Προς το περιεχόμενο

Πολύ μικρό PSU

Typhoon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν λέω να φτιάξω ένα μικρό συστηματάκι και να του βάλω ένα πετσοκομμένο Linux για να κάνει κάτι δουλίτσες που θέλω εδώ στο σπίτι. Συγκεκριμένα λέω για μια από αυτές τις M/B με έναν Atom, 512ΜΒ RAM και ένα μικρό SSD (4-8GB). Το θέμα είναι που μπορώ να βρω τροφοδοτικό για αυτά, δεδομένου ότι όλα αυτά μαζί δεν πρέπει να παίζουν ούτε στα 30W, και δεν θέλω να αγοράσω 250W τροφοδοτικό, κυρίως λόγω του μεγέθους. Ξέρει κανείς αν παίζει τπτ μικρότερο και κομψότερο?

Δημοσ.

Το picoPSU έχει τη μεγαλύτερη απόδοση απο όλα τα τροφοδοτικά (απ'όσα έχω δει τουλάχιστον), στο 80%. με τα 80 ή 120 Watt του είναι τέλειο για energy efficient συστήματα σαν αυτό που θες να φτιάξεις.

ΥΓ: Δεν αντέχω θα το πώ! Την έκανε την πατάτα της η Intel. Ο atom καίει 2-3W και το chipset που φοράνε τα Little Falls για desktop καίει 22W! (Τα αντιστοιχα chipset για φορητα καίνε πολύ πολύ λιγοτερο... Δεν εβαζαν το ίδιο;)

Δημοσ.
Το picoPSU έχει τη μεγαλύτερη απόδοση απο όλα τα τροφοδοτικά (απ'όσα έχω δει τουλάχιστον), στο 80%. με τα 80 ή 120 Watt του είναι τέλειο για energy efficient συστήματα σαν αυτό που θες να φτιάξεις.

ΥΓ: Δεν αντέχω θα το πώ! Την έκανε την πατάτα της η Intel. Ο atom καίει 2-3W και το chipset που φοράνε τα Little Falls για desktop καίει 22W! (Τα αντιστοιχα chipset για φορητα καίνε πολύ πολύ λιγοτερο... Δεν εβαζαν το ίδιο;)

Υποτίθεται ότι έχουν ένα chipset ειδικά για τον atom, Pulsbo η κάπως έτσι, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμο, γι'αυτό και χρησιμοποιήσανε μια έκδοση του 945GC...

Δημοσ.

Ναι αυτό με το chipset όντως είναι μεγάλη βλακεία...δεν έχει η CPU active cooling και έχει το chipset...η βλακεία είναι ότι δεν βλέπω λύση σε αυτό το θέμα σύντομα, οπότε μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ.

Δημοσ.

μπορεις να αγορασεις τροφοδοτικο για φορητο Η/Υ και εναν ανταπτορα για μετα για να κουμπωνει

πανω στην μητρικη

Δημοσ.
μπορεις να αγορασεις τροφοδοτικο για φορητο Η/Υ και εναν ανταπτορα για μετα για να κουμπωνει

πανω στην μητρικη

χμμ 3-5-12-(-12)-(-5) κλπ κλπ πως θα τα δώσεις από τα 12 του φορητού ?

Δημοσ.

Όχι αν ήταν να κάνω τέτοια μανούβρα, έφτιαχνα και δικό μου PSU. Το νόημα είναι να πάρω κάτι ψιλοέτοιμο.

Δημοσ.
Ναι αυτό με το chipset όντως είναι μεγάλη βλακεία...δεν έχει η CPU active cooling και έχει το chipset...η βλακεία είναι ότι δεν βλέπω λύση σε αυτό το θέμα σύντομα, οπότε μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ.

Δεν νομίζω, συντομα θα το έχουν έτοιμο, λίγο υπομονή.. που ούτως ή άλλως θα σου φανεί χρήσιμη, καθώς και η intel θα βγάλει νέο, δυνατότερο atom, και η Via ετοιμάζει τον Nano, που θα είναι αρκετά δυνατος.. Όσο για το psu, υπαρχει το picopsu σε 120 και 200W εκδόσεις

http://www.mini-box.com/picoPSU-120-power-kit?sc=8&category=13

http://www.mini-box.com/PW-200M-DC-DC-power-supply

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...