stonecity Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Ρε παιδια ξερει κανενας για τιν σχολι εφαρμοσμενων μαθηματικων και φυσικων επιστημων???Λενε οτι δε βρισκεις δουλεια κτλ...κ οτι καλιτερες ειναι οι αλλες τοθ πολυτεχνειου...ξερετε τιποτα??please....
flo1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 εφαρμοσμενων μαθηματικων και φυσικων επιστημων ειναι πολυτενχειο σιγουρα?
iNorganic Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δεν βρισκεις ''δουλεια''(aka δημοσιο) επειδη δεν εχει επαγγελματικα δικαιωματα η σχολη. Δεν ξερω αμα εκαναν τπτ φετος , παντως ακουγεται οτι συντομα κατι θα γινει. Παει ενας φιλος μου κ ειναι αρκετα ευχαριστημενος μιας κ αποκτας πολυ καλες γνωσεις πανω στο αντικειμενο . Κ τελος , ειναι λιγο δυσκολη να την βγαλεις !
R_Barrichello Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Σιγουρα κατι θα γινει με τα επαγγελματικα δικαιωματα για το δημοσιο. Αλλα αυτο που αναρωτιεμαι εγω ειναι αν αξιζει να πας να χτυπιεσαι 5 χρονια (γιατι αυτη η σχολη με αραλικι δε βγαινει) και μετα να πας στο δημοσιο...Αν οι βλεψεις σας ειναι μεχρι εκει και το εχετε παρει αποφαση, μπειτε σε μια πιο ευκολη σχολη. Κατα τα αλλα, στον ιδιωτικο τομεα και κυριως στο εξωτερικο, οι σοβαροι αποφοιτοι της συγκεκριμενης σχολης ειναι περιζητητοι. Γενικως ειναι πολυ αξιολογη σχολη και το επιπεδο πολυ υψηλο. Θελει βεβαια πολυυυυ δουλεια, εργαστηρια, διαβασμα...Αλλα κατα τη γνωμη μου αξιζει τον κοπο.
DrLo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Η σχολή αυτή φτιάχθηκε όταν ήμουν και εγώ στο ΕΜΠ (ΜΜ). Δε γνωρίζω ακριβώς πιο είναι το αντικείμενό της, φαντάζομαι κάτι που συνδυαζει μηχανικούς παραγωγής, φυσικομαθηματικό ίσως και λίγο οικονομικά. Πιο πολύ μου φάνηκε κάπως σαν να κάνουν χάρη στους καθηγητές των γενικών μαθημάτων και να τους φτιάχνουν τμήμα. Προσωπικά δε θα πήγαινα, όχι γιατί δεν είναι καλή σχολή (μπορεί στην ουσία να είναι καλή - ιδέα δεν έχω) αλλά σκέψου αυτό : Ποιός θα ψάξει να βρει έναν "Απόφοιτο της σχολής εφαρμοσμένων Μαθηματικών και φυσικών επιστημών" ? Ούτε πως να τον αποκαλέσει δε ξέρει (θυμίζει λίγο το FYROM) ? Αν χάχνεις για μηχανικό θα ζητήσεις Πολιτικό, Μηχανολόγο, Ηλεκτρολόγο κλπ κλπ δόξα σει ο θεός βρομαέι ο τόπος. Ούτε στο ΤΕΕ νοπμίζω δε τους έγραφαν παλαιότερα (δε ξέρω για σήμερα) Αν θες να γίνεις μηχανικός και δεν έχεις μόρια σκέψου τη εναλλακτική των επαρχιακών πολυτεχνικών σχολών (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ξάνθη, Κοζάνη ...)
DrLo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Κατα τα αλλα, στον ιδιωτικο τομεα και κυριως στο εξωτερικο, οι σοβαροι αποφοιτοι της συγκεκριμενης σχολης ειναι περιζητητοι. Για το εξωτερικό μπορεί να ισχύει. Άλλωστε το περιεχόμενο της σχολής είναι αρκετά ευρύ ώστε με ένα κατάλληλο μεταχτυχιακό (ή και χωρίς) να μπορείς να ασχοληθείς σε πολλούς τομείς. Στην Ελλάδα, στον ιδιωτικό τομέα, που ακριβώς είναι περιζηττηοι οι ΣΕΜΦΕίτες ?
R_Barrichello Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Κοιτα δεν ειμαι στο ΣΕΜΦΕ ( συναδελφος σου ειμαι ) για να σου απαντησω επακριβως, αλλα εχω αρκετες επαφες με ατομα απο εκει. Επειδη το αντικειμενο της σχολης ειναι πολυ ευρυ, μπορουν να δουλεψουν απο το Δημοκριτο μεχρι και τις τραπεζες. Αναλογως με τις επιλογες που κανεις σε κατευθυνσεις και μαθηματα. Συμφωνω πως παλιοτερα τους εβλεπαν οι εργοδοτες με μισο ματι επειδη δεν ειναι μηχανικοι (κι εμεις που ειμαστε καλυτεροι ειμαστε???) και δεν ειναι στο ΤΕΕ (τωρα τα πιασαμε τα λεφτα μας...) αλλα τωρα τελευταια εχει αρχισει και αλλαζει η κατασταση. Επισης το περιζητητοι, πηγαινε, οπως εγραψα κιολας, κυριως για το εξωτερικο. Χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι εδω δεν βρισκουν δουλεια οι αποφοιτοι.
DrLo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Κοίτα, το να υπάρχουν μερικοί σε τράπεζες (όπως υπάρχουν όλες οι ειδικότητες μηχανικών) από το να είναι περιζήτητοι απέχει πολλοί. Δοξα το θεό ο μηχανικός στην Ελλάδα δουλειά θα βρει άνετα. Είναι ίσως η μόνη ειδήκότητα που ξέρω που μπορείς να ποστάρεις εσύ Αγγελία (Δελτίο ΤΕΕ) και να σε πέρνουν τηλέφωνο για δουλειά. Μπορεί να έχει ένα σωρό κακά (ώρες, μικρές αποδοχές στην αρχή) αλλά άνεργος μηχανικός μένεις μόνο αν το θες. Αυτό, ως ένα βαθμό, μπορείς να το πεις περιζήτητοι. Δεν έχω καθόλου την ίδια εικόνα/αντίληψη για τους ΣΕΜΦΕ.
DarkOrion Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Πιο πολύ μου φάνηκε κάπως σαν να κάνουν χάρη στους καθηγητές των γενικών μαθημάτων και να τους φτιάχνουν τμήμα. Και εγώ αυτή την αντίληψη έχψ, κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε. Η γνώμη μου είναι να προτιμήσεις κάποια άλλη σχολή μηχανικού, πιο κλασσική από αυτήν (ηλεκτρολόγος, μηχανολόγος, πολιτικός κλπ), έστω και σε άλλη πόλη. Έχεις πιο σίγουρο μέλλον, αν μπορείς να το πεις αυτό. Γενικά συμφωνώ με τον DrLo.
R_Barrichello Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Πρεπει να μας πει και ο φιλος μας τι βλεψεις εχει πανω κατω ωστε να μπορεσουμε να κατευθυνουμε τη συζητηση εκει που πρεπει. Η εικονα/αντιληψη μου για τους ΣΕΜΦΕ πιθανον να ειναι αυτη επειδη γενικως ειμαι προσανατολισμενος προς το εξωτερικο και κρινω περισσοτερο με βαση αυτο... Παντως αν η επιλογη ειναι αναμεσα στο ΣΕΜΦΕ και σε καποια αλλη σχολη μηχανικων κι εγω τη σχολη μηχανικων προτεινω...Αλλα αν ειναι αναμεσα στο ΣΕΜΦΕ και το Φυσικο/Μαθηματικο, τοτε προτεινω το ΣΕΜΦΕ. Εκτος και αν το παιδι θελει μονο δημοσιο.
stonecity Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Παιδια καθολου δημοσιο δε θελω....ελεγα για μετα ενα μεταπτυχιακο στη γερμανια σχετικα με ηλεκτρολογια και τετοια..ευχαριστω παντως!
R_Barrichello Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Η κρισημη ερωτηση ειναι: Μετα το μεταπτυχιακο τι θες να κανεις? Θα γυρισεις Ελλαδα? Δευτερη κρισιμη ερωτηση: Απο το Πολυτεχνειο πιανεις και αλλες σχολες?
stonecity Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Λεω να γυρισω μονο αν υπαρχει λογος που να με κραταει εδω..ναι πιανω και αλλες σχολες αλλα αυτη μου αρεσει περισσοτερο και μου φαινεται πιο ενδιαφεροθσα..και μου ειπαν οτι τλκ η ΣΗΜΜΥ που ηθελα στην αρχη δε λεει και πολλα..
stonecity Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 οι αλλες σχολες του πολιτεχνειου εχουν ενδιαφερον????αυτη δε τις πιανει περιπου ολες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.