Προς το περιεχόμενο

μην πετατε τα εισητηρια ΜΜΜ-δωστε τα στον επομενο

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2511182279_739a3038d9.jpg?v=0

# Κάν' το και Εσύ.

# Γίνε ένας "ΑΤΑΚΤΟΣ" ΕΠΙΒΑΤΗΣ...

# ΔΩΣΕ ΤΟ επικυρωμένο ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ σου σε έναν άλλο επιβάτη την ώρα που εγκαταλείπεις το ΜΜΜ που χρησιμοποιήσες ή χερι με χερι ή αφησε το πανω στο ακυρωτικο μηχανημα (μετρό, ηλεκτρικό, αστικά λεωφορεία, τρόλλεϋ, τραμ) εφόσον δεν το χρειάζεσαι άλλο. 1 ώρα και 30 λεπτά είναι αρκετός χρόνος για να χρησιμοποιήσουν το ίδιο εισιτήριο 2, 3 ή και περισσότεροι επιβάτες ανάλογα με το ΜΜΜ και τη διαδρομή που κάνουν.

# Δώσε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ σε κάποιον συμπολίτη σου να ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Άν αρχίσουμε όλοι να το κάνουμε, ΣΥΝΤΟΜΑ και εσύ θα αντικρύσεις μπροστά σου κάποιον συμπολίτη που θα σου προσφέρει δωρεάν έγκυρο επικυρωμένο εισιτήριο.

>>

http://ataktoi-epibates.blogspot.com/

http://blog.edu.gr/archives/90

http://www.facebook.com/posted.php?id=17111145950&success#/group.php?gid=17111145950

http://press-gr.blogspot.com/2008/06/625.html

στο μετρο θα ναι πιο δυσκολο γιατι που κ που κοιτανε αν εχουν αφησει πανω στο μηχανημα εισητηρια.Αλλα στα αλλα μεσα μεταφορας ειναι χυμα...

παλιοτερα στα λεωφορεια θυμαμαι εβρισκες απο κατω ή ζηταγες απο καποιον που εφευγε αν δεν ντρεποσουν(καλα ηταν κ μικρες οι ηλικιες κ ηταν ευκολο).

μιας κ δεν πολυκυκλοφορω με μμμ μ αρεσε το σκηνικο αυτο, μιας κ μου θυμισε μαθητικα χρονια...:P

βεβαια με το σκηνικο αυτο υπαρχει περιπτωση να βγαλουν καρτες στυλ πιστωτικης που θα τις φορτωνεις με λεφτα...

αλλα απο την αλλη ,οταν το ιδιο το κρατος λεει στους αλλους να παγωσουν τις τιμες κ μετα το κρατος κανει αυθαιρετες αυξησεις παει να πει οτι δεν τον ενδιαφερει ο κοσμος.-δεν μιλαω μονο για το θεμα εισητηρια-

το κρατος θελει o κοσμος να μην μετακινουνται με τα αυτοκινητα αλλα με τα ΜΜΜ.Παρολα αυτα αυξησε το εισητηριο στα 80λεπτα...με βασικο μισθο 680ε-1000ε.

εχεις δει καμμια εταιρια να δινει αυξηση μισθου καθε χρονο?

το μονο καλο ειναι οτι εκανε μειωση στην μηνιαια καρτα απο 17,5ε στα 15ε.

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σκοπός μας είναι να κάνουμε τα μέσα μαζικης μεταφοράς πιό ζημιογόνα από όσο είναι ?

Αφου εσύ το πλήρωσες το εισητήριο δεν θα κερδίσεις κάτι με το να το δώσεις στον επόμενο.Ισα ισα επιβαρρύνοντας τα μμμ με λιγότερα έσοδα ,αύριο θα το βρείς μπροστά σου με τους επιπλέον φόρους που θα σου βάλουν.Δηλαδή κάνεις μια τρύπα στο νερό και παράλληλα ενεργείς και αντίθετα στο ''κοινωνικό καλό''.

Δημοσ.

ναι ρε συ rallis

αλλα σου λενε "χρεισιμοποιειστε ΜΜΜ και οχι αυτοκινητο"

πως να το κανεις αυτο οταν για να πας με το λεωφορειο μια διαδρομη θες 90 λεπτα?

και συνεχως να αυξανεται?

θα μου πεις ομως μαθητης/φοιτητης εχει μειωμενο (@@@@ μειωμενο εινα)

αλλα θα σου πω και ενα περιστατικο

εχει τελειωσει το σχολειο και με την τσαντα στην πλατη μαζι με πολλα αλλα παιδια περιμενω το λεωφοριο

ερχεται αλλα σε αυτη τη γραμμη ειμαι μονο εγω

το λεω σχεδον αδειο

μπαινω και παω να χτυπησω μειωμενο

μου ζητα μαθητικη καρτα (προβλεπετε)

την ειχα ξεχασει σπιτι και γι αυτο του δειχνω την τσαντα

μου λεει δεν με νοιαζει, πληρωνεις προστιμο (πηρε αμεσως το μπολκακι να το κοψει)

αλλα ευτυχως ειχα και κανονικο εισιτηριο και ακυρωσα εκεινο

τι λες δεν τους χρειαζεται αυτο που προτεινει ο kage?

Δημοσ.

καλημέρα,

εγώ πάντως το κάνω εδώ και καιρό αυτό...

πρέπει να καταλάβουν οτι η ζωή ακριβαίνει και ο κόσμος δεν έχει αρκετά χρήματα. Είναι ένας τρόπος για να περαστεί το μήνυμα πιστεύω.

εχω μια απορία όμως, αν σε δούνε, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει;

Δημοσ.

Όπως έχει ειπωθεί και στον Αυτιά,το εισιτήριο το χρησιμοποιημένο,να το πουλάς στη μισή τιμή.Πας κάπου και σου παίρνει μόνο μισή ώρα ? Έχεις ακόμα 1 ώρα να "ξοδέψεις".Πούλα το στη μισή τιμή και όλοι κερδισμένοι θα βγουν.

Δημοσ.
εχω μια απορία όμως, αν σε δούνε, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει;

Να δούνε τι; Οτι "πέταξες" το χαρτάκι σου πάνω σε ένα ακυρωτικό μηχάνημα ή σε άλλο εμφανές σημείο; Δεν λέει πουθενά που επιτρέπεται να πετάξεις το εισιτήριό σου ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Δύσκολο το βλέπω να λειτουργήσει. Κάποιος πρέπει να αγοράσει τα εισιτήρια. Ποιος θα είναι αυτός; Και πόσα πρέπει να αγοράζει; Το ποσοστό "αγορασμένων" και "χαρισμένων" εισιτηρίων μέσω των οποίων θα κινείται κανείς ανά εβδομάδα/μήνα/χρόνο ποιο πρέπει να είναι; Σε ποιο σημείο παύεις να είσαι συμμέτοχος σε ένα κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης και σε ποιο σημείο γίνεσαι το κορόιδο που επιτρέπει σε κατά συρροή τζαμπατζήδες να κινούνται νόμιμα με τα ΜΜΜ;

Και, τελικά, το πιθανότερο είναι να μετακυλήσουν το κόστος από τα διαφυγόντα κέρδη (υπολογισμένο προς τα πάνω) στην τιμή των εισιτηρίων, αν το φαινόμενο πάρει σοβαρές διαστάσεις.

Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι απλα. Εχεις μαζι σου εισιτηριο και αν δεν βρεις καποιο ή δεν σου δωσει καποιος, το ακυρωνεις.

Παντως αυτο που δειχνει η φωτογραφια το προσεξα ήδη σημερα το πρωι στο μετρο στα πατησια.

Οσο για το αν ειναι σωστό? ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ. Όταν ο πολίτης που παιρνει μόλις 1000? μισθο το μηνα, με την ακριβεια και τον πληθωρισμο να ειναι στα ύψη, καλειται να πληρώσει φόρο 400? στην εφορια, τοτε ετσι πρεπει να γινει. Οχι τιποτα αλλο, αλλα αν οι φοροι που διναμε αξιοποιούντουσαν τοτε να έλεγα ενταξει (αν και το να σου φορολογουνται τα 1000? ειναι παλι υπερβολικο)...

Όποιος ειδε χθες ειδησεις, θα ειδε για εναν δημοσιο διαγωνισμο που ειχε γινει για τους ολυμπιακους αγωνες με επικρατεστερες προσφορες της IBM και της SIEMENS. Τελικά λόγο μίζας επιλέχθηκε της Siemens η οποια ήτανε και 1.000.000 πιο ακριβη. Δηλαδη οι φόροι που εγω πληρωνω χαριζονται στη Siemems και στη καθε siemens για να παρει το καθε λαμογιο τη μιζα του. Ε!να πανε να γ@μηθουνε....Θα τους κλεβω όπου βρω και μαλιστα νομιμα (δεν υπαρχει νομος που να λεει οτι δεν μου επιτρεπει να αφησω το εισιτηριο μου στο ακυρωτικο).

Δημοσ.

μου ζητα μαθητικη καρτα (προβλεπετε)

την ειχα ξεχασει σπιτι και γι αυτο του δειχνω την τσαντα

μου λεει δεν με νοιαζει, πληρωνεις προστιμο (πηρε αμεσως το μπολκακι να το κοψει)

αλλα ευτυχως ειχα και κανονικο εισιτηριο και ακυρωσα εκεινο

τι λες δεν τους χρειαζεται αυτο που προτεινει ο kage?

Βασικά πρέπει να σκεφτείς πως και αυτός την δουλειά του κάνει, δεν είναι ο ίδιος τα ΜΜΜ, απλά δουλεύει εκεί. Εσύ δεν είχες μαζί σου την μαθητική κάρτα (η οποία προβλέπετε όπως είπες) οπότε καλά έκανε και σου είπε πως δε γίνεται να χτύπησεις μειωμένο.

Αν σου επέτρεπε να το χτυπήσεις απλά δείχνοντας του την τσάντα τότε αυτό σημαίνει:

1. Πως σίγουρα θα το ξαναξέχναγες το πάσο σου, αφού η τσάντα σου έκανε την δουλειά σου.

2. Θα μπορούσα και εγώ έχοντας μια τσάντα να απαιτήσω και εγώ μειωμένο.

Με λίγα λόγια, καλά σου είπε..

Δημοσ.

loco παρελειψα να πω κατι

στο λεωφορειο στην επομενη σταση μπηκε ενας ο οποιος δεν χτυπησε εισιτηριο και καθησε διπλα στην πορτα και μιλουσε με τον οδηγο κατα τη διαρκεια της διαδρομης

πιθανοτατα φιλος του

και αυτο θα το δεις συνεχεια στα λεωφορια

δλδ και δεν πληρωσε εισιτηριο και μιλουσε με τον οδηγο καθ οδον

δλδ και μας κλεβει και μας θετει σε κινδυνο

επισης υπηρχε καμια περιπτωση να μην ειμαι μαθητης?

στη σταση εξω απ το σχολειο να περιμενω μαζι με αλλους 50 το λεωφοριο που καθυστερησε ενα 15 φορτωμενος με μια τσαντα μπαουλο?

ε?

• Super Moderators
Δημοσ.
Τα πραγματα ειναι απλα. Εχεις μαζι σου εισιτηριο και αν δεν βρεις καποιο ή δεν σου δωσει καποιος, το ακυρωνεις.

ΑΝ έχεις μαζί σου εισιτήριο, πάει να πει ότι το έχεις αγοράσει, το οποίο σημαίνει ότι τα ΜΜΜ έχουν προπληρωθεί για την υπηρεσία που ΑΚΟΜΗ δεν έχεις λάβει. Το αν θα το ακυρώσεις ή όχι, εφόσον το αγόρασες, είναι άλλο θέμα.

Έστω, λοιπόν, ότι δε βρίσκεις, ούτε σου δίνει κάποιος. Αυτό που ρωτάω εγώ είναι, ως πόσα εισιτήρια θεωρείς ότι είναι λογικό να αγοράσεις, και από ποιο σημείο και μετά θα έχεις την προσδοκία να κινηθείς δωρεάν, όπως βοήθησες εσύ κάποιους να κινηθούν δωρέαν, δίνοντάς τους το εισιτήριο που αγόρασες;

Να το πω αλλιώς: έστω, ότι βρίσκεις ακυρωμένο εισιτήριο ή σου δίνει κάποιος. Επί μια βδομάδα σερί. Ή ένα μήνα. Όσο. Το ερώτημα είναι, πότε (αν, κάποτε) θα θεωρήσεις ότι αρκετά κινήθηκες τζάμπα και είναι ώρα να πας να αγοράσεις και ακυρώσεις κι εσύ κανένα εισιτηριάκι, για να το αφήσεις για τους άλλους;

Τελικά νομίζω ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να πετύχει αυτή η ιστορία (πέραν αυτό που είπα στο προηγούμενο μήνυμα, με τη μετακύληση των διαφυγόντων κερδών στην τιμή του εισιτηρίου) είναι να πειστεί αυτός που αγοράζει τακτικά εισιτήρια (ας πούμε επειδή πρέπει να είναι από τα άγρια χαράματα στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του) ότι δεν είναι το κορόιδο που μπάζει στο τζάμπα δυο-τρεις άλλους που πηγαίνουν στις δουλειές τους (ή βγαίνουν τη βόλτα τους) μετά από αυτόν.

Δημοσ.

Δεν διάβασα κανένα post έχω μόνο να πω ότι αυτό γίνετε συνέχεια στις άλλες χώρες όταν πήγα φέτος το Πάσχα Αγγλία έπαιρνα κάθε μέρα metro άλλα μόνο την μία πλήρωσα τις άλλες μου δώσανε κάποιοι άλλοι τα εισιτήρια τους που ίσχιαν για το υπόλοιπο της μέρας

Δημοσ.

Το ότι γίνεται και σε άλλες χώρες δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό βέβαια ε? Ντάξει άλλο να δίνεις το εισιτήριο σου σε κανα φοιτητή/μαθητή/γριούλα που βιάζεται ή μπορεί να έχει όντως οικονομική στενότητα και άλλο να γίνει σύστημα αυτό εδώ.

Το γιατί έχει γίνει ιδεολογία ότι αν κλέβουμε από τον κρατικό κουμπαρά είναι σαν να κλέβουμε κάποιον άλλο δεν ξέρω. Λες και θα τα πληρώσουν οι 300 από την τσέπη τους ή οι υπεύθυνοι του μετρό αντί να πετάξουν ξέρω γω μια αύξηση 10% αύριο μεθαύριο.

Δημοσ.

Το γιατί έχει γίνει ιδεολογία ότι αν κλέβουμε από τον κρατικό κουμπαρά είναι σαν να κλέβουμε κάποιον άλλο δεν ξέρω. Λες και θα τα πληρώσουν οι 300 από την τσέπη τους ή οι υπεύθυνοι του μετρό αντί να πετάξουν ξέρω γω μια αύξηση 10% αύριο μεθαύριο.

Εδωσα και παραδειγμα στο προηγουμενο ποστ μου. Αφου μας κλεβει ο κρατικος κουμπαρας, κλεβουμε και μεις τον κρατικο κουμπαρα...Fair enough....Αν μπορεις και να φοροδιαφυγεις, ακομα καλυτερα.

Δημοσ.

Προφανώς δεν θα τα βάλει ο Κωστάκης ή ο Αλογοσκούφης από την τσέπη του ρε σεις...

Αν και δεν θεωρώ την ιδέα κακή και ούτε απαραίτητα απάτη δεν νομίζω ότι μπορεί να διαδοθεί πολύ πρώτον για τον λόγο που ανέφερε ο Snoob και δεύτερον γιατί πολλοί που κινούνται συνέχεια με ΜΜΜ έχουν κάρτες συνεπώς ο λόγος αυτών που ψάνουν εισητήριο προς αυτούς που παρέχουν θα είναι μεγάλος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...