Προς το περιεχόμενο

μην πετατε τα εισητηρια ΜΜΜ-δωστε τα στον επομενο

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το 40% των πολιτών ψήφισε ενα κομμα που σήμερα-χθες -αυριο (μην το συγκεκριμενοποιήσουμε και παει αλλού το θέμα) είναι κυβερνηση.Συμφωνοι δεν είναι απολυτη πλειοψηφια αλλά ειναι σχετική.Τι να κανουμε ομως είναι το κομμα με τη μεγαλυτερη εκπροσωπηση στη χώρα και πρεπει να το λαβουμε υποψιν μας.Αν έπρεπε ενα κομμα να λαβει 50,1% για να σχηματισει κυβερνηση τότε θα ειχαμε ακυβερνησια από την εποχή του σχηματισμού του ελληνικού κράτους!Αναγκαστικά κυβέρνηση γίνεται το πρώτο κόμμα.

Το "αναγκαστικα" το ορίσανε τα μεγαλα κομματα με την θεσπιση της ενισχυμενης αναλογικης. Άρα το "αναγκαστικα" προκυπτει επειδη αυτοι μας αναγκασανε. Αυτο που προσπαθω να πω και δεν με καταλαβαινεις ειναι ότι όταν κάτι ΙΣΧΥΕΙ επειδη το κανανε να ισχυει δεν σημαινει οτι εγω συμφωνω μαζι του, το αποδεχομαι και το διαιωνιζω κιολας. Για παραδειγμα αν ερθει αυριο ενας Ελληνας Χιτλερ και παρει την εξουσια, θα ισχυει οτι ειμαστε η αρεια φυλή και πρεπει να σκοτωσουμε τους υπολοιπους....δεν σημαινει οτι εγω θα το αποδεχτω, θα γινω φασιστας και θα παρω το οπλο μου να μπω στην Αλβανια να φαω τους αλβανους...Δεν θα αποδεχτω το πολιτκο καθεστως όπως δεν αποδεχομαι και τωρα τις κυβερνησεις μας. Εσυ όπως μου το περιγραφεις, οτι σου σερβιρουν το αποδεχεσαι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. Ε!εγω δεν μπορω να καθομαι με σταυρωμενα χερια γιατι όπως ειπα δεν γουσταρω να παιζουν με τη νοημοσυνη μου.

Σχετικά με την ακυβερνησια, οπως εγραψα και σε ενα αλλο τοπικ, το 50,1% δεν το παιρνει το πρωτο κομμα γιατι προφανως δεν κανει πολιτικη ουσιας και επειδη με τις μιζες και όλη αυτη τη κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος που γινεται δεν δινει παροχες στους πολίτες. Αν ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ απο τα χρηματα που τρωνε οι καρχαριες τα αποδιδανε ως παροχες στον πολίτη, τοτε ο πολιτης οχι μονο θα τους ψηφιζε ευρύτερα αλλα θα καταλαβαινε και το νοημα του να πληρωνει εισητηριο. Επομενως ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ μπορουν και με απλη αναλογικη να παρουν την αυτοδυναμία. Το ζήτημα ειναι οτι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Αντίθετα δεν ξερω αν το εχεις παρει χαμπαρι αλλα προωθουν νέο εκλογικο νόμο που θα δινεί αυτοδυναμια με ακομα μικροτερα ποσοστα. Αληθεια, τι εχεις να πεις για αυτο? Να υποθεσω οτι η απαντηση σου ειναι "Ε!αφου θα θεσπιστει πρεπει να το αποδεχτουμε"?.

Η δημοκρατία προβλέπει την αρχη της εκπροσωπησης η οποία ειναι μια πυραμίδα γιατί δεν γίνεται να κάνουμε κουμάντο όλοι μαζι σε αυτό τον τόπο.

Μια αρχή δεν αποτελει πυραμιδα απο μονη της. Μια πυραμιδα αποτελειται απο πολλες αρχες και η μια εξαρταται απο την αλλη. Η βάση της πυραμιδας ειναι και το θεμελιο της. Στη συγκεκριμενη περιπτωση η βαση της ειναι η πλειοψηφια και αυτο το μαθαινουμε απο τις μικροτερες τάξεις του σχολέιου.

Εισαι ακραιος οταν λες "να κάνουμε κουμάντο όλοι μαζι σε αυτό τον τόπο". Δηλαδη για σένα είτε θα ειναι ένας είτε θα ειναι όλοι?Ενδιαμεσες καταστασεις δεν υπαρχουν? 2 ας πουμε ειναι μια ενδιαμεση κατασταση (εξηγω και παρακατω).

Τα καράβια έχουν 1 καπετάνιο!Παντού υπάρχει ενας και μονο που αποφασίζει.Αυτό δεν λέγεται μοναρχια-λέγεται διοίκηση και προφανώς συγχέεις την εννοια της μοναρχίας.

Καλα, σορυ κιολας αλλα επειδη έτυχες και σε ατομο που σχετιζεται με σπουδες σχετικες με διοικήση, αυτο που γραφεις ειναι απο τις μεγαλυτερες κοτσανες που εχω ακουσει τελευταια (no offence....και γω μπορει να πω μια μλκια αλλα δεν σημαινει οτι ειμαι μλκας...συμβαινουν αυτα).

Λοιπον, για να καταλαβεις : Το παραδειγμα με το καράβι, ειναι ατυχεστατο όσο δεν παει (το διαβασα και σε αλλο τοπικ και καραφλιασα). Αν το κρατος ήτανε καραβι θα ειχαμε βουλιαξει. Το κράτος λοιπον αν θες να το παρομιασεις με κατι, το πιο πετυχημενο παραδειγμα ειναι η επιχείρηση (και μαλιστα η πολυεθνικη) και αυτο γιατι μια επιχειρηση έχει τμηματα (υπουργεια), διευθυντες τμηματων (υπουργους), υποκταταστηματα και τοπικες διοικησεις ανα τον κοσμο (τοπικες αυτοδιοικησεις στους νομους της χωρας) και για να μη λεω πολλα, το κρατος είναι πραγματικα μια επιχειρηση (παρεχει προιον, υπηρεσια και αντιστοιχως δεχεται προιοντα και υπηρεσιες απο προμηθευτες) με το πιο πολυπλοκο οργανογραμμα.

Σε μια επιχειρηση λοιπον δεν αποφασιζει ΠΟΤΕ μόνο ένας. Αυτο γινεται στις μονοπροσωπες επιχειρησεις γιατι προφανως ειναι μονο ένας που τις εχει. Υπαρχουν ολόκληρα διοικητικα συμβουλια που αποτελουνται απο στελεχη-διευθυντες απο διαφορα τμηματα καθως και απο μετοχους των εταιριων (αν μιλαμε για ΑΕ) όπου πέφτουν πολλες ιδέες και συνήθως γίνεται ακομα και φηφοφορία για να αποφασιστει κατι. Μάλιστα στις ΑΕ δεν πραγματοποιειται καν το συμβουλιο αν δεν υπαρχει απαρτια. Όπου απαρτια οριζεται ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ 50%. Ακολουθει απόσμασμα απο το μια αποφαση διοικητικου συμβουλιου της forthnet "Στην Γενική Συνέλευση παραστάθηκαν καθ' όλη τη διάρκειά της μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 26.360.869 κοινές ονομαστικές μετοχές και ισάριθμες ψήφους (ήτοι ποσοστό 67,84%) από τις συνολικά 38.857.831 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας, και ως εκ τούτου η Γενική Συνέλευση είχε την απαιτούμενη εκ του Νόμου απαρτία για τη λήψη αποφάσεων επί όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.".

BTW δηλώνεις οτι ''ΔΕΝ προκειται να δεχτω μοναρχιακες καταστασεις''.Δηλαδή τι θα κάνεις γι αυτό?Δεν θα πληρώσεις εισητήριο του λεοφωρείου παίρνοντας το απο΄τον προηγούμενο?

Ένα απο τα πολλα ειναι και αυτο. Μου τα πηραν απο τη φορολογικη μου δηλωση και τα δωσανε σε μιζες. Με αυτες τις μιζες ο Χ υπουργος μπορει να πηγε ταξιδι στη Χαβαη. Γιατι λοιπον να μην τα κρατησω εγω και να παω ταξιδι στη Χαβαη που δεν εχω παει? Αφου λοιπον μου τα παιρνουν αναγκαστικα, ενας τροπος για να κανω απόσβεση ειναι και αυτος.

Χαίρομαι που κάνεις συζήτηση με επιχειρήματα.Νοιώθεις οτι το κράτος σε πολεμάει?Νοιώθεις οτι σε πολεμάει καθημερινά κάποιος που δεν σε εκπροσωπεί?Προσωπικά αν το ένοιωθα ,θα άφηνα και φίλους και περιουσία και συγγενείς και θα άλλαζα χώρα!Δεν θα μπορούσα να ζήσω σε μια χώρα που θα νοιώθω οτι με πολεμάνε συνέχεια!

Οκ. Εσυ λοιπον εισαι απο αυτους που τα παρατανε στα δυσκολα και φευγουν. Να υποθεσω οτι αμα γινει πόλεμος, την άλλη μερα θα βρίσκεσαι στην Αυστραλια?

Ε!δεν ειμαστε ολοι οι ανθρωποι το ιδιο. Εγω προτιμω να μεινω στον πόλεμο.

Πάντως το να μειώνεις τα έσοδα ενός οργανισμού κοινης ωφέλειας με το κολπάκι με τα εισητήρια ,απλά για ενα καπρίτσιο (γιατί μη μου πείς οτι σαν μονάδα περιμένεις κέρδος από το να γλυτώσεις 2-3 εισητήρια-σαν συνολο όμως είναι χασούρα στον οργανισμό αυτό) ή γιατί νομίζεις οτι κάνεις επανάσταση ,δεν είναι ούτε μπουνιά στον ''αντίπαλο'' παρά μονο ενα πτάισμα.Πρωτον γιατι δεν χτυπάς τον αντίπαλο αλλά τον ίδιο σου τον εαυτό,και δεύτερον γιατί δεν ειναι μπουνιά αλλά πορδή στον άνεμο.

Μα προφανως και το νοημα του τοπικ ειναι να μην το κανω μονο εγω αλλα να το κανουν όλοι. Έτσι η χασουρα τους θα ειναι πολύ μεγαλύτερη. Και δεν προκειται για καπριτσιο αλλα για ολοκληρη φιλοσοφια που αναλυω σε ολα μου τα πιο πανω ποστς. Και εννοειται οτι αυτο ειναι ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ πολλά που κανω για καταπολεμησω τον "αντιπαλο". Ειναι σαν την ακτινοβολια στο DNA..δρα αθροιστικα...λιγο +λιγο+λιγο = πολύ. Όπως λεει και ο λαος, φασουλι το φασουλι, γεμιζει το σακουλι. Να συμπληρωσω οτι πολλές πορδές στον άνεμο σημαίνουν επιβάρυνση της ατμοσφαιρας με μεθανιο και διοξειδιο του ανθρακα. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι αγελαδες προκαλουν μετρησιμη βλάβη στην ατμοσφαιρα με τις πορδες τους και τα ρεψιματα τους (δεν κανω πλακα). Επομενως...

Προτιμότερο θα ήταν όποιος είναι τόσο αποφασισμένος να ζωστεί με εκρηκτικά και να μπεί στη βουλή.Να πεθάνει κι αυτός για τα ιδανικά του και να δώσει ενα ηχηρό μήνυμα.Οχι επαναστάσεις του γλυκού νερού με τα εισητήρια.

Δεν πιστευω οτι περιμενεις να απαντησω κατι σε αυτο το κομματι.

(Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι προσωπικά.Με ενδιαφέρει ο διάλογος και απλά εκθέτω τις απόψεις μου.Με ενδιαφέρει η αντίθετη αποψή σου ,δεν τα λέω ''για να στην μπώ'')

Καλα κανεις. Και γω απλα τις αποψεις μου λεω. Ελπιζω κιολας να μην θιχτεις για τα περι κοτσανας. Απλα αναφεω οτι ετσι μου ακουστηκε...δεν σημαινει οτι σε θεωρω χαζο.

Ολοι οι άνθρωποι θέλουν να αλλαξουν τον κόσμο-αλλά κανένας δεν έχει σκεφτεί να αλλάξει πρώτα τον εαυτό του.

Αυτο γενικα ισχύει. Προσωπικα προσπαθω να μην παρανομώ, δεν εχω προβληματα με τους ανθρωπους και προσαρμοζομαι ευκολα (αλλωστε λογω προσαρμογης μενω και στην Ελλαδα)...Το αν καποιες φορες παρανομησω, θα εχει να κανει καθαρα με απάντηση σε παρανομια του κρατους απέναντι μου. Για παραδειγμα οι μιζες ειναι παρανομες και επηρρεαζουν την τσεπη μου. Βλεπε το παραδειγμα με τη Χαβαη. Με αυτη τη λογικη λοιπον, αν μπορεσω να παρω πισω τα λεφτα που μου φαγανε, θα το κανω. Και όπως εχω ξαναπει, η κυβερνηση ειναι στην κορυφη της πυραμιδας, αυτη ειναι που πρεπει να καλλιεργησει το λαο με τα σωστα ιδανικα. Ειναι όπως ο μπαμπας και το παιδι....Ο μπαμπας εχει τα λεφτα και της εξουσια οταν το παιδι ειναι μικρο. Ειναι στο χερι του να το καλλιεργησει και να γινει ανθρωπος. Αλλοι καταφερνουν και τα παιδια τους βγαινουν επιστημονες και αλλοι τα κανουν πρεζονια. Η κυβερνηση ομοίως εχει τα λεφτα και την εξουσία, μπορει να θωρακισει το εκπαιδευτικο της συστημα και να παρεχει στον Ελληνα αυτα που πληρωνει απο την τσέπη του μεσω της φορολογιας δημιουργωντας του την παιδεία να αντιλαμβάνεται οτι αυτα που πληρωνει ΠΡΕΠΕΙ να τα πληρωνει. Σιγα σιγα λοιπον ο Ελληνας θα μετατραπει σε μερικες γενιες σε "επιστημονας" απο "πρεζόνι"..

Δημοσ.

Όλοι οι αντεξουσιαστές, δε χτυπάνε εισητήριο ... ΧΑ !

Αντεξουσιαστές του κ@λου. Εκεί που μας παίρνει μόνο. Για κάντε τα αντεξουσιαστικά σας στο βενζινοπώλη της γειτονιάς, ή στο πάρκινγκ του τέρα βάιμπ, που θα πάτε με το όχημα να το παίξετε ροκ, να γελάσουμε !

(έχουμε τις πιο φθηνές συγκοινωνίες της Ευρώπης και την πιο χαμηλή χρήση, Ελληνάρες μου)

Δημοσ.

Critter ότι και να πεις,όποιος εδώ μέσα είναι από τους βολεμένους κ δεν ζορίζεται ή είναι ελληνάρας ή ζεί στον κόσμο τους δεν πρόκειται να το καταλάβει.Να μην πάμε μακριά δες μες τα αει-τει τι γίνεται με τα κομματόσκυλα και θα καταλάβεις.Όταν ο έλληνας βγάλει τις παρωπίδες θα είναι πλέον αργά.Με απλά λόγια : Αν εμείς σταματήσουμε να "κλέβουμε" στα εισητήρια αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπουργοειδή θα σταματήσουν να κλέβουν και να σπαταλούν δημόσιο πλούτο.Το κράτος αποτελεί παράδειγμα για έναν πολίτη του.Όταν κάποιος βρίσκεται σε μία κοινωνία που τον κατακλέβουν γενικώς τι περιμένεις να κάνει δηλαδή?Να βγεί και να πετάει ότι του έχει απομείνει για να δώσει το καλό παράδειγμα?Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα όσο και αν θέλετε να νομίζετε οτι ζείτε σε μία χώρα αγγελικά πλασμένοι.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Εdit:'Οσο για τους αντιεξουσιαστές του κώλου ένα θα σου πώ.Όταν θα παώ στο βενζινάδικο δεν έχω κανένα ενδοιασμό για το τι θα πεί ο βενζινάς αν του πώ να βάλει 1 λίτρο βενζίνη ή 4 λίτρα ισα για την καθημερινή μετακίνηση.Και μην λες οτι να ναι....Το εισητήριο το χτυπάω κανονικά,απλά αν περισσεύει χρόνος το δίνω σε κάποιον άλλο.Και βέβαια ο καθένας πάει μέχρι εκεί που τον παίρνει, για ηλίθιο τον περνάς?Δηλ. τι θές να πάω να κλέψω το βενζινάδικο?

Δημοσ.
Όλοι οι αντεξουσιαστές, δε χτυπάνε εισητήριο ... ΧΑ !

Αντεξουσιαστές του κ@λου. Εκεί που μας παίρνει μόνο. Για κάντε τα αντεξουσιαστικά σας στο βενζινοπώλη της γειτονιάς, ή στο πάρκινγκ του τέρα βάιμπ, που θα πάτε με το όχημα να το παίξετε ροκ, να γελάσουμε !

(έχουμε τις πιο φθηνές συγκοινωνίες της Ευρώπης και την πιο χαμηλή χρήση, Ελληνάρες μου)

Ως Ελληναρας οριζεται αυτος που υπερασπιζεται φανατικα και χωρις βασιμα επιχειρηματα το Ελληνικο κρατος. Στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτο φαινεται οτι το κανεις εσυ.

Αντιεξουσιαστης οριζεται ως αυτος ΠΟΥ ΕΝΑ απο τα χαρακτηριστικα του ειναι να σπαει την περιουσια του κοσμακη. Κατι τετοιο δεν νομιζω οτι φανηκε απο τα γραφομενα κανενος εδω μεσα.

Το βενζιναδικο και το παρκινγκ του τερα βαιμπ ειναι ιδιωτικοι χωροι. Αν ερθει καποιος σπιτι μου και μου κανει το μαγκα φυσικα και υποστει τις συνεπεις. Ετσι θα γινει και στο βενζιναδικο και στο παρκινγκ και στο villa mercedes. Επομενως η προτροπη σου ειναι ασχετη με το αντικειμενο συζητησης.

Οσο για τις συγκοινωνιες, έχουμε ΑΠΟ τις φθηνοτερες στην Ευρωπη αλλα και ΑΠΟ τις χειροτερες στην Ευρωπη. Αν εκανες ένα κοπο και διαβαζες τα παραπανω, θα εβλεπες οτι το συνθημα ειναι "Δώσε στο λαο για να σου δωσει και ο λαός". Όταν λοιπον οι υπηρεσιες που μου προσφερουν τα Ελληνικα ΜΜΜ ειναι χείριστες, τοτε ειναι πολύ ακριβες για αυτο που προσφερουν και δεν με προκαλούν να τις ενισχυσω.

Άλλη απορία μαντάμ?

Δημοσ.

http://www.oasa.gr/?pageid=344

Εγώ ξέρω ότι όποιος νομίζει ότι θα σωθεί από 2-3-5-10 εισητήρια είναι κάποιος που έχει πολλά δρομολόγια. Με 15 ευρώ και για το 2009 και απλά μαθηματικά έχω:

Θέλω ένα λεοφωρείο για να πάω στη δουλειά μου (το ελάχιστο δηλαδή) και ένα να γυρίσω μας κάνει 2 εισητήρια (1.60 ευρώ) επί 20 μέρες το μήνα 32 ευρώ. Η κάρτα έχει 15 ευρώ που σημαίνει ότι για να με συμφέρει να μη βγάλω κάρτα και να περιμένω τζάμπα εισητήρια θα πρέπει να βρίσκω εισητήρια αξίας τουλάχιστον 17 ευρώ το μήνα (21 εισητήρια το μήνα). Και έχοντας βγάλει κάρτα μπορώ να παίρνω κι άλλες φορές λεοφωρείο "τζάμπα" πχ όταν θα πάω για καφέ, για ψώνια, για να βγω το βράδυ, ή οποτεδήποτε άλλωτε.

Τέλος θα συμφωνήσω με την άποψη αγωνιστές της κλανιάς, καθότι πιο πολύ κίνηση φτωχομπινεδιάς μου φαίνεται και κοντόφθαλμης λογικής παρά για κίνηση ουσίας και συνειδητοποιημένη φιλοσοφίας - στάσης ζωής.

Δημοσ.

Τέλος θα συμφωνήσω με την άποψη αγωνιστές της κλανιάς, καθότι πιο πολύ κίνηση φτωχομπινεδιάς μου φαίνεται και κοντόφθαλμης λογικής παρά για κίνηση ουσίας και συνειδητοποιημένη φιλοσοφίας - στάσης ζωής.[/color][/color]

Μου αρεσει γιατι ακομα και απο αυτα που γραφουν αυτοι που πιστευουν το αντιθετο, αποδεικνύουν απο μονοι τους την πραγματικη κατασταση.

Και εξηγουμαι. Ξαφνικα λοιπον και απο το πουθενα ξεκιναει να γινεται αυτο με τα εισητηρια. Ξαφνικα αρχιζει να μειωνεται η ζητηση της βενζινης, ξαφνικα πεφτουν οι πωλησεις των μεγαλων εταιριων σε είδη πρώτης αναγκης (ακομα και στο ψωμι και το γαλα)....άρα τι αποδυκνειεται? Οτι ναι, το Κρατος οδηγεί τον Ελληνα στη φτωχομπινεδιά. Επομένως είτε το δεις υπέρ είτε το δεις κατα, παλι στο ιδιο συμπαιρασμα καταληγεις.

Δημοσ.

Αντιεξουσιαστές και φτωχομπινέδες όσοι πληρώνουν κανονικά το εισητήριο και το πασάρουν στον επόμενο, ε?

Τι έγινε?

Ξεπετάμε τόπικς, πρωί πρωί?

Δημοσ.

Νομίζω ότι ο άνθρωπος εννοούσε ότι τα πιθανά οικονομικά οφέλη από μια τέτοια ιστορία με τα εισητήρια είναι σχετικα μικρά εν τέλει, οπότε δεν είναι ακριβώς αυτός ο λόγος για αντίδραση στην Ελλάδα.

Δημοσ.
Ως Ελληναρας οριζεται αυτος που υπερασπιζεται φανατικα και χωρις βασιμα επιχειρηματα το Ελληνικο κρατος. Στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτο φαινεται οτι το κανεις εσυ.

Ελληναράς είναι ο θρασύδειλος, που κάνει μαγκιές εκεί που τον παίρνει μόνο, κατά τη δική μου άποψη κι όχι ο φανατικός υπερασπιστής του ελληνικού κράτους.

Αντιεξουσιαστης οριζεται ως αυτος ΠΟΥ ΕΝΑ απο τα χαρακτηριστικα του ειναι να σπαει την περιουσια του κοσμακη. Κατι τετοιο δεν νομιζω οτι φανηκε απο τα γραφομενα κανενος εδω μεσα.

Πρέπει να ψάξεις καλύτερα τον ορισμό του "αντεξουσιαστή"... Παρολαυτά και λαμβάνοντας υπόψη το δικό σου ορισμό, και τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς "περιουσία του κοσμάκη" είναι...

Το βενζιναδικο και το παρκινγκ του τερα βαιμπ ειναι ιδιωτικοι χωροι. Αν ερθει καποιος σπιτι μου και μου κανει το μαγκα φυσικα και υποστει τις συνεπεις. Ετσι θα γινει και στο βενζιναδικο και στο παρκινγκ και στο villa mercedes. Επομενως η προτροπη σου ειναι ασχετη με το αντικειμενο συζητησης.

Η προτροπή μου έχει να κάνει με το εφαρμοζόμενο σύστημα στις σχέσεις ιδιωτών μεταξύ τους... Η λέξη "deregulation" να υποθέσω δε σου λέει κάτι ε ? ΑΝ πραγματικά νοιάζεσαι και για το διπλανό σου και για το περιβάλλον και για την αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου, θα πρέπει να ενισχύσεις τις δημόσιες συγκοινωνίες κι όχι να τις σαμποτάρεις...

Οσο για τις συγκοινωνιες, έχουμε ΑΠΟ τις φθηνοτερες στην Ευρωπη αλλα και ΑΠΟ τις χειροτερες στην Ευρωπη. Αν εκανες ένα κοπο και διαβαζες τα παραπανω, θα εβλεπες οτι το συνθημα ειναι "Δώσε στο λαο για να σου δωσει και ο λαός". Όταν λοιπον οι υπηρεσιες που μου προσφερουν τα Ελληνικα ΜΜΜ ειναι χείριστες, τοτε ειναι πολύ ακριβες για αυτο που προσφερουν και δεν με προκαλούν να τις ενισχυσω.

Αν έκανες ένα κόπο να αποδείξεις ότι είναι οι χειρότερες στην Ευρώπη...

Άλλη απορία μαντάμ ?

Μπα ! Μου τις έλυσες όλες ! :-D

Δημοσ.
Μου αρεσει γιατι ακομα και απο αυτα που γραφουν αυτοι που πιστευουν το αντιθετο, αποδεικνύουν απο μονοι τους την πραγματικη κατασταση.

Και εξηγουμαι. Ξαφνικα λοιπον και απο το πουθενα ξεκιναει να γινεται αυτο με τα εισητηρια. Ξαφνικα αρχιζει να μειωνεται η ζητηση της βενζινης, ξαφνικα πεφτουν οι πωλησεις των μεγαλων εταιριων σε είδη πρώτης αναγκης (ακομα και στο ψωμι και το γαλα)....άρα τι αποδυκνειεται? Οτι ναι, το Κρατος οδηγεί τον Ελληνα στη φτωχομπινεδιά. Επομένως είτε το δεις υπέρ είτε το δεις κατα, παλι στο ιδιο συμπαιρασμα καταληγεις.

έχεις κάποια επίσημα στοιχεία που να τα αποδεικνύουν όλα αυτά ?

Αν υποθέσουμε ότι έχεις, θα πρέπει να τα βάλεις με αυτούς που αντιπροσωπεύουν για σένα το "Κράτος". Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ΠΑΡΟΧΗ του Κράτους προς τον στενόμυαλο Ελληναρά. Οι δημόσιες συγκοινωνίες αποτελούν κοινωνικό αγαθό. Αντί λοιπόν να χτυπάς μια φθηνή παρεχόμενη υπηρεσία, χτύπα αυτούς που πραγματικά σου πιάνουν το κ@λί ! Εκτός κι αν γουστάρεις ...:X:p

έδιτ/ συμπέρασμα

Δημοσ.

Οι συγκοινωνίες στην Αθήνα όντως δεν είναι καλές και αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό, μεγάλο κιόλας, στον κακό σχεδιασμό των λεωφορειακών γραμμών, αλλά και σε επίσης μεγάλο βαθμό στα αφόρητα πολλά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Αθήνα, δεδομένου ότι τα λεωφορεία δεν μπορούν να βγάλουν φτερά να περάσουν από πάνω. Δεν μπορεί να φταίει ο ΟΑΣΑ ούτε το κράτος όταν στη Φορμίωνος υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα (1 λωρίδα ανα κατεύθυνση για όσους δεν ξέρουν, πρακτικά με το ζόρι χωράνε 2 λεωφορεία υπό καλές συνθήκες) και το λεωφορείο δεν μπορεί να περάσει ή παρκαρισμένα στις γωνίες και δεν μπορεί να στρίψει.

Εμένα το πρόβλημα μου πάλι είναι, και εδώ πιστεύω φαίνεται η κουτοπονηρία και η φτωχομπινεδία του Έλληνα, ότι κανείς δεν βγήκε ποτέ να μιλήσει ή να ξεκινήσει κίνηση πολιτών για τη βελτίωση των ΜΜΜ. Αυτό πρέπει να γίνει δια μαγείας...όλοι κόπτονται να γλυτώσουν 80 cent, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση ότι τα ΜΜΜ είναι χάλια (που πράκτικα δεν είναι τόσο χάλια γιατί μπορεί να υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα όπως είπα αλλά υπάρχουν και πλεονεκτήματα - πχ ο στόλος των λεωφορείων, τραμ, μετρό είναι πολύ σύγχρονος).

Δημοσ.
http://www.oasa.gr/?pageid=344

Τέλος θα συμφωνήσω με την άποψη αγωνιστές της κλανιάς, καθότι πιο πολύ κίνηση φτωχομπινεδιάς μου φαίνεται και κοντόφθαλμης λογικής παρά για κίνηση ουσίας και συνειδητοποιημένη φιλοσοφίας - στάσης ζωής.[/color][/color]

Οκ άσε εμάς που πληρώνουμε τα εισητήρια κανονικά να είμαστε φτωμπινέδες και κοντόφθαλμοί επειδή πασάρουμε το εισητήριο σε κάποιον συνάνθρωπο...

Θέλετε και τα λέτε αυτά ή χάλασε το κλιματιστικό ?:mad:

Δημοσ.
Το "αναγκαστικα" το ορίσανε τα μεγαλα κομματα με την θεσπιση της ενισχυμενης αναλογικης. Άρα το "αναγκαστικα" προκυπτει επειδη αυτοι μας αναγκασανε. Αυτο που προσπαθω να πω και δεν με καταλαβαινεις ειναι ότι όταν κάτι ΙΣΧΥΕΙ επειδη το κανανε να ισχυει δεν σημαινει οτι εγω συμφωνω μαζι του, το αποδεχομαι και το διαιωνιζω κιολας. Για παραδειγμα αν ερθει αυριο ενας Ελληνας Χιτλερ και παρει την εξουσια, θα ισχυει οτι ειμαστε η αρεια φυλή και πρεπει να σκοτωσουμε τους υπολοιπους....δεν σημαινει οτι εγω θα το αποδεχτω, θα γινω φασιστας και θα παρω το οπλο μου να μπω στην Αλβανια να φαω τους αλβανους...Δεν θα αποδεχτω το πολιτκο καθεστως όπως δεν αποδεχομαι και τωρα τις κυβερνησεις μας. Εσυ όπως μου το περιγραφεις, οτι σου σερβιρουν το αποδεχεσαι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. Ε!εγω δεν μπορω να καθομαι με σταυρωμενα χερια γιατι όπως ειπα δεν γουσταρω να παιζουν με τη νοημοσυνη μου.

Σχετικά με την ακυβερνησια, οπως εγραψα και σε ενα αλλο τοπικ, το 50,1% δεν το παιρνει το πρωτο κομμα γιατι προφανως δεν κανει πολιτικη ουσιας και επειδη με τις μιζες και όλη αυτη τη κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος που γινεται δεν δινει παροχες στους πολίτες. Αν ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ απο τα χρηματα που τρωνε οι καρχαριες τα αποδιδανε ως παροχες στον πολίτη, τοτε ο πολιτης οχι μονο θα τους ψηφιζε ευρύτερα αλλα θα καταλαβαινε και το νοημα του να πληρωνει εισητηριο. Επομενως ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ μπορουν και με απλη αναλογικη να παρουν την αυτοδυναμία. Το ζήτημα ειναι οτι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Αντίθετα δεν ξερω αν το εχεις παρει χαμπαρι αλλα προωθουν νέο εκλογικο νόμο που θα δινεί αυτοδυναμια με ακομα μικροτερα ποσοστα. Αληθεια, τι εχεις να πεις για αυτο? Να υποθεσω οτι η απαντηση σου ειναι "Ε!αφου θα θεσπιστει πρεπει να το αποδεχτουμε"?.

Δεν ευθύνεται η ενισχυμένη αναλογική για το γεγονός οτι κανενα κομμα δεν συγκεντρωνει 50,1% των ψήφων.Ισα ισα που ενδυναμωνει τα κομματα που εκπροσωπούνται στη βουλή.Τα ποσοστά των ψήφων των κομμάτων δεν αλλάζουν ανάλογα με το νόμο.Ο αριθμός των εδρών αλλάζει.Αρα δεν τίθεται θέμα εκλογικού νόμου για το 50,1%.

Επιπλέον ο νέος νόμος έχει σκοπό να κάνει κυβερνήσεις με ισχυρότερη αυτοδυναμία για να μπορούν να νομοθετούν χωρίς το φόβο των εσωκομματικών ''ανταρτών'' ή της ισχνής πλειοψηφίας.Δεν είναι δυνατόν κάθε 1-2 χρόνια (πχ) να γίνονται εκλογές γιατί ο κάθε βουλευτής τατούλης ή κατσίκης ή σαμαράς (πάλι πχ) θέλει να κάνει τα ''παιχνίδια'' του.

Μια αρχή δεν αποτελει πυραμιδα απο μονη της. Μια πυραμιδα αποτελειται απο πολλες αρχες και η μια εξαρταται απο την αλλη. Η βάση της πυραμιδας ειναι και το θεμελιο της. Στη συγκεκριμενη περιπτωση η βαση της ειναι η πλειοψηφια και αυτο το μαθαινουμε απο τις μικροτερες τάξεις του σχολέιου.

Εισαι ακραιος οταν λες "να κάνουμε κουμάντο όλοι μαζι σε αυτό τον τόπο". Δηλαδη για σένα είτε θα ειναι ένας είτε θα ειναι όλοι?Ενδιαμεσες καταστασεις δεν υπαρχουν? 2 ας πουμε ειναι μια ενδιαμεση κατασταση (εξηγω και παρακατω).

Καλα, σορυ κιολας αλλα επειδη έτυχες και σε ατομο που σχετιζεται με σπουδες σχετικες με διοικήση, αυτο που γραφεις ειναι απο τις μεγαλυτερες κοτσανες που εχω ακουσει τελευταια (no offence....και γω μπορει να πω μια μλκια αλλα δεν σημαινει οτι ειμαι μλκας...συμβαινουν αυτα).

Λοιπον, για να καταλαβεις : Το παραδειγμα με το καράβι, ειναι ατυχεστατο όσο δεν παει (το διαβασα και σε αλλο τοπικ και καραφλιασα). Αν το κρατος ήτανε καραβι θα ειχαμε βουλιαξει. Το κράτος λοιπον αν θες να το παρομιασεις με κατι, το πιο πετυχημενο παραδειγμα ειναι η επιχείρηση (και μαλιστα η πολυεθνικη) και αυτο γιατι μια επιχειρηση έχει τμηματα (υπουργεια), διευθυντες τμηματων (υπουργους), υποκταταστηματα και τοπικες διοικησεις ανα τον κοσμο (τοπικες αυτοδιοικησεις στους νομους της χωρας) και για να μη λεω πολλα, το κρατος είναι πραγματικα μια επιχειρηση (παρεχει προιον, υπηρεσια και αντιστοιχως δεχεται προιοντα και υπηρεσιες απο προμηθευτες) με το πιο πολυπλοκο οργανογραμμα.

Σε μια επιχειρηση λοιπον δεν αποφασιζει ΠΟΤΕ μόνο ένας. Αυτο γινεται στις μονοπροσωπες επιχειρησεις γιατι προφανως ειναι μονο ένας που τις εχει. Υπαρχουν ολόκληρα διοικητικα συμβουλια που αποτελουνται απο στελεχη-διευθυντες απο διαφορα τμηματα καθως και απο μετοχους των εταιριων (αν μιλαμε για ΑΕ) όπου πέφτουν πολλες ιδέες και συνήθως γίνεται ακομα και φηφοφορία για να αποφασιστει κατι. Μάλιστα στις ΑΕ δεν πραγματοποιειται καν το συμβουλιο αν δεν υπαρχει απαρτια. Όπου απαρτια οριζεται ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ 50%.

Χαίρομαι που έχω να αντιπαρατεθώ με άτομο με παιδεία και γνώσεις διοικητικής επιστήμης.Ακου κι εμένα χωρίς να δημοσιοποιήσω τα ''διαπιστευτήριά'' μου.Δεν ενδιαφέρει κανέναν νομίζω ούτε θα κάνει την άποψή μου πιο πιστευτή κια τεκμηριωμένη.

Μια πυραμίδα εμπεριέχει πολλές υπο-πυραμίδες ,αλλά πάνω-πάνω στην πυραμίδα της διοίκησης υπάρχει πάντα ένας-ποτέ 2 άτομα.και εξηγούμαι γι αυτό:

Δεν σου άρεσε το παράδειγμα του καραβιού-θεωρείς καλύτερο της πολυεθνικής.Τον υπουργό-διευθυντή-τμηματάρχη-όπως θέλεις πές τον ποιός τον ελέγχει-καθοδηγεί?Ο προιστάμενός του.Και τον προιστάμενο τον ελέγχει ο πιο πάνω από αυτόν (πες τον αρχί-προιστάμενο).Και πιο πάνω από όλους ποιός είναι?Το υπουργικό συμβούλιο(κυβερνηση)-διοικητικό συμβούλιο(εταιρεία)?Λάθος....

Πάνω από όλους είναι ο διευθύνων σύμβουλος ,ο οποίος υπογράφει ,αποφασίζει και ενεργεί για λογαριασμό της εταιρείας.

''O Διευθύνων Σύμβουλος είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της Eταιρείας. Προϊσταται και διευθύνει το έργο όλων των Υπηρεσιών και εκπροσωπεί την Εταιρεία σε κάθε επιχειρηματική δράση της εντός και εκτός Ελλάδος.'' πηγή http://www.ote.gr/inside.asp?id=10

Αλλιώς CEO-Chief executive officer

''A chief executive officer (CEO) or chief executive is the highest-ranking corporate officer (executive) or administrator in charge of total management of a corporation, company, organization, or agency, reporting to the board of directors.'' πηγή http://en.wikipedia.org/wiki/Chief_executive_officer

Ένα απο τα πολλα ειναι και αυτο. Μου τα πηραν απο τη φορολογικη μου δηλωση και τα δωσανε σε μιζες. Με αυτες τις μιζες ο Χ υπουργος μπορει να πηγε ταξιδι στη Χαβαη. Γιατι λοιπον να μην τα κρατησω εγω και να παω ταξιδι στη Χαβαη που δεν εχω παει? Αφου λοιπον μου τα παιρνουν αναγκαστικα, ενας τροπος για να κανω απόσβεση ειναι και αυτος.

Αποφασίστε ποιανού τα λεφτά φάγανε για να δούμε ποιός θα κάνει το κολπο με τα εισητήρια.Γιατί φάγανε και κάποιου άλλου πιο πρίν από εδω μέσα.

Οκ. Εσυ λοιπον εισαι απο αυτους που τα παρατανε στα δυσκολα και φευγουν. Να υποθεσω οτι αμα γινει πόλεμος, την άλλη μερα θα βρίσκεσαι στην Αυστραλια?

Ε!δεν ειμαστε ολοι οι ανθρωποι το ιδιο. Εγω προτιμω να μεινω στον πόλεμο.

Αμα γίνει πόλεμος με άλλη χώρα θα μείνω εδω να πολεμίσω.Αν ήταν να πολεμάω την ίδια μου την πατρίδα ,τότε ναι θα πήγαινα στην αυστραλία.Μείνε στον πόλεμο και πολέμα το κράτος σου.

Η αντιπαράθεσή μας είναι δημιουργική αλλά νομίζω οτι είμαστε και οι δύο off topic....

Δημοσ.

Λοιπόν εγώ θα γίνω εκνευριστικός και αχώνευτός τώρα.Το έγραψα και σε άλλο ποστ μου σε αυτό το θέμα αλλά θα το επαναλάβω μιας και δεν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε αλλά προτιμάτε την τακτική του αλεξιπτωτιστή...

Συγκεκριμένα για τα ΜΜΜ στην Θεσσαλονίκη(ΟΑΣΘ):

1)Οι οδηγοί είναι αγενείς στο μεγαλύτερο ποσοστό,καπνίζουν,δεν είναι ποτέ στην ώρα τους ακόμα και όταν ξεκινούν από τερματικό σταθμό(για να μην τίθεται ο παράγοντας κίνηση)

2) Tα λεωφορεία δεν συντηρούνται επαρκώς αν όχι ποτέ.Αφήνονται στην μοίρα τους με αποτέλεσμα αρκετές φορές να δημιουργούνται ατυχήματα ή συνθήκες που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή άλλων οδηγών,επιβατών,πεζών.Επιπλέον ο κλιματισμός λειτουργεί επιλεκτικά.

3) Όλα τα μέσα είναι πετρελαιοκίνητα diesel ξεπερασμένης τεχνολογίας και ρυπαίνουν πάρα πολύ(σε αυτό συντελεί και η ανύπαρκτη συντήρηση).Η απουσία υγραεριοκίνητων,ηλεκτροκίνητων οχημάτων δεν δικαιολογήται.

Υπάρχουν και περισσότερα αλλά είναι είναι υποπεριπτώσεις των προηγούμενων.Αν αυτά δεν σου αρέσουν σαν επιχειρήματα δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.Και επαναλαμβάνω.Εμείς το πληρώνουμε κανονικά το εισητήριο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...