Προς το περιεχόμενο

μην πετατε τα εισητηρια ΜΜΜ-δωστε τα στον επομενο

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εδωσα και παραδειγμα στο προηγουμενο ποστ μου. Αφου μας κλεβει ο κρατικος κουμπαρας, κλεβουμε και μεις τον κρατικο κουμπαρα...Fair enough....Αν μπορεις και να φοροδιαφυγεις, ακομα καλυτερα.

Το οποίο αποδεδειγμένα τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεν λύνει το πρόβλημα...συνεπώς η ιδέα να συνεχίσουμε μια εμφανώς αποτυχημένη λύση είναι λιγότερο από ιδιοφυής θα έλεγα...

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ΑΝ έχεις μαζί σου εισιτήριο, πάει να πει ότι το έχεις αγοράσει, το οποίο σημαίνει ότι τα ΜΜΜ έχουν προπληρωθεί για την υπηρεσία που ΑΚΟΜΗ δεν έχεις λάβει. Το αν θα το ακυρώσεις ή όχι, εφόσον το αγόρασες, είναι άλλο θέμα.

Ναι το εχεις αγορασει αλλα μπορει να το χρησιμοποιησεις 1 φορα στις 3. Αρα θα εχεις κερδισει 1,60. Το εχεις για backup.

ΑΝ έχεις μαζί σου εισιτήριο, πάει να πει ότι το Έστω, λοιπόν, ότι δε βρίσκεις, ούτε σου δίνει κάποιος. Αυτό που ρωτάω εγώ είναι, ως πόσα εισιτήρια θεωρείς ότι είναι λογικό να αγοράσεις, και από ποιο σημείο και μετά θα έχεις την προσδοκία να κινηθείς δωρεάν, όπως βοήθησες εσύ κάποιους να κινηθούν δωρέαν, δίνοντάς τους το εισιτήριο που αγόρασες;

Μα γιατι σου φαινεται τοσο δυσκολο και κανεις τοσο πολυπλοκη αναλυση για κατι που ειναι τοσο απλο?

Εγω ας πουμε αγοραζω μια δεσμιδα και την εχω μονιμα μαζι μου. Μπορει να τη χαλασω σε 10 μερες, μπορει και σε ενα χρονο (αναλογα με το ποσες φορες θα μπω στο λεωφορειο και ποσες φορες να κινηθω τζαμπα). Παει αυτο.

Κατα τα αλλα σε μια σταση κατεβαινουν 100 ατομα και μπαινουν 100. Αν οι 50 δωσουν τα εισιτηρια στους αλλους 50, οι εναπομείναντες 50 θα ακυρωσουν εισιτηριο μη μπορωντας να κανουν αλλιως. Οταν αυτοι που ακυρωσαν κατεβουν, θα το δωσουν σε αλλους 50 και γενικα θα υπαρχει μια ανακυκλωση. Επισης το δωρεαν δεν υφισταται. Υφιστανται ομως τα μειομενα εξοδα μετακινησης. Δεν γινεται συνεχεια να μετακινουμαι δωρεαν μιας και δεν θα βρισκω πάντα καποιον να μου δινει εισιτηριο.

Να το πω αλλιώς: έστω, ότι βρίσκεις ακυρωμένο εισιτήριο ή σου δίνει κάποιος. Επί μια βδομάδα σερί. Ή ένα μήνα. Όσο. Το ερώτημα είναι, πότε (αν, κάποτε) θα θεωρήσεις ότι αρκετά κινήθηκες τζάμπα και είναι ώρα να πας να αγοράσεις και ακυρώσεις κι εσύ κανένα εισιτηριάκι, για να το αφήσεις για τους άλλους;

Απο το γυμνασιο εχουμε μαθει οτι δεν υπαρχουν ιδανικες συνθηκες. Αυτο που λες εσυ ειναι ένα ΑΝ (ιδανικη συνθηκη) που θα παραμεινει ΑΝ για παντα. Εξηγησα και παραπανω οτι αυτο που λες δεν γινεται...Επομενως καποια στιγμη θα ακυρωσεις και εσυ εισιτηριο και θα το δωσεις σε καποιον αλλο. Το πιο πιθανο μαλιστα ειναι μια να μη πληρωνεις και 2 να πληρωνεις. Αρα περισσοτερο βοηθας παρα βοηθιεσαι. Πάντως ειτε βοηθας ειτε σε βοηθανε, και τα 2 ειναι θετικα.

Τελικά νομίζω ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να πετύχει αυτή η ιστορία (πέραν αυτό που είπα στο προηγούμενο μήνυμα, με τη μετακύληση των διαφυγόντων κερδών στην τιμή του εισιτηρίου)

Δηλαδη στα τροφιμα και γενικα στα ειδη καθημερινης ανάγκης κλεβει ο πολιτης απο κάπου και αυξανονται με τετοιους ραγδαιους ρυθμους οι τιμες ενω οι μισθοι παραμένουν ίδιοι? Υπαρχει δηλαδη καποια μετακύληση κόστους απο κάπου? ΟΧΙ...Αρα με λιγα λογια, ειναι λογικό ο πολίτης που βλεπει όλα γύρω του να ακριβαινουν με το μισθο του να παραμενει ιδιος, να προσπαθει να ριξει το κοστος της καθημερινοτητας του.

Δημοσ.
Το οποίο αποδεδειγμένα τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεν λύνει το πρόβλημα...συνεπώς η ιδέα να συνεχίσουμε μια εμφανώς αποτυχημένη λύση είναι λιγότερο από ιδιοφυής θα έλεγα...

Πολυ απλη και μαθηματικη η απαντηση σε αυτο που λες.

(1)Εχουμε 2 κλεφτες οπου ο ενας κλεβει τον αλλο.

(2) Για να σταματησει ο κύκλος πρεπει ο ενας απο τους 2 να σταματησει να κλεβει τον αλλο.

(3) Ο ένας ειναι ο αρχικλεφτης που ληστευει εκατομμυρια

(4)ο αλλος ειναι ο κλεφτακος που κλεβει 10 εισιτηρια το χρονο και ο οποιος προφανως δεν ξεκινησε να κλεβει πρώτος.

Ερωτηση για αδύνατους λύτες :

Ποιος πρεπει να σταματησει το φαυλο κύκλο ωστε τα (1) και (2) να σταματησουν να υφιστανται?

Ο πολιτης πρεπει να δίνει μαθηματα κουλτουρας στις κυβερνησεις ή οι κυβερνησεις στους πολίτες?

Τέλος δεν νομιζω οτι το χαλι της Ελλαδας όλα αυτα τα χρονια έχει να κανει με τα κλεψιμεικα των πολιτών. Εξηγησα αναλυτικοτατα οτι ακομα και αυτα που εστω αναποφευκτα δεν κλεβει ο πολιτης (πχ τι μισθοδοσια του δεν μπορει να την κρυψει), οι κυβερνησεις τα κανουν (σε καποιο αξιοσεβαστο ποσοστο) μίζες. Αν όμως τα χρηματα αυτα τα καναν εργα και παροχες στον πολιτη, τοτε ο πολιτης θα καταλαβαινε ποσο σημαντικο ειναι να μην κλεβει το κρατος.

Εάν λοιπον εσυ θεωρεις οτι δεν παιζουν με τη νοημοσυνη σου και οτι το σωστο ειναι να τους δινεις ακομη περισσοτερα, επετρεψε μου απλα να σε πω κοροιδο.

Και μιας και μενεις Γερμανια πιστευω οτι θα εχεις αντιληφθει σε πολυ μεγαλο βαθμο αυτο που λεω μιας και εκει η φορολογια ειναι διπλασια απο εδω αλλα οι παροχες ειναι 10πλασιες απο εδω.

Δημοσ.
Παρεμπιπτόντως, από το 2009 το εισητήριο πάει στο 1 ευρώ.

Lol εγώ πάντα το δίνω το εισητήριο σε κάποιον και πολλές φορές με κοιτάνε περίεργα.Να δείς τι έχει να γίνει όταν πάει 1 ευρώ...

Δημοσ.
Πολυ απλη και μαθηματικη η απαντηση σε αυτο που λες.

(1)Εχουμε 2 κλεφτες οπου ο ενας κλεβει τον αλλο.

(2) Για να σταματησει ο κύκλος πρεπει ο ενας απο τους 2 να σταματησει να κλεβει τον αλλο.

(3) Ο ένας ειναι ο αρχικλεφτης που ληστευει εκατομμυρια

(4)ο αλλος ειναι ο κλεφτακος που κλεβει 10 εισιτηρια το χρονο και ο οποιος προφανως δεν ξεκινησε να κλεβει πρώτος.

Ερωτηση για αδύνατους λύτες :

Ποιος πρεπει να σταματησει το φαυλο κύκλο ωστε τα (1) και (2) να σταματησουν να υφιστανται?

Ο πολιτης πρεπει να δίνει μαθηματα κουλτουρας στις κυβερνησεις ή οι κυβερνησεις στους πολίτες?

Τέλος δεν νομιζω οτι το χαλι της Ελλαδας όλα αυτα τα χρονια έχει να κανει με τα κλεψιμεικα των πολιτών. Εξηγησα αναλυτικοτατα οτι ακομα και αυτα που εστω αναποφευκτα δεν κλεβει ο πολιτης (πχ τι μισθοδοσια του δεν μπορει να την κρυψει), οι κυβερνησεις τα κανουν (σε καποιο αξιοσεβαστο ποσοστο) μίζες. Αν όμως τα χρηματα αυτα τα καναν εργα και παροχες στον πολιτη, τοτε ο πολιτης θα καταλαβαινε ποσο σημαντικο ειναι να μην κλεβει το κρατος.

Εάν λοιπον εσυ θεωρεις οτι δεν παιζουν με τη νοημοσυνη σου και οτι το σωστο ειναι να τους δινεις ακομη περισσοτερα, επετρεψε μου απλα να σε πω κοροιδο.

Και μιας και μενεις Γερμανια πιστευω οτι θα εχεις αντιληφθει σε πολυ μεγαλο βαθμο αυτο που λεω μιας και εκει η φορολογια ειναι διπλασια απο εδω αλλα οι παροχες ειναι 10πλασιες απο εδω.

Δεν έχετε καταλάβει οτι οι κυβερνήσεις είμαστε εμείς οι ίδιοι.Δεν είναι κάποια φαντάσματα που μας διοικούν από το θεό.

Θα επιχειρήσω να απαντήσω στο ερώτημά σου λέγοντας κάτι απλό.

Το κράτος είναι μια ''πολυκατοικία'' που έχει κάποια πάγια έξοδα που πρέπει να πληρωθούν.Αν ο ενας κλέβει-δεν πληρώνει το μερίδιο του, τα επιπλέον εξοδα θα τα επιβαρρυνθουν οι υπόλοιποι κάτοικοι.Αν κλέβουν 2 ή 3 τότε τα πράγματα είναι χειρότερα.Αν κλέβουν όλοι και μάλιστα συνειδητά και περιφανευόμενοι γι αυτό ,τότε για να βρεί τα έξοδα της η πολυκατοικία πρέπει να κλέψει κι αυτή!Ετσι είναι δεν έχει άλλο δρόμο!Και βέβαια ποιόν θα κλέψει το κράτος-υπάρχει κανενας αλλος απο εσενα ,εμενα και τους άλλους κατοικους της πολυκατοικίας?

Οταν ψάχνουμε τρόπο να μην πληρώσουμε εφορία-λεοφωρείο-και όποια αλλα τέλη κλέβουμε το κρατος.Οταν μας χαρατσωνει το κρατος με καθε τρόπο ανεβάζοντας τους φορους ,τότε μας κλεβει εκεινο.Ειναι σαν το αυγό με την κότα.Μονο που εδω ξέρουμε ποιος έκλεψε πρωτος τον αλλο.Πρώτα έκλεψε ο πολίτης και μετα έκλεψε το κρατος.Αντίστροφα δεν γινεται γιατι αν δεν εχει χρηματα ο πολιτης τι να κλεψει το κρατος?Ενω αν δεν εχει χρήματα το κράτος ,ο πολίτης μπορεί να ''κλέψει'' μην πληρώνοντας τις εισφορές του με διαφορα τεχνάσματα.

Για να σου απαντήσω λοιπόν είναι δεν 2 κλέφτες.Είναι 10.000.001 κλέφτες.Οι 10.000.000 κλέβουν τον 1 μικροποσά.Αντίστοιχα ο 1 κλέβει τα 10.000.000 ενα τεράστιο ποσό.Από τη μια τσέπη βγαίνουν-στην άλλη μπαίνουν.Τόσο απλά!!!

Ναι Ο πολιτης πρεπει να δίνει μαθηματα κουλτουρας στις κυβερνησεις.Σε κράτη της Β.Ευρώπης ντρέπονται να κλέψουν την εφορία.Το θεωρούν αντικοινωνικό!Αντίθετα στην Ελλάδα αμα κλεβεις είσαι μάγκας κι αμα δεν κλεβεις εισαι μ@λ@κας.

Απο εκεί και πέρα πάντα θα υπάρχει ''κακοδιαχείρηση'' στο δημοσιο σε μικρο ή μεγάλο βαθμό.Είναι στο χέρι μας να την εκμεταλλευτούμε σαν άλλοθι για να κλέψουμε κι εμείς τον ΗΣΑΠ .

Ηθικό δίδαγμα(δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν)

Κλέψτε τώρα κοντόθωροι έλληνες για να γελάσει το χειλάκι σας,γιατί όταν θα σας κλέβουν αύριο για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες των ταμείων θα κλαίτε.

Δημοσ.

@ rallis

Δεν ξέρω ποιόν κρατικό φορέα εξυπηρετείς πάντως αυτά που λες έχουν συμβεί ήδη.Το ελληνικό κράτος μας έχει γαμπιπσει τώρα του γαμπε τα πρέκια και μεις.Και όσο για τα έξοδα και τα πάγια αυτά που λες θα ίσχυαν αν πήγαιναν εκεί που πρέπει.ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ 704 euro του Λιάπη.Ζείς σε τέλειο κόσμο,ναι?

Δημοσ.
Δεν έχετε καταλάβει οτι οι κυβερνήσεις είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Εγω απανταω μονο σε αυτο και νομιζω οτι φτανει : Θεωρω προσβλητικοτατο να λέει καποιος οτι αποτελω κομματι οποιασδηποτε κυβερνησης. Δεν θελω να εχω, δεν εχω και δεν θα εχω ποτε στη ζωη μου καμμια σχεση με κυβερνησεις.

Την κυβερνηση όπως πολυ σωστα λες την αποτελειτε ΕΣΕΙΣ οι ιδιοι και σας παρακαλω σταματηστε να μου γ@ματε τη ζωη.

Δημοσ.

@ rallis Για το συγκεκριμένο θέμα των μέσων μεταφοράς (οχι για την εφορία, που συμφωνώ μαζί σου) δεν βλέπω καμία κλοπή.

Να σου φέρω ένα παράδειγμα;

Αν πας σε ένα μαγαζί και παραγγείλεις ένα μπουκάλι κρασί αλλά πιεις μόνο το μισό, είναι κλοπή το να το πάρεις σπίτι σου ή να το δώσεις στη διπλανή παρέα που βλέπεις οτι πίνει;

Το ίδιο ισχύει για το εισιτήριο. Από τη στιγμή που το αγοράζεις είναι για 1 ώρα δικό σου. Αν εσύ χρησιμοποιήσεις το μισό (τη μισή ώρα δηλαδή) γιατί είναι κλοπή να "χαρίσεις" το υπόλοιπο σε κάποιον άλλο; Κλοπή είναι όταν μπαίνεις χωρίς εισιτήριο ή με εισιτήριο που έχει λήξει.

Όσο για αυτούς που λένε οτι θα επιβληθούν νέοι φόροι και θα υπάρξουν αυξήσεις αν ενταθεί αυτό το φαινόμενο εγώ ένα πράγμα σκέφτομαι. "Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται". Και τόσο καιρό που δε γινόταν αυτό το πράγμα τι αυξήσεις είχαμε; Και ήδη πόσες αυξήσεις έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον; Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα το μεμπτό πάνω σε αυτή την πρωτοβουλία.

Δημοσ.
@ rallis

Δεν ξέρω ποιόν κρατικό φορέα εξυπηρετείς πάντως αυτά που λες έχουν συμβεί ήδη.Το ελληνικό κράτος μας έχει γαμπιπσει τώρα του γαμπε τα πρέκια και μεις.Και όσο για τα έξοδα και τα πάγια αυτά που λες θα ίσχυαν αν πήγαιναν εκεί που πρέπει.ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ 704 euro του Λιάπη.Ζείς σε τέλειο κόσμο,ναι?

Το περίμενα οτι θα θεωρούσε κάποιος οτι είμαι προασπιστής των δικαιωμάτων του κράτους ,πιθανόν να ήμουν και δημόσιος υπάλληλος ή κάτι αντίστοιχο τέλος πάντων.Οχι δεν εξυπηρετώ κανένα κρατικό φορέα,είμαι κι εγώ ενας πολίτης σαν όλους,ελεύθερος επαγγελματίας που πληρώνει τους φόρους του και δεν έχω καμία σχέση με κόμματα ,εξουσία και οτι άλλο διαχειρίζεται κρατικά χρήματα.Απλά προσπαθώ να ξεφύγω από την ελληνική κουτοπονηριά και να σκέφτομαι λίγο πιο ανοιχτόμυαλα.

Ναι το ελληνικό κράτος μας έχει ηδη γ..σει και θα μας γ..σει κι άλλο.Αν σε κάνει να νοιώθεις καλύτερα γαμπε του τα πρέκια και συ με το να μοιράζεσαι το εισητήριό σου.Viva la revoloution!!

Εγω απανταω μονο σε αυτο και νομιζω οτι φτανει : Θεωρω προσβλητικοτατο να λέει καποιος οτι αποτελω κομματι οποιασδηποτε κυβερνησης. Δεν θελω να εχω, δεν εχω και δεν θα εχω ποτε στη ζωη μου καμμια σχεση με κυβερνησεις.

Την κυβερνηση όπως πολυ σωστα λες την αποτελειτε ΕΣΕΙΣ οι ιδιοι και σας παρακαλω σταματηστε να μου γ@ματε τη ζωη.

Δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε κάποιον όταν έλεγα οτι η κυβέρνηση είμαστε εμείς οι ίδιοι.Εννοούσα οτι εφόσον ψηφίζουμε-εκλέγουμε μια κυβέρνηση ,όποια κι αν είναι αυτή,ακόμα κι αν δεν την ψηφίσαμε ,πρέπει να την δεχτούμε γιατί αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των πολιτών(έμμεσα και τους υπόλοιπους της μειοψηφίας).Ετσι είναι η δημοκρατία καλώς ή κακώς.

Αν δεν μας αρέσουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης ,όταν μας δωθεί η ευκαιρία ψηφίζουμε άλλο κομμα που μας αντιπροσωπεύει καλύτερα ,ή αλλάζουμε χώρα και πάμε σε μια που έχει καλύτερη κυβέρνηση.Αν δεν συμμετέχουμε στις εκλογές είναι ευθύνη και επιλογή δική μας.

Εχεις και θα έχεις σχέση με κυβερνήσεις (όπως όλοι μας) όχι με τη στενή έννοια.Με την ευρύτερη ,αυτή που λέει οτι καθημερινά η κυβέρνηση αποφασίζει για εσένα!Αν θέλεις να σταματησει να σου γ@μαει τη ζωη άλλαξέ την ή άλλαξε χώρα.Αλλιώς δέξου το όπως όλοι μας.

@ rallis Για το συγκεκριμένο θέμα των μέσων μεταφοράς (οχι για την εφορία, που συμφωνώ μαζί σου) δεν βλέπω καμία κλοπή.

Να σου φέρω ένα παράδειγμα;

Αν πας σε ένα μαγαζί και παραγγείλεις ένα μπουκάλι κρασί αλλά πιεις μόνο το μισό, είναι κλοπή το να το πάρεις σπίτι σου ή να το δώσεις στη διπλανή παρέα που βλέπεις οτι πίνει;

Το ίδιο ισχύει για το εισιτήριο. Από τη στιγμή που το αγοράζεις είναι για 1 ώρα δικό σου. Αν εσύ χρησιμοποιήσεις το μισό (τη μισή ώρα δηλαδή) γιατί είναι κλοπή να "χαρίσεις" το υπόλοιπο σε κάποιον άλλο; Κλοπή είναι όταν μπαίνεις χωρίς εισιτήριο ή με εισιτήριο που έχει λήξει.

Όσο για αυτούς που λένε οτι θα επιβληθούν νέοι φόροι και θα υπάρξουν αυξήσεις αν ενταθεί αυτό το φαινόμενο εγώ ένα πράγμα σκέφτομαι. "Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται". Και τόσο καιρό που δε γινόταν αυτό το πράγμα τι αυξήσεις είχαμε; Και ήδη πόσες αυξήσεις έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον; Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα το μεμπτό πάνω σε αυτή την πρωτοβουλία.

Αν δώσεις το μπουκάλι κρασί στη διπλανή παρέα που πίνει ήδη και θα πληρώσει τα δικά της έξοδα κανένα πρόβλημα.Δεν επιβαρρύνεις το κατάστημα.

Αν όμως φωνάξεις κάποιον από το δρόμο και τον βάλεις μέσα στο μαγαζί να καθήσει να το πιεί τότε υπάρχει πρόβλημα.Κρατάς το τραπέζι από μια άλλη παρέα που θα πλήρωνε για να πιεί ενα άλλο μπουκάλι κρασί.Αν θέλεις πάρτο το κρασί και δώστου το να το πιεί εξω απο το μαγαζί.

Αν ήταν έτσι θα πηγαίναμε στις καφετέριες με το φραππέ έτοιμο από το σπίτι μας-τι πρόβλημα υπάρχει ,εμείς απλά θα καθόμασταν στην καρέκλα,δεν θα ενοχλούσαμε!Ετσι είναι κι αυτός που πιάνει μια θέση στο τρένο χωρίς να πληρώσει.

Ολοι αυτοί που επαναστατούν απέναντι στην κρατική κλεψιά ,δεν επαναστατούν και στην κλεψιά της καφετέριας που τους χρεώνει τον καφε 4-5?.Λένε ευχαριστώ και κάθονται.Τα 0,80? του εισητηρίου του έφταιξαν και μέσω αυτού θα πολεμίσουν την κρατική αδικία.

Συμφωνώ απόλυτα για την τελευταία σου παράγραφο.

Δημοσ.

τα εξοδα των μεσων μαζικης μεταφορας ποιος τα πληρωνει ?

ο Καραμανλης ο Παπανδρεου ή καποιος ξενος απο την τσεπη του?

το να κλεβουμε τον εαυτο μας δε νομιζω να ειναι τοσο λογικο

Δημοσ.

Ολοι αυτοί που επαναστατούν απέναντι στην κρατική κλεψιά ,δεν επαναστατούν και στην κλεψιά της καφετέριας που τους χρεώνει τον καφε 4-5?.Λένε ευχαριστώ και κάθονται.Τα 0,80? του εισητηρίου του έφταιξαν και μέσω αυτού θα πολεμίσουν την κρατική αδικία.

Εγώ πάντως δεν χρειάζεται να επαναστατήσω για την καφετέρια.Απλά δεν πάς εκεί που κάνει 4-5 ευρώ ή δεν πας καθόλου.Ο καφές έξω δεν είναι αναγκαίος.Τα ΜΜΜ είναι αναγκαία για τους περισσότερους δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.Κουτοπονήρια όπως λές, θα ήταν να μην χτυπάς καθόλου το εισητήριο.Από την στιγμή που το πληρώνεις το κάνεις ότι θες.Αλλά αν αρχίσει και γίνεται φαινόμενο η ανταλλαγή του εισητηρίου,μπορεί να κοτσάρουν κάποιο νόμο π.χ. "Η χρήση του εισητηρίου είναι αυστηρά προσωπική" ίσα ίσα για να φοβήσουν.Δηλαδή δείτε και την ευχάριστή πλευρά.Κάνεις μια ΚΑΛΗ πράξη για έναν συνάνθρωπό σου,μπορεί να σου φτιάξει την μέρα.

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα με την προτροπη του τιτλου

του thread...

Αυτη ειναι η συμπεριφορα που ταιριαζει σε ενα

διεφθαρμενο-ξεφτιλισμενο κρατος που μας εχει

βαλει τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι.

Στο μετρο,δεν χρειαζεται να αφηνουμε τα εισητηρια πανω στα ακυρωτικα μηχανηματα...

Τα δινουμε χερι-χερι, με ενα χαμογελο και την

προτροπη "κανε και συ το ιδιο"!

Δημοσ.

Ρε guyz, το επιχείρημα δίνοντας το εισητήριό μου στον επόμενο, κλέβω τον εαυτό μου,

είναι πολύ σουρεάλ και sci-fi. Μήπως ψιλο-χοντρο-υπερβάλλετε?

Στην πόλη που ζω και κινούμαι, τα εισητήρια αστικού έχουν χρονική ισχύ 70 λεπτά από τη στιγμή ακύρωσης. Γιατί να μην "εξαντλήσω" αυτό το προνόμιο που μου δίνεται από τον κανονισμό του φορέα?

Ούτως ή άλλως, η τιμή του εισητηρίου είναι ήδη υπερβολική. Πόσο μάλλον όταν διπλασιαστεί, όπως λέτε.

Αν για κάποιους, η χρήση των ΜΜΜ είναι ευκαιριακή, οκ, αλλά για κάποιους άλλους που λόγω δουλειάς κάνουν 3-4-5-6 δρομολόγια τη μέρα, τα μεταφορικά

στο τέλος του μήνα είναι πολύ μεγάλο ποσό.

Anyway, δεν χρειάζεται να ηθικολογούμε και να λαικίζουμε για το παραμικρό.

Εγώ το βλέπω ως κίνηση αλληλεγγύης προς τον συμπολίτη. Θα αρχίσω να έχω πρόβλημα όταν γίνει συνήθεια σε πολλούς να ζητάνε(ενίοτε έντονα) το εισητήριο από κάποιον που αποβιβάζεται ή ετοιμάζεται να αποβιβαστεί.

Γιατί το είδαμε και αυτό.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ρε guyz, το επιχείρημα δίνοντας το εισητήριό μου στον επόμενο, κλέβω τον εαυτό μου,

είναι πολύ σουρεάλ και sci-fi. Μήπως ψιλο-χοντρο-υπερβάλλετε?

Όχι, απλά εκφράζουμε μια άποψη που δεν ηχεί ευχάριστα στα αυτιά σου. Αυτό, ονομάζεται δημοκρατία.

Ούτως ή άλλως, η τιμή του εισητηρίου είναι ήδη υπερβολική. Πόσο μάλλον όταν διπλασιαστεί, όπως λέτε.

Γι' αυτό το "υπερβολική" που γράφεις, έχεις κάποια απόδειξη; Όχι τίποτε άλλο, αλλά επειδή έριξες στο τραπέζι το χαρί της ψιλό-χοντρό υπερβολής το λέω...

Αν για κάποιους, η χρήση των ΜΜΜ είναι ευκαιριακή, οκ, αλλά για κάποιους άλλους που λόγω δουλειάς κάνουν 3-4-5-6 δρομολόγια τη μέρα, τα μεταφορικά

στο τέλος του μήνα είναι πολύ μεγάλο ποσό.

Αν κάποιος κάνει 3-4-5-6 δρομολόγια την ημέρα, και δεν βγάζει κάρτα απεριορίστων διαδρομών, δεν του φταίει το κόμιστρο του απλού εισιτηρίου. Αν, πάλι, έχει βγάλει κάρτα απεριορίστων διαδρομών, τότε είναι άχρηστος στο Δονκιχωτικό σενάριο που συζητάμε. Τι να χαρίσει στον επόμενο; Την κάρτα του;

Anyway, δεν χρειάζεται να ηθικολογούμε και να λαικίζουμε για το παραμικρό.

Ωραία ως εδώ.

Εγώ το βλέπω ως κίνηση αλληλεγγύης προς τον συμπολίτη.

Αυτό, όμως, μου ακούγεται επικίνδυνα ως ηθικολογία (για να μη σχολιάσω το λαϊκίστικο επιχείρημα ότι χαρίζοντας το εισιτήριο σε έναν τυχαίο, που μπορεί να βγάζει και κάμποσα παραπάνω από σένα, πετυχαίνεις οτιδήποτε το ουσιαστικό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...