lisimachos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Γεια σας, Είμαι από πατρα και έχω adsl2 της forthnet εδώ και δύο εβδοβάδες. Ένώ κανονικά εχω 24mbps το router(wag200g) μου κλειδώνει στα 9632, πράγμα που κανονικά δεν επρεπε να συνέβαινε καθως απέχω μόλις περιπου 300 μέτρα απο το dslam (Downstream Line Attenuation:5). της ρυθμίσεις στο router της έκανα από το site της forthnet . Ακομα εχω χαμηλό Downstream Margin:8, αν και δεν έχω πρόβλημα με reboot. Για αυτό το λόγο έψαξα σε διάφορα forum ελληνικά και ξένα, και έκανα κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις του router. Συγκεκριμένα από PPPoa το έκανα PPPoe και LLC και από G.dmt το έκανα adsl2+. Με τις νέες αυτές ρυθμίσεις όχι μόνο δεν έμπαινε στο internet, αλλά και όταν επανέφερα τις αρχικές που είχα, πάλι δεν εμπαινε. Έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και έβαλα τις ρυθμίσεις που έχει η forthnet στο site της αλλα πάλι τπτ. Έβαλα μάλιστα και ένα άλλο router, ίδιο μοντέλο με το δικό μου, αλλα πάλι τπτ. Καμία ιδέα με το τι παίζει???? Ευχαριστώ.
guardianx71 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Οταν λες "δεν μπαινεισ ιnternet" προσδιορισε το λιγο. το router σου τι λεει ( κανει συγχρονισμο η οχι και ποιο router ειναι)? Φανταζομαι εχεις βαλει και στα VPI kai VCI 8 και 35. Και φανταζομαι εισαι απολυτα σιγουρος οτι βαζεις το σωστο username και password. Επεισης οτι το αλλο router που δοκιμασες ειναι επεισης σε ρυθμιση ADSL2+ . Aν ολα οσα ανεφερα ισχυουν τοτε το πιο πιθανο ειναι να εχεις προβλημα στην γραμμη σου (κατι που βρισκω πολυ απιθανο). Σε καθε περιπτωση δωσε λιγες ακομη info
lisimachos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 όταν λέω ότι δεν μπαίνει στο internet εννοώ ότι δεν συνχρονίζει, το λαμπάκι στο router για το internet είναι κόκκινο, ενώ το λαμπάκι για το adsl είναι πράσινο.Το router είναι το Linksys wag200g. Τα VPI VCI είναι στα 8 και 35 . για το username και το password που είπες, τα έχω βάλει τόσες πολλές φόρες που δεν παίζει έστω μία φορα να μην το έβαλα σωστά. Με προβληματίζει, που μόλις αλλάξα τις ρυθμίσεις και μετά επανέφερα τις προηγούμενες τότε τα έπαιξε. εννοώ πως η γραμμή πριν λειτουργούσε ενώ μετα ξαφνικά τα επαιξε?(!). δεν καταλαβαίνω όμως που από τη στιγμη που επανέφερα τις εργοστασιακες ρυθμίσεις στο router και έβαλα τις παλιες ρυθμίσεις, να μην συνχρονίζει, από τη στιγμή που το router λογικα δεν τα έχει παιξει, καθώς όπως σου είπα δοκίμασα και με ένα αλλο, ίδιο μοντελο, το οποίο λειτουργεί σίγουρα.
guardianx71 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Με αυτο το router και ADSl2+ ξαναειχα προβλημα. Πρασινο στο adsl και κοκκινο στο internet σημαινει οτι συγχρονιζει μεν αλλα δεν μπορει να κανει login στον provider. Αυτο που μπορω να σου πω ειναι να δοκιμασεις ενα διαφορετικο splitter στο router και να κανεις ενα firmware update το linksys αν δεν το εχεις κανει. Μετα το firmware θα εντοπιζει και αυτοματα την γραμμη σου σαν ADSL2+ στο auto. Σε εμενα τουλαχιστον ετσι εφτιαξε. Αλλα οπως σου ειπα με το συγκεκριμενο linksys ειχα σε πολλα κομματια το ιδιο προβλημα
lisimachos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δυστυχώς έχω κάνει upgrade στο firmware του router. όταν εννοείς στο auto που εχει αυτή την επιλογή? αν εννοείς στο Encapsulation δεν νομίζω ότι μου έχει τέτοια επιλογή.
lisimachos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Τελικα επικοινώνησα με την Forthnet, μου λεγανε τι ρυθμίσεις να βάλω στο router, αλλά πάλι τπτ. Στο τέλος μου είπαν ότι θα το κοιτάξουν αυτοί. Σημερα το πρωί επανήλθε το internet έτσι ξαφνηκά. Βασικά πιστεύω ότι όταν πήγα να αλλάξω τις ρυθμίσεις, μου φαίνεται ότι έκανα κανα δυο reboot στο router σχετικά γρήγορα και πρέπει έτσι να μου έβλεπε ύστερα το router κατειλημένο το i.p. Τώρα έχω 21400 mbps και με ρυθμίσεις, PPPoE και LLC και adsl2+. Ευχαριστώ !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.