adi32 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 εχουμε ξεφυγει 100000 ετη φωτος απο το θεμα ή μου φαινεται ? προκυπτει πουθενα απο ολα αυτα οτι πρεπει εισιτηριο να πληρωνουν καποιοι λιγοι και οι υπολοιποι να πηγαινουν τζαμπα? και που θα ωφελησει αυτο ? πριν 20 χρονια ειχε γινει κατι εξισου ωραιο απο κατι εξυπνακηδες και ηταν οι συγκοινωνιες μπαστε σκυλοι αλεστε και εμπαινε ο καθενας μεσα και εριχνε φασολια κουμπια .... μετα απο λιγο εγινε το μεγαλο μπαμ πηγαν να πουληθουν τα λεωφορεια σε ιδιωτες και εγινε μυλος
De@th L0rd Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δεν πειράζει κατανοούμε κάνει και ζέστη...2000 φορές τα είπαμε μερικοί το βιολί τους την ίδια ερώτηση ξανα κ ξανά...
rallis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δεν πειράζει κατανοούμε κάνει και ζέστη Ευτυχώς που έχεις air condition εσύ και φέρνεις την κουβέντα στα ίσια της. Οταν στην Αθήνα υπήρχε το σύστημα με την ακύρωση των εισητηρίων (που τώρα εφαρμόζεται και στη Θεσσαλονίκη) ,τότε στη συμπρωτεύουσα ακόμα είχαν εισπράκτορα μέσα στο λεοφωρείο στην πίσω πόρτα καθισμένο.Στις κεντρικές στάσεις λοιπόν όπου περίμεναν να ανέβουν πχ 30 επιβάτες , έκαναν ουρά ανεβαίνοντας (είσοδος μόνο από την πίσω πόρτα) και ενω περίμεναν τον πρώτο επιβάτη να κόψει εισητήριο ,ο 20ος μοιράια καθόταν στην πόρτα και την εμπόδιζε να κλείσει.Ετσι περιμένοντας να μπούν όλοι μέσα για να κλείσει η πόρτα ,αν ήταν πάνω από 10 άτομα στην ''ουρά'',μπλόκαρε η πόρτα και δεν ξεκίναγε το λεοφωρείο με αποτέλεσμα στις στάσεις του κέντρου να κάθεται 5-10 λεπτά περιμένοντας τον εισπράκτορα!Τα έχω ζήσει και ακόμα τα θυμάμαι ''γελώντας''. Εκτοτε τα πράγματα βελτιώθηκαν-ήρθαν τα πολυπόθητα εισητήρια στα περίπτερα.Γενικά σήμερα η Θεσσαλονίκη έχει καλύτερο δίκτυο λεοφωρείων από την Αθήνα λόγω μικρότερης 'εκτασης και οι κάτοικοί της δεν δικαιούνται να έχουν παράπονα (σε σχέση με τους αθηναίους) Το παρόν θέμα μιλάει για το ενιαίο εισητήριο για τις μεταφορές της Αθηνας.Επειδή οι θεσσαλονικείς δεν έχουν ΜΕΤΡΟ ,δεν έχουν ΤΡΑΜ ,δεν έχουν ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, δεν εχουν ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ,να μην ειρωνεύονται τις απόψεις και τα λεγόμενα άλλων χρηστών -δεν προσθέτουν κάτι στο φόρουμ- και ας είναι πιο επιφυλακτικοί στις κρίσεις τους για κάτι που δεν το ζουν καθημερινά και δεν τους αφορά-δεν τους νοιάζει η κατάληξή του.
De@th L0rd Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Ευτυχώς που έχεις air condition εσύ και φέρνεις την κουβέντα στα ίσια της. Οταν στην Αθήνα υπήρχε το σύστημα με την ακύρωση των εισητηρίων (που τώρα εφαρμόζεται και στη Θεσσαλονίκη) ,τότε στη συμπρωτεύουσα ακόμα είχαν εισπράκτορα μέσα στο λεοφωρείο στην πίσω πόρτα καθισμένο.Στις κεντρικές στάσεις λοιπόν όπου περίμεναν να ανέβουν πχ 30 επιβάτες , έκαναν ουρά ανεβαίνοντας (είσοδος μόνο από την πίσω πόρτα) και ενω περίμεναν τον πρώτο επιβάτη να κόψει εισητήριο ,ο 20ος μοιράια καθόταν στην πόρτα και την εμπόδιζε να κλείσει.Ετσι περιμένοντας να μπούν όλοι μέσα για να κλείσει η πόρτα ,αν ήταν πάνω από 10 άτομα στην ''ουρά'',μπλόκαρε η πόρτα και δεν ξεκίναγε το λεοφωρείο με αποτέλεσμα στις στάσεις του κέντρου να κάθεται 5-10 λεπτά περιμένοντας τον εισπράκτορα!Τα έχω ζήσει και ακόμα τα θυμάμαι ''γελώντας''. Εκτοτε τα πράγματα βελτιώθηκαν-ήρθαν τα πολυπόθητα εισητήρια στα περίπτερα.Γενικά σήμερα η Θεσσαλονίκη έχει καλύτερο δίκτυο λεοφωρείων από την Αθήνα λόγω μικρότερης 'εκτασης και οι κάτοικοί της δεν δικαιούνται να έχουν παράπονα (σε σχέση με τους αθηναίους) Το παρόν θέμα μιλάει για το ενιαίο εισητήριο για τις μεταφορές της Αθηνας.Επειδή οι θεσσαλονικείς δεν έχουν ΜΕΤΡΟ ,δεν έχουν ΤΡΑΜ ,δεν έχουν ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, δεν εχουν ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ,να μην ειρωνεύονται τις απόψεις και τα λεγόμενα άλλων χρηστών -δεν προσθέτουν κάτι στο φόρουμ- και ας είναι πιο επιφυλακτικοί στις κρίσεις τους για κάτι που δεν το ζουν καθημερινά και δεν τους αφορά-δεν τους νοιάζει η κατάληξή του. Μάλλον δεν κάνεις καν τον κόπο να διαβάσεις ολόκληρα ποστ από άτομα που διαφωνούν μαζί σου.Πρόβλημα σου,και δεν θα πεις εσύ σε κανέναν αν έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί.
rallis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Μάλλον δεν κάνεις καν τον κόπο να διαβάσεις ολόκληρα ποστ από άτομα που διαφωνούν μαζί σου.Πρόβλημα σου,και δεν θα πεις εσύ σε κανέναν αν έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί. Και βέβαια διαβάζω ολόκληρα ποστ από άτομα που διαφωνούν μαζί μου.Αλλωστε είναι τόσο περιεκτικά και τεκμηριωμένα που δεν μπορώ να κάνω αλλιώς... Το παρόν θέμα μιλάει για το ενιαίο εισητήριο για τις μεταφορές της Αθηνας.Επειδή οι θεσσαλονικείς δεν έχουν ΜΕΤΡΟ ,δεν έχουν ΤΡΑΜ ,δεν έχουν ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, δεν εχουν ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ,να μην ειρωνεύονται τις απόψεις και τα λεγόμενα άλλων χρηστών -δεν προσθέτουν κάτι στο φόρουμ- και ας είναι πιο επιφυλακτικοί στις κρίσεις τους για κάτι που δεν το ζουν καθημερινά και δεν τους αφορά-δεν τους νοιάζει η κατάληξή του. Δεν είπα σε κανέναν να μη διαμαρτυρηθεί.Μίλησα για άχρηστη ειρωνεία και για επιφυλακτικότητα στις κρίσεις για κάτι που δεν το ζεις καθημερινά.
Critter Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Κακώς εκνευρίζεσαι. Όταν πετάς λόγια του αέρα, μην έχεις την απαίτηση να τα δέχονται όλοι αμάσητα. Τα λογια μου ειναι τεκμηριωμενα. Α) Σε πολλές, πολύ πιο προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, ΔΕΝ πωλούντα εισιτήρια μέσα στα λεωφορεία (Βρετανία, ας πούμε) Στη Βρετανια αγαπητε τα κοκκινα λεοφωρεια έχουν εισπρακτορα και στα υπολοιπα, υπάρχει μηχανημα έξω απο κάθε σταση. Το μονο που προβλημα που μπορει να αντιμετωπισεις αν δεν το ξερεις, ειναι οτι δέχονται μόνο ψιλα. 3 φορες εχω παει και τα εχω δει με τα ματακια μου. Β) Το ότι δε σε βολεύει να αγοράζεις από πριν τα εισιτήρια δεν αποτελλεί απόδειξη ότι το σύστημα είναι "κακό". Αυτό είναι γνώμη σου, όχι θέσφατο. Τι λες ρε συ?Αν ειναι δυνατον. Εγω προσωπικα χρησιμοποιω σπανια ΜΜΜ (τωρα τελευταια λιγο περισσοτερο λογο μιας δουλειας). Συνηθως δεν εχω προγραμματισμενο ποτε θα παρω ΜΜΜ. Μπορει να ειμαι στο κεντρο και να θελω να παω 2 στασεις παραπανω ή μπορει να μην εχω το πορτοφολι μου που εχω τα εισητηρια και εν παση περιπτωση απο τη στιγμη που ειναι εκθετικη η χρηση που κάνω, δεν εχω εισητηρια πάντα μαζι μου. Αν ειχα συγκεκριμενα δρομολογια θα ειχα κάρτα. Εχει τύχει λοιπον πολλές φορες να ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ και να ψαχνω εισητηρια (πάντα χτυπαγα εισητηριο...τουλαχιστον μεχρι τωρα που ακουσα για το κολπάκι) και να μην βρισκω πουθενα εκει γύρω. Μπηκα λοιπον χωρις και λεω "Ας ερθει τώρα ο ελεγκτης να μου πει και τπτ". Γ) Για να "αποδείξεις" ότι η μη πώληση εισιτηρίων μέσα στο λεωφορείο καθιστά τα ελληνικά ΜΜΜ "από τα χειρότερα της Ευρώπης" θα πρέπει να δείξεις, με στοιχεία, ότι μια άλλη χώρα που πουλάει εισιτήρια μέσα στα λεωφορεία (πες καμία) έχει καλύτερο σύστημα χάρη στο ότι πουλάει εισιτήρια μέσα στα λεωφορεία. Βρετανια. Ελπίζω να μη σοβαρολογείς. Θέλεις, δηλαδή, από ένα σημείο πώλησης έξω από ΚΑΘΕ στάση; Και σημεία πώλησης μπροστά από ΚΑΘΕ στάση έχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης; Για να ακούσουμε μία. Βρετανια - μηχανηματα - Μεχρι και online τα κλεινεις για αρκετά μέσα. Ιδιαίτερα αν είσαι φοιτητής. Ενώ, αν είσαι εργαζόμενος, συνταξιούχος, μαθητής, άνεργος, είναι λιγότερο ιδιαίτερη η περίπτωση. Αν, λοιπόν, το 2 και το 3 είναι επανάληψη του ίδιου παραπόνου (που σαφώς και δεν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι έχουμε από τα χειρότερα ΜΜΜ, γιατί για να το αποδείξεις πρέπει να το συγκρίνεις με ΑΠΤΑ και ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΙΜΑ στοιχεία άλλων Ευρωπαϊκών χωρών) το 4 είναι μια λαϊκίστικη αποστροφή: αχ, οι καημένοι οι φοιτητές. Δηλαδή, για να έχω καλώ ρώτημα, σε τι είναι ιδιαίτερη η περίπτωση ενός φοιτήτη, αν ψάχνει και δε βρίσκει εισιτήριο, σε σχέση με έναν ιδιωτικό υπάλληλο, ας πούμε; lol. Αν εισαι φοιτητης, θες φοιτητικο και φοιτητικο τα περισσοτερα περιπτερα δεν εχουν. Αυτο εννοω αλλα η εμπαθεια σου δεν σε αφηνει να καταλαβεις τα αυτονοητα.χαχαχαχα.Απιστευτο παραλληρημα. Διαφωνώ ότι τα ΜΜΜ δεν έχουν χρονιδιάγραμμα. Συμφωνώ ότι στα λεωφορεία τηρείται ελλιπέστατα. Αλλά: α) βάζοντας όλα τα ΜΜΜ μέσα στο ίδιο τσουβάλι αδικείς το Μετρό (έχω ζήσει απίστευτες καθυστερήσεις στα μετρό Λονδίνου και Παρισιού). Ακόμη κι έτσι, όμως, το πρόβλημα παραμένει στο σκεπτικό σου: πώς, ακριβώς, αποδεικνύεις, παραθέτοντας ένα αποδεκτό πρόβλημα των λεωφορείων και των τραμ, ότι αυτές οι υπηρεσίες είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη; Το ΜΕΤΡΟ ειναι η μόνη εξαίρεση αλλα δεν βολευει πολύ κοσμο αφου ακόμα δεν εχει αρκετες στάσεις. Βλεποντας λοιπον ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ τα ΜΜΜ ο μεσος όρος πεφτει κατω απο τις χωρες που λες. Για παραδειγμα το Παρισι πρωτα απολα και μετα Λολδινο έχουν απιστευτης εκτασης δικτυο ΜΕΤΡΟ που θα μπορουσα να πω οτι φτανει και απο μονο του να εξηπηρετησει τον κοσμο. Προσωπικα εγω καθυστερησεις στο ΜΕΤΡΟ δεν συναντησα. Μονο μια φορα συναντησα καθηστερηση σε night bus και αυτο γιατι κατι ειχε συμβει στο οχημα (οπως μας ειπανε τουλαχιστον). Δηλαδη εσυ που ξερεις απο Παρισι και Λονδινο, ειμαστε καλυτεροι ή ισαξιοι με αυτους? Η μηπως είμαστε με τη Γερμανια?Ας μας πει ο typhoon. Το ίδιο ακριβώς ερώτημα θα σου έθετα για τα σημεία 6 και 7 των "αποδείξεών" σου. Άλλο πράγμα το να αναφέρεις ένα πρόβλημα στο οποίο δύσκολα θα έφερνε αντίρρηση κανείς, και άλλο να ισχυρίζεσαι ότι το πρόβλημα αυτό καθιστά περίπου αυταπόδεικτα τα ελληνικά ΜΜΜ από τα χειρότερα της Ευρώπης. Δεν υπαρχει τιποτα αυταπόδεκτο. Όπως ειπα και παραπανω υπάρχουν κραυγαλέα αποδεικτικα στοιχεία και τα έχω παραθεσει. Από τις 7 "αποδείξεις" που ανέφερες, η 1η είναι άποψη, η 2η-3η-4η είναι παραλλαγές της ίδιας άποψης, η 5η-6η-7η αναφέρονται σε γνωστά προβλήματα ή παρενέργειες των προβλημάτων που, όμως δεν αποδεικνύουν ότι τα ελληνικά ΜΜΜ είναι χειρότερα του μέσου ευρωπαϊκού όρου (κυρίως γιατί τα "συγκρίνεις" απέναντι σε ένα μέτρο που δεν έχεις ορίσει). Οσα ανέφερα είναι υπαρκτα, δεν αποτελουν απόψεις καθως αποτελουν διαπιστωσεις χρόνων και προκύπτουν απο τη χρήση των μεσων. Το οτι για παραδειγμα δεν μπορω να βρω εισητηριο καποιες φορες δεν ειναι αποψη, ειναι defacto. Το οτι οι Λλωριδες ειναι πηχτρα δεν ειναι αποψη, ειναι defacto. Το οτι δεν μπορεις να υπολογισεις ποσο χρονο θες να πας καπου δεν ειναι αποψη, ειναι defacto. Και δεν ειναι οτι τα εχω ζησει μια φορα αλλα πολλες. Μαλιστα τα περισσοτερα εξ αυτων εχουνε διατυπωθει απο δημοσιογραφους και στα δελτια ειδησεων. Επισης δες και τι λεει ο φιλος για τα ΜΜΜ της σαλονικης. Εκει μαλλον ξεχασες οτι δεν εχουν μετρο και νομιζεις οτι Ελλαδα=Αθήνα. Τώρα, ποιος διαβάζει επιλεκτικά; Είτε πεις "είμαι Ο καλύτερος", είτε πεις "είμαι ΑΠΟ τους καλύτερους", η ανάγκη απόδειξης του ισχυρισμού δεν αλλάζει, ούτε μετριάζεται. Σαφώς στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται να αποδείξεις κάτι λιγότερο απόλυτο (κοινώς το επιχείρημα δεν πηγαίνει βρόντο αν αποδείξεις ότι είσαι ο τέταρτος καλύτερος, στους 26, ας πούμε) αλλά και πάλι πρέπει να το αποδείξεις. Το ειμαι ΑΠΟ τους καλυτερους αποδεικνύεται μακράν πιο εύκολα απο το ειμαι ο καλυτερος. Και φυσικα εχει παντα να κανει με το δειγμα το οποιο εξεταζεις. Το ειμαι ο καλυτερος στην ταξη ειναι πολυ πιο ευκολο απο το ειμαι ο καλυτερος στην Ελλαδα (δεδομενου οτι η βαθμολογια δεν απεικονιζει παντα τον καλυτερο). Αποψη σου ειναι πως προκειται για το ιδιο πραγμα..stay with it. Η διατύπωση, πράγματι, παίζει ρόλο. Εξίσου μεγάλο ρόλο παίζει και η ουσία του επιχειρήματος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχτώ ότι τα Ελληνικά ΜΜΜ είναι "από τα χειρότερα της Ευρώπης". Όμως, αν θέλεις να με πείσεις γι' αυτό, θέλω να δω κάποιο συγκριτικό στοιχείο, και οπωσδήποτε λιγότερες από τις λαϊκίστικες, μελό αποστροφές για το "ιδιαίτερο" πρόβλημα των φοιτητών. Σε αυτο δεν απανταω κατι γιατι απαντηθηκε παραπανω. Προφανώς και δε συμφωνώ με τις απόψεις σου. Όμως, ο διάλογος με την Κάτω Τραχανοπλαγιά δεν ήταν "εξυπνάδα". Απλά, μετέφερα το "αποδεικτικό σκεπτικό σου" σε ένα άλλο σενάριο, για να δείξω πόσο λογικά σαθρό είναι. Τίποτε περισσότερο. Μονο που αυτο που εγραψες δεν εχει καμμια σχεση με το σκεπτικο γιατι αναφερει οτι δεν υπαρχεια αποδειξη ενω υπαρχει.
jimarass Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Βασικά δε χρειάζεται να υπάρχει στέκι σε κάθε στάση, αλλά εκεί που υπάρχει να είναι ανοιχτό όλη την ημέρα. Αυτό δεν είναι υπερβολικό. ΚΑι στην τελική δεν είναι υποχρέωσή μου να αγοράζω δεσμίδες επειδή κάποια κοπρόσκυλα κλίνουν το στέκι και πάνε για καφέ. Ξέρεις κάποια υπηρεσία στην αγορά όπου στο ωράριο που παρέχεται να μην υπάρχει υπάλληλος για έκδοση εισιτηρίου/αγαθού, σχετικού με την υπηρεσία? Εδώ ο άλλος πήγα και του ζήτησα ημερίσιο εισιτήριο και σε 1 δευτερόλεπτο του είπα "συγγνώμη, ενιαίο εννούσα" και επειδή κινήθηκε 10 εκατοστά από τη καρέκλα δυσανασχέτησε. Λέω τώρα θα του βάλω το κιόσκι στο Κ%$%λο, αλλά ήρθε το λεωφορείο και τη γλίτωσε! Τώρα θα ήταν στο νοσοκομείο!!
Critter Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Α!να προσθεσω οτι εάν θελανε να μην έχουνε διαφυγοντα κερδη απο τους παρανομους, θα μπορουσαν να βαλουν εισπρακτορες στα τροχοφορα ΜΜΜ και να βαλουν μπαριέρες αλλα λονδίνο στο ΜΕΤΡΟ και τρένο. Θα ειχανε μειωση της διαφυγης σε πολυ μεγαλο ποσοστο. Οσο για τις τιμες στις άλλες χωρες, το οτι είμαστε απο τους φτηνοτερους το ειπαμε και ολοι εχουμε συμφωνησει. ΟΜΩΣ, ειπα σε προηγουμενο ποστ μου για τους φορους ότι ΑΝ οι κυνερνησεις τους αξιοποιούσανε για παροχες στο πολιτη (που σημαινει οτι θα τους γλυτωνε απο εξοδα...βλεπε επιδοματα σε μητερες κτλ), τοτε ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να πληρωσω και περισσοτερους φορους. Άλλωστε και στη Γερμανια όπως επισης είπα, η φορολογια ειναι πιο μεγαλη απο εδω (κατι σαν τα εισητηρια). Το ζητημα ειναι οτι εκει υπαρχουν πολυ περισσοτερες αναλογικα παροχες. Ετσι λοιπον, στο παραδειγμα των εισητηριων, δεν θα ειχα προβλημα να πληρωσω παραπάνω χρήματα ΑΝ το συστημα δουλευε σωστα και ειχα τις παροχες που πρεπει. Για παραδειγμα ενώ το μετρο ήταν ακριβοτερο απο τα τροχοφορα ΜΜΜ μεχρι πριν λιγο καιρο, δεν μου ειχε περασει καν η σκεψη (μα γιατι εδω να πληρωνω περισσοτερα)... Η αρτιοτητα της υπηρεσιας που μου παρεχεται ειναι τετοια που δεν μου αφηνει περιθωρια. Με λιγα λογια όλα ειναι θέμα τιμής αποδοσης. Παρολο λοιπον που ειμαστε φτηνοτεροι απο τους αλλους, θεωρω οτι το ΜΕΤΡΟ δικαίως μπορει να φτασει το 1? αλλα τα 0,80 που εχει σημερα το λεοφωρειο δεν αξιζουν ουτε στο 50%. Και βεβαια θα συμφωνησω οτι πρεπει το εισητηριο να πηγαινει με την απόσταση.
jimarass Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Α!να προσθεσω οτι εάν θελανε να μην έχουνε διαφυγοντα κερδη απο τους παρανομους, θα μπορουσαν να βαλουν εισπρακτορες στα τροχοφορα ΜΜΜ και να βαλουν μπαριέρες αλλα λονδίνο στο ΜΕΤΡΟ και τρένο. Θα ειχανε μειωση της διαφυγης σε πολυ μεγαλο ποσοστο.Οσο για τις τιμες στις άλλες χωρες, το οτι είμαστε απο τους φτηνοτερους το ειπαμε και ολοι εχουμε συμφωνησει. ΟΜΩΣ, ειπα σε προηγουμενο ποστ μου για τους φορους ότι ΑΝ οι κυνερνησεις τους αξιοποιούσανε για παροχες στο πολιτη (που σημαινει οτι θα τους γλυτωνε απο εξοδα...βλεπε επιδοματα σε μητερες κτλ), τοτε ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να πληρωσω και περισσοτερους φορους. Άλλωστε και στη Γερμανια όπως επισης είπα, η φορολογια ειναι πιο μεγαλη απο εδω (κατι σαν τα εισητηρια). Το ζητημα ειναι οτι εκει υπαρχουν πολυ περισσοτερες αναλογικα παροχες. Ετσι λοιπον, στο παραδειγμα των εισητηριων, δεν θα ειχα προβλημα να πληρωσω παραπάνω χρήματα ΑΝ το συστημα δουλευε σωστα και ειχα τις παροχες που πρεπει. Για παραδειγμα ενώ το μετρο ήταν ακριβοτερο απο τα τροχοφορα ΜΜΜ μεχρι πριν λιγο καιρο, δεν μου ειχε περασει καν η σκεψη (μα γιατι εδω να πληρωνω περισσοτερα)... Η αρτιοτητα της υπηρεσιας που μου παρεχεται ειναι τετοια που δεν μου αφηνει περιθωρια. Με λιγα λογια όλα ειναι θέμα τιμής αποδοσης. Παρολο λοιπον που ειμαστε φτηνοτεροι απο τους αλλους, θεωρω οτι το ΜΕΤΡΟ δικαίως μπορει να φτασει το 1? αλλα τα 0,80 που εχει σημερα το λεοφωρειο δεν αξιζουν ουτε στο 50%. Και βεβαια θα συμφωνησω οτι πρεπει το εισητηριο να πηγαινει με την απόσταση. Φίλε μου στην Ευρώπη έχουν διπλάσιους μισθούς και τριπλάσιους. Δικαιολογείται το ακριβότερο εισιτήριο. Βασικά φθηνότερο είναι αν το πάρεις αναλογικά με τους μισθούς!!! Πολύ φθηνότερο!!!! Αυτό που χρειάζεται είναι ηλεκτρονικό εισητήριο με χρέωση στην πιστωτική. Τόσο δύσκολο είναι??
De@th L0rd Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Ξέχασα να πω το θετικό του OAΣΘ .Πουλάνε εισητήρια μες τα λεωφορεία κατά 5 λεπτα πιο ακριβά
Critter Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Φίλε μου στην Ευρώπη έχουν διπλάσιους μισθούς και τριπλάσιους. Δικαιολογείται το ακριβότερο εισιτήριο. Βασικά φθηνότερο είναι αν το πάρεις αναλογικά με τους μισθούς!!! Πολύ φθηνότερο!!!!Αυτό που χρειάζεται είναι ηλεκτρονικό εισητήριο με χρέωση στην πιστωτική. Τόσο δύσκολο είναι?? Καλα, σε αυτο εχεις απολυτο δίκιο. Εννοειται οτι οταν λεω και 1?, αποτελει το ταβανι. Αν το πανε 2,30 όπως στη Γερμανια εννοειται οτι αν δεν βρισκω free εισητηριο θα πηγαινω με τα ποδια. Το περπατημα άλλωστε κανεναν δεν εβλαψε . Αν παει 2,30 προβλεπω να με σταματησουμε καμμια μερα στο δρομο με το πιστολι στον κροταφο και να μου πουνε "το εισητηριο ή σε φαγαμε λάχανο" . Το ιδιο και με α ψωνια απο το σουπερ μαρκετ. Δεν ξερω αν ειδες στις ειδησεις και κατι περιστατικα που παραβιασανε ντεποζιτα αυτοκινητων για να κλεψουν βενζινη.
De@th L0rd Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Proximity RF ID και ανανέωση σε ηλεκτρονικό κιόσκι...Αλλά ξέχασα....ΩΧ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ!!!!111!
moltianni Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Διαβαζα πολλη ωρα ολα τα ποστς και δεν αντεξα αλλο!!!γραφτηκα στο φορουμ για να μιλησω.. .Τι καθεστε και λογομαχειτε τοση ωρα για τα κ@@@εισητηρια?αυτο ειναι το θεμα μας?Συνειδητοποιειτε σε τι χωρα ζουμε?Καταλαβαινετε τι συμβαινει στην Ελλαδα?Εχετε καταλαβει τι μισθους περνουμε οι περισσοτεροι?Εχετε καταλαβει ποσες ωρες χανουμε στο δρομο?Εχετε καταλαβει τι μαθαινουνε στα παιδια μας στα σχολεια?Εχετε καταλαβει οτι χαριζουνε λεφτα στις τραπεζες?Εχετε συνειδητοποιησει οτι δεν υπαρχει αστυνομια?Εχετε συνειδητοποιησει οτι οι 50 δραχμουλες εγιναν 50 λεπτα?Εχετε καταλαβει οτι μια ζωη πληρωνουμε δυοδια και δρομους δεν εχουμε?Εχετε καταλαβει οτι οποιος και να βγει στην εξουσια,τα πρεζονια θα ειναι ακομα στους δρομους και ολοι οι μεγαλεμποροι εξω?Εχετε καταλαβει οτι γενικα ολη η δυναμη ειναι στο λαο και οτι 10,20 η 100 εκατομμυρια κοσμος μπορει να κανει τους 100,200 ανθρωπους που εχουν το γενικο προσταγμα,κομματια??Εχετε σκεφτει οτι αν μια μερα( σκεφτειτε!!μονο μια μερα) ολοι μαζι δεν παμε στις δουλειες μας,τι πρικειται να γινει?εχετε σκεφτει οτι η κακομοιρα η φυση μας εχει δωσει ολα οσα χρειαζομαστε κι εμεις ακομα χρησιμοποιουμε πετρελαιο αντι για ηλιακη και αιολικη ενεργεια?Οποιος και να ευθυνεται για αυτα, δεν εχει σημασια..το μονο προβλημα ειναι οτι οι μεγαλες αλλαγες θελουν αιμα..μονο με αιμα μπορει να αλλαξει κατι..αλλιως ολα θα μεινουν τα ιδια.. δεν εξηγειται αλλιως..ειμαστε υπνωτισμενοι..δεν ξερω αν φταινε τα χημικα που μας ψεκαζουν.δεν ξερω αν συμβαινει κατι αλλο σε καποιο πνευματικο επιπεδο.καταλαβετε το!μονο με αιμα θα αλλαξει κατι.Παραδεχομαι ομως το εξης..δεν εχω τα α@@ιδια να αντιδρασω οπως ειναι τα πραγματα τωρα..αν ομως δω κατι να ξεκιναει και να παιρνει επικινδυνες διστασεις τοτε ναι..ειμαι μεσα...ειμαι παντως της γνωμης οτι συντομα τα πραγματα θα πανε πολυ χειροτερα και θα γινει κατι πολυ μεγαλο και σημαντικο..αναμενουμε..ως τοτε προσπαθηστε να σκεφτειτε τα παραπανω..ρωτηστε ποσα λεφτα χρειαζονται για να βαλεις φωτοβολταικα στοιχεια σπιτι σου η στην επιχειρηση σου.ρωτα να μαθεις τι ειναι το δημοσιο χρεος και τα εξωτερικα δανεια.αν δεν γουσταρεις η βαριεσαι η δεν καταλαβαινεις αυτα που σου λεω..εισαι αξιος της μοιρας σου.η γνωση ειναι δυναμη.μαθε τι ειναι το ρεικι.ρωτα καποιον που εχει κανει αστρικη προβολη να σου πει πως ενιωσε.ψαξε να δεις τι ειναι η υποφυση.Διαβασε να μαθεις τι ειναι η σπηλια του Πλατωνα.Μαθε τι ακριβως πραγματευεται η κβαντικη μηχανικη.Ρωτα να σου πουν τι ειναι τα ανθρωπακια που βλεπουν οι ντοποιοι σε σπηλιες στον Τσουτσουρο.Το γεγονος οτι δεν το ειπαν οι ειδησεις η δεν το διαβασες στις εφημεριδες δεν σημαινει πως δεν εχει γινει..συγνωμη...σταματω εδω..εχει παντως πλακα που απο τα εισητηρια καταληξαμε στη Σπηλια του Πλατωνα.. ευχαριστω για την υπομονη.
Lucifer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 ...Ναι. Επί του θέματος, τις προάλλες μου έδωσε μια κυρία, πατημένα 50, ντύσιμο γραφείου, το εισιτήριό της. Μου καλοφάνηκε τόσο πολύ, όχι για τα 50 λεπτά ή για το τσάμπα της υπόθεσης, μου άρεσε από την σκοπιά της προσφοράς. Από τότε τη στήνω στα εκδοτήρια και χαρίζω και το δικό μου, γνωρίζεις και κόσμο έτσι. ουηνκ.
o_magazatoras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 ...Ναι. Επί του θέματος, τις προάλλες μου έδωσε μια κυρία, πατημένα 50, ντύσιμο γραφείου, το εισιτήριό της. Μου καλοφάνηκε τόσο πολύ, όχι για τα 50 λεπτά ή για το τσάμπα της υπόθεσης, μου άρεσε από την σκοπιά της προσφοράς. Από τότε τη στήνω στα εκδοτήρια και χαρίζω και το δικό μου, γνωρίζεις και κόσμο έτσι. ουηνκ. Κράτησες το τηλ της τουλάχιστον; Ηθικόν δίδαγμα:Η γρηά η κότα έχει το ζουμί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.