

Στο εξωτερικό δε μετράνε οι γνωριμίες καθηγητών τόσο πολύ. Ένας στους 300 φοιτητές θα του κάτσει τέτοιο κονέ. Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι άγνωστα στο εξωτερικό. Αν θες ευρύ πεδίο επιλογών και τέλεια γνώση μαθηματικών (που είναι το παν) θα πας είτε ηλεκτρολόγος ΕΜΠ είτε Φυσικός Αθήνα. Το φυσικομαθηματικό του ΕΜΠ δε το γνωρίζω για να σου πω.

Δημοσ.
Στο εξωτερικό δε μετράνε οι γνωριμίες καθηγητών τόσο πολύ.

Σωστά, το πρώτο πράγμα που μετράει είναι η βαθμολογία του κάθε φοιτητή. Αν την έχεις την βαθμολογία, εκεί είναι που θα σε βοηθήσουν οι γνωριμίες του κάθε καθηγητή. Αλλά προφανώς πάνω από όλα είναι η επίδοση του καθενός. Αλλιώς δεν θέλει να σε βοηθήσει και ο εκάστοτε καθηγητής.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι άγνωστα στο εξωτερικό.

Κοίτα, δεν ξέρω τι γίνεται με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια, αλλά το ΕΜΠ, μιας και για αυτό μιλάμε έχει μεγάλη αναγνώριση έξω. Απλά γνωρίζουν ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η οργάνωσή του, και απλά από την βαθμολογία καταλαβαίνουν τι παίζει με τον κάθε φοιτητή. Δηλαδή, αν δούνε φοιτητή που τελείσωσε στα 8 χρόνια με βαθμό 6, δεν είναι βλάκες, είναι πασιφανές οτι βγήκε με σπρώξιμο και με το ζόρι, οπότε δεν το δέχονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν έχει αναγνώριση. Εξάλλου, στις παγκόσμιες κατατάξεις, είναι γύρω στην θέση 250, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό, αν σκεφείς οτι κατατάσσονται όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου (ανεξαρτήτως αν είναι ιατρική, νομική, πολυτεχνείο κλπ), και στα κριτήρια περιλαμβάνονται: εγκαταστάσεις, εστίες, χώρος ανά φοιτητή, ποσοστό ξέων φοιτητών κλπ. Προφανώς σε όλα αυτά τα ποσοστά στην Ελλάδα είναι 0, και πάλι, το ΕΜΠ βγαίνει στην θέση 250 ή κάπου εκεί κοντά στον κόσμο. Την λίστα μπορώ να την ψάξω άμα θέλεις να στην στείλω.. Προφανώς, τα ίδια προβλήματα έχει και η ιατρική, και οι νομική και άλλες ισάξιες σχολές, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν τυχγάνουν αναγνώρισης απέξω. Ίσα ίσα ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...