Προς το περιεχόμενο

Είναι ΟΚ αυτές οι θερμοκρασίες;

talaiporos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, μέχρι πρότινος δεν είχα τσεκάρει ποτέ τις θερμοκρασίες του PCιού μου...

Τις προάλλες αλλάζω το μπροστινό ανεμιστηράκι(...άσχετο), και στο boot μου έβγαζε CPU Fan Error!

Κάνω απενεργοποίηση στο bios, και δεν βγάζει πλέον το μήνυμα, αλλά μου δείχνει 850 περίπου στροφές/λεπτό. Δεν είχα παρατηρήσει πριν πόσες ήταν, αλλά μου φαίνονται λίγες...

Τέλος πάντων, κατέβασα το CoreTemp, όπου βλέπω 51-52 βαθμούς στο idle, έως 73 σταθερά στη διάρκεια παιχνιδιού:fear: (και όχι κάτι απαιτητικό, μόνο LiveForSpeed παίζω).

Η CPU είναι Ε6750 στα 2,66 σε μητρική Asus P5K, το cooler είναι Scythe Ninja, το κουτί είναι το απλό από το Πλαίσιο με ένα ανεμιστηράκι Νοctua 12άρι εμπρός, και όλα αυτά σε θερμοκρασία δωματίου ~32 βαθμούς... (Δεν έχω κάνει overclock).

Νομίζετε ότι είναι υψηλές αυτές οι θερμοκρασίες (για τόσο καλή ψύκτρα);

Εάν ναι, υπάρχει τρόπος να κάνω το ανεμιστηράκι να γυρνάει πιο γρήγορα;

Δημοσ.

υπάρχει απο τα windows το fanspeed, αλλά και από το bios μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές και την θερμοκρασία για προιδοποίηση υπερθέρμανσης.

Προσωπικά οι θερμοκρασίες σου δεν μου φαίνονται τρελλές, ειδικά με αυτές τις ζεστες. Αλλά να μη σε πάρω στο κεφάλι μου.

Επίσης δες για την ψυκτρα σου τις ενδεδειγμένες στροφές ανεμιστήρα.

Δημοσ.

για C2D 52 βαθμοι idle ειναι πολλοι

βασικα ρυθμισε απο το bios τα ανεμιστηρακια να δουλευουν στο φουλ (κανεις disable το smart control)

αν καταλαβα καλα αθορυβα ειναι

Δημοσ.

Για τη συγκεκριμένη (πολύ καλή) ψύκτρα και λαμβάνοντας υπόψη πως λειτουργεί σε stock ταχύτητα, η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή ακόμα και γι' αυτήν την εποχή.

Επίσης οι 850rpm είναι χαμηλές.

Θυμάσαι θερμοκρασίες από παλιότερα;

Δημοσ.

Όχι, το μόνο που έκανα παλιά, ήταν να κοιτάω στο bios με το που το άνοιγα - ξεκινούσε από 45 και έφτανε 55 βαθμούς, αλλά και πάλι αυτό ήταν αφού άλλαξα ψύκτρα, πριν δεν είχα κοιτάξει καν.

Βασικά αυτό που με έκανε να ασχοληθώ, ήταν το μήνυμα CPU Fan Error, αλλιώς δεν θα το είχα προσέξει καν (Δεν κάνω o/c, δεν πολυ-ασχολούμαι με παιχνίδια, και την ψύκτρα μου την έδωσε ο αδερφός μου επειδή άλλαξε την δικιά του)

Δημοσ.

Ναι, μια λεπτή στρώση ομοιόμορφα, αλλά με no-name πάστα...

Από ότι μου λένε όμως, οι καλές πάστες κάνουν διαφορά 2-3 βαθμούς, οπότε δεν αξίζει να βάζω-βγάζω πάλι:mad:

Τέλος πάντων, το απόγευμα που θα πάω σπίτι θα κοιτάξω να ρυθμίσω τον ανεμιστήρα, και θα αναφέρω πάλι εδώ... Αν δεν καταφέρω κάτι με βλέπω να τρέχω για πάστες

(θα γίνουμε overclocker στα γεράματα:lol:)

Δημοσ.

Οι "name" πάστες δεν σε σώζουν. Όπως το είπες, η διαφορά που κάνουν δεν είναι τρελλή, και κυρίως όχι άμεση. Καμμιά περίπτωση να μην κούμπωσε καλά το σύστημα ψύκτρας/ανεμιστήρα ; (..αν και μ' αυτά που λες, το ζόρι παίζει στον ίδιο τον ανεμιστήρα...)

• Moderators
Δημοσ.

Παρεμπιπτοντως, αυτο το παιχνιδι ειναι παρα πολυ ελαφρυ για τους συγχρονους Core2Duo οποτε δε θελω να φανταστω ποσο θα πηγαινει σε πληρες φορτο.

Εμενα ο Ε8400 ειναι στα 4GHz στους 73 σε full load ενω ο Ε6750 στους 69 στα 3,7GHz σε full load επισης. Και οι 2 με Thermalright Ultra 120 eXtreme. Και οι 2 με θερμοκρασιες δωματιου 26-28.

Εγω σου προτεινω να βαλεις το προγραμμα Prime95 και να κανεις small fft test και παραλληλα να βλεπεις θερμοκρασια.

Επισης ελεγξε εαν εχει σκονη πανω ο ανεμιστηρας της cpu και εαν ειναι συνδεμενος σωστα (στη θεση CPU FAN της μητρικης).

Δημοσ.

OK, είχε γίνει διπλή πατάτα: Είχα συνδέσει ανάποδα τα ανεμιστηράκια CPU και chassis (το chassis ανεβάζει μόνο μέχρι 740 στροφές και στο bios τώρα μου το δείχνει κόκκινο) και δεύτερον η ψύκτρα μάλλον δεν πάταγε 100% (το ένα ποδαράκι δεν είχε κουμπώσει καλά)

Αποτέλεσμα: μετά από 5 λεπτά που το δοκίμασα στο LiveForSpeed ανεβάζει μέχρι 58 βαθμούς (και έχει και πιο πολύ ζέστη σήμερα:devil:)

Τέλος καλό, όλα καλά...

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Παρεπιπτόντως: στο PC-Probe2 δείχνει τη CPU 10+ βαθμούς κάτω...

• Moderators
Δημοσ.

Αρα σωστα μαντεψα οτι καποια λαθος συνδεση ειχε γινει ;)

Core2Duo (ειδικα σειρα 8xxx), Quad (Q9xxx): MONO Realtemp.

Core2Duo (6xxx, 4xxx), Quad (Q6xxx): Coretemp, Everest, Realtemp

Παλαιοτεροι: Ο,τι να ναι :-)

Αυτο με τα ποδαρακια πραγματι μεγαλη βλακεια της ιντελ, αλλα με το τροπο που κουμπωνει η Thermalright δεν υφισταται κανενα προβλημα. :-)

Για την δικια σου μαλλον υφισταται και απλα θελει λιγη προσοχη...

Δημοσ.

Update: Ως εκεί καλά, αλλά όταν έτρεξα το Prime95, χτυπούσα 80+, οπότε κάτι δεν πήγαινε καλά:mad:

Μετά από κάμποσα βάλε-βγάλε της Ninja με διάφορες πάστες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, έβαλα πάλι την stοck ψύκτρα, και έπεσα κατευθείαν 15 βαθμούς:-)

Ηθικό δίδαγμα:

1. 'Αμα πειράζεις πράγματα, καλό είναι να κάνεις και ένα στοιχειώδες monitoring...

2. 'Οτι γυαλίζει δεν είναι χρυσός... Απόδειξη: http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-cooler-charts-2008,1779-12.html (μια πολύ μέτρια κριτική για την Ninja)...

Πάντως το ανεμιστηράκι της stock είναι πολύ θορυβώδες για τα γούστα μου (ήδη το άλλαξα με ένα zalman 8' και είδα ελάχιστη βελτίωση), οπότε γλυκοκοιτάω αυτό το μωράκι http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1139096

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...